Chievo – Juventus 0:1 (kon.) | AS Rím – Fiorentina 2:0 (kon.)
koniec
AS Rím
2:0 (1:0)
ACF Fiorentina
Sobota 30.08.2014, 20:45 • Stadio Olimpico, Rím • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas bol o trošku nudnejší než ten prvý. Hostia hrali síce lepšie a aj aktívnejšie ako v prvom polčase, ale gól streliť nedokázali. Viac krát podržali svoje tímy aj obaja brankári. V závere zápasu už v samotnom závere nadstaveného času útočili hostia do plných a tak ostali v zadu odkryté miesta, čo využil Gervinho a upravil tak na konečných 2:0 pre domácich.
    Góly: 28. Nainggolan, 90+3. Gervinho.

    To je už z tohto prenosu všetko. Prajem pekný zvyšok už neskorého sobotného večera. Dovidenia a dočítania pri ďalších prenosoch. (22:46:50)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    GERVINHO - 2:0
     
    90+3
    AS Rím dal gól!

    Hostia hrali už absolútny vabank, všetko sústredili do útoku a tak sa otvorili zadné vrátka pre domáci tím, čo sa im aj podarilo využiť a dávajú definitívu v zápase 2:0! Kto iný ako dnes veľmi aktívny domáci GERVINHO si zaslúžil tento gól. Teraz si úlohy s Nainggolanom vymenili, Nainggolan poslal presný prihrávku za obranu hostí, do nájazdu na bránu hostí sa dostal Gervinho, položil si brankára a do prázdnej brány poslal loptu – 2:0!
     
    90+2
    Loptu síce majú na kopačkách hostia, ale smerom dopredu sa dostať nemôžu. Domáci si pohodlne bránia jednogólový náskok.
     
    90
    Hlavný rozhodca nadstavuje ešte tri minúty!
     
    89
    Žltú kartu dostává Aquilani (ACF Fiorentina).
     
    88
    Domáci tím sa dostal do rýchleho brejku a po aktivite v 16-tky hosti získava rohový kop. Z jeho exekúciu sa domáci moc neponáhľajú.
     
    87
    Na pozore sa teraz musel mať domáci brankár, keď sa Gomé uvoľnil za domácu obranu, brankár De Sanctis však včas vybehol zo svojej brány a loptu sklzom poslal do bezpečia.
     
    86
    Po presnom centri do 16-tky hostí sa dostal do zakončenia Ljajić, jeho pokus však obrana hostí odvrátila do bezpečia. Hostia sa tak teraz dostali ku lopte, všetky sily už vrhajú do útoku.
     
    85
    Pri lopte sú momentálne domáci, nikam sa neponáhľajú a snažia sa naťahovať čas ako sa len dá. Hostia ich tak musia vysoko napádať, aby si loptu vybojovali na svoje kopačky.
     
    84
    Domáci si s týmto priamym kopom poradili bez problémov a loptu poslali do bezpečia. Hosťom sa tak čas na vyrovnanie už rýchlo kráti, domácim bude čas zase ubiehať pomaly.
     
    83
    Keita však tesne pred svojou bránou fauloval a tak tu bude zaujímavý priamy kop pre hostí.
     
    82
    Hostia však po chybe loptu strácajú a tak sa do útoku dostane domáci tím. Zakladajú však pomalší útok, zbierajú tak cenné sekundy.
     
    81
    Moje slová sa teraz potvrdili, domáci futbalisti sa musia brániť a hostia začali vo veľkom útočiť. Zdá sa, že nás tak čaká ešte zaujímavý záver zápasu, uvidíme ako to celé napokon skončí.
     
    80
    Zdá sa, že ten očakávaný záverečný tlak hostí už prichádza. Iličič sa dostal ku strele, neváhal a ihneď pálil na domácu bránu. Jeho strela však tesne minula domácu bránu.
     
    78
    Teraz sa už domáci tím dostal do útočnej akcie, ale napokon bol domácemu hráčovi Gervinhovi odmávaní ofsajd a tak v tejto akcii pokračovať nemohol.
     
    77
    Pri lopte sú momentálne domáci futbalisti, ale smerom dopredu sa prebíjajú pomaly. Pomaly sa blíži aj koniec zápasu, očakáva sa čoraz väčší tlak hostí.
     
    76
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Iturbe, prichádza Ljajić.
     
