Metallurg Magnitogorsk – D. Moskva 6:1 (kon.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
6:1 (3:1, 2:0, 1:0)
Dynamo Moskva
Streda 03.09.2014, 15:00 • Metallurg Aréna, Magnitogorsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že v úvodnom zápase 7.ročníka KHL vyhral Metallurg Magnitogorsk nad Dinamom Moskva 6:1, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (17:24:04)
     
    Štatistiky zo zápasu :

    Strely na bránu : 25:34
    Vylúčenia : 9:7
    Presilovky : 2:1
    Vyhrané vhadzovania: 28:30
    Úspešnosť brankárov: 96% – 82,35%
     
    Skončilo sa nám prvé stretnutie 7.ročníka KHL, v ktorom až prekvapivo jednoznačne dominoval obhajca Gagarinovho pohára Metallurg Magnitogorsk. Dinamo síce otvorilo skóre po rýchlom góle Nováka, Mozyakin ale veľmi rýchlo vyrovnal a načal gólový koncert svojho tímu. Ten naštartovali aj viaceré presilovky po zbytočných vylúčeniach hráčov Dinama. Kľúčový bol okamih z 22.minúty – Lazušin v bráne hostí inkasoval nešťastný gól, vďaka ktorému sa domáci dostali do trojgólového vedenia. Od tej doby už Metallurg s prehľadom kontroloval zápas, ktorého hlavnou hviezdou bol Sergej Mozyakin s hetrikom a jednou asistenciou navyše.

    Bude tento ročník patriť znovu Metallurgu? Ten v prvom zápase jasne ukázal, že to s obhajobou myslí vážne a predviedol skvelý výkon s efektívnym útokom a spoľahlivým brankárom. KHL sa však ešte len rozbieha, liga je dlhá a preto uvidíme, či sa Metallurgu podarí udržať túto výbornú výkonnosť. Hostia z Moskvy majú rozhodne na čom pracovať, dnes sklamali po všetkých stránkach a na úvod ligy si domov vezú poriadny debakel.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:42
    Domáci už v plnom počte a v záverečnej krátkej presilovke, na ľade samozrejme elitné útočné trio Mozyakin-Kovář-Zaripov. Do konca ale už veľa času neostáva.
     
    59:17
    Višnevskij udržal pre hostí útočnú tretinu a aj vystrelil od modrej, mieril do pravého horného rohu, Košečkin vyrazil vyrážačkou do rohu klziska.
     
    58:58
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Maxim Pestuško si v útočnom pásme podržal protihráča, za čo inkasuje menší trest.
     
    58:47
    Hostia sú v útočnom pásme, a aj strieľajú..ale sú to strely od modrej a pred bránou v podstate nikto necloní. Preto Košečkin tieto strely s prehľadom chytá, ako to bolo aj v prípade príklepu Nováka.
     
    57:52
    Dinamo však už v útočnom pásme, Robinson priťukol naľavo na Jalasvaaru, ktorý vypálil príklepom, Košečkin sa dokázal presunúť a vyrazil betónom.
     
    57:17
    Domáci vyhrali buly a vyhodením cez všetky čiary sa dokázali oslobodiť. Dinamo začína útok od svojej vlastnej brány.
     
    57:13
    V závere je tu šanca hostí na skorigovanie – zahrajú si presilovku. Danis Zaripov sekol Robinsona, za čo inkasuje menší trest.
     
    56:48
    Pekná kombinácia prvej formácie hostí, Kokarev si vyšiel spoza brány a nahrával na modrú na Gorovikova, jeho strelu k pravej žrdi ale schoval Košečkin do svojej lapačky.
     
    56:24
    Hra sa v týchto chvíľach odohráva v strednom pásme, o víťazovi zápasu je rozhodnuté. Otázkou zostáva, či ešte uvidíme ďalšie góly, pri zaujímavom priebehu dnešného zápasu to nie je vylúčené.
     
    55:08
    Je tu ešte snaha o zvýšenie náskoku – obranca Bereglazov si spravil výlet do útoku a vystrelil z pravého kruhu, Lazušin zasiahol vyrážačkou.
     
    55:01
    Sledujeme ešte útočné ataky už trochu rezignovaných hostí, ktorí si na úvod KHL odnesú domov debakel. Robinson strieľal z ľavého kruhu, Košečkin s prehľadom zasiahol.
     
    53:55
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Je definitívne rozhodnuté, tri body za víťazstvo dnes ostanú v Magnitogorsku! CHRIS LEE mal voľný priestor na modrej čiare a vyriešil to účelne a jednoducho – vystrelil príklepom, Višnevskij clonil Lazušinovi, ktorý toho veľa nevidel a zbadal puk až v ľavom hornom rohu svojej brány!
    Asistencie : Danis Zaripov, Jan Kovář
     
    53:38
    Miesto aktivity hostí vidíme na ľade prvú formáciu Magnitky, čo automaticky evokuje nebezpečenstvo..Mozyakin prenechával na modrej Zaripovovi, ten si puk nespracoval.
     
