Burnley – Manchester United 0:0 (kon.) | Manchester City – Stoke City 0:1 (kon.) | Newcastle – Crystal Palace 3:3 (kon.)
QPR – Sunderland 1:0 (kon.) | Swansea – West Bromwich 3:0 (kon.) | West Ham – Southampton 1:3 (kon.)
Everton – Chelsea 3:6 (kon.)
koniec
Everton FC
3:6 (1:2)
Chelsea FC
Sobota 30.08.2014, 18:30 • Goodison Park (Liverpool) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
    D.COSTA - 3:6
     
    90
    Chelsea dala gól!
    Šialenstvo v Goodison Parku je zrejme definitívne na konci. Minimálne je už po akýchkoľvek šanciach Evertonu. Chelsea totiž zvyšuje na neuveriteľných 3:6! Nedávno prichádzajúci Bešič spravil hrozitánsku chybu v rozohrávke, keď pätou prihral iba na rozbehnutého Obiho Mikela. Ten naviedol loptu na hranicu šestnástky, kde ďaleko efektívnejšou pätou poslal do šance DIEGA COSTU, ktorý obišiel i Howarda a poľahky triafa na vzdialenejšiu žrď. Do desiatky presných zásahov nám chýba jeden gól!
     
    89
    José Mourinho sa snaží rozkúskovať záver zápasu i sériou striedaní. Namiesto Cesca Fábregasa príde skúsený Didier Drogba. Lukaka na druhej strane nahrádza Bešič.
     
    83
    Desať minút pred koncom prichádza priestor i na debut Filipeho Luisa, ktorý nahrádza výborného Edena Hazarda.
     
    82
    Coleman je aj v pokročilom štádiu stretnutia pri veľkej chuti a opäť si to namieril do šestnástky modrých. Na jej okraji ho však fauloval Cesc Fábregas, ktorý vidí žltú kartu.
     
    80
    Po troch minútach to opäť mohlo byť iba o jeden gól! Hráme v neskutočnom tempe bez obrán, toto by bolo veľa i na exibíciu hviezd. Courtois sa teraz neprezentoval práve najistejším vyhodením, keď zaskočeného Azpilicuetu prepadol Lukaku. Belgičan posunul loptu pod seba na Colemana, ktorý ideálne odcentroval na Kevina Mirallasa, ktorý však na svojho reprezentačného kolegu nevyzrel. Courtois predviedol nádherný zákrok, ktorým vytlačil loptu na ľavú žrď!
    RAMIRES - 3:5
     
    77
    Chelsea dala gól!
    Je toto možné? My sa dnes snáď dostaneme na dvojciferné číslo strelených gólov! Chelsea vyhrávala o gól iba necelú minútku a razom to je už o dva presné zásahy. Eden Hazard prenechal miesto na vyniknutie RAMIRESOVI, ktorý si v šestnástke elegantne narazil s Nemanjom Matičom, ktorý mu servíroval loptu do jasnej tutovky a Brazílčan sa zblízka nemýlil. Tim Howard opäť len v pozícii diváka.
    ETO´O - 3:4
     
    76
    Everton FC dal gól!
    Dvojgólové vedenie londýnskej Chelsea trvalo opäť iba dve minútky a Special One je už na infarkt. Voľný kop z ľavej strany rozohrával výnimočný exekútor Leighton Baines, ktorý odcentroval presne na miesto pokutového bodu. Tam sa najlepšie zorientoval SAMUEL ETO´O, ktorý pohodlnou hlavičkou do pravého dolného rohu opäť znižuje na rozdiel jedného gólu. Courtois si na loptu nesiahol, lepšia reakcia sa čakala od Ivanoviča.
     
    75
    Medzitým nám už na hraciu plochu vbehol i John Obi Mikel, ktorý v poslednej štvrťhodine nahradí aktívneho Brazílčana Williana.
    MATIČ - 2:4
     
    74
    Chelsea dala gól!
    Mourinhova partia znovu vedie o dva góly! Postačí jej toto vedenie na pokojný záver dnešného bláznivého večera? Eden Hazard sa na ľavej strane pohral s Colemanom, následne rozohral na Ramiresa, ktorý ešte vyšperkoval celú akciu prihrávkou na NEMANJU MATIČA. Ten si najskôr zasekol Distina, potom naznačil strelu a nakoniec i vystrelil. Lopta smerovala presne k ľavej žrdi, kam Tim Howard nedosiahol. 2:4!
     
