Chabarovsk – Omsk 0:4 (kon.) | Vladivostok – Barys 3:2 (kon.) | Novokuzneck – Ufa 3:2 (kon.)
Čeljabinsk – Riga 2:1 (2:1 po s.n.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Petrohrad 3:4 (kon.) | Jaroslavľ – Jekaterinburg 2:0 (kon.)
Nižnekamsk – Helsinki 5:7 (kon.) | D. Moskva – Metallurg Magnitogorsk 0:1 (0:2 po s.n.) | Soči – Kazaň 0:5 (kon.)
koniec
Jugra Chanty-Mansijsk
3:4 (0:4, 2:0, 1:0)
SKA Petrohrad
Streda 17.09.2014, 15:30 • Aréna Jugra • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vitajte pri on-line prenose, v ktorom budeme od 15:30 sledovať jedno z ďalších stretnutí KHL, a to domáci zápas Jugry Chanty-Mansijsk, ktorá na svojom štadióne privíta SKA Petrohrad.

    Jugra Chanty-Mansijsk
    Domáca Jugra sa po šiestich kolách nachádza v tabuľke Východnej konferencie na 8. priečke so ziskom siedmich bodov. Jugra zaznamenala dobrý vstup do súťaže, keď zvíťazila v prvých dvoch kolách, no posledné tri zápasy prehrala. Poslednýkrát hrala doma s Jokeritom Helsinki, proti ktorému jej unikli tri body len o vlások. Hostia vyhrali 1:2 po predĺžení.

    SKA Petrohrad
    Ako už je známe, Petrohrad patrí medzi najlepšie kluby Kontinentálnej hokejovej ligy. Dobrý štart do ročníka sa mu podaril aj teraz, keďže zatiaľ suverénne vedie Západnú konferenciu s 15 bodmi. Druhá CSKA Moskva naň stráca tri body. Petrohrad zatiaľ vyhral všetko, čo sa v tejto sezóne vyhrať dalo. Naposledy porazil vonku Traktor Čeljabinsk vysoko 2:6.
     
    Úvodné zostavy:

    Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov (Goriačevskich) – Sergejev, Pepeliajev, Larsen, Putilov, Sokolov, Želdakov – Magogin, Bulanskij, Sitnikov, Rajala, Kašpar, Maxwell, Filatov, Gorbunov, Bortnikov, Kňažev, Lesňukin, Jacenko

    SKA Petrohrad: Salák (Ivannikov) – Kalinin, Judin, Alexandrov, Kutejkin, Chudinov, Belov, Jermakov, Semenov – Tichonov, Kovaľčuk, Eriksson, Dadonov, Šipačov, Panarin, Martensson, Thoresen, Červenka, Ponikarovskij, Kablukov, Ketov

    Rozhodca: Kiseľov, Bondar – Goľak, Deduľa.
     
    Vitajte v Jugra Aréne! Už o niekoľko minút sa nám začne pútavý zápas aj pre obyčajného fanúšika hokeja, ktorí nefandí špeciálne ani jednému z klubov. SKA je známy svojou kvalitou a elitnými hráčmi. Spomeňme si napríklad Iľju Kovaľčuka, Dmitriho Kalinina, Patricka Thoresena či českého brankára Alexandra Saláka. Zdá sa, že to bude jednoznačná záležitosť hostí, no Jugra nie je neporovnateľný súper. Posledné dva zápasy síce prehrala, no naposledy sa jej podarilo bodovať. Sme teda zvedaví a pevne dúfame, že uvidíme kvalitný hokej. Pekný športový zážitok!
     
    Domáci vychádzajú na ľad za sprievodu svojho maskota. Hráči Jugry budú dnes hrať v dresoch modrej farby a hostia zo Sankt-Peterburgu majú odeté biele dresy.
     
    Pre zaujímavosť, zápas sa začína o 19:30 miestneho času, ktorý je v Chanty-Mansijsku.
     
    Na úvod si vypočujeme štátnu hymnu Ruskej federácie.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    Na úvodnom vhadzovaní zvíťazili hráči hosťujúceho Petrohradu, ktorí však boli okamžite zatlačení do obranného pásma. Hostia následne puk získali v strednom pásme, zatiahli sa do obrany a útočia po prvýkrát.
     
    00:45
    Oba celky prestriedali, Petrohrad sa pokúša o prv= napadnutie brány.
     
