Liberec – Košice 3:2 (kon.) | SaiPa – Vítkovice 4:3 (3:1 po s.n.) | IFK Helsinky – Krefeld 6:1 (kon.)
Vålerenga – Vienna 1:2 (kon.) | Villach – Briançon 4:1 (kon.) | Mannheim – Kuopio 3:1 (kon.)
Zlín – Fribourg 2:3 (po pr.) | Bern – Třinec 0:4 (kon.) | Zug – Ingolstadt 3:2 (kon.)
Stavanger – Tappara 2:1 (2:1 po s.n.) | Färjestad – Zürich 4:3 (po pr.) | Frölunda – Ženeva 7:3 (kon.)
Sparta Praha – Växjö 5:4 (kon.) | Skellefteå – SønderjyskE 4:1 (kon.)
koniec
Bílí Tygři Liberec
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
HC Košice
Štvrtok 04.09.2014, 17:30 • Tipsport Aréna, Liberec • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri pokračovaní prestížnej hokejovej Ligy majstrov. Náš jediný zástupca v tejto súťaži HC Košice odohrá svoje tretie vystúpenie medzi európskou elitou v českom Liberci a vám z tohto zápasu vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.



    Za sebou už máme dva duely v prestížnej Champions Hockey League. Dnešný domáci celok Liberec začal svoju päť v tejto súťaži duelom s fínskym majstrom Kärpät Oulu, ktorému doma podľahol tesne 3:4. Svoju silu českí hokejisti predviedli aj v druhom zápase, kedy nemeckého vicemajstra Kölner Haie dokonca na jeho ľade zdolali 4:1.

    Slovenský majster HC Košice cestoval za prvým zápasom do Nemecka. Kölner Haie – vicemajstra nemeckej najvyššej hokejovej súťaže – tam Košičania potrápili, keď prehrali iba najtesnejším možným rozdielom 1:2. Rovnaký kus smoly mal východniari aj v nasledujúcom dueli, kedy doma podľahli fínskemu šampiónovi Kärpät Oulu opäť rovnakým rozdielom 1:2.




    HC Bílí Tygři Liberec bol založený ešte v roku 1956 zlúčením klubov Jiskra Kolora a Tatran. Od roku 2002 hrá pravidelne v českej extralige, fanúšikovia si tento klub môžu z minulosti pamätať aj pod názvami Lokomotíva Liberec, Stadion alebo Stadion PS. Dominantou klubového loga je biely tiger.
    V extralige Liberec vybojoval dvakrát bronz – v sezónach 2004/05 a 2006/07 a dvakrát sa stal víťazom základnej časti – v sezónach 2005/06 a 2006/07.

    V tíme v nedávnej prítomnosti pôsobili aj viacerí slovenskí hokejisti, na poste brankárov Ján Lašák a Marcel Melicherčík. Lašák odohral v uplynulom ročníku dovedna 11 zápasov, Melicherčík nastúpil 30-krát, dnes chráni košickú svätyňu. V Liberci dobre poznajú aj Adama Jánošíka, Juraja Cebáka a Tomáša Kloučeka, ktorí v Liberci taktiež pôsobili.
    Súčasťou dnešného tímu sú aj slovenskí útočníci Martin Bartek a Tomáš Bulík. Bartek získal v Liberci v uplynulom ročníku 47 kanadských bodov za 28 gólov a 19 asistencií v 51 zápasoch, Bulík nastúpil 47-krát a získal 25 bodov za 11 gólov a 14 gólových prihrávok. V minulom súťažnom ročníku v tíme pôsobil aj Martin Čakajík. (Zdroj: hckosice.sk)




    HC Košice má na svojom konte spolu 9 majstrovských titulov. 2 z nich sú federálne (1985/1986, 1987/1988), zvyšných 7 slovenských (1994/1995, 1995/1996, 1998/1999, 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011, 2013/2014). Košičania sú v najvyššej slovenskej súťaži od jej začiatku a v doterajších 21 ročníkoch boli 20-krát v play-off, 19-krát si zahrali semifinále, 14-krát finále, pričom v posledných siedmich rokoch boli vo finále vždy. Ako jediný tím v histórii Slovenska dosiahli zlatý hetrik, keď sa od roku 2008 do 2011 stali majstrami trikrát po sebe. V sezóne 2010/2011 dokonca utvorili rekord v počte bodov získaných v základnej časti, keď ich nazbierali spolu 137 v 57 zápasoch, čo sa dodnes im ani nikomu inému nepodarilo prekonať. V tej istej sezóne dokonca získali aj zlatý triple, pretože majstrami neboli iba seniori, ale ale aj juniori a dorastenci. Popýšiť sa môžu aj víťazstvom v Kontinentálnom pohári v sezóne 1997/1998 a dvomi finálovými účasťami v Európskom pohári (1987 a 1989). Deväťkrát vyhrali Tatranský pohár, raz Cassovia Hockey Cup a trikrát Rona Cup.

