Córdoba – Vigo 1:1 (kon.) | Bilbao – Levante 3:0 (kon.) | Atlético Madrid – Eibar 2:1 (kon.)
Espanyol – Sevilla 1:2 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
3:0 (1:0)
Levante UD
Sobota 30.08.2014, 19:00 • San Mamés, Bilbao • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Bilbao zaslúžene zvíťazilo nad Levante rozdielom triedy 3:0, sa s vami lúčim a teším sa na stretnutie zajtra pri zápase Freiburg – Mönchengladbach! (20:53:38)
     
    Bilbao sa zaslúžene raduje zo zisku troch bodov, prvých v tomto ročníku La Ligy. Po rozpačitom prvom polčase potvrdili Baskovia svoju kvalitu v druhom dejstve, keď rýchlo zvýšili svoj náskok po hlavičke Iturraspeho a výsledok vyšperkovali gólom najlepšieho muža zápasu Muniaina. Hostí druhý gól v podstate úplne odrovnal, od toho momentu sa okrem množstva rohových kopov nezmohli prakticky nič a Gorka Iraizoz si tak mohol pripísať jedno z najľahšie vychytaných čistých kônt v kariére. Domáci môžu prežiť reprezentačnú pauzu spokojní – postúpili do skupiny Ligy majstrov a v La Lige majú na konte tri body z dvoch zápasov pri skóre 3:1. Levante je na tom horšie – so skóre 0:5 a nulou na konte získaných bodov sa bude krčiť na spodku tabuľky.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Muniain sa nádherne obtočil na malom priestore a vysunul Unaia Lópeza, ten mohol postupovať sám na brankára, bol však v tesnom ofsajde.
     
    90+2
    Levante zahrávalo svoj jedenásty roh v zápase, po centri Xumetru síce hlavičkoval úspešne Navarro a našiel El Zhara, ten sa ale nepresadil a tak mohol vykopávať Iraizoz.
     
    90+1
    Hostia kombinujú pred šestnástkou Bilbaa, domáci ale bránia veľmi dobre. Chcú dopriať brankárovi Iraizozovi radosť z čistého konta.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Blížime sa do úplného záveru, lopta na kopačkách domáceho mužstva, diváci už spievajú víťazné chorále. V Bilbau to dnes bude ešte dlhá oslavná noc, spojená aj s oslavou postupu do Ligy majstrov.
     
    89
    Unai López po svojom striedaní oživil hru Bilbaa, v tomto prípade si spracovával v šestnástke center z ľavej strany, dokázal aj vystreliť, Fernández pri bližšej žrdi spoľahlivo zasiahol.
     
    88
    Na druhej strane vyskúšal šťastie Martins, jeho strele ale chýbala presnosť i razancia, Iraizoz loptu len pohľadom odprevadil za bránkovú čiaru.
     
    87
    Victor Camarasa z Levante videl za taktický faul, po ktorom bola ponechaná výhoda od rozhodcu žltú kartu.
     
    87
    Muniain hrá dnes skvele, prezentuje sa technickými finesami a teraz sa vďaka nim dostal až do šestnástky, dostal sa s loptou až za bránkovú čiaru.
     
    86
    Aduriz naďalej pri chuti, spracoval si dlhú prihrávku z hĺbky ihriska a dokonca si obhodil vybiehajúceho brankára, dostal sa s loptou príliš ďaleko a tak už nemohol zakončiť do odkrytej brány!
     
    85
    Hrá sa v strede ihriska, hostia už javia známky rezignácie. Zato Bilbao si užíva každý dotyk s loptou, aj keď je to len v strede ihriska.
     
    84
    Nový muž Bilbaa Viguera dobre zapadol do hry, snažil sa uvoľniť na pravej strane a prípadne aj zakončiť, nakoniec ho na dvakrát odzbrojil Navarro. Domáci končia zápas v eufórii, prvé tri body v tomto ročníku La Ligy sú pre nich už veľmi blízko.
     
    83
    El Zhar si spracoval dlhý center a dokázal sa uvoľniť na pravej strane, skúšal to krížnou prihrávkou na Martinsa, pred ním ale bez väčších problémov zasiahol San José.
     
    82
    Xumetra sa dostal k zablokovanému centru na pravej strane, skúsil strelu z pravého rohu šestnástky, Laporte bol ale veľmi dobre postavený a tento pokus dokázal odvrátiť.
     