    52:44
    Metallurg prežil oslabenie, domáci v plnom počte! So šancami hostí to začína vyzerať veľmi biedne...
     
    52:04
    Dinamo znovu vyhralo buly, Cvetkov manévroval na pravom kruhu a skúšal to prihrávkou ,,na teč," nevedno ale komu, keďže tam žiadni hráči v bielom neboli. Z tohto šanca nebola.
     
    51:53
    Moskovčania znovu vyhrali buly a rozohrali presilovkový kolotoč, Solovjov si potiahol puk na pravý kruh a pálil príklepom, pred bránou ale nikto neclonil a tak Košečkin mohol s prehľadom zasiahnuť.
     
    51:32
    Túto presilovku už hrá Dinamo lepšie, ale na gól to zatiaľ nestačí. Po prihrávke spoza brány zakončoval z medzikružia Alexej Tereščenko, mieril ale do stredu brány, kde zasiahol Košečkin.
     
    50:53
    Hneď po vhadzovaní sa Dinamo usadilo v pásme, Novák vkorčuľoval na ľavý kruh a vystrelil k protiľahlej žrdi, mieril len tesne mimo.
     
    50:46
    Je tu jedna z posledných šancí Dinama na zníženie stavu. Pri útočnej snahe fauloval Denis Platonov, za sekanie si odsedí menší trest.
     
    50:27
    Opraty týchto chvíľ ale prebralo znovu do rúk Dinamo, keď sa do pásma dostal Babenko a do dobrej pozície nahrával Jalasvaarovi, tomu puk preskočil hokejku. Následne strieľal z uhla Žerdev, Košečkin s prehľadom zasiahol.
     
    49:53
    Metallurg sa snaží upokojiť hru a drží hru v okolí brány Lazušina. Domáci sa do koncovky nedostali, získali ale celú minútu času zostávajúceho do konca zápasu.
     
    49:02
    Hostia sa na dlhšiu dobu usadili v útočnej tretine, Višnevskij nahadzoval puk od modrej čiary, jeho pokus bol nebezpečne tečovaný a mieril tesne mimo pravej žrde.
     
    48:37
    Dinamo stále v útočnej snahe, po odraze puku od obrancu mal trochu priestoru medzi kruhmi Kokarev, rovnal si to na strelu a skúsil to do horných partií brány, po teči obrancu puk končí na ochrannej sieti.
     
    47:43
    Hostia zapli na vyššie obrátky, Pestuško vykorčuľoval od pravého mantinelu cez celé útočné pásmo, čakal, čakal na strelu, nakoniec sa dostal až za bránu, odkiaľ poslal nepresnú nahrávku.
     
    46:29
    A mohlo byť znížené! Traja útočníci Dinama vyšachovali domácu obranu, keď si puk v medzikruží prebral Babenko a presnou prihrávkou našiel na ľavej strane Žerdeva, Košečkin sa neúspešne naťahoval po puku, pred odkrytou bránou však naň nedosiahol ani Žerdev!
     
    45:19
    Dinamo to malo v oslabení ťažké, nakoniec ale neinkasovalo a hrá znovu s piatimi hráčmi. Ak chcú ale hostia zápas zdramatizovať, malo by sa viac hrať pred Košečkinom, čo sa zatiaľ nedeje.
     
    45:10
    Magnitka hrá presilovku výborne, z ľavého kruhu pálil vo vyloženej pozícii Timkin, Lazušin sa ale znovu dokázal perfektne presunúť a ramenom vyrazil puk do bezpečia.
     
    44:59
    Tlak domácich trvá, Brent na modrej priťukol Ibragimovi, ktorý vystrelil na bránu, pred Lazušinom sa mlelo viacero hráčov a puk poskakoval pred bránou, nakoniec sa od korčulí jedného z brániacich hráčov odrazil tesne mimo ľavej žŕdky!
     
    44:31
    Antipin – Lee – Mozyakin – Kovář...a na konci miesto očakávaného gólového konca brankár Lazušin! Puk smeroval po vymenovanej osi, až Mozyakin prihral presne pred bránu Kovářovi, Lazušin sa tam skvele presunul a na čiare zázračne zakročil.
     
    43:51
    Nečakané ohrozenie v oslabení, Dinamo vyhralo buly v útočnom pásme a Jalasvaara príklepom vypálil od modrej, Košečkin sa trochu obzeral, kdeže je puk, mal ho ale vo svojej výstroji.
     
    43:36
    Metallurg sa okamžite usadil v útočnom pásme a pred bránou sa do zakončenia dral Junkov, Lazušin zasiahol úspešne a uchránil svoj tím od šiesteho gólu.
     
    43:19
    Zadák Dinama Matt Robinson vyhodil puk mimo ľadovej plochy, keďže to bolo vo vlastnej obrannej tretiny, sú z toho 2 minúty za zdržovanie hry a presilovka domácich.
     