    Košice sa ziskom posledného majstrovského titulu v sezóne 2013/2014 dostali do absolútneho vedenia v počte získaných slovenských medailí. Majú ich dohromady už 16 – z toho 7 zlatých, 7 strieborných a 2 bronzové.



    Podľa stávkových kancelárií je jasným favoritom zápasu domáci tím. Na triumf Liberca vypísali bookmakeri kurz pohybujúci sa iba okolo čísla 1,6, zatiaľ čo na výhru Košíc je to až 4,4. Ak si myslíte, že zápas sa po šesťdesiatich minútach hry skončí nerozhodne určite využite kurzovú ponuku pohybujúcu sa okolo čísla 4,6.



    Začiatok zápasu je naplánovaný na 17:30. Košickí hokejisti aj tentokrát reprezentujú nie len svoje mesto a klub, ale ako jediný účastník Slovenska v tejto prestížnej nadnárodnej súťaži aj celú krajinu. Dvakrát im bodový zisk proti špičkovým európskym tímom unikol iba pre rozdiel jediného presného zásahu. Podarí sa dnes zverencom trénera Tomka túto smolu zlomiť? Sledujte náš podrobný textový prenos a určite sa to dozviete!
     
    Úvodné zostavy:

    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Schwarz) – Voráček, Škoula, Výtisk (C), Vitásek, Derner, Gřegořek(A), Plutnar – Bartek (A), Krenželok, Bulík – Valský, Filippi, Bulíř – Vampola, J. Vlach, Urban – Jonák, Kica, Jass

    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Cebák, Jánošík, Černák, Philipp, Drgoň, Klouček, Štrbák (C) – Lapšanský, Kolena, Bartánus – Spilar (A), Bartoš, Jenčík – Bicek (A), Češík, Zagrapan – Stupka, Chovan, Sojčík – Hrnka

    Rozhodca: Koch (SUI), Šindler (CZE) – Jelínek (CZE), Pešek (CZE).
    Všetko je pripravené na začiatok zápasu

     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na hracej ploche. Domáci libereckí hokejisti nastúpia v modrých dresoch, hostia zo slovenských Košíc v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:09
    Úvodné buly získali na svoje hokejky domáci hokejisti. Tí sa okamžite pokúsili dostať do útoku, ale nastrelenie zadného mantinelu úspech neprinieslo.
     
    00:30
    Košičania si ale kus čiernej gumy prevzali na svoje hokejky a okamžite sa presunuli do útočnej tretiny. Tam vyslali na Lašáka poriadne tvrdú strelu, ktorú ale slovenský gólman v službách Liberca schoval vo svojej lapačke.
     
    01:06
    Hra sa na moment upokojila. Po vhadzovaní v strede klziska si puk na svoje hokejky zobrali domáci hráči, ktorí budú chcieť zaútočiť, ale cez obranu Košíc to bude veľký problém.
     
    01:19
    Naopak, Košičania si puk prevzali na svoje hokejky a Spilar opäť predviedol dobrý prienik po pravej strane. Ten zakončil šikovnou strelou, no Lašák si dal pozor.
     
    01:35
    Košičania sa pri pokuse o rýchle obsadenie útočnej tretiny dopustili iba zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude pred Melicherčíkom.
     
    02:29
    Košičania si zahrajú presilovku! Vampola sa previnil nedovoleným bránením v hre, ktoré si odniesol kapitán Štrbák.
     
    02:56
    V úvode presilovky sa Košičania musia po puk vrátiť až k vlastnej bránke. Naši majstri si kus čiernej gumy prevezmú na hokejky a pokúsia sa zaútočiť.
     
    03:17
    Spilar to urobil bravúrne a cez obranu dostal puk do útoku! Košičanom to ale vôbec nepomohlo, pretože ich súper ho opäť vyhodil von z pásma.
     
