Karabach – Saint-Étienne 0:0 (kon.) | Limassol – Zürich 3:2 (kon.) | Mönchengladbach – Villarreal 1:1 (kon.)
Brugge – Turín 0:0 (kon.) | Kodaň – Helsinki 2:0 (kon.) | Partizan – Tottenham 0:0 (kon.)
Besiktas – Asteras 1:1 (kon.) | Salzburg – Celtic 2:2 (kon.) | D. Záhreb – Giurgiu 5:1 (kon.)
Eindhoven – Praia 1:0 (kon.) | Panathinaikos – FK Dinamo Moskva 1:2 (kon.) | Dnipropetrovsk – Inter 0:1 (kon.)
Liége – Rijeka 2:0 (kon.) | Sevilla – Feyenoord 2:0 (kon.) | Everton – Wolfsburg 4:1 (kon.)
Lille – FK Krasnodar 1:1 (kon.) | YB Bern – Slovan Bratislava 5:0 (kon.) | Neapol – Sparta Praha 3:1 (kon.)
FCSB – Aalborg 6:0 (kon.) | Rio Ave – D.Kyjev 0:3 (kon.) | Fiorentina – Guingamp 3:0 (kon.)
Solún – Minsk 6:1 (kon.) | Met. Charkov – Trabzonspor 1:2 (kon.) | Légia Varšava – Lokeren 1:0 (kon.)
koniec
Young Boys Bern
5:0 (2:0)
ŠK Slovan Bratislava
Štvrtok 18.09.2014, 21:05 • Wankdorf (Bern) • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Na Wankdorfe je našťastie dobojované, pretože ťažko povedať, kam by sme sa až dostali, keby sa hralo ešte polhodinku. Slovan síce trikrát nastrelil konštrukciu, jeden gól mu sporne a zrejme i nesprávne nebol uznaný, no napriek tomu sa od slovenského majstra čakalo viacej. Chýbala mu strelecká potencia Róberta Vitteka a lepšia organizácia hry predovšetkým v zadných radoch. Bern naopak trestal všetko, do čoho ho Slovan pusti. Piatimi gólmi podčiarkol svoju kontrolu nad zápasom a poslednému slovenskému zástupcovi v pohárovej Európe tak obstaral nepríjemný vstup do skupinovej fázy Európskej ligy v sezóne 2014/15.

    S vierou, že už o dva týždne na Pasienkoch to bude proti SSC Neapol podstatne lepšie, sa s vami lúči redaktor Onlajny.eu Erik Farkaš. Ďakujem za pozornosť a želám dobrú noc. (23:04:07)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    HOARAU - 5:0
     
    90+2
    YB Bern dal gól!
    GUILLAUME HOARAU pri svojom debute v drese Young Boys Bern zaznamenáva gól, ktorým ešte viacej rozvášňuje domácich fanatikov, ktorí sú v tranze. Akcia žlto-čiernych začala u gólmana Mvoga, ktorého rozohrávka od bránky prepadla cez márneho Lásika i Hudáka, aby ju ideálne dostal do kroku francúzsky bombardér, ktorý tu hosťuje z Bordeaux. 30-ročný shooter sa v tutovke nemýlil a strelou povedľa Perniša podčiarkuje najvyššie víťazstvo Bernu v Európskej lige UEFA.
     
    90+1
    V jej úvode sme sledovali ďalšiu ďalekonosnú ranu, tentokrát z kopačky Lásik, ktorý ale znovu mieril mimo Mvogovej svätyne.
     
    90
    Mizéria Bratislavčanov potrvá ešte počas troch nadstavených minút, ktoré pridáva kazašská štvorica na čele s Kuchinom.
     
    89
    Tú v zápätí vidí i Matej Jakúbek, ktorý pri pravej postrannej čiare dohrával Lecjaksa. Frustrácia belasých už dostáva voľný priechod.
     
    88
    Sékou Sanogo hrá dnes fantastický zápas. Takto si predstavujem prácu defenzívneho stredopoliara. Po Peltierovom šlapáku pri jeho rozohrávke prichádza ďalšia žltá karta pre hostí.
     
    87
    Slovan tak najbližšie proti Hamšíkovym Partenopei bude mať čo naprávať. Pri súčasnej forme slovenského šampióna to ale nevidím ružovo.
     