    43:12
    Nádherná kombinácia, a ako už dnes tradične, bol pri nej Sergej Mozyakin. Vkorčuľoval do pásma, nahral krížne Kovářovi, ten sa to ešte snažil vyšperkovať spätnou prihrávkou práve na Mozyakina, ktorý vystrelil z prvej, Lazušin so šťastím vyrazil betónom!
     
    42:27
    Dinamo nevyužilo dlhú presilovku, v podstate si v nej ani nevytvorilo čistú šancu. Metallurg s piatimi hráčmi!
     
    41:16
    Dinamo sa ešte dostalo do pásma, kde vystrelil na bránu Karsums, Košečkin na puk dobre videl a dokázal vyraziť do bezpečia.
     
    41:03
    Metallurgu sa podarilo získať puk a rysovalo sa nebezpečné prečíslenie, to sa ale skončilo nepresnou nahrávkou.
     
    40:58
    Hostia kombinovali veľmi pomaly a bez pohybu, držali domácich pred ich bránou, dlho to ale bolo bez strely. Nakoniec to rozbýbal Cvetkov, ktorý krížne nahrával popred bránu, tam už ale hostia zakončiť nedokázali.
     
    40:23
    Dinamo začalo tretinu v presilovke, ktorá sa ešte znásobí! Tim Brent hákoval protihráča na modrej čiare, hostia vo vyše minútovej presilovke 5 na 3!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Štatistiky po 2.tretine :

    Strely na bránu : 20:19
    Vylúčenia : 6:5
    Vyhrané vhadzovania: 18:16
    Úspešnosť brankárov: 94,73 % – 75%
     
    Druhá tretina potvrdila dnešnú dominanciu domácich a absolútne zavrhla akékoľvek plány hostí na prípadne vyrovnanie. Zápas sa zrejme definitívne zlomil v 22.min. – domáci sa dostali do trojgólového vedenia po kurióznom góle Kosova. Dinamo sa potom snažilo a vytvorilo si niekoľko šancí, všetku snahu ale znegovala chyba Nováka, ktorý na modrej čiare stratil puk, v úniku fauloval Mozyakina a ten následné trestné strieľanie premenil na piaty gól svojho tímu. V hokeji je možné všetko, stiahnuť takýto náskok však bude pre hostí veľmi, veľmi ťažké. Pri začiatku tretej tretiny sa na vás teším približne od 16:44.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:46
    Strela Solovjova od modrej bola ale zablokovaná, domáci vyhadzujú cez všetky čiary, do konca tretiny sa už zrejme nič nestane.
     
    39:36
    V závere tretiny ešte presilovka hostí. Vladislav Kamenev je vylúčený za sekanie, je tu jedna z posledných šancí hostí na návrat do zápasu.
     
    38:44
    Hostia mohli postupovať do brejku, to by ale prihrávka na Kokareva musela byť o niečo presnejšia. Puk zastavil obranca a Metallurg sa tak ubránil.
     
    38:03
    Dinamo sa ešte snaží o odpoveď, i keď to s hosťami vyzerá veľmi zle. Gorovikov posielal puk pred bránu z pravého kruhu, tam nenašiel žiadneho spoluhráča a Košečkin tak mohol vyraziť do bezpečia.
     
    37:13
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    SERGEJ MOZYAKIN dosahuje hetrik a posiela svoj tím do štvorgólového vedenia! Trestné strieľanie zrealizoval chladnokrvne a presne – sťahovačkou do forehandu si trochu položil Lazušina a pohodlne zasunul puk k jeho pravej žrdi!
     
    37:12
    Ihneď po návrate Chabarova na ľad sa do samostatného úniku dostal Mozyakin, ktorý využil chybu Nováka na modrej čiare, pri postupe na bránu bol Mozyakin faulovaný a tak nasleduje trestné strieľanie!
     
    36:32
    Hostia pri presilovkách príliš nešpekulujú a pália to priamo na bránu, podobne to skúsil od modrej Robinson, po jeho mocnom náprahu mal Košečkin čo robiť, ale nakoniec puk vyrazil pravým betónom.
     
    35:56
    Tak teraz sa to už hosťom podarilo, usadili sa v pásme a aj ohrozili bránu, keď Gorovikov pálil z ľavého kruhu, strela bola zrazená na ochrannú sieť.
     
    35:31
    Dinamu zatiaľ presilovka nevychádza, Robinsonov prienik do pásma s prehľadom odvrátila sformovaná štvorica domácich.
     
    35:03
    Chabarov v predchádzajúcej situácii hákoval Kokareva, inkasuje za to menší trest a my uvidíme druhú presilovku hostí v krátkom slede!
     
    34:59
    Kokarev sa chcel spoza brány natlačiť pred Košečkina a zasunúť puk na bližšiu žrď, brankár domácich bol pozorný a tento zradný priestor si dostatočne pokryl.
     
