Bayern – Stuttgart 2:0 (kon.) | Dortmund – Freiburg 3:1 (kon.) | Hoffenheim – Wolfsburg 1:1 (kon.)
Hertha – Mainz 1:3 (kon.) | Paderborn – Kolín nad Rýnom 0:0 (kon.) | Mönchengladbach – Schalke 4:1 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
4:1 (1:0)
FC Schalke 04
Sobota 13.09.2014, 18:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Mimoriadne gólovo plodný a na zaujímavé momenty bohatý duel nemeckej ligy sa nám skončil jasným víťazstvom Borussie Mönchengladbach, ktorá si so Schalke poradila 4:1 a svojim fanúšikom tak pripravila krásny sobotný večer. Dúfam, že ten sme vám spríjemnili aj my. Ďakujeme za pozornosť a prejeme ešte pekný zvyšok večera. (20:23:18)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Boateng svoj center na zadnú tyč poriadne pretiahol, Draxler síce zabojoval a loptu ešte stihol na hracej ploche, no v držaní ju budú mať domáci.
     
    90
    Nadstavený čas sú dve minúty.
     
    90
    Sommer si v závere duelu zachytá viac ako počas celého jeho priebehu. Švajčiarsky brankár ošľahaný skúsenosťami z Ligy Majstrov si poradil aj so strelou Huntelaara, ktorú skrotil na dva krát.
     
    89
    Domácim bol odpískaný a odmávaný ofsajd.
     
    88
    Hráči Schalke sa v závere riadnej hracej doby ešte nadýchli k záverečnému náporu, ktorým chcú upraviť skóre aspoň do trošku prijateľnejšej roviny. Draxler si krásne narazil loptu so Samom, opäť sa ocitol pred Sommerom, no ani v tomto prípade nedokázal skórovať.
     
    87
    Samov center z ľavej strany bol nadvihnutý a lopta sa po ňom dostala až na zadnú tyč ku Julianovi Draxlerovi. Ten bol v ideálnej pozícii, no svojou hlavičkou nechal len vyniknúť Sommera!
     
    85
    Pokus o narážačku domácim nevyšiel, no mrzieť ich to určite nemusí.
    André HAHN
     
    84
    Na polovici Schalke to teraz vyzerá ako hra mačky s myšou. Domáci futbalisti si záver duelu užívajú a svojho zdecimovaného súpera si vodia po trávniku, ako sa im len za chce. Hráči Schalke by sa už najradšej na ihrisku nevideli.
     
    82
    Raffael si užíva zaslúžený aplauz Borussia parku. Na posledných niekoľko minút naskočil do duelu aj brat hviezdneho Edena Hazarda, Thorgan.
     
    81
    Schalke mohlo skorigovať nepriaznivý stav. Priamy kop z ideálnej streleckej parkety pre ľaváka rozohral Sidney Sam, ktorého pokus preletel len ponad brvno Sommerovej svätyne.
    RAFFAEL - 4:1
     
    79
    Mönchengladbach dal gól! O víťazovi duelu už nemôže byť desať sekúnd pred koncom riadnej hracej dobi ani tých najmenších pochýb, krásny futbalový večer pre fanúšikov Mönchengladbachu, ktorý si užívajú grandiózne víťazstvo svojho tímu. Christoph Kramer ukázal, prečo si zahraj aj finále svetového šampionátu, krásnym pasom vysunul na krídlo rozbehnutého Herrmanna. Ten síce svojou prihrávkou Kruseho nenašiel, no lopta sa odrazila do druhej vlny ku RAFFAELOVI, ktorý v tisíc percentnej možnosti nezaváhal a korunoval svoj famózny výkon krásnym presným zásahom!
     
    78
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Kruse, prichádza Hrgota.
     
    77
    Ofenzívne snaženie v podaní Schalke sa skončilo ofsajdom, v ktorom bol opäť holandský bombardér Huntelaar.
     
    76
    Všetci hráči okrem brankára Fährmanna sa teraz presunuli na jednu polovicu ihriska, konkrétne tú, na ktorej konci je brána domácich.
     
    75
    Draxler predsa len ukázal svoje nesporné kvality. Na hranici pokutového územia si zasekol protihráča, prehodil si loptu na silnejšiu ľavačku, mohol pokojne zakončovať, no miesto toho zvolil prihrávku na Huntelaara, ktorý bol v jednoznačnom ofsajde.
     