    00:58
    Andrej Kutejkin tvrdo pálil od modrej čiary, Birjukov si nebol pri zákroku stopercentne istý, vyrazil puk pred seba, no našťastie ho spred brány odpratali jeho spoluhráči.
     
    01:09
    Aj Alexander Salák si prvýkrát chytil puk, keď čelil strele od svojho krajana Lukáša Kašpara, ktorý na neho mieril od mantinelu pri pravom kruhu.
     
    01:26
    Toni Rajala získal puk na modrej čiare, trochu sa uvoľnil do medzikružia, následne sa otočil okolo svojej osi a strieľal, no Salák nemusel zasahovať, keďže strela nesmerovala do priestoru brány.
     
    01:46
    SKA Petrohrad rozbieha svoju druhú útočnú akciu z obranného pásma.
     
    02:15
    Jevgenij Ketov ešte stihol získať puk v rohu klziska, prihral na modrú čiaru spoluhráčovi, ten mu puk ku mantinelu vrátil, Ketov sa presunul na ľavý kruh a ako ľavák bekhendom strieľal, no domáci brankár s istotou vyrazil.
     
    02:47
    Domáci hráči upokojili tempo, prestriedali s pokojom na hokejkách a idú do útoku.
     
    03:04
    Petrohrad dal gól!
    Hostia otvárajú skóre tohto stretnutia pomerne rýchlym gólom! Hráči Jugry stratili puk v strednom pásme, k nemu sa dostal IĽJA KOVAĽČUK, ktorý si to namieril sám na bránu a strelou ku ľavej žrdi Birjukovovej brány posiela svoj tím do vedenia!
    Asistenciu si pripísal Dmitrij Judin.
    KOVAľČUK - 0:1
     
    03:27
    Petrohrad mohol už viesť aj o dva góly, keby Jimmie Eriksson namieril svoju strelu z pravého kruhu z tesnej blízkosti do voľného priestoru brány, no vyrážačka Birjukova bola bezchybná.
     
    04:32
    Oba tímy vymenili svojich hráčov formou striedania a začínajú hrať odznovu. Puk nahodili domáci do útočného pásma.
     
    05:05
    Jevgenij Ketov nebezpečne vystrelil z medzikružia, no jeho koncovka napokon skončila len na pleksiskle. Aj zvuk nám dokázal, že tento projektil mal vysokú razanciu.
     
    05:39
    Eriksson sa zapojil do obrannej činnosti a v rohu klziska odzbrojil hokejkou od puku Igora Magogina, Následne sa po chvíli dostali hostia do pásma.
     
    06:12
    Michail Birjukov si teda poriadne vydýchol! Za bránou vykonal jeho spoluhráč z obrany chybu, keď puk jemne prihral Kovaľčukovi na hokejku, ktorý spoza brány okamžite očami hľadal Viktora Tichonova, no ten strelou netrafil priestor brány!
     
    06:42
    Petrohrad získal puk v strednom pásme, následne dostal krásnu prihrávku do brejku Artemij Panarin, ktorý si to namieril sám na bránu, no fauloval ho protihráč, čo znamená trestné strieľanie!
     
    06:42
    Petrohrad dal gól!
    ARTEMIJ PANARIN si prevzal puk, urobil si oblúk z ľavej strany ku mantinelu, prešiel do medzikružia, tam jemne pribrzdil korčuľou, premiešal párkrát puk a strelou medzi betóny prekonal Birjukova!
    PANARIN - 0:2
     
    07:26
    Petrohrad dal gól!
    Čo sa to deje s domácimi hráčmi? Absolútne zlý štart do zápasu! Martensson sa dostal k odrazenému puku v strednom pásme, namieril si to sám na bránu, brankár Birjukov nádherne puk vyrazil pred seba betónom, no v tom momente tam prišiel PATRICK THORESEN, ktorý bekhendovým zakončením obstrelil Birjukova!
    Asistenciu si pripísal Tony Martensson.
    THORESEN - 0:3
     
    07:26
    Zmena v bráne Jugry Chanty-Mansijsk. Do svätyne domácich prichádza Stepan Goriačevskich!
     
    08:03
    Hráči Jugry teraz budú mať, čo robiť, ak budú chcieť ešte niečo s týmto výsledkom urobiť do konca tretiny. Ak sa im to nepodarí, času na strelenie troch gólov je dosť, no hokejisti Petrohradu sú sebavedomí a hrajú s veľkou pohodou.
     