    34:47
    Na ľade ešte doznieva presilovkový nápor Dinama, momentálne je to ale bez striel na Košečkina. Po zakázanom uvoľnení Metallurgu ostane hra pred bránou domácich.
     
    34:00
    Platonov je späť na ľade, domáci v plnom počte!
     
    33:48
    Moskovčania stále v útočnej tretine, Robinson na modrej posunul puk Novákovi, ktorý pálil z prvej príklepom, Košečkin na puk dobre videl a vyrazil ľavým betónom.
     
    33:27
    Dinamo však už späť v útočnej tretine, Cvetkov sa individuálne presadil a ešte hľadal pred bránou Robinsona, pred ním zasiahol Košečkin.
     
    32:49
    Nebezpečenstvo ale na druhej strane, domáci sa dostal do rýchleho brejku dvoch proti jednému, Brent nahrával pred bránu Yakutsenyovi, ten na puk tesne nedosiahol!
     
    32:16
    Cvetkov späť na ľade, Dinamo si zahrá viac ako minútu a pol v presilovej hre!
     
    32:00
    Sily na ľade sa vyrovnajú! Za sekanie si na trestnú lavicu sadá Denis Platonov!
     
    31:17
    Kovář prešiel do pásma a mohol zakončovať spomedzi kruhov, jeho strela z veľmi dobrej pozície bola zablokovaná obetavými obrancami.
     
    30:51
    Krásna presilovková kombinácia domácich, Mozyakin spred brány ešte nahral na ľavú stranu Zaripovovi do podobnej pozície, ako pri druhom góle, teraz strelu Zaripova z prvej famózne lapačkou zastavil Lazušin!
     
    30:16
    Za hákovanie je vylúčený Cvetkov, domáci majú šancu pridať ďalší gól v presilovke!
     
    30:16
    Obrovská šanca domácich! Pri signalizovanom vylúčení strieľal od modrej Lee, Lazušin vyrazil len pred seba, kde mohol dorážať Bereglazov, pred odkrytou bránou sa už ale nestihol zorientovať a zakončil veľmi nedôrazne.
     
    29:19
    Dinamo potom získalo puk a rysovalo sa prečíslenie troch proti dvom, ale naozaj len rysovali, keďže Pestuško všetko pokazil nepresnou strieľanou prihrávkou, ktorá skončila v rohu klziska.
     
    28:58
    Súboj dvoch českých hráčov – útočník Magnitky Kovář postupoval do pásma a pred ním bol obranca Novák, Kovář to skúsil strelou práve spoza českého krajana, mieril tesne mimo pravej žrde.
     
    27:59
    Na druhej strane to už mohol byť piaty gólový kúsok! Junkov perfektne potiahol puk do pásma, počkal na Parého, ktorému to nahral presne do jazdy pred bránu, útočník domácich to skúsil razantnou strelou, Lazušin vyrazil!
     
    27:18
    Následne ďalší útok Dinama, Novák mohol po prihrávke Žerdeva strieľať od modrej čiary, strele ale chýbala razancia, navyše bola zablokovaná obrancom.
     
    26:44
    Moskovský tím sa na krátku chvíľu usadil v útočnej tretine, Kokarev tam držal puk v rohu klziska, nič svetoborné ale nevymyslel a po jeho nepresnej prihrávke hostia o puk prišli.
     
    25:49
    Séria nepresností v strednom pásme, tímy si tam navzájom vymieňali puk. Tempo hry po štvrtom góle trocha upadlo, platonickú snahu hostí brzdí sformovaná obrana domácich.
     
    24:53
    Bek domácich Antipin podnikol výlet do útočnej tretiny, dostal sa na ľavý kruh a prízemnou strelou spoza obrancu chcel prekvapiť Lazušina, ten včas sklapol betóny.
     
    23:39
    Dinamu sa nedarí rozohrávka, aj teraz hostia stratili puk po prihrávke Nováka. Metallurg v týchto chvíľach dominuje hre, po kurióznom štvrtom góle sa dostal do psychickej pohody.
     
    22:51
    Metallurg je evidentne pri chuti, traja hráči prenikli do útočnej tretiny a Kamenev zvolil strelu miesto prípadnej nahrávky, s jeho nepríjemným pokusom si Lazušin poradil pravým betónom.
     
    21:23
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!

    Neuveriteľné, Metallurg už vedie o tri góly a navyše po úplne nevinnej akcii! JAROSLAV KOSOV len tak nahodil puk spoza brány, Lazušin bol pri pravej žrdi veľmi neistý a sám si zrazil puk tesne za bránkovú čiaru! S hosťami to začína vyzerať veľmi zle..
    Bez asistencie.
     
    21:23
    Po nevinnom nahodení spoza brány skončil puk pri pravej žrdi, zrejme za brankárom Lazušinom, vyzerá to na gól! Nasleduje ešte konzultácia s video-rozhodcom.
     