    74
    Mönchengladbach drží loptu na svojich kopačkách a do kombinácie zapájajú hráči v poli aj svojho brankára Sommera.
     
    73
    Veľká škoda pre Andrého Hahna, že si teraz loptu na ľavom krídle nespracoval smerom k bráne, ale od brány. Domáci záložník mohol zaútočiť na hetrik, no jeho strela z menej výhodnej pozície skončila mimo troch žrdí svätyne Schalke.
     
    71
    Schalke využilo aj svoju poslednú možnosť na striedanie. Trávnik opustil Aogo, jeho miesto na ľavej strane obrany zaujal Friedrich.
     
    70
    Dvadsať minút do konca a Schalke nám začína pôsobiť trošku odovzdaným a bezradným dojmom. Domáci futbalisti majú stretnutie pevne v rukách a v pohodovom tempe ho kontrolujú.
     
    69
    André Hahn ponúkol loptu Raffaelovi, ktorému sa však zamotala pod nohami, a tak napokon z črtajúcej sa veľkej príležitosti, nič nebolo.
     
    68
    Krásny pohľad na štadión Mönchengladbachu. Drvivá väčšina fanúšikov v stoji skanduje. Nie nadarmo sa o Nemecku hovorí ako o krajine s najlepšou futbalovou atmosférou.
     
    67
    Po príchode na ihrisko do druhého dejstva sa zatiaľ nedarí ani Julianovi Draxlerovi, ktorý teraz úplne zbytočne stratil loptu v strede poľa.
     
    65
    Žltú kartu dostává Kevin-Prince Boateng (FC Schalke 04).
     
    64
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Höger, prichádza Huntelaar.
     
    64
    Už to mohlo byť 4:1 v prospech Borussie, čo by už pripomínalo debakel. Patrick Hermann svojim milimetrovým centrom našiel v pokutovom území Raffaela, ktorý by i za svoj dnešný výkon gól určite zaslúžil, no teraz sa mu ho vsietiť nepodarilo. Lopta po jeho hlavičke minula ľavú tyč hádam o päť centimetrov.
     
    63
    Borussia ukazuje, že má famózne zvládnutú hru po krídlach. Na pravej strane mal dostatok priestoru aj času Johnson, ktorý odcentroval do šestnástky, kde sa už na zakončenie hotovil Raffael a na zadnej tyči číhal aj Kruse. Ani jeden z domácich ofenzívnych hráčov však zakončovať nemohol, Höwedes totiž odvrátil loptu na rohový kop.
     
    62
    Lopta padla v pokutovom území domácich k nohám Draxlera, ktorý sa snažil pripraviť si to na streleckú parketu, no hlavy domácim obrancom nezamotal.
     
    60
    Samov center sa podarilo defenzíve Borussie odvrátiť, ba čo viac, André Hahn bol opäť pripravený uháňať do rýchleho brejku. Hrdina dnešného duelu však bol zastavený.
     
    59
    Samovi sa podarilo prestrčiť loptu na Kevina-Princa Boatenga, ktorý bol na hranici pokutového územia faulovaný. Priamy kop v prospech Schalke 04.
    Max KRUSE - 3:1
     
    58
    Mönchengladbach dal gól! Neskutočný duel plný gólov, a to máme ešte polhodinu hracieho času pred sebou! MAX KRUSE dostal z hĺbky poľa od Rafaella dokonalú kolmicu, s ktorou aj podľa toho naložil. Fährmann proti domácemu útočníkovi vybehol, no ten poslal loptu povedľa jeho ľavej ruky!
     
    57
    André Hahn si vyšlaipol na brankára Fährmann, ktorý sa snažil rozohrať a za svoje počínanie dostal žltú kartu.
     
    55
    Domáci rozohrali rohový kop na krátko, predviedli pekná signál, na konci ktorého bol na zadnej žrdi v pokutovom území Stranzl s hlavičkou, ktorú poslal presne do stredu brány.
     
    53
    V úvode druhého polčasu sme tak videli dva zlepené góly, ktoré však kontext duelu nijako zásadne nezmenili. Borussia je stále v najtesnejšom vedení, s ktorým aj do druhého dejstva vstupovala.
    CHOUPO-MOTING - 2:1
     
    51
    Schalke 04 dalo gól! Domáci sa však z dvojgólového náskoku príliš dlho netešili. Jeden z hráčov Borussie zahral v pokutovom území rukou a hlavný rozhodca ukázal jasne na biely bod, kde si loptu postavil CHOUPO-MOTING, ktorého prízemná strela sa od ľavej tyčky odrazila do brány!
    André HAHN - 2:0
     
    50
    Mönchengladbach dal gól! Borussia park má dnes po druhý raz obrovský dôvod na radosť. Kruse sa postavil k rozohrávke priameho kopu, loptu posadil sovjou ľavačkou presne na hlavu ANDRĚHO HAHNA, ktorý bol úplne osamotený a svojou hlavičkou zo stredu pokutového územia prekonal Fährmanna. Vyzerá to na veľké deň pre domáceho záložníka!
     