    86
    Pohľad na Stadio San Paolo hovorí o tom, že i ďalší zástupca bývalého česko-slovenského štátu prehráva. SSC Neapol – AC Sparta Praha 3:1.
     
    85
    Z hosťujúcej lavičky sa ešte ozývajú posledné záchvevy povzbudenia, ktoré už na hráčoch v belasých dresoch nezanecháva výraznejší efekt.
     
    84
    Lester Peltier sa taktiež trápi. Po ďalšej nepresnej rozohrávke sa domáci zmocňujú lopty zadarmo, hrať môže všadeprítomný Sanogo.
     
    83
    Young Boys sú ale stále pri chuti. Nikciho akciu z pravej strany tentokrát zastavil arbiter Kuchin, ktorý píska jeho útočný faul.
     
    82
    Domáci už servírujú svojim miláčikom oslavné chorály. Slovan je na kolenách. Dúfajme, že záverečnú desaťminútovku zvládne so cťou.
    NIKCI - 4:0
     
    80
    YB Bern dal gól!
    Dávid Hudák ponúka domácim i štvrtý klinec do belasej rakvy a zverenci Františka Straku sú zrelí na uterák! Z pravej strany ihriska centroval Hadergjonaj, ktorého lopta prekĺzla popod Hudákovu kopačku, z čoho mohol ťažiť Guillaume Hoarau, ktorý rozdal do strany na ADRIANA NIKCIHO. Ten sa po necelej minúte na hracej ploche zbavil Čikoša, ktorý dokázal jeho strelu iba nešťastne zraziť do ľavého rohu, kam Dušan Perniš nedosiahol. Slovan schytáva ďalšiu európsku facku.
     
    79
    Naposledy striedajú i domáci. Uli Forte sťahuje bojovníka Renata Steffena, ktorého na záverečnú štvrťhodinu i s nadstavením nahradí Nikci.
     
    77
    Následne hostia striedajú, keď z ihriska odíde smoliar Juraj Halenár, ktorý mohol v úvodnom dejstve vyrovnávať na 1:1. Na hracej ploche už registrujeme Jakúbeka.
     
    76
    Strelec druhého domáceho gólu Renato Steffen si na pravej strane nedovolene pridŕžal Marka Milinkoviča, čo Artyom Kuchin ocenil treťou žltou kartou, prvou pre domácich.
     
    75
    Na druhej strane sa o slovo hlásil ostro-sledovaný Hoarau, ktorý ale pri svojej prvej vážnejšej šanci ťažil z postavenia mimo hru.
     
    74
    Tie boli mimochodom schválené od UEFA a domáce zápasy tak belasí odohrajú práve tu. Medzitým sme sledovali ďalší ďalekonosný pokus Halenára, ktorý sa krútil mimo bránky.
     
    73
    V kádri francúzskeho majstra sa nachádzal i počas pôsobenia v základnej skupine Európskej ligy, kedy PSG zavítal i na Pasienky.
     
    72
    Guillaume Hoarau odohral v parížskom Saint-Germain 114 ligových zápasov, v ktorých nasúkal 38 gólov. Uvidíme, ako sa presadí dnes.
     
    71
    Zmena i na slovenskej strane, keď na umelú trávu v Berne vybehne zvyčajný kapitán Slovanu Igo Žofčák. Opačným smerom putuje Mészáros.
     
    70
    Tých sa už nezúčastní útočník Samuel Afum, ktroý sa dnes síce nepresadil, ale trápiť ho to vzhľadom na výsledok nebude. Namiesto neho prichádza bývalý bomber PSG Hoarau.
     
    69
    Realita je ale taká, že futbal sa hrá na góly a na tie domáci stále vedú celkom jednoznačne. Do konca ešte niečo vyše dvadsiatich minút.
     
    67
    Slovan zahadzuje i tretiu veľkú príležitosť v zápase! Toto snáď už nie je možné, Yvon Mvogo a správca ihriska odviedli dobrú robotu. Domácich znovu zachraňuje konštrukcia bránky. Tú tentokrát napálil Kristián Kolčák, ktorý zakončoval približne z rovnakého miesta, ako v prvej časti Erik Grendel. Zadák belasých ale strieľal po zemi na bližšiu pravú žrď, kam sa Mvogo presunúť nestihol, no znovu ho zachránila pravá žrď. Vrátane nesprávne zmazaného gólu Juraja Halenára to už mohlo vyzerať úplne inak!
     
