Metallurg Magnitogorsk – D. Moskva 6:1 (kon.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
6:1 (3:1, 2:0, 1:0)
Dynamo Moskva
Streda 03.09.2014, 15:00 • Metallurg Aréna, Magnitogorsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že v úvodnom zápase 7.ročníka KHL vyhral Metallurg Magnitogorsk nad Dinamom Moskva 6:1, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (17:24:04)
     
    Štatistiky zo zápasu :

    Strely na bránu : 25:34
    Vylúčenia : 9:7
    Presilovky : 2:1
    Vyhrané vhadzovania: 28:30
    Úspešnosť brankárov: 96% – 82,35%
     
    Skončilo sa nám prvé stretnutie 7.ročníka KHL, v ktorom až prekvapivo jednoznačne dominoval obhajca Gagarinovho pohára Metallurg Magnitogorsk. Dinamo síce otvorilo skóre po rýchlom góle Nováka, Mozyakin ale veľmi rýchlo vyrovnal a načal gólový koncert svojho tímu. Ten naštartovali aj viaceré presilovky po zbytočných vylúčeniach hráčov Dinama. Kľúčový bol okamih z 22.minúty – Lazušin v bráne hostí inkasoval nešťastný gól, vďaka ktorému sa domáci dostali do trojgólového vedenia. Od tej doby už Metallurg s prehľadom kontroloval zápas, ktorého hlavnou hviezdou bol Sergej Mozyakin s hetrikom a jednou asistenciou navyše.

    Bude tento ročník patriť znovu Metallurgu? Ten v prvom zápase jasne ukázal, že to s obhajobou myslí vážne a predviedol skvelý výkon s efektívnym útokom a spoľahlivým brankárom. KHL sa však ešte len rozbieha, liga je dlhá a preto uvidíme, či sa Metallurgu podarí udržať túto výbornú výkonnosť. Hostia z Moskvy majú rozhodne na čom pracovať, dnes sklamali po všetkých stránkach a na úvod ligy si domov vezú poriadny debakel.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:42
    Domáci už v plnom počte a v záverečnej krátkej presilovke, na ľade samozrejme elitné útočné trio Mozyakin-Kovář-Zaripov. Do konca ale už veľa času neostáva.
     
    59:17
    Višnevskij udržal pre hostí útočnú tretinu a aj vystrelil od modrej, mieril do pravého horného rohu, Košečkin vyrazil vyrážačkou do rohu klziska.
     
    58:58
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Maxim Pestuško si v útočnom pásme podržal protihráča, za čo inkasuje menší trest.
     
    58:47
    Hostia sú v útočnom pásme, a aj strieľajú..ale sú to strely od modrej a pred bránou v podstate nikto necloní. Preto Košečkin tieto strely s prehľadom chytá, ako to bolo aj v prípade príklepu Nováka.
     
    57:52
    Dinamo však už v útočnom pásme, Robinson priťukol naľavo na Jalasvaaru, ktorý vypálil príklepom, Košečkin sa dokázal presunúť a vyrazil betónom.
     
    57:17
    Domáci vyhrali buly a vyhodením cez všetky čiary sa dokázali oslobodiť. Dinamo začína útok od svojej vlastnej brány.
     
    57:13
    V závere je tu šanca hostí na skorigovanie – zahrajú si presilovku. Danis Zaripov sekol Robinsona, za čo inkasuje menší trest.
     
    56:48
    Pekná kombinácia prvej formácie hostí, Kokarev si vyšiel spoza brány a nahrával na modrú na Gorovikova, jeho strelu k pravej žrdi ale schoval Košečkin do svojej lapačky.
     
    56:24
    Hra sa v týchto chvíľach odohráva v strednom pásme, o víťazovi zápasu je rozhodnuté. Otázkou zostáva, či ešte uvidíme ďalšie góly, pri zaujímavom priebehu dnešného zápasu to nie je vylúčené.
     
    55:08
    Je tu ešte snaha o zvýšenie náskoku – obranca Bereglazov si spravil výlet do útoku a vystrelil z pravého kruhu, Lazušin zasiahol vyrážačkou.
     
    55:01
    Sledujeme ešte útočné ataky už trochu rezignovaných hostí, ktorí si na úvod KHL odnesú domov debakel. Robinson strieľal z ľavého kruhu, Košečkin s prehľadom zasiahol.
     
    53:55
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Je definitívne rozhodnuté, tri body za víťazstvo dnes ostanú v Magnitogorsku! CHRIS LEE mal voľný priestor na modrej čiare a vyriešil to účelne a jednoducho – vystrelil príklepom, Višnevskij clonil Lazušinovi, ktorý toho veľa nevidel a zbadal puk až v ľavom hornom rohu svojej brány!
    Asistencie : Danis Zaripov, Jan Kovář
     
    53:38
    Miesto aktivity hostí vidíme na ľade prvú formáciu Magnitky, čo automaticky evokuje nebezpečenstvo..Mozyakin prenechával na modrej Zaripovovi, ten si puk nespracoval.
     
    52:44
    Metallurg prežil oslabenie, domáci v plnom počte! So šancami hostí to začína vyzerať veľmi biedne...

    Góly a asistencie: 3. Mozyakin (Kovář, Zaripov), 12. Zaripov (Mozyakin), 15. Mozyakin (Lee, Kovář), 22. Kosov, 38. Mozyakin (t.s.), 54. Lee (Zaripov, Kovář) – 3. Novák (Tereščenko)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Antipin, Birjukov, Mozyakin, Zaripov, Kovář – Chabarov, Lee, Brent, Platonov, Potechin – Bereglazov, Ibragimov, Kosov, Kamenev, Yakutsenya – S.Tereščenko, Timkin, Pare, Shafigulin, Yunkov
    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Lazušin) – Višnevskij, Korjagin, Kokarev, Gorovikov, Mosalyov – Jalasvaara, Solovjov, Karsums, Daugaviňš, Cvetkov – Novák, Robinson, A.Tereščenko, Pestuško, Karpov – Brjukvin, Žerdev, Babenko, Glazačev

    Rozhodca: Odinš, Konstantin – Sivov, Šeljanin