    49
    Kramer aj napriek atakom od brániaceho hráča dokázal loptu udržať, rozhodca mu poskytol výhodu, no následne nariadil priamy kop.
     
    48
    Sidney Sam krásnou kolmicou vysunul do šance Choupo-Motinga, ktorý si výborne postrážil svoje postavenie, vyhol sa ofsajdu a opäť sa dostal do súboja zoči-voči Sommerovi. Toho sa snažil obísť kľučkou, čo sa mu aj čiastočne podarilo, no sám sa tým vytlačil do veľkého uhlu a švajčiarsky brankár mu navyše loptu vzal!
     
    47
    Johnson unikol po krídle a v strede pokutového územia našiel svojou prihrávkou Raffaela. Ten sa snažil poslať loptu k pravej žrdi, jeho pokus bol tečovaný a nasledovať bude rohový kop.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Fuchs, prichádza Draxler.
     
    46
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Tony Jantschke, prichádza Patrick Hermann.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Borussia Mönchengladbach vedie po úvodnom dejstve nad Schalke 04 1:0. O jediný gól doterajšieho priebehu sa postaral André Hahn, ktorý krásnou strelou zakončil rýchly brejk domácich. Schalke sa po inkasovanom góle vytiahlo viac dopredu a vypracovalo si aj jednu po góle volajúcu šancu, ktorú však Choupo-Moting spoločne s Fuchsom nedokázali premeniť. Pri troške šťastie mohla Borussia viesť už 2:0. Pokus Christopha Kramera z vnútra pokutového územia po teči brániaceho hráča len tesne minul ľavú tyč Fährmannovej svätyne. Pred druhým dejstvom tak je všetko ešte otvorené a Schalke môže stále zabojovať o body.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    V samom závere riadnej hracej doby prvého polčasu ešte centroval do domáceho pokutového územia Fuchs. Na center si naskakoval Boateng, no proti výškovo lepšie disponovanému Stranzlovi nemal šancu.
     
    44
    Po nepresnej prihrávke sa akcia Schalke skončila, Sommer môže odkopávať od svojej brány. V prestrihu sme videli rozvičovať sa Juliana Draxlera. Nasadenie veľkého talentu nemeckého futbalu môžeme očakávať v druhom polčase.
     
    43
    Benedikt Höwedes vyviezol loptu k poliacej čiare, odkiaľ poslal za chrbát domácej defenzívy zaujímavý pas. Choupo-Moting bol pri ňom ako prvý, no pískal sa ofsajd.
     
    41
    Jantschke sa pošmykol, čím dostal sám seba pod tlak. Schalke sa vysunulo na útočnú polovicu s dostatočným počtom hráčov, no Borussia napokon skvele z tejto situácie vyšla.
     
    40
    Choupo-Moting si prišiel po loptu na pravé krídlo, kde to s dvojicou svojich spoluhráčov pekne vykombinoval. Následne sa hosťujúci útočník tlačil do pokutového územia, no ideálne načasovaným sklzom ho zbavil lopty Domínguez.
     
    38
    Sommer si dával s rozohrávkou poriadne načas, Schalke vytiahlo svoje napádanie vyššie, a tak domácemu brankárovi neostávalo nič iné len nakopnúť loptu vpred. Borussia ostáva po faule hráčov Schalke v držaní lopty.
     
    37
    Loptu si na exekúciu priameho kopu pripravil Xhaka, po ktorého jedovke to štadiónom len tak zahučalo. Fährmann si určite vydýchol, lopta preletela ponad jeho brvno.
     
    36
    Neustädter dostal za svoj taktický faul zozadu žlté napomenutie.
     
    35
    Domáci to krásne vykombinovali v okolí stredového kruhu, lopty sa chopil Raffael, ktorý sa opäť pustil priamo do srdca hosťujúcej obrany. Za záchrannú brzdu zatiahol Neustädter, ktorý ho fauloval zhruba vo vzdialenosti 25 metrov od brány svojho tímu.
     
    34
    Xhaka bol faulovaný zhruba na poliacej čiare, čím sa Schalke podarilo zastaviť črtajúcu sa kontru domáceho Mönchengladbachu. Höger bol potrestaný žltou kartou.
     