    03:39
    Nášmu majstrovi sa stále príliš nedarí. Libereckí hokejisti si kus čiernej gumy opäť vzali do svojej moci a pokojne ho vyhodili spred vlastnej bránky.
     
    04:18
    Presilovka Košičanov sa už pomaly chýli ku koncu, ale žiadne vzrušenie na ľadovej ploche nevidíme. Liberec má všetko pod kontrolou.
     
    04:50
    Medzičasom už hráme v plnom počte a konečne sa ozývajú aj domáci fanúšikovia. Doposiaľ bolo počuť iba košický fanklub Steelers, ktorý meral ďalekú cestu za svojím tímom.
     
    05:09
    Libereckí hokejisti museli začínať ďalšiu útočnú akciu od vlastnej bránky, ale vôbec si nerozumeli. Puk vyhodili iba na zakázané uvoľnenie a Košiciam darovali útočné pásmo.
     
    05:50
    Košičania sú naďalej veľmi aktívni! Po skvelej práci puk poskakoval pred Lašákom, ktorý mal čo robiť, aby situáciu ustál. Následne ešte predviedol skvelú zasekávačku Zagrapan, no ani tomu sa nepodarilo skórovať.
     
    06:10
    Naopak, Tigři chceli zaútočiť, ale to im vôbec nevyšlo a zastavil ich iba avizovaný ofsajd. Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    06:34
    Košičania hrajú veľmi dobre a všetko nasvedčuje tomu, že dnes si prišli pre body. Lapšanský získal puk pri pravom mantineli a zaviedol ho k bránke, no bol vytlačený a nedokázal prihrávať ani strieľať.
     
    07:01
    Košičania mali teraz menšie problémy, no Melicherčík si so svojím azda prvým zákrokom poradil. Liberec sa stále iba hľadá.
     
    07:49
    Košičania sa ale v tejto minúte iba bránili! Jonák sa pokúsil niečo vymyslieť pred bránkou, a tak puk nahodil na Melicherčíka. Brankár v službách slovenského majstra si ale so situáciou poradil.
     
    08:16
    Libereckí hokejisti boli od bránky Košíc vytlačení a novú akciu museli zakladať od vlastnej bránky. Skončila sa iba zakázaným uvoľnením.
     
    08:53
    Košičania sú aj naďalej veľmi aktívni a opäť potrápili svojho súpera. Hostia sa pokúsili prekvapiť iba nahodením, ktoré chceli následne sklepnúť do siete, ale Lašák si dal pozor.
     
    09:25
    Košičania sa budú brániť! Klouček sa previnil nebezpečnou hrou so zdvihnutou hokejkou.
     
    09:45
    Klouček sedí na trestnej lavici a jeho spoluhráči si zatiaľ s oslabením ťažkú hlavu nerobia. Košičania puk vyhodili cez všetky čiary a Melicherčík môže ostať pokojný.
     
    10:12
    Libereckí hráči sa natlačili pred bránu, kde to bolo poriadne nebezpečné. Melicherčík mal sťažené podmienky, no napokon situáciu ustál a žiadnu dorážku nedopustil. Domáci sú veľmi aktívni.
     
    10:50
    Košičania dokonca mohli pohroziť aj rýchlym prechodom na opačnú stranu, ale skúsená obrana situáciu zastavila a Liberec pôjde opäť do útoku.
     
    11:19
    Liberec dáva gól!

    Liberec sa napokon v závere presilovky ešte do pásma vrátil a otvára skóre tohto zápasu. Presadil sa TOMÁŠ FILIPPI, ktorého dobre umiestnenú strelu nedokázal Melicherčík zachytiť. Asistencia: Michal Bulíř.
     
    11:50
    Tak, Košičania aj do tretice v CHL prehrávajú veľmi nešťastne, pretože doposiaľ boli jednoznačne lepším tímom. Budeme naďalej pozorne sledovať, či sa im ešte podarí vyrovnať.
     
    12:23
    Košičania si zahrajú presilovku! Kica sa previnil hákovaním a smeruje na dve minúty na trestnú lavicu.
    Gól T. Filippiho
     
    12:56
    Domáci hráči ale svojmu súperovi doposiaľ v podstate nič nedovolili. Libereckí hráči puk vyhodili cez všetky čiary a Košičania musia začínať od začiatku.
     