    08:29
    Magogin hľadal spoza brány spoluhráčov, napokon sa mu podarilo prihrať tesne pred bránu Sitnikovi, ktorý však nastrelil len do brankára Saláka a následne hostia šli do útoku.
     
    08:41
    Na trestnú lavicu odišiel Andrej Sergejev za sekanie, presilová hra pre Petrohrad.
     
    09:02
    Kovaľčuk pálil presne z horného vrcholu na pravom kruhu, no jeho prudký projektil dokázal Goriačevskich vyraziť do rohu klziska.
     
    09:29
    Po pár prihrávkach pálil Iľja Kovaľčuk znovu, no tentokrát netrafil od modrej priestor brány.
     
    09:50
    Kovaľčuk teraz nabíjal Alexandrovovi, no ten strelou netrafil priestor troch žrdí, kde stojí Goriačevskich.
     
    10:25
    Belovovi strela od modrej teraz príliš nesadla, no jeho spoluhráči majú puk znovu. Presilovka sa už však chýli ku koncu.
     
    10:54
    Domáci konečne po dvoch minútach získali puk a s istotou ho mohli odstreliť do útočného pásma a tak si vydýchnuť po ťažkej presilovej hre plnej striel od modrej čiary.
     
    11:06
    Salák si po dlhšej dobe siahol na puk, keď naňho vystrelil od mantinelu pri modrej čiare Toni Rajala strelu ťahom. Český brankár s prehľadom prikryl puk do lapačky.
     
    11:58
    Dmitrij Judin sa dostal k puku na modrej čiare, vystrelil len "symbolicky" švihom, snažil sa trafiť priestor brány, aby aspoň pre svoj tím získal pásmo. Goriačevskich puk chytil a bude sa vhadzovať.
     
    12:02
    Petrohrad dal gól!
    Hostia pokračujú vo svojej hre plnej eufórie aj naďalej! Eriksson vyhral vhadzovanie v útočnom pásme dozadu na IĽJU KOVAĽČUKA, ktorý nezaváhal ani na stotinku, spracoval si puk, potiahol za seba a krásnou strelou švihom trafil priestor pri pravej žrdi, keď puk prešiel popod vyrážačku brankára Goriačevskeho!
    Asistenciu si pripísal Jimmie Eriksson.
    KOVAľČUK - 0:4
     
    12:22
    Sergej Lesňukin odišiel na trestnú lavicu za hákovanie. SKA má presilovú hru.
     
    12:40
    Mohlo byť zvýšené! Kovaľčuk pálil od modrej, jeho puk sa odrazil od gólmanovych betónov na hokejku Jimmieho Erikssona, ktorý stál tesne pri žrdi, no netrafil priestor brány!
     
    13:02
    Znovu sa vylučuje, no teraz na opačnej strane. Vadim Šipačov fauloval pred bránkoviskom Andreja Sergejeva veľmi presvedčivo, za čo mu patrí dvojminútový trest za podrazenie.
     
    13:26
    Hostia po vhadzovaní v ich pásme poslali puk von do stredného pásma. Pri puku už hráči Jugry znovu, no ich akcia v útočnom pásme skončila prihrávkou na modrú čiaru, ktorú sa snažil zastihnúť Putilov, no neúspešne.
     
    14:22
    Začína sa presilová hra Jugry.
     
    14:37
    Sokolov nabil od modrej čiary na pravý kruh Lukášovi Kašparovi, ktorý pálil z prvej, no brankár Salák presvedčivo puk zachytil medzi prednú časť stehien, kde má umiestnené betóny.
     
    14:51
    Na trestnú lavicu odchádza v týchto chvíľach hráč Jugry, Lukáš Kašpar za hákovanie.
     
    15:03
    O šesť sekúnd sa začne presilová hra SKA Petrohrad, ktorá bude trvať ešte jednu minútu a štyridsaťpäť sekúnd.
     
    15:21
    Hostia sa dostali do pásma a začínajú presilovkový kolotoč.
     
    15:36
    Iľja Kovaľčuk vystrelil od modrej čiary švihom, puk preletel cez všetkých hráčov a doputoval až ku bráne, no Stepan Goriačevskich túto strelu nádherne zachytil typickým brankárskym zákrokom lapačkou – takzvaným semaforom.
     