    75
    Hostia to začínajú skúša na dlhé nakopávané lopty, s nimi si však domáca obrana zatiaľ bez chyby vie poradiť.
     
    74
    Momentálne sa hrá futbal bez šancí a je to taký skôr súboj o loptu. Po dlhom čase sme sa však zakončenia na bránu dočkali, Florenzi poriadne natiahol tvrdou strelou brankára hostí Neta, ten si však s ťažkým zákrokom poradil.
     
    73
    Žltú kartu dostává Torosidis (AS Rím).
     
    72
    Striedanie v tíme ACF Fiorentina: z ihriska odchádza Vargas, prichádza Aquilani.
     
    71
    Hostia bojujú čo im sily stačia a tlačia sa do útočných akcií. Po jednej z nich sa dostal do zakončenia Iličič, lopta skončila však vysoko nad bránou domáceho tímu.
     
    70
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Totti, prichádza Florenzi.
     
    69
    Hra je v týchto chvíľach dosť rozháraná, diváci toho moc na štadióne nevidia. Domáci to určite vyhovuje, vedú 1:0. Hostia potrebujú dať gól, ale nemôžu sa dostať do zakončenia.
     
    68
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Manolas, prichádza Keita.
     
    66
    Nový muž na ihrisku Joaquín sa dostal do zakončenia, jeho pokus bol však nepresný a domáceho brankára nezamestnal.
     
    65
    Teraz sledujeme rýchly futbal hore dole, ale oba tímy často strácajú lopty a tak sa do šancí či do zakončenia nedostávajú.
     
    64
    Striedanie v tíme ACF Fiorentina: z ihriska odchádza Babacara, prichádza Joaquín.
     
    63
    Hra v druhom polčase začína výrazne ožívať, hostia sa oproti prvému polčasu oveľa zlepšili, čakajú nás tak ešte zaujímavé minúty druhého polčasu.
     
    62
    A opäť vynikajúci domáci brankár, ktorý skvelo podržal svoje mužstvo! Babacar sa dostal do veľkej príležitosti, sám pred bránou domáceho tímu mal priestor a jeho pokus fantasticky zlikvidoval domáci gólman De Sanctis!
     
    61
    Na druhej strane sa musel vyznamenať aj domáci brankár De Sanctis, ktorý vytlačil veľmi nebezpečnú strelu na spojenicu. Teraz sa diváci na štadióne určite nenudia.
     
    59
    Dnes veľmi aktívny domáci Gervinho bol v ďalšej veľkej šanci, ale gól nestrelil! Dostal sa sám pred brankára hostí, loptu však napálil len do jeho ramena a tak Neto zachránil svoj tím od inaksovaného gólu.
     
    58
    Žltú kartu dostává Astori (AS Rím).
     
    57
    Obranca hostí Savić, teraz zachránil hostí od druhého inkasovaného gólu! Po vyšachovaní obrany hostí sa dostal ku tvrdej prízemnej strele Gervinho, ale prvý menovaný fantastickým obranným sklzom loptu poslal mimo nebezpečenstva!
     
    56
    Napokon je Babacar už v poriadku a vracia späť do hry. Medzi tým sa v zápase už pokračuje, pri lopte sú momentálne domáci a skúšajú sa dostať do útočnej akcie.
     
    55
    V strede poľa ostáva ležať ne zemi hráč hostí Babacar. Hra je tak prerušená a hosťujúci hráč bude ošetrený za postrannou čiarou.
     
    54
    Momentálne sledujeme opatrnejší futbal bez striel či šancí. Hostia sa snažia získať loptu na dlhšie a pritlačiť na domácich, čo sa im však nedarí.
     
    53
    Žltú kartu dostává Alonso (ACF Fiorentina).
     
    52
    Pre zmenu sa teraz na dlhšie dostali ku lopte aj hostia, ktorý pôsobia už lepším dojmom než v prvom polčase. Uvidíme, ešte je to v podstate do konca zápasu otvorené.
     
    51
    Teraz to bola veľká škoda pre domáci tím, pretože Gervinho sa dostal do rýchleho úniku, obrana hostí bola poriadne rozháraná, ale domáci hráč napokon loptu zbytočne stratil, čo sa jeho spoluhráčom po práve nepáči.
     
    50
    Domácemu tímu sa darí aj naďalej držať loptu, ich útoky sú však pomalé a tak hosťom zatiaľ nič nehrozí.
     
    49
    Túto útočnú akciu domáceho tímu potiahol Totti, jeho center našiel Torosidise, ten ešte skúšal prihrávať, ale o loptu napokon prišiel.
     
