Karabach – Saint-Étienne 0:0 (kon.) | Limassol – Zürich 3:2 (kon.) | Mönchengladbach – Villarreal 1:1 (kon.)
Brugge – Turín 0:0 (kon.) | Kodaň – Helsinki 2:0 (kon.) | Partizan – Tottenham 0:0 (kon.)
Besiktas – Asteras 1:1 (kon.) | Salzburg – Celtic 2:2 (kon.) | D. Záhreb – Giurgiu 5:1 (kon.)
Eindhoven – Praia 1:0 (kon.) | Panathinaikos – FK Dinamo Moskva 1:2 (kon.) | Dnipropetrovsk – Inter 0:1 (kon.)
Liége – Rijeka 2:0 (kon.) | Sevilla – Feyenoord 2:0 (kon.) | Everton – Wolfsburg 4:1 (kon.)
Lille – FK Krasnodar 1:1 (kon.) | YB Bern – Slovan Bratislava 5:0 (kon.) | Neapol – Sparta Praha 3:1 (kon.)
FCSB – Aalborg 6:0 (kon.) | Rio Ave – D.Kyjev 0:3 (kon.) | Fiorentina – Guingamp 3:0 (kon.)
Solún – Minsk 6:1 (kon.) | Met. Charkov – Trabzonspor 1:2 (kon.) | Légia Varšava – Lokeren 1:0 (kon.)
koniec
Young Boys Bern
5:0 (2:0)
ŠK Slovan Bratislava
Štvrtok 18.09.2014, 21:05 • Wankdorf (Bern) • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Na Wankdorfe je našťastie dobojované, pretože ťažko povedať, kam by sme sa až dostali, keby sa hralo ešte polhodinku. Slovan síce trikrát nastrelil konštrukciu, jeden gól mu sporne a zrejme i nesprávne nebol uznaný, no napriek tomu sa od slovenského majstra čakalo viacej. Chýbala mu strelecká potencia Róberta Vitteka a lepšia organizácia hry predovšetkým v zadných radoch. Bern naopak trestal všetko, do čoho ho Slovan pusti. Piatimi gólmi podčiarkol svoju kontrolu nad zápasom a poslednému slovenskému zástupcovi v pohárovej Európe tak obstaral nepríjemný vstup do skupinovej fázy Európskej ligy v sezóne 2014/15.

    S vierou, že už o dva týždne na Pasienkoch to bude proti SSC Neapol podstatne lepšie, sa s vami lúči redaktor Onlajny.eu Erik Farkaš. Ďakujem za pozornosť a želám dobrú noc. (23:04:07)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    HOARAU - 5:0
     
    90+2
    YB Bern dal gól!
    GUILLAUME HOARAU pri svojom debute v drese Young Boys Bern zaznamenáva gól, ktorým ešte viacej rozvášňuje domácich fanatikov, ktorí sú v tranze. Akcia žlto-čiernych začala u gólmana Mvoga, ktorého rozohrávka od bránky prepadla cez márneho Lásika i Hudáka, aby ju ideálne dostal do kroku francúzsky bombardér, ktorý tu hosťuje z Bordeaux. 30-ročný shooter sa v tutovke nemýlil a strelou povedľa Perniša podčiarkuje najvyššie víťazstvo Bernu v Európskej lige UEFA.
     
    90+1
    V jej úvode sme sledovali ďalšiu ďalekonosnú ranu, tentokrát z kopačky Lásik, ktorý ale znovu mieril mimo Mvogovej svätyne.
     
    90
    Mizéria Bratislavčanov potrvá ešte počas troch nadstavených minút, ktoré pridáva kazašská štvorica na čele s Kuchinom.
     
    89
    Tú v zápätí vidí i Matej Jakúbek, ktorý pri pravej postrannej čiare dohrával Lecjaksa. Frustrácia belasých už dostáva voľný priechod.
     
    88
    Sékou Sanogo hrá dnes fantastický zápas. Takto si predstavujem prácu defenzívneho stredopoliara. Po Peltierovom šlapáku pri jeho rozohrávke prichádza ďalšia žltá karta pre hostí.
     
    87
    Slovan tak najbližšie proti Hamšíkovym Partenopei bude mať čo naprávať. Pri súčasnej forme slovenského šampióna to ale nevidím ružovo.
     
    86
    Pohľad na Stadio San Paolo hovorí o tom, že i ďalší zástupca bývalého česko-slovenského štátu prehráva. SSC Neapol – AC Sparta Praha 3:1.
     
    85
    Z hosťujúcej lavičky sa ešte ozývajú posledné záchvevy povzbudenia, ktoré už na hráčoch v belasých dresoch nezanecháva výraznejší efekt.
     
    84
    Lester Peltier sa taktiež trápi. Po ďalšej nepresnej rozohrávke sa domáci zmocňujú lopty zadarmo, hrať môže všadeprítomný Sanogo.
     
    83
    Young Boys sú ale stále pri chuti. Nikciho akciu z pravej strany tentokrát zastavil arbiter Kuchin, ktorý píska jeho útočný faul.
     
    82
    Domáci už servírujú svojim miláčikom oslavné chorály. Slovan je na kolenách. Dúfajme, že záverečnú desaťminútovku zvládne so cťou.
    NIKCI - 4:0
     
    80
    YB Bern dal gól!
    Dávid Hudák ponúka domácim i štvrtý klinec do belasej rakvy a zverenci Františka Straku sú zrelí na uterák! Z pravej strany ihriska centroval Hadergjonaj, ktorého lopta prekĺzla popod Hudákovu kopačku, z čoho mohol ťažiť Guillaume Hoarau, ktorý rozdal do strany na ADRIANA NIKCIHO. Ten sa po necelej minúte na hracej ploche zbavil Čikoša, ktorý dokázal jeho strelu iba nešťastne zraziť do ľavého rohu, kam Dušan Perniš nedosiahol. Slovan schytáva ďalšiu európsku facku.
     
    79
    Naposledy striedajú i domáci. Uli Forte sťahuje bojovníka Renata Steffena, ktorého na záverečnú štvrťhodinu i s nadstavením nahradí Nikci.
     
    77
    Následne hostia striedajú, keď z ihriska odíde smoliar Juraj Halenár, ktorý mohol v úvodnom dejstve vyrovnávať na 1:1. Na hracej ploche už registrujeme Jakúbeka.

    Erik Farkaš

    Góly: 4. Lecjaks, 29. Steffen(Hadergjonaj), 63. Nuzzolo(Steffen), 80. Nikci(Hoarau), 90+2. Hoarau(Mvogo)

    Karty:   76. Steffen (YBB) – 31. Grendel (SBA), 60. Kolčák (SBA), 88. Peltier (SBA), 89. Jakúbek (SBA)


    Young Boys Bern: Mvogo – Hadergjonaj, Rochat, von Bergen (C), Lecjaks – S. Sanogo, Bertone – Steffen, Costanzo, Nuzzolo – Afum
    Náhradníci: Wölfli – Gajič, Wüthrich, S. Sutter, Nikci, Y. Kubo, Hoarau
    Manažér: Uli Forte (SWI)

    ŠK Slovan Bratislava: D. Perniš (C) – Čikoš, Gorosito, D. Hudák, Kolčák – Grendel, Lásik, Halenár – K. Mészáros, L. Peltier, F. Kubík
    Náhradníci: Poláček – Niňaj, Žofčák, Jakúbek, Milinkovič, Vrablec, Fořt
    Manažér: František Straka (CZE)

    Rozhodca: Artyom Kuchin – Y. Belskiy, A. Hodin – S. Vasyutin