    15:50
    Aj Anton Belov vyskúšal pozornsť domáceho gólmana strelou od pravého kruhu, no jeho koncovku aj teraz s prehľadom likvidoval Goriačevskich,
     
    16:18
    Martensson prenechal Thoresenovu prihrávku cez medzikružie Artemijovi Panarinovi, no ten si už s pukom neporadil a hostia ho odstrelili.
     
    16:52
    V týchto chvíľach sa končí hra v početnej výhode pre SKA Petrohrad.
     
    17:21
    Sitnikov potiahol útočnú akciu po pravom krídle, trochu pozdržal hráčov a z rohu klziska našiel v medzikruží Gorbunova, no ten mieril iba do Saláka.
     
    17:53
    Tak teraz sme videli rýchly presun útokov na oboch stranách. Počas kontry Jugry, ktorá sa na moment usadila v útočnom pásme tvrdo pálil od modrej ešte Alexej Pepeliajev, no Salák s prehľadom vyrazil a rozohral. V obrannom pásme domácich pálil od modrej Dmitrij Judin, no len do Goriačevskeho.
     
    17:55
    Na trestnú lavicu odišiel za domácich Nikita Filatov, ktorý si odsedí trest pre striedačku Jugry za príliš veľa hráčov na ploche.
     
    18:27
    Pred Goriačevskeho sa samostatne prepracoval Maxim Čudinov, no ten svojím blafákom nezaskočil domáceho brankára.
     
    19:40
    Patrick Thoresen vypálil od modrej čiary, no svojou delovkou trafil iba protihráča,
     
    19:57
    Filatov naskočil na ľad, puk bol v obrannom pásme Petrohradu, tak už nehrozilo žiadne nebezpečenstvo na jednej, či druhej strane.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine sa udialo to, čo by asi len málokto čakal. Hostia sa zásluhou rýchlej a kontrolovanej hry so zárukou úspešnosti dostali do vedenia, a to naozaj vysokého. Po prvých dvadsiatich minútach je stav 0:4. Od 4. po 13. minútu skórovali Panarin a Thoresen, skóre otváral Kovaľčuk a posledný gól Petrohradu v prvej tretine strelil znovu Iľja Kovaľčuk.
    Druhá sa začína približne o 16:25.
     
    Pred druhou tretinou máme zmenu v bráne v tíme SKA Petrohrad. Saláka nahrádza Jevgenij Ivannikov.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:09
    Vhadzovanie na začiatku druhej tretiny získali domáci. Tí okamžite nahodili puk do pásma, no za bránou zapracoval hokejkou brankár Salák, ktorý puk zachytil a prihral spoluhráčom.
     
    20:34
    Tichnov spadol v útočnom pásme v rohu klziska, domáci sa dostali ku kusu čiernej gumy, od modrej ho nahodil na Ivannikova Kašpar, no vystriedaný brankár Petrohradu úspešný.
     
    21:06
    Za sekanie odchádza na trestnú lavicu Andrej Kutejkin. Jugra má presilovú hru.
     
    21:22
    Hostia na prvýkrát puk po vhadzovaní odstrelili cez všetky čiary.
     
    21:51
    Ben Maxwell strieľal z pravého kruhu, no jeho zakončenie švihom brankár Ivannikov vyrazil pred seba bez ťažkostí a následne hráči Petrohradu puk vypálili cez všetky čiary.
     
    22:21
    Uvidíme vhadzovanie v útočnom pásme Jugry, keďže sa domáci celok dopustil zakázaného uvoľnenia.
     
    22:31
    Pepeliajev zakladal novú útočnú akciu svojho tímu.
     
    22:44
    Domácim sa nepodarilo ani na tento raz usadiť sa v pásme. Hostia vyhodili.
     
    22:56
    Oči na stopkách teraz musel mať brankár Stepan Goriačevskich! Jeho spoluhráči z obrany totižto rozohrávali nepresne, keďže sa puku v medzikruží zmocnil Roman Červenka, ten však blafákom neprekonal domáceho brankára!
     
    23:53
    Dadonov napádal rozohrávku Jugry dúfajúc, že sa mu podarí niečo podobné ako jeho spoluhráčovi Červenkovi, no teraz si už domáca "garda" dala pozor a rozohrala s istotou bezpečia.
     