    81
    Bilbao v snahe o strelenie štvrtého gólového kúsku, Unai López ale na loptu na ľavej strane nedosiahol, Fernández bude môcť odkopávať od vlastnej brány
     
    80
    Levante sa po dlhšej dobe dostalo do šestnástky, tam je ale El Zhar zatiaľ veľmi nevýrazný a ani teraz sa nedokázal individuálne presadiť. Oba tímy sa už zrejme tešia na záverečný hvizd.
     
    79
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Ibai Gómez, prichádza Borja Viguera.
     
    78
    Hostia síce teraz kombinujú na vlastnej obrannej polovici a snažia sa ešte niečo vymyslieť, dobre však už vedia, že dnes si z Bilbaa body neodvezú. Skóre Levante je po necelých dvoch zápasoch La Ligy zatiaľ 0:5, to nevyzerá na dobrý rok pre tento tím...
    MUNIAIN - 3:0
     
    76
    Bilbao dalo gól!
    Je rozhodnuté! Bilbao si dnes pripíše tri body, už vedie rozdielom triedy! De Marcos nádherne našiel nabiehajúceho Unaia Lópeza, ten krížne vystrelil z ľavej strany šestnástky, Fernández len vyrazil pred seba, kde bol IKER MUNIAIN a pohodlne doviezol loptu do prázdnej brány!
     
    76
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Mikel Rico, prichádza Carlos Gurpegi.
     
    75
    Levante využilo posledné striedanie, prichádza útočník Martins. Uvidíme, či sa hostia ešte zmôžu na záverečný nápor, prípadne aj na kontaktný gól.
     
    74
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Victor Pérez, prichádza Rafael Martins.
     
    73
    Bilbao v dobrej fáze hry, Muniain znovu vymýšľal zaujímavú akciu, keď peknou kolmicou vysúval Rica, Navarro však prihrávku v poslednej chvíli zablokoval a tak mohol zasiahnuť Fernández.
     
    72
    Balenziaga bojoval o loptu pri bránkovej čiare Levante, podľa rozhodcu fauloval brániaceho hráča. Škoda pre Bilbao, mohla to byť dobrá šanca na zvýšenie náskoku.
     
    71
    Hostia sa v útoku snažia, absentuje im však nebezpečnejšia finálna fáza. Čas sa už kráti, čaká nás posledných 20 minút zápasu.
     
    70
    Iturraspe veľmi zle nahrával v strede poľa a dal tým tak šancu Moralesovi, ten predviedol dobrú rýchlosť, keď sa dostal až na hranicu šestnástky, v poslednej chvíli ho ale zastavil vracajúci sa Laporte. Následne ešte prišla nahrávka na Mateho, ktorý bol sám pred bránou, bol však v postavení mimo hry.
     
    69
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Beñat, prichádza Unai López.
     
    68
    Nepresná kombinácia v podaní domáceho mužstva. V posledných minútach domáci trochu zapli ,,šetriaci" režim, majú nahraté a v nohách zrejme cítia stredajší zápas Ligy majstrov.
     
    67
    Po centri zo štandardky hlavičkoval na hranici šestnástky Simão Mate, v ťažkej pozícii chrbtom k bráne ale doprial Iraizozovi pohodlný zákrok, keď brankár Bilbaa stiahol loptu do svojich rukavíc.
     
    66
    V strede ihriska teraz prehnane tvrdo zahral Mikel Balenziaga z Bilbaa, vidí za to žltú kartu.
     
    66
    Navarro síce hlavičkoval výborne a nebezpečne, keď Iraizoz s námahou vyrazil hlavičku smerujúcu k pravej žrdi, vzrušenie je ale zbytočné. Hráč hostí totiž v súboji fauloval San Josého.
     
    65
    Keď už Levante prehráva na góly, tak aspoň vedie na rohy...po nepresnej malej domov od Laporteho majú hostia k dispozícii ďalší z mnohých rohových kopov.
     
    64
    Rohy hostí ale dnes nebezpečné nie sú, aj tento center na bližšiu žrď s prehľadom odvrátila domáca obrana.
     
    64
    Iraizoz nepresnou rozohrávkou zavaril svojmu tímu, po zásahu Balenziagu z toho napokon bude rohový kop pre Levante.
     
    63
    Škaredý súboj Navarra a Laporteho, prvý menovaný aj trochu nešťastne zasiahol Laporteho, ten sa zvíjal v bolestiach na zemi, už je ale v poriadku a bude môcť pokračovať v hre.
     