    48
    Prvá vážnejšia šanca v druhom polčase tak napokon patrila hosťom, postaral sa o ňu Valero. Jeho strelu však dokázal i keď s problémami vyraziť preč domáci brankár.
     
    47
    Domácim patrila prvá útočná akcia v druhom polčase, po nedovolenom zákroku sa však napokon do ničoho vážneho nedostali.
     
    46
    Druhý polčas sa nám už začal! Výkop mali domáci a budú sa tak snažiť o prvú útočnú akciu v druhom polčase. Uvidíme, aký obraz hry nám tento polčas ponúkne.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba tímy sú spolu s rozhodcami už späť na ihrisku! Druhý polčas sa tak čo chvíľa začne.
     
    Prvý polčas zápasu sa skončil! Diváci v ňom videli jeden gól, ktorý dali domáci v 28.minúte Nainggolanom a po prvom polčase je tak stav stretnutia 1:0! Domáci tím bol po celý čas aktívnejším tímom, hostí skoro do ničo nepustil a tak zaslúžene vedie 1:0. Uvidíme, čo nám prinesie druhy polčas.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Hlavný rozhodca nadstavuje ešte jednu minútu, všetko nasvedčuje tomu, že sa záver prvého polčasu odohrá už v pokojnom tempe.
     
    44
    Hostia v závere polčasu trošku ožili a opäť pohrozili domácim. Tomović sa dostal s loptou až do 16-tky domácich, loptu mu však domáci zobrali.
     
    43
    Vôbec po prvý krát sa musel mať na pozore aj domáci brankár De Sanctis, ktorý musel zlikvidovať tvrdú strelu Iličiča, poradil si však úspešne.
     
    42
    Hostia sa na chvíľu dostali po chybe domáceho tímu ku lopte, ale nedostali sa do šance a ani zakončenia. Lopta sa tak vracia späť ku domácim futbalistom.
     
    41
    Aj naďalej sa domácim darí si držať loptu, ale smerom dopredu sa moc nehrnú. Kombinujú loptu medzi sebou a hostí do ničoho nepúšťajú.
     
    39
    Hostia dokázali odvrátiť tento útok domáceho tímu, lopta skončila až v zadu pri domácom brankárovi a ten tak zakladá ďalší útok svojho tímu.
     
    38
    Lopta je teraz na kopačkách domáceho tímu, ten sa však rozhodol pre pomalší útok a tak musia hostia čakať v zadných radoch, čo domáci tím vymyslí.
     
    37
    Konečne sa hosťom podarilo sa dostať aj smerom dopredu, ale nič zvláštne nevmysleli a domácich nepotrápili. Domáci sa chystajú ku ďalšiemu nebezpečnému útoku.
     
    36
    Domáci sú jednoznačne lepší tímov v zápase, zaslúžene vedú a hrajú veľmi aktívne. Ak hostia rýchlo niečo nespravia, môže sa to pre nich dnes skončiť veľmi zle.
     
    35
    Striedanie v tíme ACF Fiorentina: z ihriska odchádza Brillante, prichádza Iličić.
     
    34
    Hostia mali teraz šťastie, že strieľaní center v podaní Iturbeho, nenašiel nikoho z domácich futbalistov.
     
    33
    Domáci aj naďalej útočia, z tlaku však mierne ubrali, ale hosťom pripravujú krušné chvíle. Hostia ak sa aj snažia dostať sa po zisku lopty dopredu, lenže to nejde, pretože aj defenzíva domáceho tímu dnes funguje skvelo.
     
    32
    Domáci tlak aj naďalej naberá na poriadne obrátky, hostia sa prakticky nemôžu dostať ďalej než ku stredu ihriska. Škoda pre domácich, že chybujú v koncovke.
     
    30
    Hostia sa zo svojej pasivity a inkasovaného gólu nepoučili a aj naďalej sa len bránia. Domáci tím útočí a dostáva hostí pod tlak, snažia sa dať ďalší gól, ktorý by ich definitívne dostal na koňa.
     