    65
    Striedame i na druhej strane, keď na trávnik vybehne japonský hráč Yuya Kubo. Opačným smerom putuje dobre hrajúci Moreno Costanzo.
    NUZZOLO - 3:0
     
    63
    YB Bern dal gól!
    Žlto-čierni nás v úvodnej štvrťhodine druhého dejstva zatiaľ nudili, ale v zápätí trestajú vo svojej prvej šanci druhého polčasu. Opäť sa pod inkasovaný gól podpísala roztrhaná defenzíva belasých, ktorý nezachytila Steffenovu diagonálu z pravej strany. Tá preletela popred Gorosita, aby sa lopty zmocnil RAPHAEL NUZZOLO, ktorý si obhodil Dávida Hudáka a následne i Dušana Perniša, ktorý na jeho obstrel nemal nárok. Lopta končí v ľavom dolnom rohu a o výsledku je zrejme rozhodnuté.
     
    63
    František Straka po prvýkrát strieda, keď na trávnik vyšle srbského technika Marka Milinkoviča. Miesto mu prepúšťa chybujúci Erik Grendel.
     
    62
    Domáci hrajú ale stále veľmi staticky, akoby si boli až príliš istí svojou vecou. Kiežby ich zato Slovan dokázal strestať.
     
    61
    Následný voľný kop ale pristál len v náruči Dušana Perniša, aby následne na druhej strane zakončoval Halenár mimo bránky.
     
    60
    Problém má ale Kristián Kolčák, ktorý na ľavej strane zostrelil strelca druhého gólu Steffena. Druhý kartový trest pre slovenského majstra.
     
    59
    Opäť pri lopte aktívny Costanzo, ktorý po Afumovej pätičke pálil do stredu bránky. Perniš nemal pri zákroku problém.
     
    58
    Pozor teraz na Nuzzola, ktorý si preberal výbornú diagonálu od Morena Costanza, no výborne mu loptu vypichol Erik Čikoš.
     
    57
    Takto to ale nepôjde... V ďalšom postavení mimo hry sa nachádza Karol Mészáros, hrať budú môcť opäť vyčkávajúci Bernčania.
     
    56
    Postratnný rozhodca Hodin bol ale iného názoru a belasí tak stále prehrávajú o dva góly. Do konca ale zostáva stále podstatná časť druhého polčasu.
    Bol to ofsajd?
     
    55
    Slovan sa ale na konci utlmenej úvodnej desaťminútovky druhého dejstva mohol dostať na dostrel švajčiarskeho mužstva. Stredom ihriska sa lopta dostala až na šestnástku, kde sa jej zmocnil František Kubík, ktorý sa pokúsil obstreliť Mvoga. Yvon vyrážal len nepresvedčivo pred seba, kde do odkrytej bránky dorážal Juraj Halenár, no jeho oslavu v zápätí zastavuje postranný rozhodca a jeho zdvihnutá zástavka. Podľa opakovaného záberu sa Halenár nachádzal na línii domácej defenzívy, táto situácia sa dala a aj mala púšťať!
     
    54
    Po Čikošom odvrátenej lopte mohol zo strednej vzdialenosti páliť Leonardo Bertone, ktorý tak činil síce pohotovo, ale nepresne.
     
    53
    Hadergjonaj pracoval na pravej strane s Afumom, ale ich kombináciu prerušil dnes hádam najlepší zadák belasých Dávid Hudák.
     
    52
    Domáci to skúšajú veľmi rôznorodými spôsobmi rozohrávky. Rochat tentokrát nakopával na Nuzzola, pred ktorým bol pri lopte skorej Perniš.
     
    51
    Keď sa už ale žlto-čierni dostanú do ofenzívy, tak to zväčša stojí zato, ako i teraz v prípade pätičky Afuma, ktorý našťastie vysúval Costanza do ofsajdu.
     
    50
    Najčastejšie hrajúcou dvojicou v druhej časti je zatiaľ stopérske duo Rochat a von Bergen, ktorá si vymieňa loptu na vlastnej polke.
     
    49
    Na druhej strane aktívne pressoval Mészáros, ktorý sa snažil vybojovať loptu od rozohrávajúceho Sanoga, no ten sa s vyvíjaným tlakom vysporiadal.
     
    48
    Ešte bližšie k dokonalosti ich mohol posunúť Afum, no pred ghanským útočníkom pracoval po Nuzolovom centri Dušan Perniš.
     
