Chabarovsk – Omsk 0:4 (kon.) | Vladivostok – Barys 3:2 (kon.) | Novokuzneck – Ufa 3:2 (kon.)
Čeljabinsk – Riga 2:1 (2:1 po s.n.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Petrohrad 3:4 (kon.) | Jaroslavľ – Jekaterinburg 2:0 (kon.)
Nižnekamsk – Helsinki 5:7 (kon.) | D. Moskva – Metallurg Magnitogorsk 0:1 (0:2 po s.n.) | Soči – Kazaň 0:5 (kon.)
koniec
Jugra Chanty-Mansijsk
3:4 (0:4, 2:0, 1:0)
SKA Petrohrad
Streda 17.09.2014, 15:30 • Aréna Jugra • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tak, v tretej tretine mali hráči Petrohradu poriadne na mále. Ich výkon v posledných dvadsiatich a dokonca aj štyridsiatich minútach bol diametrálne odlíšený od výkonu v prvej tretine. Na to by mal tréner Bykov svojich zverencov upozorniť a dohovoriť, že hokej sa nehrá dvadsať minút. Ak by sme ešte chceli zopakovať gól v tretej tretine, vsietil ho na začiatku posledného dejstva Vitali Sitnikov.

    Petrohrad napokon aj len horko-ťažko získal tri body po víťazstve 3:4 nad Jugrou Chanty-Mansijsk.

    S týmto konštatovaním sa s vami lúčim od klávesnice a prajem príjemný zvyšok dňa, ďakujem vám z pozornosť. (17:53:57)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Hostia puk odstrelili do útočného pásma, je koniec.
     
    59:47
    Filatov nahadzoval, no len do rohu klziska, obrana Petrohradu puk odstrelila ku modrej čiare, kde sa domáci dopustili postavenia mimo hry a Stepan Goriačevskich sa vracia do brány.
     
    59:36
    Všetci hráči Jugry v pásme.
     
    59:25
    Goriačevskich odišiel z brány!
     
    58:37
    Kulisa v Jugra Aréne zosilňuje svoje hlasivky a praje si gól svojho tímu typickým ruským volaním: "Šájbu, šájbu!"
     
    57:36
    Sitnikov potiahol útočnú akciu po pravom krídle, zbavil sa obrancu a zadovkou popod nohy prihrával na hranicu ľavého kruhu Igorovi Magoginovi, ktorý pálil z prvej, no Salák excelentne vyrazil puk betónom do rohu klziska!
     
    57:20
    Od modrej čiary strieľal Thoresen, no jeho koncovka nebola presná.
     
    56:24
    Končí sa presilová hra domácich a to naozaj pozoruhodným záverom! Vitalij Sitnikov si totižto priamo z trestnej lavice namieril na brejk, dostal prihrávku, smeroval sám na bránu, no pri Salákovi stáli asi všetci svätí, keďže Sitnikov trafil hornú žŕdku!
     
    55:55
    Kovaľčuk od pravého kruhu prihral krížom ku ľavému Panarinovi, ten mu prihrávku opätoval, no následne Kovaľčuk už pridlho čakal, miešal puk a švihom napálil iba do protihráča.
     
    55:15
    Hostia sa usadili v pásme, spoza brány prihrával Panarin ku vnútornej hranici ľavého kruhu Alexandrovovi, no ten z prvej delovkou trafil iba výstroj gólmana domácich.
     
    54:54
    Po chvíľkových bojoch pri mantineli v rohu klziska dokázali domáci puk odstreliť.
     
    54:24
    Jevgenij Dadonov získal puk v strednom pásme, namieril si to do útočného, následne sa od pravého kruhu snažil prihrávať, ale aj tak nemusí zúfať. Vitalij Sitnikov ho fauloval a odchádza na trestnú lavicu za seknutie.
     
    53:53
    Domáci udržali na moment útočné pásmo, ale súper nedáva ani centimeter ľadu zadarmo.
     
    53:26
    Arťom Bulianskij sa pekne prebojoval po pravom krídle za bránu, tam vymiešal pár protihráčov, no napokon sa mu už puk nepodarilo prihrávať na hokejky jeho spoluhráčov. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    52:32
    V týchto chvíľach už môže rozhodnúť len jedna, dve zle prihrávky. Či na jednej alebo druhej strane. Hrá sa už naozaj o veľa. Sme zvedaví na záver tohto zápasu.
     
    51:34
    Nikita Filatov sa dostal s pukom po ľavej strane ihriska, vystrelil od horného vrcholu ľavého kruhu, ale český brankár Salák mal situáciu pod kontrolou, preto puk vyrazil za bránkový priestor.
     
    50:56
    Ešte domáci chvíľu pozvierali hostí v tretine a následne sa súper Jugry oslobodil vyhodením puku. O momentík už naskočí aj vylúčený Kutejkin.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 25. Jacenko (Lesňukin), 32. Rajala (Maxwell), 47. Sitnikov (Pepeliajev, Sergejev) – 4. Kovaľčuk (Judin), 7. Panarin (t.s.), 8. Thoresen (Martensson), 13. Kovaľčuk (Eriksson)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov (8. Goriačevskich) – Sergejev, Pepeliajev, Larsen, Putilov, Sokolov, Želdakov – Magogin ("C"), Bulanskij, Sitnikov, Rajala, Kašpar, Maxwell, Filatov, Gorbunov, Bortnikov, Kňažev, Lesňukin, Jacenko
    SKA Petrohrad: Salák (po 1. tretine Ivannikov) – Kalinin, Judin, Alexandrov, Kutejkin, Čudinov, Belov, Jermakov, Semenov – Tichonov, Kovaľčuk ("C"), Eriksson, Dadonov, Šipačov, Panarin, Martensson, Thoresen, Červenka, Ponikarovskij, Kablukov, Ketov

    Rozhodca: Kiseľov, Bondar – Goľak, Deduľa