    21:11
    Dinamo samo ponúka domácim šance! Hráči hostí totiž mali puk pod kontrolou a mohli ho jednoducho vyhodiť, miesto toho ho stratili na modrej čiare, čo využil Kovář, prešiel do pásme a krížnou prihrávkou našiel na pravom kruhu Mozyakina, ten atakoval hetrik, jeho tvrdú strelu nakoniec kryl presúvajúci sa Lazušin!
     
    20:45
    Mosalyov späť na ľade, už je to ,,len" presilovka 5 na 4. Mozyakin sa pokúsil o strelu z pravého kruhu, Lazušin vyrazil na ochrannú sieť.
     
    20:26
    Metallurg sa okamžite usadil v pásme a snaží sa využiť krátku presilovku o dvoch hráčov, domácim sa podarilo vystreliť, Lazušin puk s námahou skrotil pod svoju lapačku.
     
    20:14
    Domáci začínajú tretiu tretinu v presilovke 5 na 3!
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Štatistiky po 1.tretine :

    Strely na bránu : 8:10
    Vylúčenia : 3:4
    Vyhrané vhadzovania: 11:9
    Úspešnosť brankárov: 90% (Košečkin) – 62,5% (Jerjomenko), 100% Lazušin
     
    Tak KHL začala poriadne zostra! Sledovali sme skvelú prvú tretinu s rýchlym otváracím gólom hostí, potom ale Metallurg zapol vyššie obrátky a vďaka trom presným zásahom, v ktorých hral významnú rolu Sergej Mozyakin, vedie 3:1. Sledujeme veľké množstvo vylúčení, rozhodcovia sú naozaj prísni a preto sa pomer síl na ľade neustále mení. Každopádne je to veľmi zaujímavý hokej, v ktorom hostia určite nepovedali posledné slovo. Pri pokračovaní zápasu sa na vás teším približne od 15:53.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:46
    Presilovka domácim zatiaľ nevychádza a nedokážu sa dostať do útočného pásma, zdá sa, že Dinamo sa už v závere tretiny ubráni.
     
    19:10
    Metallurg v presilovke 4 na 3! Za držanie je vylúčený Solovjov.
     
    19:05
    Na druhej strane brejk Dinama v podaní dvoch útočníkov proti obrancovi, po prihrávke na ľavý kruh pálil z prvej Daugaviňš, mieril tesne nad pravý horný roh!
     
    18:45
    Hra 4 na 4 ponúka dostatok priestoru na brejky, o jeden z nich sa pokúsil Kovář, keď sa s pukom dostal do útočnej tretiny a strieľal spomedzi kruhov, mieril tesne mimo!
     
    18:30
    Sily na ľade sa vyrovnajú! Mosalyov z Dinama si pridržal Yakutsenyu, za či inkasuje menší trest.
     
    18:23
    Hostia sa dostali do útočnej tretiny a predviedli aj peknú kombináciu, keď prišla krížna prihrávka na ľavý kruh, kde zakončoval Mat Robinson, mieril ale tesne nad!
     
    17:55
    Úvod presilovky hosťom nevyšiel, po prehratom buly musia začínať od vlastnej brány.
     
    17:51
    Rinat Ibragimov sekol protihráča, za čo inkasuje menší trest. Dinamo môže v závere tretiny znížiť v presilovke!
     
    17:40
    Na druhej stane toto striedanie zakončil Žerdev, peknou sťahovačkou sa dostal až tesne pred Košečkina, zblízka trafil do betónov domáceho brankára.
     
    17:31
    Trio Mozyakin-Kovář-Zaripov znovu kombinovalo v útočnej tretine, Kovář sa snažil spoza brány nájsť Zaripova, tomu ale puk preskočil hokejku.
     
    16:59
    Nikolaj Žerdev sa snažil o futbalové spracovanie puku v útočnom pásme, to mu ale nevyšlo a tak hostia o puk prišli. V akcii opäť domáci, na ľade ich silná prvá formácia...
     
    16:20
    Karpov z Dinama hrá dnes výborne, držal puk za bránou hostí a podarilo sa mu s ním dostať až pred bránu, kde aj zakončoval, Košečkin to ale s pomocou obrany zvládol a puk vyrazil.
     
    15:58
    Metallurg v ďalšej útočnej snahe, Timkin bol ale v postavení mimo hry, preto uvidíme vhadzovanie v strednom pásme.
     
    15:39
    A pokúsil sa o to Kaspars Daugaviňš, snažiaci sa zdvihnúť bojovú zástavu hosťujúceho tímu. Vkorčuľoval do pásma a strieľal z pravého kruhu, Košečkin vyrazil na ochrannú sieť.
     
    15:05
    Dinamo je poriadne otrasené, veď začalo dnešný zápas výborne a hráči hostí po góle Nováka chvíľu aj viedli. Teraz prehrávajú o dva góly, zápas je však dlhý a stále je tu čas na vyrovnanie.
     