    29
    Tento gól si domáci tím určite zaslúžil za svoju aktivitu a lepšiu hru. Tento gól ich nakopne do ešte väčšej aktivity, ak budú hrať hostia ako doteraz, vyrovnania sa zrejme nedočkajú.
    NAINGGOLAN - 1:0
     
    28
    AS Rím dal gól!

    Prvý gól zápasu je na svete, bol to naozaj nádherný gól, ktorý dávajú domáci a ujímajú sa vedenia 1:0! Celé sa to začal ov strede poľa, kde po hrubej chybe stratili hostia loptu, Nainggolan získal loptu, poslal do voľného priestoru Gervinha, ten v nájazde loptu tvrdo napálil do brankára hostí, od neho sa lopta dorazila späť ku RADJOVI NAINGGOLANOVI, ktorý krásnou a tvrdou strelou poslal loptu do brány hostí.
     
    27
    Domáci tím je opäť aktívnejší, ale nemôže sa dostať do šance. Hostia sa len bránia.
     
    25
    Po faule nasledoval pochopiteľne priamy kop, jeho exekúrom bol Iturbe, jeho technický pokus len tesne minul bránu hostí.
     
    24
    Na ihrisku sa do osobnej šarvátky dostal domáci kapitán Totti a Rodríguez. Hlavný rozhodca ich oboch potrestal žltou kartou.
     
    23
    Žltú kartu dostává Savić (ACF Fiorentina).
     
    23
    Pjanić opäť narobil prievan v obrane hostí, jeho prihrávka do 16-tky hostí však nikoho z jeho spoluhráčov nedostala.
     
    22
    Pjanić bol exekútorom tohto priameho kopu, loptu poslal po nacvičenom signáli na Tottiho, ten však pálil z prvej a nepresne. Lopta skončila mimo brány hostí.
     
    21
    Domácemu tímu ideálne vyšiel rýchly protiútok, Tottiho faulovali hostia pred hranicou pokutového územia a tak to bude zaujímavý priamy kop pre domácich.
     
    20
    Po dlhšej dobe sa aj hostia dostali do útočnej akcie a trošku pohrozili domácemu tímu. Valero našiel svojím centrom v 16-tke domáceho tímu Gómeza, pri ňom bol však včas domáci obranca a o loptu ho pripravil.
     
    18
    Ak sa hostia aj dostanú smerom dopredu, je to len na chvíľu, ich brejku dokáže pozorná obrana domáceho tímu odvracať.
     
    17
    Domáci tím útočí, hostia sa bránia, žiadna presná strela či šanca. To je obraz hry, ktorý teraz už dlhšiu dobu sledujeme. Uvidíme, kedy sa tento obraz hry zmení a či sa zmení.
     
    15
    Konečne sa domácemu tímu podarilo sa dostať do zakončenia, Gervinho však pálil len nepresne a pre hostí to neznamenalo žiadne nebezpečenstvo.
     
    14
    Aj naďalej sledujeme podobný obraz hry, hostia sú zoskupení pred svojou 16-tkou a bránia sa. Hostia to skúšajú na brejky, tie sa však aj rýchlo končia.
     
    13
    Stále platí, že domáci tím je aktívnejší a oblieha 16-tku hostí. Lenže nie a nie sa dostať ku presnej strele, alebo si vypracovať nejakú šancu.
     
    12
    Po tejto akcii už brankár hostí zasahovať musel, ale po strielanom centri od Tottiho nemal žiadne problémy. Loptu v pohode zobral do svojej moci.
     
    11
    Tlak domáceho tímu sa už stupňuje čoraz viac a hosti sú nútení sa brániť. Domácemu tímu sa však nedarí vyslať presnú strelu smerom na bránu hostí.
     
    10
    Po dlhšej dobe sa smerom dopredu s loptou dostali aj hostia, Vargas po rýchlom brejku pálil z väčšej vzdialenosti, ale nepresne.
     
    9
    Priamy kop zahrával Totti, loptu dostal po jeho prihrávke De Rossi, strela z prvej však bránu hostí minula.
     
    8
    Tlak domáceho tímu sa začína pomaly stupňovať, po nedovolenom zákroku na Colea získava priamy kop pre svoj tím.
     
    7
    V týchto chvíľach je aktívnejším tímom domáce mužstvo, má častejšie loptu a dostáva sa aj do nebezpečných útokov, zatiaľ sa však do väčšej šance nedostali.
     
    6
    Aj ďalšia útočná akcia patrila domácemu tímu, loptu dostal na kopačku Valera, cez pozornú obranu hostí sa však prebiť nedokázal.
     
    5
    Do prvého zakončenia na bránu sa dostal domáci tím, Nainggolan po zisku lopty pálil z väčšej vzdialenosti, lopta však napokon končí len mimo bránu.
     