    47
    Domáci sa naopak snažia pokojne držať dirigentskú paličku a kontrolovať tempo zápasu. Zatiaľ majú k víťaznému vstupu do skupiny bližšie.
     
    46
    Druhý polčas začíname v nezmenených zostavách, no mohlo sa korigovať skóre. Grendel hlavičkoval z ofsajdu iba do rúk Mvoga.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Nešťastné úvodné dejstvo na Wankdorfe je minulosťou. Slovan v ňom skoro prehrával 0:1, kedy sa presadil Lecjaks. Následne takmer vyrovnával Halenár, ktorý však opečiatkoval iba ľavú Mvogovu žrď. Potom znovu hrali prevažne domáci, ktorí svoj stupňujúci nápor premenili na druhý gól z hlavy Steffena. Slovan ešte zahrozil vďaka Grendelovi, ktorý orazil brvno, ale inak jeho hra zatiaľ stráda. Young Boys naopak s prehľadom kontroluje hru.

    Snáď sa to zmení v druhom dejstve, ktorého výkop je naplánovaný približne na 22:06. Onlajny.eu pri tom nebudú chýbať.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Predtým ešte predkladal do jasnej šance Afumovi, ktorý minul loptu. Do konca úvodnej časti ešte jedna nadstavená minútka.
     
    44
    Na druhej strane zas zakončoval Nuzzolo, ktorý sa pohral s Čikošom, aby následne zasiahol bočnú sieť Pernišovej bránky.
    Grendel
     
    43
    Belasým sa kombinačne ani herne príliš nedarí a tak sa snaží presadzovať predovšetkým streľbou zo stredných vzdialeností. Tam mu však chýba i potrebné šťastie. František Kubík na konci svojej akcie po ľavej strane prihrával pod seba na Erika Grendela, ktorý si posunul loptu a následne dokázal razantne vypáliť. Nekoncentrovaný Yvon Mvogo jeho prudkú ranu podcenil, no i v tomto prípade ho zachránila konštrukcia bránky. Tentokrát to bolo brvno, ktoré sa trasie doteraz. Slovan naďalej prehráva o dva.
     
    42
    Slovan žiaľ zatiaľ pôsobí dojmom slabšieho mužstva zo Slovenska a nadväzuje tak na svoju hernú i výsledkovú mizériu posledných týždňov.
     
    41
    Musím uznať, že Young Boys je podľa očakávaní lepší a istejší na lopte. Bernskí hráči pripomínajú slabšie mužstvá z Nemecka.
     
    40
    Po neodpískanom faule na Kubíka sa do ďalšej šance rútil Afum, ktorý si našťastie až príliš predkopol loptu. Toto už Perniš dokázal vyriešiť.
     
    39
    Kubíkov voľný kop od postrannej čiary priniesol zaujímavú koncovku od Kolčáka, ktorý ale hlavičkoval mimo a navyše pri svojej snahe ťažil z postavenia mimo hru.
     
    38
    Priestor na kombináciu dostáva i Slovan, ale slovenský majster tak činí, akoby sám vyhrával. Bern sa stíha presúvať do blokov.
     
    37
    Žlto-čierni znovu prechádzajú do svojej postupnej rozohrávky z vlastnej polovice ihriska. Rozhodne sa pri nej neponáhľajú a ani nemusia.
     
    36
    Potlesk si teraz vyslúžil Yvon Mvogo, ktorý vyštartoval proti dlhej lopte na Mészárosa. Predtým sa vo vápne nedokázal presadiť Peltier.
     
    35
    To sa samozrejme nepáči impulzívnemu Františkovi Strakovi, ktorý vo svojej vymedzenej zóne kmitá z jednej strany na druhú.
     
    34
    Tie sú zatiaľ ale veľmi márne a s výnimkou Halenárovej ďalekonosnej bomby si hostia ešte nevytvorili prakticky nič.
     
    33
    Žlto-čierni po strelenom góle opäť zvolili úsporný režim, kedy na vlastnej polke vyčkávajú na ofenzívne snahy Slovákov.
     
