Burnley – Manchester United 0:0 (kon.) | Manchester City – Stoke City 0:1 (kon.) | Newcastle – Crystal Palace 3:3 (kon.)
QPR – Sunderland 1:0 (kon.) | Swansea – West Bromwich 3:0 (kon.) | West Ham – Southampton 1:3 (kon.)
Everton – Chelsea 3:6 (kon.)
koniec
Everton FC
3:6 (1:2)
Chelsea FC
Sobota 30.08.2014, 18:30 • Goodison Park (Liverpool) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Na 30. august 2014 v Goodison Parku budeme spomínať ešte poriadne, poriadne dlho! Bravó pre Everton, bravó pre Chelsea. Dnešný duel nemá porazeného. Prehral ho hádam iba ten, kto si ho dnes nechal ujsť. Zverenci Josého Mourinha ukázali v troch zápasoch absolútne odlišnú tvár. Minimálne po dnešnom zápase sa vytratia reči o defenzívnom zaparkovanom autobuse. Everton síce bude mrzieť fakt, že po troch kolách má na svojom konte len dva body, no takýto výkon by proti schodnejším tímom na body stačil bohato.

    Futbalový orgazmus je na konci. Verím, že ste si toto fantastické stretnutie užili. Ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok víkendu. (20:29:44)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Stále sa ešte hrá, Jon Moss pridáva ešte nejaké sekundičky za ošetrovanie Johna Terryho. Pamätný zápas sa blíži ku koncu.
     
    90+4
    Chelsea sa úspešne darí kúskovať hru a pokračovať v časovej údržbe. O výsledok sa už ale rozhodne báť nemusí.
     
    90+3
    Ešte predtým to sľubne skúšal Samuel Eto´o, ktorý napálil loptu iba do padajúceho Garyho Cahilla. Courtois tentokrát bez práce.
     
    90+2
    Už prebieha päť nadstavených minút, ktoré pridáva hlavný rozhodca Jon Moss. Momentálne pauzujeme pri ošetrovaní Johna Terryho.
    D.COSTA - 3:6
     
    90
    Chelsea dala gól!
    Šialenstvo v Goodison Parku je zrejme definitívne na konci. Minimálne je už po akýchkoľvek šanciach Evertonu. Chelsea totiž zvyšuje na neuveriteľných 3:6! Nedávno prichádzajúci Bešič spravil hrozitánsku chybu v rozohrávke, keď pätou prihral iba na rozbehnutého Obiho Mikela. Ten naviedol loptu na hranicu šestnástky, kde ďaleko efektívnejšou pätou poslal do šance DIEGA COSTU, ktorý obišiel i Howarda a poľahky triafa na vzdialenejšiu žrď. Do desiatky presných zásahov nám chýba jeden gól!
     
    89
    José Mourinho sa snaží rozkúskovať záver zápasu i sériou striedaní. Namiesto Cesca Fábregasa príde skúsený Didier Drogba. Lukaka na druhej strane nahrádza Bešič.
     
    88
    Leighton Baines poriadne rozpumpovaný ponúka ďalší center na Lukaka, ktorý len tesne nedokázal zasiahnuť prudkú loptu.
     
    87
    Plné kecky má i Jon Moss, ktorý taktiež ide z posledného. Tentokrát píska Naismithov faul na rozohrávajúceho Ramiresa.
     
    86
    Prudkú loptu pridvihol Nemanja Matič, z tohto nebezpečie nebude. Tempo zápasu ale zostáva extrémne vysoké.
     
    85
    Ďalšia štandardka príde po Azpilicuetovom faulu zhruba na rovnakom mieste ľavého okraju šestnástky.
     
    84
    Následná štandardná situácia však zmätky pred Courtoisom už nepriniesla. Výborne sa zorientoval John Terry.
     
    83
    Desať minút pred koncom prichádza priestor i na debut Filipeho Luisa, ktorý nahrádza výborného Edena Hazarda.
     
    82
    Coleman je aj v pokročilom štádiu stretnutia pri veľkej chuti a opäť si to namieril do šestnástky modrých. Na jej okraji ho však fauloval Cesc Fábregas, ktorý vidí žltú kartu.
     
    80
    Po troch minútach to opäť mohlo byť iba o jeden gól! Hráme v neskutočnom tempe bez obrán, toto by bolo veľa i na exibíciu hviezd. Courtois sa teraz neprezentoval práve najistejším vyhodením, keď zaskočeného Azpilicuetu prepadol Lukaku. Belgičan posunul loptu pod seba na Colemana, ktorý ideálne odcentroval na Kevina Mirallasa, ktorý však na svojho reprezentačného kolegu nevyzrel. Courtois predviedol nádherný zákrok, ktorým vytlačil loptu na ľavú žrď!
    RAMIRES - 3:5
     
    77
    Chelsea dala gól!
    Je toto možné? My sa dnes snáď dostaneme na dvojciferné číslo strelených gólov! Chelsea vyhrávala o gól iba necelú minútku a razom to je už o dva presné zásahy. Eden Hazard prenechal miesto na vyniknutie RAMIRESOVI, ktorý si v šestnástke elegantne narazil s Nemanjom Matičom, ktorý mu servíroval loptu do jasnej tutovky a Brazílčan sa zblízka nemýlil. Tim Howard opäť len v pozícii diváka.

    Erik Farkaš

    Góly: 45. Mirallas(Coleman), 69. Naismith(McGeady), 76. Eto´o(Baines) – 1. D.Costa(Fábregas), 3. Ivanovič(Ramires), 67. Coleman (vla.), 74. Matič(Ramires), 77. Ramires(Matič), 90. D.Costa(Mikel)

    Karty:   68. Howard (EVE) – 56. D.Costa (CHE), 64. Ramires (CHE), 82. Fábregas (CHE)


    Everton FC: Howard – Coleman, Jagielka (C), Distin, Baines – Barry, J. McCarthy – Mirallas, Naismith, MgGeady – Lukaku
    Náhradníci: Robles – Gibson, Eto´o, Bešič, Osman, Stones, Alcáraz
    Manažér: Roberto Martínez (ESP)

    Chelsea FC: Courtois – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Matič, Ramires – Willian, Fábregas, E. Hazard – D. Costa
    Náhradníci: P. Čech – Filipe, Zouma, Drogba, Mikel, Schürrle, Salah
    Manažér: José Mourinho (POR)

    Rozhodca: Jon Moss – S. Long, R. Ganfield – C. Pawson