    13:15
    Situácia sa opakuje. Košičanom sa snaha uprieť nedá, no domáci hráči sú veľmi pozorní a súperovi nič nedovoľujú.
     
    13:52
    Domáci tím hrá ale v oslabení veľmi dobre a puk drží sústavne ďaleko od svojej bránky. Lašák môže ostať pokojný, jeho defenzíva robí skvelú prácu.
     
    14:09
    Presilovka Košíc sa pomaly ale isto končí a vyzerá to tak, že reprezentanti Slovenska sa už ku strele ani nedostanú. Liberec hrá s veľkým prehľadom.
     
    14:49
    Naopak, do útoku sa dostali libereckí hráči, ktorí už medzičasom hrajú v plnom počte. Smerom na bránku sa pokúsili poslať tvrdú strelu, ktorá ale našťastie pre Košice letela iba mimo priestoru troch žrdí. Melicherčík zasahovať nemusel.
     
    15:32
    Košičania robia všetko pre to, aby vyrovnali. enormná snaha ústi do ovládnutia útočnej tretiny, ale hráči Liberca nasťahovaní pred bránkou Lašákovi veľmi pomáhajú.
     
    15:49
    Košičania sa snažia zo všetkých síl, ale vyrovnanie neprichádza. naopak, domáci tím vyhadzuje puk von z vlastnej obrannej tretiny a Košice budú musieť začínať od začiatku.
     
    16:06
    Hostia si ale puk na svoje hokejky opäť prevzali, no opäť sa im nepodarilo prekvapiť Lašáka. Košičania kus čiernej gumy aspoň nastrelili na zadný mantinel, kde si ho ale domáci dokázali prevziať.
     
    16:57
    Po obranných povinnostiach pred vlastnou bránkou sa až trojica Košičanov pustila do útočenia, ale ani táto situácia neskončila presným zásahom. Lašák je stále veľmi pozorný a Košiciam chýba aj kúsok šťastia.
     
    17:06
    Čas do konca prvej tretiny sa pomaly kráti a na ľadovej ploche stále vyrovnanie nevidíme. Liberec puk opäť vyhodil spred vlastnej bránky a pohodlne sa bráni proti tlaku Košíc.
     
    17:46
    Černák ukážkovo rozohral spoza vlastnej bránky a puk poslal až do útoku, kde po ňom siahal Sojčík. Tomu skutočne nechýbalo veľa a bol by ho doklepol do siete.
     
    18:26
    Košičania si teda šance vypracovať vedia, ale pri ich zakončení im chýba iba kúsok šťastia. Naši majstri sú aj naďalej veľmi aktívni a robia súperovi zjavné problémy.
     
    18:59
    Košickí hráči sa z pásma musia na moment vysťahovať. Ich súper totiž môže pohroziť nebezpečným brejkom a dvojgólová strata by bola veľmi nepríjemná.
     
    19:26
    Košičania sa budú brániť. Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie mladík Černák.
     
    19:50
    Vyzerá to, že v tejto tretine sa už nič zaujímavé neudeje. Košičania puk pohodlne vyhodili z vlastnej obrannej tretiny a ukážkovo sa bránia.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Videli sme v nej reprezentatívny výkon nášho majstra, ktorý narobil súperovi veľké problémy a bolo ich rozhodne viac, než pred Melicherčíkom. Aj napriek tomu ale Košičanom šťastie neprialo a po dvadsiatich minútach prehrávajú po presilovkovom góle Filippiho z 12. minúty.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:19.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:06
    Druhá tretina sa začala dohrávanou presilovkou domáceho tímu. Liberec sa bude pokúšať už v úvode prekvapiť Melicherčíka a zvýšiť svoje vedenie.
     
    20:25
    Košičania to ale spravili veľmi dobre a až v trojici sa nahrnuli do útoku. Puk mal na hokejke Lapšanský, ale do siete ho za pozorného Lašáka neprepchal. Za bránkou ale apsoň nazbieral cenné sekundy pre svoj tím.
     
    21:06
    Košičania zvládajú túto oslabovku bez vážnejších problémov. Ich vlastná početná nevýhoda sa chýli ku koncu a o malý moment budú hrať v plnom počte.
     
    21:46
    Košičania hrajú medzičasom v plnom počte, ale musia sa iba brániť. Libereckí hráči sa nasťahovali pred bránku Melicherčíka, ale na neho letela iba zrazená strela od modrej čiary.
     