    31
    Erik Grendel bol síce na vlastnej polke faulovaný, ale za teatrálne gesto, ktorým si pýtal trest pre faulujúceho Bertoneho, vidí žltú kartu on sám.
    STEFFEN - 2:0
     
    29
    YB Bern dal gól!
    Young Boys opäť začal dupať na plyn a jeho zvýšená aktivita prináša i druhý gól v sieti Dušana Perniša, ktorý opäť nemal nárok. Na pravej strane dostal trestuhodne veľa priestoru pravý bek Florent Hadergjonaj, ktorý danú príležitosť aj využil a následne prišiel i zákonitý trest z hlavy RENATA STEFFENA. Ten sa objavil desať metrov od bránky neobsadený a chladnokrvnou hlavičkou po ľavej Pernišovej ruke zdvojnásobuje vedenie domácich!
    Costanzo
     
    28
    Slovan už mohol krátko pred koncom úvodnej polhodiny hry prehrávať o dva góly! Stopérsku dvojicu v belasom drese šikovne zosmiešnil Bertone, ktorý šikovnou prehadzovačkou poslal do nájazdu Afuma, s ktorým sa na bránku ponáhľal i Costanzo. Práve ten dostáva loptu na stred šestnástky, kde však nezvládol prebratie lopty, aby ho následne z bezprostrednej vzdialenosti vychytal na dvakrát Dušan Perniš. Ďalší varovný prst pre pasívneho slovenského majstra.
     
    27
    Hostia teraz museli riešiť ďaleký out v podaní Sanoga, no vo vápne sa najlepšie dokázal zorientovať Richard Lásik.
     
    26
    Kristián Kolčák prehral dôležitý hlavičkový súboj so Steffenom, ktorý predlžoval pred bránku na Afuma, ale ten na ideálne zakončenie rovnako ako Gorosito nedosiahol.
     
    25
    Slovan mohol prostredníctvom Halenára rozohrávať voľný kop, ktorý nachádzal Gorosita, ale ten sa musel po lopte príliš naťahovať a nezakončil tak dostatočne dôrazne.
     
    24
    Ďalšiu ďalekonosnú, ale nie už tak nebezpečnú koncovku obstaral Kolčák, no Mvoga strelou do stredu bránky nerozhodil.
     
    23
    Strakovi zverenci by sa ale do ofenzívnej preťahovačky púšťali asi len veľmi neradi. Forteho chlapci sú naopak s vedením spokojní.
     
    22
    Zatiaľ ale nehráme v nejakom zbesilom tempe, či Slovanu určite vyhovuje. Zároveň ale zanikajú možnosti na rýchle belasé brejky.
     
    21
    Dušan Perniš sa teraz neprezentoval práve najistejším zákrokom, keď podbehol center od Haderghonaja, no Rochat našťastie hlavičkoval vysoko nad bránku.
     
    20
    Slovenskému majstrovi sa ho s problémami, ale predsa podarilo odvrátiť. Krátko nato tu ale bude ďalšia výhoda tejto štandardky.
     
    19
    Belasí ale znovu v defenzíve. Po Čikošovej práci na pravej strane sa bude kopať rohový kop. Ten bude rozohrávať Costanzo.
     
    18
    Skóre sa žiaľ nemenilo, ale Slovan konečne ukázal, ako by to asi mohlo ísť. Halenárovi predsa len vyhovuje viacej pozícia v strede ihriska.
    Halenár
     
    17
    Slovan sa po vyše štvrťhodine hry zobudil a razom mohlo byť vyrovnané! Uf, štadiónom to iba tak zahučalo. Slovenskému majstrovi konečne vyšla jedna z rýchlych kombinácii v strede poľa, keď po Čikošovej prihrávke zahral pätou Lester Peltier, čím famózne pripravil parketu pre Juraja Halenára. Ten sa s ponúknutou príležitosťou nebabral a z dvadsiatich metrov napriahol z prvej. Ďalekonosná pumelica zaskočila gólmana Mvoga, ktorý nemohol reagovať a preletel sa prakticky naprázdno, no gólmana tmavej pleti zachránila ľavá žrď, ktorá po Halenárovej delovke takmer neodolala!
     
    16
    Erik Grendel pod tlakom opäť nezvládol rozohrávku na Mészárosa, z čoho mohol ťažiť Costanzo, no Dávid Hudák v páde jeho strelu zablokoval.
     
    15
    Za nami je štvrťhodina hry. Zatiaľ nás bavil predovšetkým počiatočný nápor domácich, ktorý rezultoval v otvárací gól Lecjaksa.
     
    14
    Stredová trojica v belasom drese stráca lopty s hrozitánskou pravidelnosťou. Sanogo a Bertone ju dostávajú na tácke i s mašľou.
     
