Liberec – Košice 3:2 (kon.) | SaiPa – Vítkovice 4:3 (3:1 po s.n.) | IFK Helsinky – Krefeld 6:1 (kon.)
Vålerenga – Vienna 1:2 (kon.) | Villach – Briançon 4:1 (kon.) | Mannheim – Kuopio 3:1 (kon.)
Zlín – Fribourg 2:3 (po pr.) | Bern – Třinec 0:4 (kon.) | Zug – Ingolstadt 3:2 (kon.)
Stavanger – Tappara 2:1 (2:1 po s.n.) | Färjestad – Zürich 4:3 (po pr.) | Frölunda – Ženeva 7:3 (kon.)
Sparta Praha – Växjö 5:4 (kon.) | Skellefteå – SønderjyskE 4:1 (kon.)
koniec
Bílí Tygři Liberec
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
HC Košice
Štvrtok 04.09.2014, 17:30 • Tipsport Aréna, Liberec • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:39
    Tak toto bolo poriadne tesné! Lašák puk vôbec nemal pod kontrolou a iba mu poskakoval vo vlastnom bránkovisku. Košickí hokejisti sa ho tam pokúšali všemožne dorážať, no napokon sa im to nepodarilo a Liberec je stále vo vedení.
    Jenčík - 3:2
     
    58:49
    Košický gólman je na striedačke, Košičania hrajú v šestici.
     
    58:36
    Košický tréner Anton Tomko si berie oddychový čas. Po ňom ostane Melicherčík ešte na striedačke, vhadzovať sa bude v stredovom kruhu.
     
    58:36
    Košice dali gól!

    Košičania sú späť v hre! RICHARD JENČÍK si nakorčuľoval pred bránku, dostal prihrávku do medzikružia a jeho prudkú ranu zastavila až sieť za Lašákom. Asistencia: Gabriel Spilar.
     
    56:28
    Slovenský tím sa z ničoho nič dostal k skvelej prihrávke priamo pred bránkou Lašáka. Puk smeroval z hokejky hráčov Liberca priamo na Sojčíkovu čepeľ, no Lašák si dal veľký pozor.
     
    55:41
    Lašák vôbec nevedel, kde má puk! Košičania mohli byť po rýchlom prechode po pravej strane späť v hre, no Jenčíkova strela napokon skončila niekde vo výstroji libereckého brankára.
     
    47:31
    Rozhodcovia napokon tresty udelili takto:
    Košice – Bartoš dve minúty za hákovanie a Philipp desaťminútový osobný trest za športové správanie
    Liberec – Vampola dve minúty za sekanie.
     
    46:40
    Liberec dáva gól!

    Košičania prehrávajú už rozdielom dvoch presných zásahov. Mladík JAROSLAV VLACH stál v dobrej pozícii a po presnej prihrávke jednoducho zaváhať nemohol a nekompromisne zakončil k pravej žrdi. Asistencia: Tomáš Urban.
    Vlach 3:1
     
    42:52
    Košičania už medzičasom útočia proti štvorici domácich hokejistov. Robia to veľmi aktívne, ale ich strela k pravej žrdi skúseného Lašáka neprekvapila.
     
    41:36
    Liberec sa bude brániť v trojici! Vlach sa previnil nebezpečnou hrou so zdvihnutou hokejkou.
     
    40:36
    Libereckí hráči sa budú brániť. Vitásek smeruje na trestnú lavicu na dve minúty za držanie.
     
    35:12
    Košickým hráčom sa puk podarilo vyhodiť cez všetky čiary, no napokon im to vôbec nepomohlo. Liberec si kus čiernej gumy prevzal na svoje hokejky a Melicherčák mal opäť veľa prác,e no dorážky dokázal svojimi betónmi zastaviť.
     
    34:50
    Košičania majú v defenzíve veľa práce§ Ich súper sa okamžite nasťahoval pred Melicherčíka, no našťastie pre Oceliarov skončil puk po dobrej kombinácii iba tesne vedľa bránky.
    Vitásek - 2:1
     
    34:03
    Košičania sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za zdržovanie hry vyhodením puku Gabriel Spilar.
     
    32:04
    Liberec dáva gól!