    62
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza David Barral, prichádza Nabil El Zhar.
     
    61
    Ďalší center od De Marcosa, v ťažkej pozícii sa odrazenú loptu snažil umiestniť Mikel Rico, loptu ale vôbec netrafil dobre a mieril výrazne mimo brány.
     
    60
    Muniain rozhadzuje lopty s veľkým prehľadom, teraz našiel na ľavej strane De Marcosa, ktorý posielal center do šestnástky, kde si na loptu nabiehal Aduriz, bol však zastavený podozrivým zákrokom Navarra. Faul sa nepískal, loptu si stiahol Fernández.
     
    58
    Po rohu si loptu na protiľahlej strane šestnástky prebral Navarro, nádherne si obhodil obrancu Bilbaa a už sa snažil zakončovať, v poslednej chvíli ale nedovolene zasiahol brániaceho hráča a z ohrozenia brány tak zišlo.
     
    58
    Levante predsa len zvýšilo útočnú aktivitu, teraz hráči v zelenom vybojovali rohový kop.
     
    57
    Séria rohových kopov hostí skončila pokusom Barrala, od ktorého sa v šestnástke odrazila lopta a mierila smerom ku bráne, nakoniec skončila bez zásahu brankára mimo pravej žrde.
     
    56
    Po rohu nasledoval nebezpečný center na ľavú stranu, kde sa už na zakončenie chystal Morales, tesne pred ním odhlavičkoval na ďalší roh San José.
     
    55
    Tam akcia Bilbau nevyšla, čo využili hostia na rýchly brejk, po pravej strane mohol postupovať do šestnástky Xumetra, nádherným sklzom ale loptu odvrátil na roh Laporte.
     
    54
    Náznak aktivity Levante, Barral však bol v postavení mimo hru, preto sa hra okamžite presunie znova pred Fernándeza.
     
    53
    Tentokrát bránila obrana Levante dobre, keď stopéri dokázali odvrátiť center Ibaia do bezpečia. Je však jasné, že Bilbao je na koni a na najlepšej ceste k víťazstvu.
     
    52
    Bilbao je pri chuti, pekný prienik podnikol Muniain, nahrával ešte pod seba v šestnástke, tam Navarro ale odkopol loptu na roh.
    ITURRASPE - 2:0
     
    51
    Bilbao dalo gól!
    Domáci strieľajú dôležitý druhý gól a výrazne sa tak približujú k trom bodom! Ibai poslal krásny center zo štandardky, na päťke si naskočil nekrytý ANDER ITURRASPE a presnou hlavičkou umiestnil loptu k pravej žrdi!
     
    50
    Muniain hrá dnes naozaj skvele, perfektne prenikol po ľavej strane a už-už sa dostával do šestnástky, tesne pred ňou ho zozadu stiahol Ivan López, ktorý vidí žltú kartu. Nasleduje zaujímavá štandardka z ľavej strany.
     
    49
    Bilbao sa už dostalo do šestnástky, okamžite však odtiaľ bolo vytlačené. Postup Muniaina zastavil obranca, teraz to trochu pripomína hádzanú, domáci manévrujú pred šestnástkou Levante bez ohrozenia brány.
     
    48
    Muniain sa pokúsil o odvážny prienik po ľavej strane, na prvý pohľad bol jednoznačne odzadu faulovaný, píšťalka rozhodcu ale ostala nemá.
     
    47
    Začiatok druhej polovice zatiaľ s množstvom nepresností na oboch stranách, tímy sa vybíjajú v osobných súbojoch. Uvidíme, kto ako prvý predvedie útočnú akciu.
     