    14:14
    Jerjomenko to už v bráne nevydržal, a po troch inkasovaných góloch ho strieda Alexander Lazušin!
     
    14:14
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!

    SERGEJ MOZYAKIN je dnes nezastaviteľný, získava tretí kanadský bod a strieľa tretí gól! Lee od ľavého mantinelu nahral puk do jazdy Mozyakinovi, ten mal pred sebou obrancu a Jerjomenka, obrancu si kľučkou položil na ľad, Jerjomenka si sťahovačkou vytiahol do strany a pohodlne zakončil do odkrytej brány!
    Asistencie : Chris Lee, Jan Kovář
     
    13:18
    Ďalšia nebezpečná presilovková kombinácia, Zaripov našiel zadovkou Antipina, ktorý bol v dobrej pozícii pred Jerjomenkom, v krátkosti času ale nedokázal zakončiť dostatočne presne a brankár hostí tak vyrazil betónom.
     
    12:38
    Už štvrtý hráč je dnes vylúčený za útočný faul. Za hákovanie je vylúčený útočník hostí Maxim Karpov. Magnitogorsk bude môcť zvýšiť svoj náskok v presilovke.
     
    12:21
    Dinamo okamžite po inkasovanom góle zabralo a snaží sa o podobné rýchle vyrovnanie, ako sa podarilo predtým Metallurgu. Pestuško získal puk za bránou, snažil sa spoza nej vyjsť a zakončiť, Košečkin si priestor pri bližšej žrdi postrážil.
     
    11:53
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!

    Nádherný gól a priam klasická akcia z dielne Mozyakin-Zaripov! Sergej Mozyakin mal pod kontrolou puk na ľavom kruhu, pozrel sa, počkal a presnou krížnou nahrávkou našiel na protiľahlom kruhu DANISA ZARIPOVA, ktorý to napálil do odkrytej brány!
    Asistencie : Sergej Mozyakin
     
    11:35
    Metallurg sa dokázal usadiť v útočnom pásme, od modrej čiary posielal nebezpečný puk pred bránu Zaripov, jeho pokus bol ešte tečovaný, nakoniec mieril tesne mimo brány.
     
    10:44
    Tak hostia svoj útok sami zastavili. Jurij Babenko zbytočne hákoval v útočnom pásme, za čo si na 2 minúty sadá na trestnú lavicu.
     
    10:37
    Magnitka sa akosi nedokáže dostať do hry a aj napriek zvládnutému oslabeniu sa stále bráni. Teraz z toho bolo zakázané uvoľnenie, hra ostane pred Košečkinom.
     
    10:06
    Kovář späť na ľade, domáci s piatimi hráčmi!
     
    09:28
    Dinamo na chvíľu v pásme, Cvetkov tam manévroval s pukom medzi kruhmi, bol čisto zastavený dvomi obrancami. Metallurg znovu vyhadzuje do bezpečia.
     
    09:07
    Domáci vyhodili cez všetky čiary, zatiaľ sa bránia oveľa lepšie, ako v prvom oslabení.
     
    08:33
    Hostia sa síce ihneď po buly usadili v útočnej tretine, okrem zblokovanej strely Karpova ale nevymysleli nič. Následne sa zlou prihrávkou sami vyhnali von z pásma, prvá minúta presilovky Dinamu nevychádza.
     
    08:06
    Uvidíme druhú presilovku Dinama, pripomínam, že tú prvú moskovký tím využil na gól. Jan Kovář inkasuje menší trest za hákovanie.
     
    07:53
    Dinamo je o niečo aktívnejšie, aj teraz jeho hráči bojovali v útočnom pásme, kde posúvali puk popri mantineli, nakoniec ich snahu zastavil vracajúci sa Junkov.
     
    07:11
    Nikolaj Žerdev v prvej vážnejšej možnosti – Korjagin mu pekne prenechal puk na modrej, Žerdev si puk ešte potiahol na pravý kruh a vystrelil švihom, mieril ale presne do miest, kde stál Košečkin, ten s prehľadom kryl.
     
    06:38
    Hra sa veľmi rýchlo presunula na druhú stranu – v brejku dvoch proti jednému tam boli Daugaviňš s Cvetkovom, nahrávka prvého menovaného ale bola tečovaná a všetko vyriešil svojim zákrokom Košečkin.
     
    06:24
    Mozyakin nadväzuje na minuloročnú formu, teraz získal puk za bránou Dinama a okamžite nahrával medzi kruhy Zaripovovi, ten ale preváhal vhodný moment na strelu a bol odzbrojený obrancom.
     
    06:05
    Karsums bol pri útočení príliš rýchly, je z toho postavenie mimo hry. Uvidíme prvú komerčnú prestávku.
     
    05:24
    Okamžite ale brejk na druhej strane, keď sa po strieľanej prihrávke z ľavého kruhu dostal k puku na pravej strane Timkin, mal síce pred sebou odkrytú bránu, bol však v náročnej pozícii a tak puk potrebným smerom neusmernil.
     