    24:12
    Hostia sa dopustili icingu, no vhadzovanie vyhrali a môžu ísť do útoku.
     
    24:40
    Jugra dal gól!
    Domáci strieľajú dôležitý gól pre ich ďalšie účinkovanie v zápase! Hostia sa dostali na moment do útočného pásma, tam však výrazne prepadli, puku sa v obrannom pásme pri mantineli v oblasti ľavého kruhu zmocnil Lesňukin, ktorý krásnou prihrávkou do stredného pásma našiel IVANA JACENKA, ten si puk spracoval, šiel do útočného pásma, mal na ľavej strane pred bránou ešte Kňaževa, no rozhodol sa pre strelu švihom z pravého kruhu, ktorou sa mu podarilo prekonať brankára Ivannikova!
    Asistencia: Sergej Lesňukin.
     
    25:38
    Hostia následne začali po tomto góle mierne zvyšovať tempo, no domáci ich už príliš nepúšťajú do priestoru brány, tak ako tomu bolo v prvej tretine.
     
    26:10
    Od modrej vypálil Pepeliajev, no jeho koncovka spôsobom tvrdej delovky bola zblokovaná jedným z hráčov Petrohradu.
     
    26:56
    Domáci hráči sa v týchto chvíľach dopustili postavenia mimo hry, preto uvidíme vhadzovanie v strednom pásme.
     
    27:15
    Keďže sa Andrej Kutejkin stihol dotknúť puku skôr ako Iľja Nikolajev v korčuliarskom súboji o puk, ktorý bol vyhodený do útočného pásma Petrohradu, tak uvidíme vhadzovanie v obrannom pásme domácich, pretože icing bol jednoznačne viditeľný a potvrdil to Kutejkinov dotyk s hokejkou.
     
    27:43
    Kovaľčuk s perfektným prehľadom v hre našiel z ľavého kruhu z druhej vlny na modrej čiare Kalinina peknou krížnou prihrávkou, no obranca z jeho formácie mieril iba do betónov brankára Goriačevskeho.
     
    28:23
    Sokolov vypálil od modrej ideálne na teč, pred bránou stál dobre postavený Iľja Nikolajev, no tomu sa podarilo iba dorážať, ale brankár Ivannikov teraz nemal problém s uprataním puku za svoju bránu.
     
    29:19
    Iľja Kablukov potiahol akciu po ľavom krídle, dostal sa s pukom za bránu, tam si ho šikovne prehodil popod korčuľu, no v tej chvíli ho už domáci hráči zdvojili a nedochádzal z tejto situácie vyjsť úspešne.
     
    30:27
    Larssen našiel na modrej čiare Denisa Gorbunova, no ten nemal rýchlosť, zachytil prihrávku v stoji, a tak už proti obrane v rýchlosti nemal veľa šancí.
     
    30:54
    Igor Bortnikov sa teraz pekne z ľavého kruhu sťahovačkou uvoľnil do medzikružia, odkiaľ švihom strieľal, no len do Ivannikovych betónov, ktoré puk vyrazili ešte pred bránkovisko, pred ktoré zodpovedne prišiel Bortnikov, no pri dorážke ho už súperovi hráči zblokovali a tak tá dorážka nebola účinná.
     
    31:21
    Na trestnú lavicu odišiel Dmitrij Judin (Petrohrad), ktorý sa previnil držaním.
     
    31:38
    Hostia po chvíľkovej útočnej akcii domácich odstrelil puk von z obranného pásma a hráči Jugry tak začínajú odznova.
     
    31:55
    Jugra dal gól!
    Domáci hokejisti strieľajú druhý gól v tomto zápase a im fanúšikom sa už teraz na svetelnú tabuľu pozerá lepšie. Maxwell sa s prehľadom dostal s pukom do medzikružia, pri ňom boli dvaja hráči, ktorí zabudli na TONIHO RAJALU stojaceho na pravej strane, Maxwell posunul Rajalovi puk ku ľavej žrdi a ten z prvej trafil odkryté miesto Ivannikovej brány!
    Asistenciu si do štatistík zapísal Ben Maxwell.
    RAJALA - 2:4
     
    32:33
    Pre hráčov Petrohradu bol toto úder pod pás. Ak by ešte do konca druhej tretiny skórovali raz, nebodaj dvakrát, tak by toto bolo veľmi zaujímavé stretnutie, ktoré by pekne vyvrcholilo v tretej tretine a možno aj neskôr. Nechajme sa prekvapiť.
     