    46
    Ani jeden z trénerov počas prestávky nestriedal, jedinou zmenou je teda odchod Nikosa zo 7.minúty, miesto ktorého hrá Ivan López.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Bilbao po prvom polčase vedie nad Levante tesne 1:0, keď však svojim výkonom ani zďaleka nedosiahlo na svoje možnosti. Domáci síce mali viac šancí, inak im však chýba lepší pohyb a celková útočná myšlienka. Aduriz svoje dve tutovky ešte nevyužil, potom sa ale po rohu trafil hlavou presne a poslal domáci tím do vedenia. Hostia si uvedomujú, že by tu dnes mohli niečo uhrať, zatiaľ si ale vytvorili len jednu šancu, v ktorej v závere polčasu neskóroval Barral. Druhý polčas bude určite zaujímavý, Levante sa dnes len tak ľahko nevzdá a domáci sa ešte budú musieť poriadne snažiť. Pri začiatku druhej polovice sa na vás teším od 20:00.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Fernández na druhej strane predviedol svoju kopaciu techniku, keď vyšiel ďaleko za hranicu šestnástky a na dvakrát odkopol pred dobiedzajúcim Adurizom.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45
    V závere polčasu mohla prísť studená sprcha pre Bilbao! Morales od pravej postrannej čiary nádherne našiel nabiehajúceho Ivana Lópeza, ten prešiel do šestnástky a spätnou prihrávkou našiel v jej pravom rohu Barrala, jeho pätičku smerujúcu na bližšiu žrď kryl spoľahlivý Iraizoz!
     
    44
    Victorovi Pérezovi centre z rohových kopov nevychádzajú, teraz lopta už počas letu skončila za čiarou a tak vykopával Iraizoz.
     
    43
    Morales je naozaj aktívny a podniká sympatické útočné akcie. Znovu prešiel po pravej strane a centroval na Barrala, pred ním odhlavičkoval na roh Laporte.
     
    42
    Levante po dlhšej dobe pohrozilo, keď po pravej strane odvážne prešiel Morales a poslal center do šestnástky, tam v hlavičkovom súboji neuspel Barral.
     
    41
    Bilbao s blížiacim sa záverom polčasu zvoľnilo, pri lopte sú teraz častejšie hráči Levante, tí cítia šancu na úspech, keďže vidia, že domáci nie sú v ideálnej forme.
     
    40
    Aduriz znovu v dobrej pozícii, keď z ľavej strany poslal pekný center do šestnástky Ibai a Aduriz sa už chystal zakončovať, tesne pred ním si loptu stiahol Fernández.
     
    39
    Perézovi center príliš nevyšiel, na prednej žrdi sa ešte snažil zakončovať Vyntra, ani ten ale loptu nezasiahol dobre. Po odrazenej lopte prišiel center na pravú stranu, kde vracal hlavou do šestnástky Navarro, tam už ale nebol nikto z hráčov v zelených dresoch.
     
    38
    Hostia v posledných chvíľach zvýšili svoju aktivitu, po postupnom útoku vybojovali svoj tretí rohový kop.
     
    37
    Z rohu nebezpečenstvo pre bránu Bilbaa nevzišlo, navyše v súboji nepekne fauloval David Barral, za čo vidí žltú kartu.
     
    36
    Levante získalo po útočnej akcii prvý rohový kop. Center bol síce zablokovaný, k odrazenej lopte sa ale na ľavom rohu šestnástky dostal Barral, akrobaticky poslal loptu na protiľahlú stranu, kde už chcel zakončovať Navarro, pred ním loptu v poslednej chvíli odvrátil Laporte.
     
    35
    Balenziaga vysielal dlhý pas dopredu, kde už bol dnes znovu aktívny zakončovateľ Aduriz, v tomto prípade ale na vysokú loptu dosiahnuť nemohol. Hra sa presunie na druhú stranu.
     
    34
    Nádherný futbalový moment! Domáci záložník Ibai si vytvoril priestor na ľavej strane, nerozpakoval sa a z 25 metrov nádherne napriahol, len tesne minul priestor pri ľavej žrdi!
     
    33
    Uvidíme, či gól trochu rozprúdi dnešné stretnutie, ktorému trochu chýba vyššie tempo z oboch strán. Domáci sú pri chuti, znovu sa snažia o útok.
    ADURIZ - 1:0
     
    32
    Bilbao dalo gól!
    Tak predsa len sa domácim podarilo otvoriť skóre! Predchádzal tomu center z rohového kopu, na ktorý si na päťke vyskočil nekrytý ARITZ ADURIZ, brankár Fernández ostal stáť na čiare a tak sa len bezmocne obzrel za loptou, ktorá po Adurizovej hlavičke skončila v sieti!
     
    31
    Bilbao sa v útoku snaží, niečo tomu ale stále chýba...teraz posielal center z ľavej strany Balenziaga, v šestnástke ale s prehľadom odvrátil hlavičkujúci Pedro López.
     
    29
    Hostia mohli nečakane udrieť! De Marcos bol pri bránení veľmi neistý a nechal sa obehnúť Moralesom, ten sa snažil ešte prejsť do šestnástky okolo Laporteho, domáci stopér však v roli posledného zahral skvele a odkopol loptu do bezpečia.
     