    22:12
    Košičanom sa ani v pätici nedarí nič vymyslieť. Náš majster zvláda svoj boj statočne, gól by mu však bezpochyby pomohol.
     
    22:50
    Košičania sa aj v tomto momente dostali až pred bránku súpera, no ani to im vôbec nepomohlo. Naši majstri sa stále nevedia presadiť.
     
    23:10
    Naopak, Liberec si bezproblémovo prevzal puk a bude chcieť zaútočiť. Oceliari sa budú musieť brániť.
     
    23:34
    Košičania mali v obrane poriadne problémy! Liberec sa natlačil pred bránku a puk smeroval na Jassa, ktorému chýbal iba kúsok aby dokázal prekvapiť Melicherčíka.
     
    24:47
    Košičania si puk prevzali na svoje hokejky a presunuli sa do útočnej tretiny. Tam sa Jenčík pokúša niečo vymyslieť, ale zatiaľ nemá komu prihrávať.
     
    25:07
    Košice dali gól!

    Je vyrovnané! Jenčík to urobil bravúrne a prihrávkou pred bránkou našiel nepokrytého PETRA BARTOŠA, ktorý so svojimi skúsenosťami zaváhať nemohol a vracia Košičanov späť do hry. Asistencie: Richard Jenčík. Radek Philipp.
     
    25:56
    Košičanom sa teraz dýcha podstatne lepšie. Naši majstri sú dobre naštartovaní, no musia si dávať pozor v defenzíve, pretože Tigři by chceli ísť opäť do vedenia.
    Peter Bartoš - 1:1!
     
    26:13
    Liberec sa nasťahoval do útočnej tretiny, ale tam sa mu nedarí nič vymyslieť. Hostia domácich hráčov iba vytlačili na mantinel a situáciu upokojili.
     
    26:57
    Košičania sa dokázali ubrániť a hra sa na moment upokojí. Nasledovať bude reklamná prestávka.
     
    27:25
    Košičania mali pred bránkou menšie problémy, no napokon sa im puk podarilo od vlastnej bránky dostať a odchádzajú striedať.
     
    27:56
    Hostia by do útoku chceli ísť, ale nejako sa im nedarí. Košičania si nevedia puk nadlhšie podržať na svojich hokejkách, no to sa nedarí ani Libercu.
     
    28:37
    Liberec mal ďalšiu skvelú šancu na skórovanie, no domáci do vedenia v tomto prípade nejdú. Melicherčík je stále pozorný.
     
    29:10
    Čas neúprosne plynie, ale žiaden súvislejší tlak na ľadovej ploche nevidíme. Košičania sú stiahnutí pred svojím gólmanom. no Melicherčík môže byť teraz pokojný.
     
    29:56
    Zápas sa nám blíži k prvej polhodine. Košičania sú teraz pod menším tlakom, ktorý ale k presnej strele nevedie. Melicherčík môže byť pokojný.
     
    30:14
    Toto už ale gólom skončiť mohlo! Košičanom dobre známy Bulík tvrdo pálil takmer od modrej čiary a Melicherčík mal čo robiť, aby situáciu dokázal ustáť.
     
    30:54
    Košičania sa budú brániť. Philipp sa previnil podrazením a inkasuje dvojminútový trest.
     
    31:26
    Košickí hokejisti sa zatiaľ spoľahlivo bránia. naši majstri to nemajú ľahké, ale súperovi zatiaľ odolávajú statočne.
     
    32:04
    Liberec dáva gól!

    Liberec napokon presilovku využil a dostáva sa do vedenia. ONDŘEJ VITÁSEK si na puk počkal priamo pred bránkou a efektne ho poslal za bezmocného Melicherčíka. Asistencia: Petr Vampola.
     
    32:50
    Vylúčenie Košíc je už teda medzičasom minulosťou. Košickí hokejisti už druhýkrát v zápase doplatili na svoje oslabenie a opäť prehrávajú.
     
    33:20
    Naši majstri ale ešte hlavy rozhodne nevešajú. Hostia sa snažia niečo zo zápasom urobiť a opäť vyrovnať.
     
    34:03
    Po prerušení hry bude nasledovať krátka komerčná prestávka. Tá padne vhod najmä Košičanom, ktorí opäť nešťastne prehrávajú a pokúsia sa urobiť všetko pre to, aby sa dostali späť do hry.
     