    33:16
    Grigorij Želdakov sa natlačil po pravej strane jednou rukou až ku bráne, no pri zakončení naňho spáchal zákrok Alexej Semenov, ktorý odchádza na dve minúty za hákovanie.
     
    33:25
    Hosťujúci hokejisti sa na úvod oslabenia oslobodili vyhodením puku.
     
    33:51
    Kašpar už najprv signalizoval strelu z pravého kruhu, no potom sa ešte snažil posunúť do medzikružia Rajalovi, ale túto prihrávku už hostia zastihli.
     
    34:39
    Kalinin teraz uzavrel v rohu klziska protihráča, vzal mu puk a odstrelil cez všetky čiary.
     
    35:19
    V momente keď na ľadovú plochu naskočil Semenov, hráči Jugry sa ešte pokúšali narýchlo niečo vymyslieť, posúvali si puk medzi sebou ako horúci zemiak, no napokon sa k strele od modrej čiary odhodlal Denis Sokolov, ale jeho zakončenie Goriačevskich bez problémov.
     
    35:54
    Jimmie Eriksson bol pritlačený ku mantinelu v strednom pásme, a tak ešte na poslednú chvíľu nahadzoval do útočného pásma.
     
    36:35
    Ku koncu druhej tretiny prichádza vylúčenie. Za domácich pôjde na trestnú lavicu Denis Sokolov, ktorý sa previnil nedovoleným bránením.
     
    37:19
    Hostia rozbiehajú presilovkový kolotoč, no zatiaľ sa im nedarí zakončiť. Nie sú to tie presilové hry, ktoré motali hlavy súperovi počas prvej tretiny.
     
    37:51
    Od modrej pálil tvrdo Čudinov, no výstroj brankára Goriačevskiho bola na správnom mieste, a tak aj zasiahla.
     
    38:31
    Belov prihral od modrej čiary ku ľavej žrdi Čudinovi, ktorý sa snažil ešte krížom dávať ku opačnej žrdi, no napokon Goriačevskich puk skrotil.
     
    38:36
    Za faul na Iľja Kovaľčuka nariadil hlavný rozhodca trestné strieľanie, ktoré však perfektný hráč so skúsenosťami z NHL nevyužil, triafal síce do spojnice, následne sa puk odrazil od brankára Goriačevskeho, Kovaľčuk si vyžiadal konzultáciu s videorozhodcom, no napokon bez úspechu. Gól neplatí.
     
    38:57
    Obrovská šanca pre Jugru, ktorá mohla znamenať dôležitý kontaktný gól do šatne! Sokolov si vzal prenechaný puk od Maxwella, ktorý mu ho pristavil na vonkajšej hranici ľavého kruhu, Sokolov šiel do rohu klziska odkiaľ krásne prihral ku vzdialenejšej žrdi Tonimu Rajalovi, no ten mieril iba do výstroje brankára Ivannikova!
     
    39:31
    Ben Maxwell strieľal od modrej čiary na Goriačevskiho, no ten zachytil puk medzi svojimi betónmi.
     
    39:57
    Pred koncom druhej tretiny ešte uvidíme vhadzovanie v strednom pásme.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Do druhej tretiny nastúpil Petrohrad úplne presným opakom ako do začiatku zápasu. Inkasoval totižto dva góly, keď v 25. znižoval najprv Jacenko a po ňom aj v 32. minúte Rajala. Petrohrad mal ku koncu tretiny ešte možnosť z trestného strieľania, no Kovaľčuk túto vyloženú šancu nepremenil.
    Tretia tretina sa začne približne o 17:21.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Do poslednej časti hry začali lepšie domáci, ktorí napadli rozohrávku hostí, získali puk, smerovali do útočného pásma, no tam sa už ku zakončeniu nedostali.
     
    40:54
    Jurij Alexandrov vypálil od modrej čiary, no jeho tvrdá delovka napokon nesmeroval do priestoru brány. V útoku už domáci hráči.
     
    41:34
    Petrohrad začína svoju útočnú akciu postupnými prihrávkami z obranného pásma.
     
    42:12
    Maxim Čudinov švihom strieľal od modrej čiary na bránu, Goriačevskich nemal najlepší výhľad, no strelu dokázal likvidovať svojimi betónmi aj napriek tomuto znevýhodneniu.
     
