Bayern – Stuttgart 2:0 (kon.) | Dortmund – Freiburg 3:1 (kon.) | Hoffenheim – Wolfsburg 1:1 (kon.)
Hertha – Mainz 1:3 (kon.) | Paderborn – Kolín nad Rýnom 0:0 (kon.) | Mönchengladbach – Schalke 4:1 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
4:1 (1:0)
FC Schalke 04
Sobota 13.09.2014, 18:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    88
    Hráči Schalke sa v závere riadnej hracej doby ešte nadýchli k záverečnému náporu, ktorým chcú upraviť skóre aspoň do trošku prijateľnejšej roviny. Draxler si krásne narazil loptu so Samom, opäť sa ocitol pred Sommerom, no ani v tomto prípade nedokázal skórovať.
     
    87
    Samov center z ľavej strany bol nadvihnutý a lopta sa po ňom dostala až na zadnú tyč ku Julianovi Draxlerovi. Ten bol v ideálnej pozícii, no svojou hlavičkou nechal len vyniknúť Sommera!
     
    82
    Raffael si užíva zaslúžený aplauz Borussia parku. Na posledných niekoľko minút naskočil do duelu aj brat hviezdneho Edena Hazarda, Thorgan.
     
    81
    Schalke mohlo skorigovať nepriaznivý stav. Priamy kop z ideálnej streleckej parkety pre ľaváka rozohral Sidney Sam, ktorého pokus preletel len ponad brvno Sommerovej svätyne.
    RAFFAEL - 4:1
     
    79
    Mönchengladbach dal gól! O víťazovi duelu už nemôže byť desať sekúnd pred koncom riadnej hracej dobi ani tých najmenších pochýb, krásny futbalový večer pre fanúšikov Mönchengladbachu, ktorý si užívajú grandiózne víťazstvo svojho tímu. Christoph Kramer ukázal, prečo si zahraj aj finále svetového šampionátu, krásnym pasom vysunul na krídlo rozbehnutého Herrmanna. Ten síce svojou prihrávkou Kruseho nenašiel, no lopta sa odrazila do druhej vlny ku RAFFAELOVI, ktorý v tisíc percentnej možnosti nezaváhal a korunoval svoj famózny výkon krásnym presným zásahom!
     
    78
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Kruse, prichádza Hrgota.
     
    75
    Draxler predsa len ukázal svoje nesporné kvality. Na hranici pokutového územia si zasekol protihráča, prehodil si loptu na silnejšiu ľavačku, mohol pokojne zakončovať, no miesto toho zvolil prihrávku na Huntelaara, ktorý bol v jednoznačnom ofsajde.
     
    73
    Veľká škoda pre Andrého Hahna, že si teraz loptu na ľavom krídle nespracoval smerom k bráne, ale od brány. Domáci záložník mohol zaútočiť na hetrik, no jeho strela z menej výhodnej pozície skončila mimo troch žrdí svätyne Schalke.
     
    71
    Schalke využilo aj svoju poslednú možnosť na striedanie. Trávnik opustil Aogo, jeho miesto na ľavej strane obrany zaujal Friedrich.
     
    65
    Žltú kartu dostává Kevin-Prince Boateng (FC Schalke 04).
     
    64
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Höger, prichádza Huntelaar.
     
    64
    Už to mohlo byť 4:1 v prospech Borussie, čo by už pripomínalo debakel. Patrick Hermann svojim milimetrovým centrom našiel v pokutovom území Raffaela, ktorý by i za svoj dnešný výkon gól určite zaslúžil, no teraz sa mu ho vsietiť nepodarilo. Lopta po jeho hlavičke minula ľavú tyč hádam o päť centimetrov.
     
    63
    Borussia ukazuje, že má famózne zvládnutú hru po krídlach. Na pravej strane mal dostatok priestoru aj času Johnson, ktorý odcentroval do šestnástky, kde sa už na zakončenie hotovil Raffael a na zadnej tyči číhal aj Kruse. Ani jeden z domácich ofenzívnych hráčov však zakončovať nemohol, Höwedes totiž odvrátil loptu na rohový kop.
    Max KRUSE - 3:1
     
    58
    Mönchengladbach dal gól! Neskutočný duel plný gólov, a to máme ešte polhodinu hracieho času pred sebou! MAX KRUSE dostal z hĺbky poľa od Rafaella dokonalú kolmicu, s ktorou aj podľa toho naložil. Fährmann proti domácemu útočníkovi vybehol, no ten poslal loptu povedľa jeho ľavej ruky!
     
    57
    André Hahn si vyšlaipol na brankára Fährmann, ktorý sa snažil rozohrať a za svoje počínanie dostal žltú kartu.
     
    55
    Domáci rozohrali rohový kop na krátko, predviedli pekná signál, na konci ktorého bol na zadnej žrdi v pokutovom území Stranzl s hlavičkou, ktorú poslal presne do stredu brány.
    CHOUPO-MOTING - 2:1
     
    51
    Schalke 04 dalo gól! Domáci sa však z dvojgólového náskoku príliš dlho netešili. Jeden z hráčov Borussie zahral v pokutovom území rukou a hlavný rozhodca ukázal jasne na biely bod, kde si loptu postavil CHOUPO-MOTING, ktorého prízemná strela sa od ľavej tyčky odrazila do brány!
    André HAHN - 2:0
     
    50
    Mönchengladbach dal gól! Borussia park má dnes po druhý raz obrovský dôvod na radosť. Kruse sa postavil k rozohrávke priameho kopu, loptu posadil sovjou ľavačkou presne na hlavu ANDRĚHO HAHNA, ktorý bol úplne osamotený a svojou hlavičkou zo stredu pokutového územia prekonal Fährmanna. Vyzerá to na veľké deň pre domáceho záložníka!
     