    34:03
    Košičania sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za zdržovanie hry vyhodením puku Gabriel Spilar.
    Vitásek - 2:1
     
    34:50
    Košičania majú v defenzíve veľa práce§ Ich súper sa okamžite nasťahoval pred Melicherčíka, no našťastie pre Oceliarov skončil puk po dobrej kombinácii iba tesne vedľa bránky.
     
    35:12
    Košickým hráčom sa puk podarilo vyhodiť cez všetky čiary, no napokon im to vôbec nepomohlo. Liberec si kus čiernej gumy prevzal na svoje hokejky a Melicherčák mal opäť veľa prác,e no dorážky dokázal svojimi betónmi zastaviť.
     
    35:40
    Košičanom sa konečne podarilo oslobodiť a Melicherčík si môže na moment oddýchnuť. Defenzíva hostí odmieta súpera opätovne pustiť k bránke.
     
    36:01
    Presilovka domáceho tímu sa už ale nezadržateľne blíži ku koncu a Spilar na trestnej lavici už iba nervózne prekračuje z nohy na nohu a o moment naskočí na hraciu plochu.
     
    36:45
    Košičania už medzičasom skutočne hrajú v plnom počte. Hosťujúci hokejisti sa aj napriek menším problémom dokázali ubrániť a stále prehrávajú iba o jediný gól.
     
    37:12
    Košičania sa pokúsili niečo vymyslieť pred Lašákom, ale puk tam dlho vôbec neudržali. Liberec sa ukážkovo bráni a inkasovať nechce.
     
    37:56
    Naopak, domáci tím chcel zamieriť do rýchleho brejku, no to mu nevyšlo. Košická defenzíva bola hneď na obrannej modrej čiare veľmi pozorná a dokázala sa ubrániť.
     
    38:39
    Liberec sa pri pokuse o rýchlu rozohrávku dopustil iba zakázaného uvoľnenia. Hra sa presťahuje pred Lašáka.
     
    39:12
    Lašák ale má veľa práce aj v záverečných sekundách hry. Slovenský gólman v službách Liberca musel opätovne zasahovať Košičanom, ktorí zvyšujú svoj tlak.
     
    39:30
    Lašák musí stále čeliť obrovskému náporu súpera. Cebák puk od modrej čiary nahadzoval pred bránku, kde ale jeho spoluhráči iba preverili spomínaného brankára.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je minulosťou a my musíme konštatovať, že náš majster stále tesne prehráva s tímom českej najvyššej hokejovej súťaže. Košičania ale vôbec nehrajú zle, ale v prestížnej Lige majstrov ešte doposiaľ ani raz nevyhrávali. Všetko ale môžu zmeniť v záverečnej dvadsaťminútovke.

    Tretia tretina sa začne približne o 19:10.
    Fanúšikovia Košíc sa bavia

     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:36
    Libereckí hráči sa budú brániť. Vitásek smeruje na trestnú lavicu na dve minúty za držanie.
     
    40:56
    Košičania síce puk získali, ale dlho si ho na svojich hokejkách neudržali. Domáci tím ho pohodlne vyhodil cez všetky čiary.
     
    41:23
    Philipp dokonca musel pred vlastnou bránkou zasiahnuť proti dobrému pasu na Vampolu, ktorý mohol zakončovať z dobrej pozície.
     
    41:36
    Liberec sa bude brániť v trojici! Vlach sa previnil nebezpečnou hrou so zdvihnutou hokejkou.
     
    42:09
    Košičania sú v pätici natlačení pred bránkou súpera, no vôbec nič sa im nedarí vymyslieť a po sérii prihrávok strelu nevidíme.
     
    42:26
    Liberec puk na moment vyhodil z vlastnej obrannej tretiny, ale okamžite sa musí opäť brániť. Košičania sú aktívni a pokúšajú sa niečo vymyslieť. Táto šanca by nevyužitá ostať nemala.
     
    42:52
    Košičania už medzičasom útočia proti štvorici domácich hokejistov. Robia to veľmi aktívne, ale ich strela k pravej žrdi skúseného Lašáka neprekvapila.
     
    43:06
    Snaha sa našim majstrom uprieť nedá, no so zakončením je to márne. Košičania sa stále nevedia presadiť a ich čas sa kráti.
     