    42:50
    Sergej Lesňukin nahadzoval od modrej línie na bránu, kde stál už pripravený Salák, no ten napokon nemusel zasahovať, keďže letiaci puk nesmeroval do priestoru brány.
     
    43:57
    Tichonov sa s pukom dostal do medzikružia, tam sa otočil smerom tvárou na bránu a strieľal forhendom, no jeho zakončenie brankár Goriačevskich pokryl lapačkou.
     
    44:30
    V týchto momentoch sa píska. Na trestnú lavicu odíde za držanie Dmitrij Judin a po ňom si k nemu prisadne Iľja Kovaľčuk, ktorý dostal 10 minút za nešportové správanie.
     
    44:52
    Hostia sa oslobodili, domáci začínajú svoju akciu od vlastnej brány.
     
    45:25
    Kašpar našiel od pravého kruhu v medzikruží Bena Maxwella, ktorý vystrelil, Salák pokryl, potom ešte Maxwell dorážal znovu, no už len do Goriačevskiho.
     
    45:28
    Roman Červenka (Petrohrad), 2 minúty, sekanie.
     
    46:10
    Jugra dal gól!
    A je tu to, načo domáci hráči čakali! Zápas je znovu otvorený, a to máme dokonca riadneho hracieho času ešte necelých štrnásť minút! Sergejev z osi na modrej čiare prihral ku pravému kruhu Pepeliajevovi, ktorý pálil z prvej, puk vyrazil brankár Salák ku pravej žrdi, kde stál pripravený VITALIJ SITNIKOV, ktorý doklepol puk do brány!
    Asistencie: Alexej Pepeliajev a Andrej Sergejev.
     
    47:00
    Hostia v týchto chvíľach čelia a pravdepodobne budú čeliť obrovskému útočnému náporu hráčov Jugry, mali zápas po prvej tretine už takmer v suchu, no sami sa o vedenie pripravili nedôslednosťou.
     
    47:06
    Ben Maxwell odchádza na trestnú lavicu, hostia majú možnosť.
     
    47:28
    Artemij Panarin potiahol puk do útočného pásma, tam sa trochu pohral s hráčmi Jugry, no tí ho následne už ztrojili a z tohto tlaku sa už nevymanil.
     
    48:24
    Kovaľčuk vymyslel dobrú akciu, krížne prihral od ľavého kruhu ku pravému na hokejku Belova, ten posunul na os ihriska na modrej čiare Panarinovi, ktorý nabíjal spätne Kovaľčukovi, no ten trafil iba výstroj brankára domácich.
     
    49:06
    Domáci zavreli súpera v rohu klziska v obrannom pásme a pri mantineli, následne počkali kým Maxwell naskočí do hry a rozohrali s pokojom.
     
    49:12
    Presilová hre pre Jugru. Andrej Kutejkin odišiel na dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    49:29
    Sergejev nahadzoval od modrej čiary, no jeho úmysel skončil nakoniec mimo brány. Hostia sa potom oslobodili.
     
    49:52
    Dobrú prácu teraz odviedla dvojica hráčov SKA Petrohrad, ktorý za pukom "vyšprintovali", získali ho a chvíľu oň bojovali pri mantineli čím získavali cenné sekundy.
     
    50:22
    Sergejev pálil od modrej čiary, pred bránou stál postavený Magogin, ktorý mohol tečovať, napokon dorážal odrazený puk, no Salák na dvakrát úspešný.
     
    50:56
    Ešte domáci chvíľu pozvierali hostí v tretine a následne sa súper Jugry oslobodil vyhodením puku. O momentík už naskočí aj vylúčený Kutejkin.
     
    51:34
    Nikita Filatov sa dostal s pukom po ľavej strane ihriska, vystrelil od horného vrcholu ľavého kruhu, ale český brankár Salák mal situáciu pod kontrolou, preto puk vyrazil za bránkový priestor.
     
    52:32
    V týchto chvíľach už môže rozhodnúť len jedna, dve zle prihrávky. Či na jednej alebo druhej strane. Hrá sa už naozaj o veľa. Sme zvedaví na záver tohto zápasu.
     