    33
    Fuchs sa chcel po ľavej strane prebiť sám proti obrovskej presile protihráčov. Naivný pokus austrálskeho obrancu v službách Schalke úspešný nebol.
    Christoph KRAMER
     
    31
    Raffael si zasekávačkou opäť spravil priestor na hranici pokutového územia, ktorý okamžite využil na strelu. Defenzíva Schalke ju zblokovala už na tretí rohoví kop Borussie v rade.
     
    30
    Rýchlo však na druhú stranu, kde sa síce Schalke podarilo odvrátiť loptu po rohovom kope, no nebezpečenstvo sa tým pre hostí vôbec neskončilo. Kramer krásne zakombinoval v pokutovom území so svojim spoluhráčom, lopta sa mu vrátil, a tak nemecký reprezentant zakončil. Svoj pokus mieril ku vzdialenejšej tyči, loptu počas letu ešte tečoval jeden z hráčov Schalke a tá skončila len tesne vedľa ľavej žrde.
     
    29
    Clemens sa na pravom krídle poľahky dostal k centru, loptu posielal do šestnástky prízemnou prihrávkou, ktorou hľadal Boatenga. Ten však bol od lopty príliš ďaleko.
     
    28
    Posledné minúty jasne patria hosťujúcemu tímu, ktorý sa takmer okamžite po inkasovanom góle smerom dopredu osmelil a snaží sa vyrovnať.
    Eric Maxim CHOUPO-MOTING
     
    26
    Mohlo byť vyrovnané, to by však Schalke nemohlo spáliť stopercentnú možnosť! Choupo-Moting dostal výbornú kolmicu za chrbát obrany, využil svoju rýchlosť a dostal sa do samostatného nájazdu. Sommer proti nemu okamžite vyštartoval, a tak sa ho snažil ofenzívny hráč hostí prekonať technickým zakončení. Švajčiarsky brankár si poradil, no loptu vyrazil len k dobiehajúcemu Fuchsovi, ktorý mohol loptu upratať do polo-odkrytej svätyne Borussie, no ľavačkou vystrelil nepresne!
     
    24
    Sidney Sam ľavačkou zakrútil loptu do šestnástky, kde však najvyššie vyskočil jeden zo zadákov Borussie, ktorú loptu upratal do bezpečia.
     
    23
    Hahn v snahe ukradnúť Aogovi loptu a vyraziť po pravom krídle do rýchlej kontry fauloval, priamy kop pre Schalke z ľavej strany.
     
    22
    Nechýbalo veľa a Schalke sa mohlo dostať do obrovskej príležitosti na vyrovnanie. Svoje individuálne majstrovstvo ukázal Choupo-Moting, ktorý si na hranici pokutového územia pekne vytvoril priestor, snažil sa obísť ešte jedného hráča, čo by ho dostalo do veľkej tutovky. Tento jeho zámer však nebol úspešný.
     
    21
    Schalke sa po dlhšej dobe usadilo na útočnej polovici, kde si vymenilo pár rýchlych narážačiek. Z ľavého krídla sa o center pokúšal Fuchs, no loptu zablokoval Jantschke.
     
    19
    Veľmi rýchlo mohli domáci viesť už o dva góly a so šancami Schalke na bodový zisk by to vyzeralo zle nedobre. Raffaelova strela však, našťastie, pre hostí skončila nad brvnom Sommerovej svätyne.
    André HAHN - 1:0
     
    17
    Mönchengladbach dal gól! Borussii sa podarilo svoj narastajúci tlak korunovať otváracím presným zásahom. Borussia park je v obrovskom vytržení. ANDRÉ HAHN ostal úplne zabudnutý na zadnej tyči, kde dostal výbornú prihrávku, spravil ešte pár krokov smerom k bráne a pravačkou to nádherne trafil o brvno. Sommer nemal najmenší nárok zakročiť!
     
    15
    Raffael začína naznačovať, že dnes môže byť rozhodujúcim hráčom. Agilný futbalista vie totiž veľmi dobre preniknúť, čo sa mu teraz bezchybne podarilo. Po skvelom driblingu sa odhodlal aj k strele, ktorú Fährmann dokázal vyraziť!
     
    14
    Borussia Mönchengladbach teraz dostala priestor na zaútočenie do nie celkom sformovanej obrany hostí. Raffael loptu prehodil po svojej ľavej ruke Krusemu, ktorý ju okamžite posielal pred bránu, kde nabiehal jeden z domácich hráčov. Jeho pohyb však sledovala aj defenzíva Schalke, ktorá loptu odvrátila na aut.
     