    13
    Bernskí hráči teraz taktiež poľavili z aktivity, no napriek tomu hrajú odvážne smerom dopredu. Steffen ale nedokázal dobehnúť kolmicu od Bertoneho.
     
    12
    Grendela zas v strede ihriska dokázal predskočiť Sékou Sanogo. Dopredu môžu opäť postupovať hráči v žlto-čiernom.
     
    11
    Slovan sa snažil presadiť ojedinelým zrýchlením hry, no Čikoša na pravej strane výborne prečítal vracajúci sa Nuzzolo.
     
    10
    Bern si opäť rozdával loptu na polovici nášho majstra, ale Gorosito už v tomto prípade dokázal skúsene zakrižovať Afuma. K lopte mal predsa len o niečo bližšie.
     
    9
    Center od rohovej zástavky pristál na hlave Karol Mészárosa, ktorý ale loptu nedokázal upratať do priestoru troch žrdí.
     
    8
    Rovnako dopadla i Kubíkova centrovaná lopta z druhej strany, ktorú na rohový kop predlžoval kapitán Švajčiarov Steve von Bergen.
     
    7
    Young Boys pokračuje v odhodlanom výkone. Z ľavej strany rozohrával voľný kop, ktorý sa ale belasým podarilo odvrátiť.
     
    6
    Slovan teda ešte úvodné dva náznaky domácich prežil, ale v treťom výpadku už belasých nezastavil ani skúsený slovenský gólman Perniš.
    LECJAKS - 1:0
     
    4
    YB Bern dal gól!
    Slovan napokon úvodný nápor Young Boys Bern neustál a hneď na začiatku duelu sa dostáva do jednogólovej straty! Po zbabranom voľnom kope Juraja Halenára a následne skazenej rozohrávke Erika Grendela tu bol rýchly brejk žlto-čiernych, na ktorého konci sa pred šestnástkou dostal k lopte český ľavý bek JAN LECJAKS. Ten zvládol osobný súboj s nedôrazným Lásikom, v sklze ho nezastavil ani stopér Dávid Hudák, aby následne Lecjaks zblízka i za prispenia pravej žrde prekonal belasého kapitána Dušana Perniša. Bern sa ujíma skorého vedenia 1:0!
     
    4
    Po faule na Juraja Halenára rozohrával štandardku sám postihnutý, no jeho krátky center prestál iba na kopačke Bertoneho.
     
    3
    V druhom prípade si Costanzo na hranici šestnástky nedokázal prebrať Nuzzolovu prihrávku zo strany, Perniš bol pri lopte včas.
     
    2
    Nuž a belasí sa museli hneď v úvode brániť dvom výživným akciám Bernu, z ktorých tá prvá bola zakončená nepresnou strelou mimo pravej žrde.
     
    1
    Úvodný zápas šesťdielneho seriálu belasých v Európskej lige UEFA práve odštartoval! Loptu uviedli do pohybu domáci v žlto-čiernej kombinácii. Slovan v tradičných farbách zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -5
    Úvodná znelka Európskej ligy sa už ozýva napätým Wankdorfom. Po úvodných formalitách môžeme ísť nato. Slovan do toho!
     
    -30
    Úvodné zostavy:

    Young Boys Bern: Mvogo – Hadergjonaj, Rochat, von Bergen (C), Lecjaks – S. Sanogo, Bertone – Steffen, Costanzo, Nuzzolo – Afum
    Náhradníci: Wölfli – Gajič, Wüthrich, S. Sutter, Nikci, Y. Kubo, Hoarau
    Manažér: Uli Forte (SWI)

    ŠK Slovan Bratislava: D. Perniš (C) – Čikoš, Gorosito, D. Hudák, Kolčák – Grendel, Lásik, Halenár – K. Mészáros, L. Peltier, F. Kubík
    Náhradníci: Poláček – Niňaj, Žofčák, Jakúbek, Milinkovič, Vrablec, Fořt
    Manažér: František Straka (CZE)

    Rozhodca: Artyom Kuchin – Y. Belskiy, A. Hodin – S. Vasyutin.
     
    Vitajte na Wankdorfe v Berne, na mieste, kde začína tohtosezónna belasá púť európskou smotánkou.