    28
    Zaujímavá akcia domácich, Aduriz si prebral loptu na pravej strane a poslal ju pred šestnástku, po sérii súbojov sa tam k strele z 25 metrov odhodlal Balenziaga, prízemnou strelou ale mieril mimo pravej žrde.
     
    27
    Ibai vybojoval loptu na ľavej strane a okamžite posielal center do pokutového územia, tam na prednej žrdi zakončil Muniain, v ťažkej pozícii ale mieril len do rukavíc pripraveného brankára hostí.
     
    26
    Domáci sa radujú z gólu, ten nie je uznaný. Muniain vysunul na pravej strane šestnástky Aduriza, ktorý síce preloboval Fernándeza, bol však v postavení mimo hry a tak gól neplatí.
     
    25
    Beñat mal pred sebou voľný priestor pred šestnástkou, k strele sa neodhodlal a radšej volil prihrávku doľava na Aduriza, tam ale loptu zastavil obranca.
     
    24
    Domáci trochu ožili, veď napriek tomu, že to zatiaľ z ich strany nie je ideálne, nevyužili dve veľké príležitosti. V týchto chvíľach je to z ich strany v rovine postupnej kombinácie.
     
    23
    Simão Mate mohol byť pokojne vylúčený, v súboji úmyselne udrel lakťom Aduriza. Rozhodca sa nad hráčom hostí zmiloval, je z toho len žlté napomenutie.
     
    21
    Obrovská šanca na vedúci gól v podaní Bilbaa! Po veľmi rýchlej rozohrávke štandardky zo stredu ihriska sa lopty ujal Muniain, našiel na pravej strane De Marcosa, ktorý poslal nádherný strieľaný center do stredu šestnástky, kde bol voľný Aritz Aduriz! Ten už bol sám zoči-voči Fernándezovi, brankár hostí sa ale veľmi rýchlo presunul k pravej žrdi a efektne vychytal domáceho strelca!
     
    20
    Náznak šance na druhej strane, Ivan López sa však uponáhľal a miesto prihrávky volil okamžitú strelu z 20 metrov, mieril ale mimo pravej žrde domácej brány.
     
    19
    Aduriz sa chcel predrať dopredu cez stred ihriska, chýbala mu ale podpora od spoluhráčov. Nečudo, že útočník domácich okamžite o loptu prišiel.
     
    18
    Bilbao má problémy v rozohrávke, teraz bolo pod miernym tlakom hosťujúceho tímu. Všetko ale skončilo faulom Ivana Lópeza, ktorý nedovolene odzbrojil Muniaina.
     
    17
    Rico nepresne odkopával loptu, v priestore pred šestnástkou sa jej ujal Camarasa a pokúsil sa o strelu, jeho pokus zo vzdialenosti 25 metrov bol zablokovaný.
     
    16
    Morales mal trochu priestoru na pravej strane, dlho však váhal, na čo sa po dlhom šprinte vrátil Muniain a obetavým sklzom získal loptu pre svoj tím. Pekný obranný zákrok publikum odmenilo potleskom.
     
    15
    Prvá štvrťhodinka sa končí hrou v strede poľa, Bilbao v pomalej rozohrávke, hostia sú ale dobre sformovaní a odrážajú všetky útočné ataky baskického tímu.
     
    14
    Bilbao ukázalo, že v útoku je aj napriek pomalšiemu rozbehu do zápasu stále veľmi nebezpečné. Hostia sa po rozohrávke brankára snažili odpovedať, loptu ale veľmi rýchlo stratili.
     
    13
    Aduriz mohol otvoriť skóre! Všetko začal na ľavej strane Ibai, ktorý obohral Vyntru a poslal nádherný center falšom do stredu šestnástky, tam sa hlavou presadil Aduriz, mieril len tesne nad ľavý horný roh!
     
    12
    Znovu v akcii hostia, Morales posielal nádhernú prihrávku na nabiehajúceho Barrala, ten mal k lopte blízko, odkopol ale vybiehajúci Iraizoz. Nakoniec bolo vzrušenie zbytočné, rozhodca signalizoval ofsajd.
     
    11
    Levante sa snaží o rýchle útoky, na center z pravej strany v šestnástke nedosiahli ani Barral, ani Xumetra. Bilbao si ale musí na tieto útoky dať pozor, hostia ukazujú, že neprišli len brániť.
     