    43:56
    Presilovka Košičanov je už medzičasom minulosťou a my môžeme konštatovať, že jej nevyužitie môže ešte zverencov trénera Tomka poriadne mrzieť.
     
    44:23
    Tréneri i fanúšikovia sa pokúšajú Oceliarov nabudiť, no tým sa stále nedarí. Liberec sa ukážkovo bráni a súperovi nič nedovoľuje.
     
    44:52
    Hostia si ale musia dávať pozor aj na rýchle prechody svojho súpera. Hráči Liberca nemajú s vniknutím do pásma žiadne značné problémy a pokúšajú sa niečo vymyslieť.
     
    45:36
    Brankár Melicherčík musí byť stále pripravený. teraz ho nenápadnou strelou preveril Bartek, ale slovenský tím tretí gól neinkasuje.
     
    45:56
    Košičania si puk za vlastnou bránkou rýchlo prevzali na svoje hokejky a zamierili do útoku. Tam puk do medzikružia dostal zrejme Bicek, ale v rýchlosti zakončil iba mimo bránky.
    Vlach 3:1
     
    46:40
    Liberec dáva gól!

    Košičania prehrávajú už rozdielom dvoch presných zásahov. Mladík JAROSLAV VLACH stál v dobrej pozícii a po presnej prihrávke jednoducho zaváhať nemohol a nekompromisne zakončil k pravej žrdi. Asistencia: Tomáš Urban.
     
    47:31
    Na ľadovej ploche vidíme zbytočné strkanice a rozhodcovia budú rozdeľovať tresty. Zbytočné emócie, ktoré aj tak nič nevyriešia.
     
    47:31
    Rozhodcovia napokon tresty udelili takto:
    Košice – Bartoš dve minúty za hákovanie a Philipp desaťminútový osobný trest za športové správanie
    Liberec – Vampola dve minúty za sekanie.
     
    48:12
    Pokračujeme teda v hre štyroch proti štyrom, aj keď to vyzerá, akokeby hral Liberec presilovku. Domáci tím je plne nasťahovaný pred Melicherčíkom, ktorý musel vo svojej lapačke zachytiť prudkú strelu Filippiho.
     
    48:53
    Košičania puk z vlastnej obrannej tretiny na moment vyhodili, no veľmi im to nepomohlo. Ich súper si kus čiernej gumy vzal späť a popri pravom mantineli sa dostávajú až do útoku.
     
    49:21
    Liberec ale musel z útočného pásma aj v tejto chvíli na moment von, no domácim to zjavne nerobí žiadne problémy. Naopak, Bulík puk po prechode cez modrú čiaru tvrdo napálil smerom na bránku, no jej priestor tesne minul.
     
    49:50
    Medzičasom už hráči oboch celkov hrajú v plnom počte. Hra vo štvoriciach na oboch stranách nám veľa vzrušenia nepriniesla.
     
    50:16
    Začala sa nám posledná desaťminútovka a Melicherčík sa musí mať stále na pozore. V tejto chvíli si pokojne poradil s nahodením svojho súper a schoval ho v lapačke.
     
    50:46
    Košickí hokejsiti chceli dokonca v trojici zaútočiť. Bartánusova formácia tam urobila skutočne veľkú prácu, no napokon sa jej nepodarilo ani len vystreliť.
     
    51:28
    Košičania sú stále aktívni smerom dopredu, ale zaslúžený úspech vôbec neprichádza. Mladého Černáka teraz na modrej čiare zastavil iba ofsajd.
     
    51:59
    Tempo hry je pomerne pomalé a na ľadovej ploche sa nedeje nič zaujímavé. Hráči oboch celkov sa snažia najmä neinkasovať a Liberec má všetko plne pod kontrolou.
     
    52:17
    Košičania sa stále tlačia pred bránku, ale stále im to nepomáha. Puk po nahodení z pravej strany iba preletel popred Lašáka a nik ho nedokázal tečovať do siete.
     
    52:57
    Liberec nechce nechať nič na náhodu a svoje vedenie by rád poistil. Veľmi sympaticky sa tam do útoku natlačil Jass a statočne bojuje za bránkou Košíc.
     
    53:14
    Brániaci Cebák mal s Jassom skutočne značné problémy, no napokon mu puk pri mantineli vzal a vystreliť mu nedovolil.
     
    53:29
    Liberec sa musel na moment stiahnuť pred vlastnú bránku a nasledujúca rozohrávka skončila iba zakázaným uvoľnením.
     