    04:32
    Dinamo predviedlo veľmi peknú akciu, keď po prihrávke spoza brány mohol spomedzi kruhov zakončovať Karpov, jeho zakončenie ale obetavo zablokovali obrancovia.
     
    03:46
    Hra sa po dvoch gólových úderoch v týchto chvíľach trochu upokojila, tímy akoby vyčkávali, kto ako prvý znovu nebezpečne zaútočí.
     
    02:55
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!

    Tak to je úvod ako z veľkej knihy! Sezóna KHL začína famózne a veľmi rýchlo je vyrovnané! Danis Zaripov si prebral puk pred bránkoviskom, chrbtom k bráne poslal nahrávku na pravú stranu, kde bol SERGEJ MOZYAKIN a po nádhernej sťahovačke zavesil ponad betón Jerjomenka!
    Asistencie : Danis Zaripov, Jan Kovář
     
    02:34
    Dinamo Moskva dalo gól!

    Prvá presilovka v sezóne rezultuje v prvý gól novej sezóny! A strieľa ho Dinamo – hráči hostí podnikli peknú kombináciu, dostali sa do pásma, kde bol proti nim jediný obranca a Tereščenko nahral pred bránu, kde sa od korčulí FILIPA NOVÁKA odrazil puk za bránkovú čiaru! Kopnutie úmyselné nebolo, gól platí!
    Asistencie : Alexej Tereščenko
     
    02:16
    Košečkin v prvom vážnom zásahu, dokázal vyraziť strelu Karlova z ľavého kruhu.
     
    01:51
    Dinamu sa presilovka zatiaľ nedarí, nedokáže sa usadiť v útočnej tretine. Domáci sa zatiaľ bránia veľmi dobre a držia hru v strednom pásme.
     
    01:06
    Uvidíme prvú presilovku v sezóne, 2 minúty za sekanie inkasuje útočník domácich Sergej Mozyakin.
     
    00:49
    Úvodná minúta prebiehala pomerne opatrne, až do prvého nájazdu hosťujúceho útočníka Cvetkova. Ten sa po ľavej strane dostal do útočného pásma, vytiahol si brankára a obišiel bránu, kde ešte prihrávkou hľadal spoluhráča, ten puk ale dobre netrafil.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Doznela ruská hymna, o niekoľko sekúnd sa začne ďalší ročník nadnárodnej KHL! V Aréne vládne búrlivá atmosféra, predpokladám, že dnešný zápas bude vypredaný. Domáci nastúpia v tmavo-modrých dresoch, hostia v bielo-modrom.
     
    Prajem vám príjemné popoludnie z Magnitogorska, kde sa začne 7.ročník KHL. V úvodnom meraní síl proti sebe nastúpi obhajca Gagarinovho pohára Metallurg Magnitogorsk proti silnému Dinamu Moskva. V zápase sa nepredstavia žiadni slovenskí hráči, sledovať budeme môcť dvoch českých hráčov – v domácom tíme útočníka elitnej formácie Jana Kovářa a v tíme hostí obrancu Filipa Nováka. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Antipin, Birjukov, Mozyakin, Zaripov, Kovář – Chabarov, Lee, Brent, Platonov, Potechin – Bereglazov, Ibragimov, Kosov, Kamenev, Yakutsenya – Tereščenko, Timkin, Pare, Šafigulin, Yunkov

    Dinamo Moskva: Jeremenko (Lazušin) – Višnevskij, Koriagin, Kokarev, Gorovikov, Mosalyov – Jalasvaara, Solovjov, Karsums, Daugaviňš, Cvetkov – Novák, Robinson, Tereščenko, Pestuško, Karlov – Brjukvin, Žerdev, Babenko.
     
    7.sezóna KHL, 28 tímov a medzi nimi znovu aj slovenský účastník Slovan Bratislava – áno, hokejová sezóna 2014/2015 sa konečne začína a ja srdečne vítam všetkých hokejových priaznivcov! Druhá najlepšia hokejová liga sveta KHL vstupuje do svojho siedmeho ročníka s niekoľkými zmenami – ligu opustili Lev Praha, Donbass Doneck a Spartak Moskva, naopak do ligy vstúpili Jokerit Helsinki, Lada Togliatti a Soči. Na novú sezónu je pripravený aj náš zástupca, HC Slovan Bratislava, ktorý sa s posilneným kádrom pokúsi odčiniť sklamanie z minulej sezóny. V stredu začíname zápasom obhajcu Gagarinovho poháru Metallurgu Magnitogorsk proti víťazovi základnej časti minulého ročníka Dinama Moskva, ktoré ale prekvapivo vypadlo už v prvom kole play-off. Hneď na úvod to je zápas ako remeň, veď v akcii uvidíme dva špičkové celky KHL. Pohodlne sa usaďte a vychutnajte si začiatok novej sezóny – a to aj prostredníctvom nášho prenosu, pri ktorom sa na vás v stredu od 15:00 teší Tomáš Schügerl.
     