    10
    Aduriz v prvom záblesku, nebezpečný útočník domáceho celku bol ale v tejto situácii mimo hry, preto z akéhokoľvek nebezpečenstva pre tento moment zišlo.
     
    9
    Camarasa z Levante sa z útoku sťahuje do zálohy a rozohráva tam útočné akcie,v tomto prípade ale jeho prihrávku dopredu vystihol Balenziaga a odkopol loptu do outu.
     
    8
    Nikos pre problémy so svalom nemohol pokračovať v hre, v zápase teda skončil už po siedmych minútach. V týchto chvíľach pri lopte Bilbao, avšak len na vlastnej obrannej polovici.
     
    7
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Nikos Karampelas, prichádza Ivan López.
     
    6
    Levante mohlo vyraziť do brejku, ten bol zastavený na stredovej čiare. Pri súboji sa tam navyše zranil obranca Nikos Karampelas, ten potrebuje lekárske ošetrenie. To isté čaká Ibaia, jedného z aktérov zrážky z predchádzajúcej minúty.
     
    5
    Domáci to teraz po štandardke pokazili, nakoľko po odrazenej lopte chceli zakončovať hneď dvaja hráči Bilbaa, ktorí sa ale nedohodli a tak ani jeden z nich v trochu komickej situácii nedokázal trafiť loptu.
     
    4
    Muniain potvrdzuje svoj veľký talent. Aj teraz pohrozil z pravej strany, snažil sa prejsť do šestnástky, fauloval ho Vyntra. Nasleduje štandardka domácich z dobrej pozície na pravej strane.
     
    3
    Iraizoz si už takisto siahol na loptu na opačnej strane, v jeho podaní to ale bolo len jednoduché stiahnutie centra v šestnástke. Každopádne, úvodné minúty sa nesú v dobrom tempe z oboch strán.
     
    2
    Hneď v úvode je tu šanca Bilbaa! Muniain sa dostal k centru z pravej strany, lopta preletela cez celú šestnástku na Beñata, ten ešte sklepával pred šestnástku, odkiaľ prišla nahrávka do šestnástky, kde pred Mikelom Ricom v poslednej chvíli zasiahol vybiehajúci Fernández!
     
    1
    V úvodnej akcii domáci hráči, akcia bola ale zastavená v strede ihriska. Už od úvodných sekúnd je ale jasné, kto dnes bude v útoku aktívnejší.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už sú na trávniku, domáci v tradičných bielo-červených dresoch, hostia v zelenej farebnej kombinácii. Tribúny štadióna sú veľmi pekne zaplnené, je tu len niekoľko voľných miest v rohových sektoroch.
     
    -5
    Príjemný futbalový večer vám prajem z Baskicka zo štadióna San Mamés v Bilbau. O niekoľko minút sa začne duel druhého kola La Ligy, v ktorom bude účastník Ligy majstrov Athletic Bilbao bojovať o prvé body v domácej súťaži. Pri sledovaní zápasu vás víta Tomáš Schügerl.
     
    Úvodné zostavy:

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – San José, Laporte, De Marcos, Balenziaga – Muniain, Mikel Rico, Iturraspe, Beñat, Ibai – Aduriz
    Náhradníci: Herrerín (NB) – Susaeta, Etxeita, Gurpegi, Viguera, Guillermo, Unai López

    Levante UD: Fernández – Navarro, P.López, Vyntra, Nikos – Simão Mate, V.Pérez, Camarasa, Xumetra – Morales, Barral
    Náhradníci: Mariño (NB) – I.López, El Zhar, Martins, El Adoua, Víctor, Sissoko, Diop

    Rozhodca: Pérez – Matías, Hernández.
     
    Španielska najvyššia súťaž pokračuje druhým kolom a my dnes uvidíme súboj účastníka skupinovej fázy Ligy majstrov s klubom, ktorému sa proti favoritom darí – vážení športoví priatelia, srdečne vás vítam pri sledovaní zápasu Bilbao-Levante. Domáci cez týždeň znepríjemnili náladu viacerým slovenským fanúšikom, keďže z Ligy majstrov vyradili Hamšíkov Neapol. Baskovia predviedli naozaj pekný, rýchly futbal, a dá sa očakávať, že naň nadviažu aj v domácej súťaži. Po nešťastnej prehre v Malage bude ich jednoznačným cieľom výhra, navyše proti nim stojí papierovo slabší protivník Levante. Avšak pozor! Levante síce v prvom kole doma pomerne hladko podľahlo Villarrealu, proti favoritom však zahrať vie a v minulej sezóne sa o tom presvedčila aj slávna Barcelona. Preto môžeme očakávať zaujímavý futbal s otvoreným koncom – v sobotu od 19:00 sa na vás teší Tomáš Schügerl.
     