    71
    Na trávnik sa už dostal i bývalý zakončovateľ londýnskej Chelsea Samuel Eto´o, ktorý nahradil vyšťaveného Aidena McGeadyho.
    NAISMITH - 2:3
     
    69
    Everton FC dal gól!
    Karamelky sa ale razom vracajú na dostrel londýnskej Chelsea. Divočina v Goodison Parku pokračuje ďalej! Aien McGeady nakopol motorku stredom ihriska a Ramires teraz môže ľutovať, že už vlastní žltú kartu. Inak by jeho postup mohol poľahky zastaviť taktickým faulom. To však v tomto prípade učiniť nemohol, írsky krídelník pred šestnástkou našiel uličku medzi Ivanovičom a Terrym, nuž a STEVEN NAISMITH sa už v tutovke nemýlil. Strelou na vzdialenejšiu žrď prekonáva Courtoisa, 2:3!
     
    68
    Vyhecovanému Diegovi Costovi opäť neudržal emócie a okamžite adresoval nejaké tie posmešky na adresu Tima Howarda. Američan so šalamúnovou bradou si to nenechal po vôli a za následný „pucung" inkasuje žltú kartu.
    COLEMAN - 1:3
     
    67
    Chelsea dala gól!
    The Blues sa po vyše hodine hry vracajú do dvojgólového vedenia! John Terry na polovici ihriska prihrával na Matiča, ktorý prostredníctvom Fábregasa prepasíroval loptu na Edena Hazarda a to bol koniec. Rýchlonohý Belgičan sa nakopol k extrémnemu sólu až do šestnástky, z ktorej ľavej strany skúšal prihrávať pred bránku, no padajúci SEAMUS COLEMAN stihol zraziť jeho pokus presne do protipohybu Tima Howarda, ktorý nemal nárok na reakciu.
     
    64
    Neúnavná motorová myš Steven Naismith opäť trápila defenzívu The Blues. Ramires ho za žiadnu cenu nehodlal pustiť do šestnástky a zrejme mu jeho zákrok stál i za cenu žltej karty.
     
    56
    Domáci mazane vyprovokovali pri outovej čiare Diega Costu, ktorý predtým fauloval Colemana a ešte mu tam niečo naložil i verbálnou formou. Jon Moss musel po prvýkrát tasiť kartu. Okrem futbalového iskrenia už môžeme pozorovať i nárast emócii.
     
    53
    Phil Jagielka pokračuje v neistom výkone a Everton mohol zato opäť zaplatiť najvyššiu daň. Domáci kapitán nezvládol na pravej strane rozohrávku, keď loptu namazal iba Nemanjovi Matičovi. Ten ju okamžite poslal do priestoru pre Diega Costu, Sylvain Distin ho tentokrát nedokázal vystaviť do ofsajdu a bývalý shooter madridského Atlética sa rútil do ďalšieho nájazdu na Howarda. Americký gólman tentokrát dokázal uspieť a akrobatickou roznožkou vykopnúť loptu na rohový kop. Toffees naďalej žijú!
    MIRALLAS - 1:2
     
    45
    Everton FC dal gól!
    Blázinec v Goodison Parku pokračuje a konečne šalejú i domáci! Aiden McGeady rozbehol rýchlu akciu Karameliek, následne rozdal doprava na Seamusa Colemana a ten ukázal, prečo bol vlani menovaný do all-stars výberu anglickej Premier Leagues. Jeho ľahunký center mohla poslať do siete hneď dvojica v modrom drese. Napokon to bol KEVIN MIRALLAS, ktorý exportnou hlavičkou preloboval bezmocného Courtoisa. Za ním číhajúci Romelu Lukaku sa tak zapojil až do gólovej oslavy.
     
    43
    Kapitán Toffees Phil Jagielka takmer definitívne potopil svoju loď! Absolutórium pre Sylvaina Distina, ktorý zachránil svojich od tretieho gólu. Lídra defenzívnej štvorky Evertonu odzbrojil od lopty Nemanja Matič, ktorý okamžite vysielal do samostatného nájazdu Diega Costu. Toho však v spodnej časti ihriska stihol Distin vystaviť do milimetrového ofsajdu, ktorý možno ani nebol. Rozhodcovia po druhýkrát zachránili Martínezovu družinu. Ofsajd to na 90% nebol!
     
    30
    Chelsea po dlhšom čase opäť dokázala pritlačiť a takmer to už bolo o tri góly! Diego Costa opäť učaroval lopte a dokázal ju aj v ťažkej pozícii udržať pod kontrolou. Následne sa k nej dostal Matič, ktorému ju doslova ukradol Cesc Fábregas. Ten obišiel statického Barryho a zo šestnástkového oblúku razantne vypálil. Jeho prízemný pokus ešte presne do protipohybu Howarda nepríjemne tečoval Sylvain Distin, no lopta sa napokon plazila tesne mimo ľavej žrde.
     