    54:02
    Brankár Lašák prerušil hru po tom, čo sa až dvaja jeho súperi natlačili pred svätyňu a pokúsili sa niečo vymyslieť. Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    54:49
    Priestor na ľadovej ploche dnes dostáva aj útočník Hrnka, ktorý sa do štyroch útočných trojíc nezmestil. Pred bránkou Lašáka síce odviedol kus dobrej práce, ale zakončiť nedokázal.
     
    55:16
    Domáci hokejisti sa stále pokúšajú ohroziť Melicherčíka. V tomto prípade ich ale zastavil iba ofsajd na útočnej modrej čiare.
     
    55:41
    Lašák vôbec nevedel, kde má puk! Košičania mohli byť po rýchlom prechode po pravej strane späť v hre, no Jenčíkova strela napokon skončila niekde vo výstroji libereckého brankára.
     
    56:28
    Slovenský tím sa z ničoho nič dostal k skvelej prihrávke priamo pred bránkou Lašáka. Puk smeroval z hokejky hráčov Liberca priamo na Sojčíkovu čepeľ, no Lašák si dal veľký pozor.
     
    56:59
    Košičanom sa nedarí využiť akúkoľvek pozíciu pred Lašákovou bránkou a skóre sa stále nemení. Hostia sú stále aktívni.
     
    57:35
    Puk lieta zo strany na stranu, ale chcelo by to akúkoľvek súvislejšiu akciu. Lašák si poradil s tvrdým nahodením d modrej čiary bez akýchkoľvek problémov.
     
    57:49
    Liberec v útoku opäť zabojoval. Postaral sa o to Vitásek, ktorý ale vystreliť vôbec nedokázal. diváci sa začínajú nudiť.
     
    58:23
    Domáci hokejisti puk iba nahodili na zadný mantinel v útočnej tretine a odišli striedať. Nikam sa ponáhľať nemusia.
     
    58:36
    Košice dali gól!

    Košičania sú späť v hre! RICHARD JENČÍK si nakorčuľoval pred bránku, dostal prihrávku do medzikružia a jeho prudkú ranu zastavila až sieť za Lašákom. Asistencia: Gabriel Spilar.
     
    58:36
    Košický tréner Anton Tomko si berie oddychový čas. Po ňom ostane Melicherčík ešte na striedačke, vhadzovať sa bude v stredovom kruhu.
     
    58:49
    Košický gólman je na striedačke, Košičania hrajú v šestici.
    Jenčík - 3:2
     
    59:16
    Košičania ale boli z vlastnej útočnej tretiny vytlačení a späť sa nevedia dostať. Liberec musí iba brániť.
     
    59:39
    Tak toto bolo poriadne tesné! Lašák puk vôbec nemal pod kontrolou a iba mu poskakoval vo vlastnom bránkovisku. Košickí hokejisti sa ho tam pokúšali všemožne dorážať, no napokon sa im to nepodarilo a Liberec je stále vo vedení.
     
    59:52
    Košičania sa sami dostali von z útočnej tretiny a to bude zrejme ich koniec v tomto zápase. Liberec smeruje za tromi bodmi.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je koniec. Košičania aj do tretice prehrali najtesnejším možným rozdielom a v tabuľke tak nemajú ani bod. Najbližší zápas nášho majstra je na pláne v sobotu práve proti Libercu, a to v Steel aréne.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte krásny zvyšok dňa. Za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková. (19:49:44)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 12. Filippi (Bulíř), 33. Vitásek (Vampola), 47. Vlach (Urban) – 26. Bartoš (Jenčík, Philipp), 59. Jenčík (Spilar)


    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Schwarz) – Voráček, Škoula, Výtisk (C), Vitásek, Derner, Gřegořek(A), Plutnar – Bartek (A), Krenželok, Bulík – Valský, Filippi, Bulíř – Vampola, J. Vlach, Urban – Jonák, Kica, Jass
    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Cebák, Jánošík, Černák, Philipp, Drgoň, Klouček, Štrbák (C) – Lapšanský, Kolena, Bartánus – Spilar (A), Bartoš, Jenčík – Bicek (A), Češík, Zagrapan – Stupka, Chovan, Sojčík – Hrnka

    Rozhodca: Koch (SUI), Šindler (CZE) – Jelínek (CZE), Pešek (CZE)