Córdoba – Vigo 1:1 (kon.) | Bilbao – Levante 3:0 (kon.) | Atlético Madrid – Eibar 2:1 (kon.)
Espanyol – Sevilla 1:2 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
3:0 (1:0)
Levante UD
Sobota 30.08.2014, 19:00 • San Mamés, Bilbao • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Bilbao zaslúžene zvíťazilo nad Levante rozdielom triedy 3:0, sa s vami lúčim a teším sa na stretnutie zajtra pri zápase Freiburg – Mönchengladbach! (20:53:38)
     
    Bilbao sa zaslúžene raduje zo zisku troch bodov, prvých v tomto ročníku La Ligy. Po rozpačitom prvom polčase potvrdili Baskovia svoju kvalitu v druhom dejstve, keď rýchlo zvýšili svoj náskok po hlavičke Iturraspeho a výsledok vyšperkovali gólom najlepšieho muža zápasu Muniaina. Hostí druhý gól v podstate úplne odrovnal, od toho momentu sa okrem množstva rohových kopov nezmohli prakticky nič a Gorka Iraizoz si tak mohol pripísať jedno z najľahšie vychytaných čistých kônt v kariére. Domáci môžu prežiť reprezentačnú pauzu spokojní – postúpili do skupiny Ligy majstrov a v La Lige majú na konte tri body z dvoch zápasov pri skóre 3:1. Levante je na tom horšie – so skóre 0:5 a nulou na konte získaných bodov sa bude krčiť na spodku tabuľky.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Muniain sa nádherne obtočil na malom priestore a vysunul Unaia Lópeza, ten mohol postupovať sám na brankára, bol však v tesnom ofsajde.
     
    90+2
    Levante zahrávalo svoj jedenásty roh v zápase, po centri Xumetru síce hlavičkoval úspešne Navarro a našiel El Zhara, ten sa ale nepresadil a tak mohol vykopávať Iraizoz.
     
    90+1
    Hostia kombinujú pred šestnástkou Bilbaa, domáci ale bránia veľmi dobre. Chcú dopriať brankárovi Iraizozovi radosť z čistého konta.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Blížime sa do úplného záveru, lopta na kopačkách domáceho mužstva, diváci už spievajú víťazné chorále. V Bilbau to dnes bude ešte dlhá oslavná noc, spojená aj s oslavou postupu do Ligy majstrov.
     
    89
    Unai López po svojom striedaní oživil hru Bilbaa, v tomto prípade si spracovával v šestnástke center z ľavej strany, dokázal aj vystreliť, Fernández pri bližšej žrdi spoľahlivo zasiahol.
     
    88
    Na druhej strane vyskúšal šťastie Martins, jeho strele ale chýbala presnosť i razancia, Iraizoz loptu len pohľadom odprevadil za bránkovú čiaru.
     
    87
    Victor Camarasa z Levante videl za taktický faul, po ktorom bola ponechaná výhoda od rozhodcu žltú kartu.
     
    87
    Muniain hrá dnes skvele, prezentuje sa technickými finesami a teraz sa vďaka nim dostal až do šestnástky, dostal sa s loptou až za bránkovú čiaru.
     
    86
    Aduriz naďalej pri chuti, spracoval si dlhú prihrávku z hĺbky ihriska a dokonca si obhodil vybiehajúceho brankára, dostal sa s loptou príliš ďaleko a tak už nemohol zakončiť do odkrytej brány!
     
    85
    Hrá sa v strede ihriska, hostia už javia známky rezignácie. Zato Bilbao si užíva každý dotyk s loptou, aj keď je to len v strede ihriska.
     
    84
    Nový muž Bilbaa Viguera dobre zapadol do hry, snažil sa uvoľniť na pravej strane a prípadne aj zakončiť, nakoniec ho na dvakrát odzbrojil Navarro. Domáci končia zápas v eufórii, prvé tri body v tomto ročníku La Ligy sú pre nich už veľmi blízko.
     
    83
    El Zhar si spracoval dlhý center a dokázal sa uvoľniť na pravej strane, skúšal to krížnou prihrávkou na Martinsa, pred ním ale bez väčších problémov zasiahol San José.
     
    82
    Xumetra sa dostal k zablokovanému centru na pravej strane, skúsil strelu z pravého rohu šestnástky, Laporte bol ale veľmi dobre postavený a tento pokus dokázal odvrátiť.
     
    81
    Bilbao v snahe o strelenie štvrtého gólového kúsku, Unai López ale na loptu na ľavej strane nedosiahol, Fernández bude môcť odkopávať od vlastnej brány
     
    80
    Levante sa po dlhšej dobe dostalo do šestnástky, tam je ale El Zhar zatiaľ veľmi nevýrazný a ani teraz sa nedokázal individuálne presadiť. Oba tímy sa už zrejme tešia na záverečný hvizd.

    Tomáš Schügerl

    Góly: 32. Aduriz, 51. Iturraspe, 76. Muniain

    Karty:   66. Balenziaga (BIL) – 23. Mate (LVN), 37. Barral (LVN), 50. I.López (LVN), 87. Camarasa (LVN)


    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – San José, Laporte, De Marcos, Balenziaga – Muniain, Mikel Rico, Iturraspe, Beñat, Ibai – Aduriz
    Náhradníci: Herrerín (NB) – Susaeta, Etxeita, Gurpegi, Viguera, Guillermo, Unai López

    Levante UD: Fernández – Navarro, P.López, Vyntra, Nikos – Simão Mate, V.Pérez, Morales – Camarasa, Barral, Xumetra
    Náhradníci: Mariño (NB) – I.López, El Zhar, Martins, El Adoua, Víctor, Sissoko, Diop

    Rozhodca: Pérez – Matías, Hernández