    4
    Zatiaľ sledujeme opatrný úvod stretnutia, bez väčších šancí či zakončení. Je to aj celkom pochopiteľné, ide o prvý súťažný zápas v tejto sezóne.
     
    3
    Po zisku lopty sa o prvú útočnú akciu pokúšali aj domáci, Iturbe sa dostal ku lopte a skúšal sa presadiť individuálne, to sa mu však nepodarilo a loptu napokon stratil.
     
    2
    Hostia po výkope pomerne dlho držali loptu na kopačkách, napokon sa dostali aj do zakončenia, ktoré im však nič neprinieslo. Po centri sa dotal v 16-tky domáceho tímu do hlavičkového zakončenia Babacar, pomohol si však faulom.
     
    1
    Zápas medzi AS Rím a ACF Fiorentina sa už začal! Výkop mali hostia a budú sa pokúšať o prvú útočnú akciu v zápase.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci dnes na zápas nastúpia v slabo hnedých dresoch, hostia si dnes na seba obliekli biele dresy.
     
    Oba tímy spolu s rozhodcami už prichádzajú na ihrisko! Po pozdravení a hode mincou sa nám zápas môže začať!
     
    Úvodné zostavy:

    AS Rím: De Sanctis – Torossidis, A. Cole, Manolas, Astori, De Rossi, Nainggolan, Pjanić, Gervinho, Totti(K), Iturbe.
    Náhradníci: Skorupski – Romagnoli, Michele Somma, Keita, Florenzi, Leandro Paredes, Salih Uçan, Emanuelson, Ljajić, Destro, Borriello, Antonio Sanabria.

    ACF Fiorentina: Neto – Tomović, Alonso, Gonzalo Rodríguez, Savić, Pizarro, Joshua Brillante, Borja Valero(K), Vargas, Gomez, Babacar.
    Náhradníci: Tătăruşanu, Lupatelli – José Basanta, Pasqual, Hegazi, Aquilani, Joaquín, Lazzari, Iličić, Bernardeschi.

    Rozhodca: Guida – Liberatore, Cariolato.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu, ktorí sa rozhodli kliknúť na tento online prenos, ktorý je zameraný na zápas najvyššej futbalovej súťaže v Taliansku Seria A, v ktorom na seba narazia AS Rím a ACF Fiorentina s výkopom o 20:45. Na sledovanie prenosu ste srdečne pozvaní.

    Týmto týždňom sa nám už naplno rozbehli všetky prestížne futbalové súťaže. Týmto týždňom začína talianska Seria A!
    Titul bude obhajovať Juventus Turín, ktorý súťažou kráčal ako nôž maslom. Nováčikmi súťaže sú Empoli, Palermo a Cesena.

    Čo sa týka dnešných aktérov, tak domáci AS Rím skončil na druhom mieste a zahrá si v tejto sezóne aj Ligu Majstrov. Hostia ACF Fiorentina skončili trošku prekvapivo na 4.mieste a zahrajú si Európsku Ligu. Určite budú mať oba kluby v tejto sezóne len tie najvyššie ciele.

    Favorit zápasu sa hneď v prvom kole hľadá ťažko, jedná sa o prvý zápas. Za mierneho favorita by sme však mohli označiť domáci tím. Ako to však napokon skončí, budeme vedieť až na konci zápasu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Miroslav Revaj

    Góly: 28. Nainggolan, 90+3. Gervinho

    Karty:   24. Totti (ASR), 58. Astori (ASR), 73. Torosidis (ASR) – 23. Savić (FIO), 24. Rodríguez (FIO), 53. Alonso (FIO), 89. Aquilani (FIO)


    AS Rím: De Sanctis – Torossidis, A. Cole, Manolas, Astori, De Rossi, Nainggolan, Pjanić, Gervinho, Totti(K), Iturbe.
    Náhradníci: Skorupski – Romagnoli, Michele Somma, Keita, Florenzi, Leandro Paredes, Salih Uçan, Emanuelson, Ljajić, Destro, Borriello, Antonio Sanabria.

    ACF Fiorentina: Neto – Tomović, Alonso, Gonzalo Rodríguez, Savić, Pizarro, Joshua Brillante, Borja Valero(K), Vargas, Gomez, Babacar.
    Náhradníci: Tătăruşanu, Lupatelli – José Basanta, Pasqual, Hegazi, Aquilani, Joaquín, Lazzari, Iličić, Bernardeschi.

    Rozhodca: Guida – Liberatore, Cariolato