    Pre domáci Young Boys je to po sezónach 2010/11 a 2012/13 tretí ročník, kedy sa predstavia v skupinovej fáze jednej z dvoch najlepších klubových súťaží na svete. Pri premiére sa BSC dokonca podarilo postúpiť, aby ich v následnom šestnásťfinále vyradil Zenit Petrohrad. Pred dvomi rokmi skončili za Machačkalou a Liverpoolom.
    Pre bratislavský Slovan je to zatiaľ len druhé vystúpenie v skupinovej fáze európskych pohárov. V sezóne 2011/12 sa partii Vladimíra Weissa podarilo senzačne vyradiť rímske AS, keď na domáce víťazstvo 1:0 nadviazali belasí remízou na Stadio Olimpico. Následne ale v náročnej skupine uhrali jediný bodík (PSG 0:0) a o prvý triumf sa tak pokúsi až dnes.

    Young Boys Bern:

    Berner Sport Club Young Boys 1898, ako znie celé meno dnešného hostiteľa, je 11-násobným majstrom švajčiarskej ligy a 6-násobným držiteľom národného pohára. Naposledy sa však tešil zo zisku trofeje pred 27 rokmi! Vlani skončil na tretej priečke s trojbodovou stratou na Grasshoppers, čím si vyslúžil postup do predkola Europa League. Po zvládnutí cyperského Aradippou (1:0 a 2:0) a maďarského Debrecínu (3:1 a 0:0) sa dostal až do skupiny európskej súťaže číslo dva.
    Young Boys sa i v tomto roku zatiaľ pohybujú na miestach zaručujúcich účasť v Európskej lige UEFA. V úvodných ôsmich kolách získali trinásť bodov (3 – 2 – 2). Doma zatiaľ neprehrali, keď po dvoch nerozhodných výsledkoch zažili vrchol proti Grasshoppersu (4:0). Naposledy si Bern poradil doma s Luzernom (3:2), no predtým nezvládol šláger v Bazileji (1:3).

    ŠK Slovan Bratislava:

    Belasí začali narozdiel od Bernu európsku púť v najprestížnejšej klubovej súťaži na svete. Ako úradujúci slovenský majster mali právo štartovať v druhom predkole Ligy majstrov. Tam si po výhrach poradili s The New Saints (1:0 a 2:0), keď ani raz neinkasovali. Následne si poradili aj so Sheriffom Tiraspol (2:1 a 0:0) aby už v zápase ťažkých váh nestačili na takticky dokonale prešpikovaný BATE Borisov (1:1 a 0:3). Teraz je tu ale nová výzva a snaha pobiť sa o druhé postupové miesto do jarného šestnásťfinále.
    Tam by mohla viesť cestá práve cez ich dnešného súpera, respektíve cez pražskú Spartu. Favoritom skupiny zostáva SSC Neapol. Ak sa to má zverencom Františka Straku podariť, určite sa budú musieť vyvarovať podobným lapsusom ako v nedeľu.
    V generálke na dnešný zápas ich totiž v najsilnejšom zložení rozmetala MŠK Žilina (0:3). Belasí nastúpili narozdiel od predchádzajúceho výbuchu v Myjave (1:2) v podobnej zostave, ktorá by mohla vybehnúť na trávnik i dnes. Verme, že už s iným výsledkom.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.

    Erik Farkaš

    Góly: 4. Lecjaks, 29. Steffen(Hadergjonaj), 63. Nuzzolo(Steffen), 80. Nikci(Hoarau), 90+2. Hoarau(Mvogo)

    Karty:   76. Steffen (YBB) – 31. Grendel (SBA), 60. Kolčák (SBA), 88. Peltier (SBA), 89. Jakúbek (SBA)


    Young Boys Bern: Mvogo – Hadergjonaj, Rochat, von Bergen (C), Lecjaks – S. Sanogo, Bertone – Steffen, Costanzo, Nuzzolo – Afum
    Náhradníci: Wölfli – Gajič, Wüthrich, S. Sutter, Nikci, Y. Kubo, Hoarau
    Manažér: Uli Forte (SWI)

    ŠK Slovan Bratislava: D. Perniš (C) – Čikoš, Gorosito, D. Hudák, Kolčák – Grendel, Lásik, Halenár – K. Mészáros, L. Peltier, F. Kubík
    Náhradníci: Poláček – Niňaj, Žofčák, Jakúbek, Milinkovič, Vrablec, Fořt
    Manažér: František Straka (CZE)

    Rozhodca: Artyom Kuchin – Y. Belskiy, A. Hodin – S. Vasyutin