    Aktuálna forma

    Bilbao vstúpilo do ligovej sezóny nešťastne. V Malage totiž odohralo dobrý zápas a nevyužilo viacero gólových šancí. Domáci sa ujali vedenia po góle Alberta, ktorý najprv nepremenil penaltu, keď loptu vyrazil Iraizoz, aby ju následne sám Alberto z dorážky umiestnil do siete. V závere boli vylúčení dvaja hráči Malagy a Bilbao dokázalo v piatej minúte nadstavenia skórovať, keď sa hlavou trafil brankár Iraizoz! Rozhodca však gól z ťažko pochopiteľných príčin neuznal, a tak odišlo Bilbao bez bodu a s prehrou 0:1. V Lige majstrov sa však tomuto tímu darilo – po remíze 1:1 bola v tomto týždni na programe domáca odveta s Neapolom, ktorá priniesla skvelý a dramatický futbal. Taliani išli do vedenia po góle Hamšíka, Baskovia však počas silného úseku medzi 61.-74.minútou vstrelili tri góly, radovali sa z výhry 3:1 a postupu do skupiny Ligy majstrov. Dvomi gólmi sa prezentoval skvele hrajúci Aduriz.

    Levante pohárové starosti nemá a má za sebou jeden neúspešný zápas v domácej lige. Tím z Valencie podľahol Villarrealu na domácej pôde 0:2, keď hráči Žltej ponorky rozhodli o svojej výhre dvomi gólmi z druhého polčasu. Levante svojim výkonom vôbec nepresvedčilo, prehra bola zaslúžená a tak sme sami zvedaví, či sa jednalo len o výkyv výkonnosti, alebo o celkový nepríjemný trend formy na začiatku sezóny.
     
    Levante UD

    Klub z Valencie absolvoval vydarenú minulú sezónu, keď sa dokázal vyhnúť bojom o záchranu a skončil na 10.mieste so ziskom 48 bodov. Levante však cez leto prišlo o svoju najväčšiu oporu – do Realu Madrid odišiel kostarický brankár Keylor Navas, do Sevilly navyše odišiel útočník Babá Diawara. Na druhú stranu, z Realu prišiel do brány ako náhrada za Navasa Jesús Fernández. Ciele Levante budú jasné – udržať sa v príjemnom strede tabuľky a znovu potrápiť niektorých favorizovaných protivníkov, ako tomu bolo aj v minulej sezóne.
     
    Athletic Club Bilbao

    Baskovia v tomto roku obhajujú výbornú 4.priečku z minulej sezóny. Tá bola zo strany Athletica veľmi vydarená, keď tento tím získal 70 bodov a relatívne bez problémov si zabezpečil účasť v play-off Ligy majstrov. Tam Bilbao slávilo úspech – po výsledkoch 1:1 a 3:1 postúpilo cez silný Neapol do základnej skupiny. Baskický tím ostal cez leto pokope, jediným vážnym odchodom je prestup záložníka Andera Herreru do Manchesteru United. Ciele tímu sú jasné – uspieť v skupine Ligy majstrov a udržať si špičkovú výkonnosť v La Lige.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Tomáš Schügerl

    Góly: 32. Aduriz, 51. Iturraspe, 76. Muniain

    Karty:   66. Balenziaga (BIL) – 23. Mate (LVN), 37. Barral (LVN), 50. I.López (LVN), 87. Camarasa (LVN)


    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – San José, Laporte, De Marcos, Balenziaga – Muniain, Mikel Rico, Iturraspe, Beñat, Ibai – Aduriz
    Náhradníci: Herrerín (NB) – Susaeta, Etxeita, Gurpegi, Viguera, Guillermo, Unai López

    Levante UD: Fernández – Navarro, P.López, Vyntra, Nikos – Simão Mate, V.Pérez, Morales – Camarasa, Barral, Xumetra
    Náhradníci: Mariño (NB) – I.López, El Zhar, Martins, El Adoua, Víctor, Sissoko, Diop

    Rozhodca: Pérez – Matías, Hernández