    13
    Teraz sa im ho podarilo prekonať dlhým nákopom, s ktorým si nedokázal poradiť Aogo. Po sérii hlavičiek sa lopta odrazila ku Xhakovi, ktorý neváhal a napálil ju z prvej smerom na bránu. Pokusu domáceho hráča chýbala potrebná presnosť.
     
    12
    Schalke sa po strate lopty veľmi rýchlo vracia so všetkými hráčmi na vlastnú polovicu. Hlboký defenzívny blok sa domácim prekonáva len veľmi ťažko.
    Benedikt HÖWEDES
     
    11
    V hre máme teraz trošku menší prestoj. Stopercentne fit totiž nie je opora hosťujúceho celku Benedikt Höwedes, ktorý niečo utŕžil v osobnom súboji.
     
    9
    Schalke si svoju útočnú akciu poctivo začína pripravovať na vlastnej polovici ihriska, kde si hosťujúci obrancovia posúvajú loptu.

     
    7
    Hahn to vyskúšal z centrálnej pozície, jeho strela však mohla nechať Fährmann absolútne pokojným, lopta sa totiž k bráne Schalke nedostala.
     
    6
    Pokus o ofenzívny výpad v podaní domácich sa skončil prakticky skôr než začal. Xhaka sa totiž dopustil útočného faulu.
     
    5
    Kevin-Prince Boateng sa ocitol na hrote útoku, nemal príliš veľa alternatív, čo s loptou vymyslieť, a tak sa pokúsil o strelu. Ghanský reprezentant s nemeckým pasom však trafil len najbližšie stojaceho obrancu Borussie.
     
    4
    V krátkom čase malo Schelke opäť výhodu tejto štandardnej situácie. Center z pravej strany však v pokutovom území našiel len pripraveného brankára Sommera.
     
    3
    Schalke sa dostalo k prvému rohovému kopu v zápase, nič podstatné si však po ňom nedokázalo vypracovať.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Domínguez, Wendt, Stranzl (C), Jantschke – Johnson, Kramer, Hahn, Xhaka – Raffael, M. Kruse.
    Náhradníci: Blaswich – Herrmann, Traoré, Nordtveit, Schulz, T. Hazard, Hrgota.

    FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes (C), Fuchs, Ayhan, Aogo – Neustädter, Höger – Sam, Clemens, K-P. Boateng – Choupo-Moting.
    Náhradníci: Wetklo – Friedrich, Meyer, Draxler, Barnetta, Obasi, Huntelaar.

    Rozhodca: Brych – Dietz, Lupp.

     
    O slovo sa po reprezentačnej prestávke, počas ktorej sa rozohrala kvalifikácie Majstrovstiev Európy, hlási najvyššia nemecká súťaž Bundesliga. My sa spoločne bližšie pozrieme na jeden zo zápasov tretieho kola, v ktorom Borussia Mönchengladbach privíta v domácom prostredí Schalke 04.

    Oba tímy zatiaľ v novom ročníku čakajú na prvé víťazstvo. Tabuľkovo je na tom lepšie domáca Borussia, ktorá v prvých dvoch kolách dva krát remizovala. Schalke na rozdiel od nej jeden zápas aj prehralo. Chuť si však následne vylepšilo v domácom dueli s majstrovským Bayernom Mníchov, ktorého dokázalo obrať o mimoriadne cenný bodík. Favorit sa v tomto stretnutí hľadá veľmi ťažko, stávkové kancelária favorizujú skôr Mönchengladbach, no očakáva sa vyrovnaný duel, ktorý kľudne môže skončiť patovým rezultátom. Nechajme sa teda prekvapiť, čo nám toto zápolenie prinesie. Začíname o 18:30.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Michal Bakoš

    Góly: 17. André Hahn, 50. André Hahn, 58. Max Kruse, 79. Raffael – 51. Choupo-Moting

    Karty:   57. André Hahn (MON) – 34. Höger (SCH), 36. Neustädter (SCH), 65. Kevin-Prince Boateng (SCH)


    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Domínguez, Wendt, Stranzl (C), Jantschke – Johnson, Kramer, Hahn, Xhaka – Raffael, M. Kruse.
    Náhradníci: Blaswich – Herrmann, Traoré, Nordtveit, Schulz, T. Hazard, Hrgota.

    FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes (C), Fuchs, Ayhan, Aogo – Neustädter, Höger – Sam, Clemens, K-P. Boateng – Choupo-Moting.
    Náhradníci: Wetklo – Friedrich, Meyer, Draxler, Barnetta, Obasi, Huntelaar.

    Rozhodca: Brych – Dietz, Lupp