Bayern – Stuttgart 2:0 (kon.) | Dortmund – Freiburg 3:1 (kon.) | Hoffenheim – Wolfsburg 1:1 (kon.)
Hertha – Mainz 1:3 (kon.) | Paderborn – Kolín nad Rýnom 0:0 (kon.) | Mönchengladbach – Schalke 4:1 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
4:1 (1:0)
FC Schalke 04
Sobota 13.09.2014, 18:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
    RAFFAEL - 4:1
     
    79
    Mönchengladbach dal gól! O víťazovi duelu už nemôže byť desať sekúnd pred koncom riadnej hracej dobi ani tých najmenších pochýb, krásny futbalový večer pre fanúšikov Mönchengladbachu, ktorý si užívajú grandiózne víťazstvo svojho tímu. Christoph Kramer ukázal, prečo si zahraj aj finále svetového šampionátu, krásnym pasom vysunul na krídlo rozbehnutého Herrmanna. Ten síce svojou prihrávkou Kruseho nenašiel, no lopta sa odrazila do druhej vlny ku RAFFAELOVI, ktorý v tisíc percentnej možnosti nezaváhal a korunoval svoj famózny výkon krásnym presným zásahom!
    Max KRUSE - 3:1
     
    58
    Mönchengladbach dal gól! Neskutočný duel plný gólov, a to máme ešte polhodinu hracieho času pred sebou! MAX KRUSE dostal z hĺbky poľa od Rafaella dokonalú kolmicu, s ktorou aj podľa toho naložil. Fährmann proti domácemu útočníkovi vybehol, no ten poslal loptu povedľa jeho ľavej ruky!
    CHOUPO-MOTING - 2:1
     
    51
    Schalke 04 dalo gól! Domáci sa však z dvojgólového náskoku príliš dlho netešili. Jeden z hráčov Borussie zahral v pokutovom území rukou a hlavný rozhodca ukázal jasne na biely bod, kde si loptu postavil CHOUPO-MOTING, ktorého prízemná strela sa od ľavej tyčky odrazila do brány!
    André HAHN - 2:0
     
    50
    Mönchengladbach dal gól! Borussia park má dnes po druhý raz obrovský dôvod na radosť. Kruse sa postavil k rozohrávke priameho kopu, loptu posadil sovjou ľavačkou presne na hlavu ANDRĚHO HAHNA, ktorý bol úplne osamotený a svojou hlavičkou zo stredu pokutového územia prekonal Fährmanna. Vyzerá to na veľké deň pre domáceho záložníka!
    André HAHN - 1:0
     
    17
    Mönchengladbach dal gól! Borussii sa podarilo svoj narastajúci tlak korunovať otváracím presným zásahom. Borussia park je v obrovskom vytržení. ANDRÉ HAHN ostal úplne zabudnutý na zadnej tyči, kde dostal výbornú prihrávku, spravil ešte pár krokov smerom k bráne a pravačkou to nádherne trafil o brvno. Sommer nemal najmenší nárok zakročiť!

    Michal Bakoš

    Góly: 17. André Hahn, 50. André Hahn, 58. Max Kruse, 79. Raffael – 51. Choupo-Moting

    Karty:   57. André Hahn (MON) – 34. Höger (SCH), 36. Neustädter (SCH), 65. Kevin-Prince Boateng (SCH)


    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Domínguez, Wendt, Stranzl (C), Jantschke – Johnson, Kramer, Hahn, Xhaka – Raffael, M. Kruse.
    Náhradníci: Blaswich – Herrmann, Traoré, Nordtveit, Schulz, T. Hazard, Hrgota.

    FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes (C), Fuchs, Ayhan, Aogo – Neustädter, Höger – Sam, Clemens, K-P. Boateng – Choupo-Moting.
    Náhradníci: Wetklo – Friedrich, Meyer, Draxler, Barnetta, Obasi, Huntelaar.

    Rozhodca: Brych – Dietz, Lupp