    18
    Krátko nato sme sa však mohli dočkať i regulérneho gólu, ktorý mal na kopačke Steven Naismith. Škótsky ofenzívny hráč si prebral loptu od aktívneho Mirallasa, ktorý s Colemanom dokáže prečíslovať Azpilicuetu. Naismith sa následne šikovne zvrtol okolo Garyho Cahilla, dostal sa až pred Courtoisa, no z bezprostrednej vzdialenosti minul. Beligckého gólmana sa mu síce podarilo obstreliť, no rovnako to dopadlo i s jeho ľavou žrďou.
     
    16
    Goodison Park zajasal nadšením a dlho sa zdalo, že sa Karamelkám podarilo vsietiť kontaktný gól. Domácu eufóriu však okamžite schladil postranný asistent Ron Ganfield. Coleman vybojoval na pravej strane rohový kop, ktorý rozohrával Leighton Baines. Najlepšie si naň naskočil Romelu Lukaku, ktorý zatriasol brvnom, následne sa v malom vápne najlepšie zorientoval Sylvain Distin a ten dorazil loptu do siete. Francúz však v zakončení ťažil z postavenia mimo hru.
     
    9
    V deviatej minúte už mohlo a aj malo byť definitívne po zápase, ale Jon Moss ešte Karamelky úplne neroztopil. Fenomenálny Fábregas ponúkol ďalšiu hĺbkovú prihrávku smerom vpred, tentokrát na Edena Hazarda. Ten poľahky unikol Distinovi a Howard nedokázal načasovať svoj výbeh v správnom okamžiku. Americký gólman si mimo šestnástky evidentne pomáhal rukami, keď loptu schmatol do koša a prevalil sa až do vnútra šestnástky. Jon Moss ho mal podľa pravidiel poslať predčasne pod sprchy. To by bola pre domácich jedna z najhorších desaťminútoviek za ostatné roky.
    IVANOVIČ(RAMIRES) - 0:2
     
    3
    Chelsea dala gól!
    Chelsea deklaruje svoje neotrasiteľné majstrovské chute! Doteraz odhodlaný Everton je po troch minútach v Goodison Parku v troskách! Dlhú loptu do šestnástky od Fábregasa si znovu sklepol Diego Costa, ktorý ju dával pod seba na Edena Hazarda. Ten namiesto individuálnej koncovky prihral na os ihriska, kde sa lopty zmocnil Ramires a z prvej ju povedľa Jagielku prepasíroval až na BRANISLAVA IVANOVIČA. Ten sa dokázal vyhnúť ofsajdovému postaveniu a rovnako ako Costa si poradil i z frustrovaným Howardom. Exportný štart pre The Blues!
    D.COSTA(FÁBREGAS) - 0:1
     
    1
    Chelsea dala gól!
    35 sekúnd hry stačilo londýnskej Chelsea nato, aby sa ujala extrémne rýchleho vedenia! Akoby teda zápas začal s jednogólovým handicapom Toffees. Po rýchlej výmene lopty medzi Ramiresom a Willianom sa k nej dostal expert Cesc Fábregas, ktorý si pripisuje ďalšiu gólovú asistenciu! Nádhernou kolmicou zo stredu ihriska vyslal do šance DIEGA COSTU, ktorý sa v nájazde na Howarda nemýlil a pomedzi jeho nohy otvára skóre zápasu!

    Erik Farkaš

    Góly: 45. Mirallas(Coleman), 69. Naismith(McGeady), 76. Eto´o(Baines) – 1. D.Costa(Fábregas), 3. Ivanovič(Ramires), 67. Coleman (vla.), 74. Matič(Ramires), 77. Ramires(Matič), 90. D.Costa(Mikel)

    Karty:   68. Howard (EVE) – 56. D.Costa (CHE), 64. Ramires (CHE), 82. Fábregas (CHE)


    Everton FC: Howard – Coleman, Jagielka (C), Distin, Baines – Barry, J. McCarthy – Mirallas, Naismith, MgGeady – Lukaku
    Náhradníci: Robles – Gibson, Eto´o, Bešič, Osman, Stones, Alcáraz
    Manažér: Roberto Martínez (ESP)

    Chelsea FC: Courtois – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Matič, Ramires – Willian, Fábregas, E. Hazard – D. Costa
    Náhradníci: P. Čech – Filipe, Zouma, Drogba, Mikel, Schürrle, Salah
    Manažér: José Mourinho (POR)

    Rozhodca: Jon Moss – S. Long, R. Ganfield – C. Pawson