    48
    Sidney Sam krásnou kolmicou vysunul do šance Choupo-Motinga, ktorý si výborne postrážil svoje postavenie, vyhol sa ofsajdu a opäť sa dostal do súboja zoči-voči Sommerovi. Toho sa snažil obísť kľučkou, čo sa mu aj čiastočne podarilo, no sám sa tým vytlačil do veľkého uhlu a švajčiarsky brankár mu navyše loptu vzal!
     
    46
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Fuchs, prichádza Draxler.
     
    46
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Tony Jantschke, prichádza Patrick Hermann.
     
    37
    Loptu si na exekúciu priameho kopu pripravil Xhaka, po ktorého jedovke to štadiónom len tak zahučalo. Fährmann si určite vydýchol, lopta preletela ponad jeho brvno.
     
    36
    Neustädter dostal za svoj taktický faul zozadu žlté napomenutie.
     
    34
    Xhaka bol faulovaný zhruba na poliacej čiare, čím sa Schalke podarilo zastaviť črtajúcu sa kontru domáceho Mönchengladbachu. Höger bol potrestaný žltou kartou.
     
    30
    Rýchlo však na druhú stranu, kde sa síce Schalke podarilo odvrátiť loptu po rohovom kope, no nebezpečenstvo sa tým pre hostí vôbec neskončilo. Kramer krásne zakombinoval v pokutovom území so svojim spoluhráčom, lopta sa mu vrátil, a tak nemecký reprezentant zakončil. Svoj pokus mieril ku vzdialenejšej tyči, loptu počas letu ešte tečoval jeden z hráčov Schalke a tá skončila len tesne vedľa ľavej žrde.
    Eric Maxim CHOUPO-MOTING
     
    26
    Mohlo byť vyrovnané, to by však Schalke nemohlo spáliť stopercentnú možnosť! Choupo-Moting dostal výbornú kolmicu za chrbát obrany, využil svoju rýchlosť a dostal sa do samostatného nájazdu. Sommer proti nemu okamžite vyštartoval, a tak sa ho snažil ofenzívny hráč hostí prekonať technickým zakončení. Švajčiarsky brankár si poradil, no loptu vyrazil len k dobiehajúcemu Fuchsovi, ktorý mohol loptu upratať do polo-odkrytej svätyne Borussie, no ľavačkou vystrelil nepresne!
     
    22
    Nechýbalo veľa a Schalke sa mohlo dostať do obrovskej príležitosti na vyrovnanie. Svoje individuálne majstrovstvo ukázal Choupo-Moting, ktorý si na hranici pokutového územia pekne vytvoril priestor, snažil sa obísť ešte jedného hráča, čo by ho dostalo do veľkej tutovky. Tento jeho zámer však nebol úspešný.
     
    19
    Veľmi rýchlo mohli domáci viesť už o dva góly a so šancami Schalke na bodový zisk by to vyzeralo zle nedobre. Raffaelova strela však, našťastie, pre hostí skončila nad brvnom Sommerovej svätyne.
    André HAHN - 1:0
     
    17
    Mönchengladbach dal gól! Borussii sa podarilo svoj narastajúci tlak korunovať otváracím presným zásahom. Borussia park je v obrovskom vytržení. ANDRÉ HAHN ostal úplne zabudnutý na zadnej tyči, kde dostal výbornú prihrávku, spravil ešte pár krokov smerom k bráne a pravačkou to nádherne trafil o brvno. Sommer nemal najmenší nárok zakročiť!
     
    14
    Borussia Mönchengladbach teraz dostala priestor na zaútočenie do nie celkom sformovanej obrany hostí. Raffael loptu prehodil po svojej ľavej ruke Krusemu, ktorý ju okamžite posielal pred bránu, kde nabiehal jeden z domácich hráčov. Jeho pohyb však sledovala aj defenzíva Schalke, ktorá loptu odvrátila na aut.

    Michal Bakoš

    Góly: 17. André Hahn, 50. André Hahn, 58. Max Kruse, 79. Raffael – 51. Choupo-Moting

    Karty:   57. André Hahn (MON) – 34. Höger (SCH), 36. Neustädter (SCH), 65. Kevin-Prince Boateng (SCH)


    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Domínguez, Wendt, Stranzl (C), Jantschke – Johnson, Kramer, Hahn, Xhaka – Raffael, M. Kruse.
    Náhradníci: Blaswich – Herrmann, Traoré, Nordtveit, Schulz, T. Hazard, Hrgota.

    FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes (C), Fuchs, Ayhan, Aogo – Neustädter, Höger – Sam, Clemens, K-P. Boateng – Choupo-Moting.
    Náhradníci: Wetklo – Friedrich, Meyer, Draxler, Barnetta, Obasi, Huntelaar.

    Rozhodca: Brych – Dietz, Lupp