    Dinamo Moskva

    Absolútny víťaz základnej časti, ktorý vypadol už v prvom kole play-off - tak si môžeme predstaviť tím z hlavného mesta Ruska. Hráči Dinama boli v základnej časti skvelí a so ziskom 115 bodov nielenže vyhrali Západnú konferenciu, ale aj celú základnú časť KHL. Za to sa však ešte tituly neudeľujú, a to sa potvrdilo aj v prvom kole play-off. Tam na Moskovčanov čakal Lokomotiv Jaroslavľ, ktorý ledva prekĺzol do play-off z ôsmeho miesta. A čuduj sa svete, Dinamo sériu šokujúco nezvládlo a prehralo v sérii 3:4! Bol to veru trpký koniec sezóny, Dinamo sa však nevzdáva a v tomto roku bude chcieť tento neúspech napraviť. S minuloročným neúspechom súviseli aj viaceré zmeny v kádri, tie si znova prehľadne predstavíme :

    Príchody : Dmitrij Sinitsyn (Regina Pats), Nikolaj Žerdev (Čerepovec), Matt Robinson (Dinamo Riga), Kaspars Daugaviňš (Servette Ženeva)

    Odchody: Nikita Milyokhin (Lethbridge Hurricanes), Alexander Zhebelev (Vladivostok), Alexander Ryazantsev (Nižnekamsk), Denis Barantsev (Togliatti), Leo Komarov (Toronto Maple Leafs), Marek Kvapil (Čerepovec), Grigorij Shafiquliin (Ufa)

    Najväčším oslabením bude určite odchod vysokého produktívneho útočníka Lea Komarova, ktorý si za morom vyskúša NHL. V útoku by ho mala nahradiť bývalá nádej ruského hokeja Nikolaj Žerdev, ten ale svoj talent doteraz premrhal a možno poslednú šancu dostane práve v Diname. Každopádne, s moskovským klubom treba vždy počítať a aj v tomto roku bude patriť k vážnym ašpirantom na zisk Gagarinovho pohára.
     
    Metallurg Magnitogorsk

    Ambiciózny tím z mesta ocele v minulej sezóne konečne dosiahol svoj vrchol a získal Gagarinov pohár – to je snáď najvýstižnejšia vizitka klubu z Magnitogorska. Bola to vskutku fantastická sezóna – Metallurg so ziskom 108 bodov vyhral Východnú konferenciu a následne i celú KHL, keď vo finálovej sérii porazil už neexistujúci Lev Praha 4:3 na zápasy. Hráči majstra kraľovali aj v individuálnych štatistikách – trio Mozyakin, Kovář a Zaripov sa umiestnilo na čele kanadského bodovania súťaže. Skrátka, pre Magnitogorsk to bola sezóna ako z krásneho sna a všetci v klube ju budú v novom ročníku chcieť zopakovať. Káder klubu sa cez leto mierne zmenil, preto si prehľadne predstavme jednotlivé zmeny :

    Príchody: Maxim Yakutsenya (Doneck), Rafael Batyrshin (Atlant Mytišči), Dmitrij Michailov (Volzhsk)

    Odchody : Dmitrij Kazionov (N.Novgorod), Ivan Gavrilenko (Novosibirsk), Tuukka Mäntylä (Tappara Tampere), Anton Shenfeld (Togliatti), Vladimir Malinovsky (Novokuzneck), Daniil Bikbulatov (Izhevsk), Filipp Metlyuk (Jekaterinburg)

    Klub hrajúci v Metallurg Aréne s kapacitou 7500 divákov síce prišiel o niekoľko hráčov, kľúčové opory ako Zaripov, Mozyakin, Kovář či brankár Košečkin však zostali. V športe je známe, že obhajoba titulu je výrazne ťažšia, než jeho prvé získanie, Magnitogorsk však spraví všetko pre to, aby nadviazal na zisk prvého Gagarinovho pohára.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Góly a asistencie: 3. Mozyakin (Kovář, Zaripov), 12. Zaripov (Mozyakin), 15. Mozyakin (Lee, Kovář), 22. Kosov, 38. Mozyakin (t.s.), 54. Lee (Zaripov, Kovář) – 3. Novák (Tereščenko)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Antipin, Birjukov, Mozyakin, Zaripov, Kovář – Chabarov, Lee, Brent, Platonov, Potechin – Bereglazov, Ibragimov, Kosov, Kamenev, Yakutsenya – S.Tereščenko, Timkin, Pare, Shafigulin, Yunkov
    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Lazušin) – Višnevskij, Korjagin, Kokarev, Gorovikov, Mosalyov – Jalasvaara, Solovjov, Karsums, Daugaviňš, Cvetkov – Novák, Robinson, A.Tereščenko, Pestuško, Karpov – Brjukvin, Žerdev, Babenko, Glazačev

    Rozhodca: Odinš, Konstantin – Sivov, Šeljanin