    Liberec napokon presilovku využil a dostáva sa do vedenia. ONDŘEJ VITÁSEK si na puk počkal priamo pred bránkou a efektne ho poslal za bezmocného Melicherčíka. Asistencia: Petr Vampola.
     
    30:54
    Košičania sa budú brániť. Philipp sa previnil podrazením a inkasuje dvojminútový trest.
     
    30:14
    Toto už ale gólom skončiť mohlo! Košičanom dobre známy Bulík tvrdo pálil takmer od modrej čiary a Melicherčík mal čo robiť, aby situáciu dokázal ustáť.
    Peter Bartoš - 1:1!
     
    25:07
    Košice dali gól!

    Je vyrovnané! Jenčík to urobil bravúrne a prihrávkou pred bránkou našiel nepokrytého PETRA BARTOŠA, ktorý so svojimi skúsenosťami zaváhať nemohol a vracia Košičanov späť do hry. Asistencie: Richard Jenčík. Radek Philipp.
     
    23:34
    Košičania mali v obrane poriadne problémy! Liberec sa natlačil pred bránku a puk smeroval na Jassa, ktorému chýbal iba kúsok aby dokázal prekvapiť Melicherčíka.
     
    20:25
    Košičania to ale spravili veľmi dobre a až v trojici sa nahrnuli do útoku. Puk mal na hokejke Lapšanský, ale do siete ho za pozorného Lašáka neprepchal. Za bránkou ale apsoň nazbieral cenné sekundy pre svoj tím.
     
    19:26
    Košičania sa budú brániť. Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie mladík Černák.
     
    17:46
    Černák ukážkovo rozohral spoza vlastnej bránky a puk poslal až do útoku, kde po ňom siahal Sojčík. Tomu skutočne nechýbalo veľa a bol by ho doklepol do siete.
     
    16:57
    Po obranných povinnostiach pred vlastnou bránkou sa až trojica Košičanov pustila do útočenia, ale ani táto situácia neskončila presným zásahom. Lašák je stále veľmi pozorný a Košiciam chýba aj kúsok šťastia.
    Gól T. Filippiho
     
    12:23
    Košičania si zahrajú presilovku! Kica sa previnil hákovaním a smeruje na dve minúty na trestnú lavicu.
     
    11:19
    Liberec dáva gól!

    Liberec sa napokon v závere presilovky ešte do pásma vrátil a otvára skóre tohto zápasu. Presadil sa TOMÁŠ FILIPPI, ktorého dobre umiestnenú strelu nedokázal Melicherčík zachytiť. Asistencia: Michal Bulíř.
     
    09:25
    Košičania sa budú brániť! Klouček sa previnil nebezpečnou hrou so zdvihnutou hokejkou.
     
    08:53
    Košičania sú aj naďalej veľmi aktívni a opäť potrápili svojho súpera. Hostia sa pokúsili prekvapiť iba nahodením, ktoré chceli následne sklepnúť do siete, ale Lašák si dal pozor.
     
    05:50
    Košičania sú naďalej veľmi aktívni! Po skvelej práci puk poskakoval pred Lašákom, ktorý mal čo robiť, aby situáciu ustál. Následne ešte predviedol skvelú zasekávačku Zagrapan, no ani tomu sa nepodarilo skórovať.
     
    02:29
    Košičania si zahrajú presilovku! Vampola sa previnil nedovoleným bránením v hre, ktoré si odniesol kapitán Štrbák.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 12. Filippi (Bulíř), 33. Vitásek (Vampola), 47. Vlach (Urban) – 26. Bartoš (Jenčík, Philipp), 59. Jenčík (Spilar)


    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Schwarz) – Voráček, Škoula, Výtisk (C), Vitásek, Derner, Gřegořek(A), Plutnar – Bartek (A), Krenželok, Bulík – Valský, Filippi, Bulíř – Vampola, J. Vlach, Urban – Jonák, Kica, Jass
    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Cebák, Jánošík, Černák, Philipp, Drgoň, Klouček, Štrbák (C) – Lapšanský, Kolena, Bartánus – Spilar (A), Bartoš, Jenčík – Bicek (A), Češík, Zagrapan – Stupka, Chovan, Sojčík – Hrnka

    Rozhodca: Koch (SUI), Šindler (CZE) – Jelínek (CZE), Pešek (CZE)