    53:26
    Arťom Bulianskij sa pekne prebojoval po pravom krídle za bránu, tam vymiešal pár protihráčov, no napokon sa mu už puk nepodarilo prihrávať na hokejky jeho spoluhráčov. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    53:53
    Domáci udržali na moment útočné pásmo, ale súper nedáva ani centimeter ľadu zadarmo.
     
    54:24
    Jevgenij Dadonov získal puk v strednom pásme, namieril si to do útočného, následne sa od pravého kruhu snažil prihrávať, ale aj tak nemusí zúfať. Vitalij Sitnikov ho fauloval a odchádza na trestnú lavicu za seknutie.
     
    54:54
    Po chvíľkových bojoch pri mantineli v rohu klziska dokázali domáci puk odstreliť.
     
    55:15
    Hostia sa usadili v pásme, spoza brány prihrával Panarin ku vnútornej hranici ľavého kruhu Alexandrovovi, no ten z prvej delovkou trafil iba výstroj gólmana domácich.
     
    55:55
    Kovaľčuk od pravého kruhu prihral krížom ku ľavému Panarinovi, ten mu prihrávku opätoval, no následne Kovaľčuk už pridlho čakal, miešal puk a švihom napálil iba do protihráča.
     
    56:24
    Končí sa presilová hra domácich a to naozaj pozoruhodným záverom! Vitalij Sitnikov si totižto priamo z trestnej lavice namieril na brejk, dostal prihrávku, smeroval sám na bránu, no pri Salákovi stáli asi všetci svätí, keďže Sitnikov trafil hornú žŕdku!
     
    57:20
    Od modrej čiary strieľal Thoresen, no jeho koncovka nebola presná.
     
    57:36
    Sitnikov potiahol útočnú akciu po pravom krídle, zbavil sa obrancu a zadovkou popod nohy prihrával na hranicu ľavého kruhu Igorovi Magoginovi, ktorý pálil z prvej, no Salák excelentne vyrazil puk betónom do rohu klziska!
     
    58:37
    Kulisa v Jugra Aréne zosilňuje svoje hlasivky a praje si gól svojho tímu typickým ruským volaním: "Šájbu, šájbu!"
     
    59:25
    Goriačevskich odišiel z brány!
     
    59:36
    Všetci hráči Jugry v pásme.
     
    59:47
    Filatov nahadzoval, no len do rohu klziska, obrana Petrohradu puk odstrelila ku modrej čiare, kde sa domáci dopustili postavenia mimo hry a Stepan Goriačevskich sa vracia do brány.
     
    59:56
    Hostia puk odstrelili do útočného pásma, je koniec.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Tak, v tretej tretine mali hráči Petrohradu poriadne na mále. Ich výkon v posledných dvadsiatich a dokonca aj štyridsiatich minútach bol diametrálne odlíšený od výkonu v prvej tretine. Na to by mal tréner Bykov svojich zverencov upozorniť a dohovoriť, že hokej sa nehrá dvadsať minút. Ak by sme ešte chceli zopakovať gól v tretej tretine, vsietil ho na začiatku posledného dejstva Vitali Sitnikov.

    Petrohrad napokon aj len horko-ťažko získal tri body po víťazstve 3:4 nad Jugrou Chanty-Mansijsk.

    S týmto konštatovaním sa s vami lúčim od klávesnice a prajem príjemný zvyšok dňa, ďakujem vám z pozornosť. (17:53:57)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 25. Jacenko (Lesňukin), 32. Rajala (Maxwell), 47. Sitnikov (Pepeliajev, Sergejev) – 4. Kovaľčuk (Judin), 7. Panarin (t.s.), 8. Thoresen (Martensson), 13. Kovaľčuk (Eriksson)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov (8. Goriačevskich) – Sergejev, Pepeliajev, Larsen, Putilov, Sokolov, Želdakov – Magogin ("C"), Bulanskij, Sitnikov, Rajala, Kašpar, Maxwell, Filatov, Gorbunov, Bortnikov, Kňažev, Lesňukin, Jacenko
    SKA Petrohrad: Salák (po 1. tretine Ivannikov) – Kalinin, Judin, Alexandrov, Kutejkin, Čudinov, Belov, Jermakov, Semenov – Tichonov, Kovaľčuk ("C"), Eriksson, Dadonov, Šipačov, Panarin, Martensson, Thoresen, Červenka, Ponikarovskij, Kablukov, Ketov

    Rozhodca: Kiseľov, Bondar – Goľak, Deduľa