Leverkusen – Hertha 4:2 (kon.) | Wolfsburg – Frankfurt 2:2 (kon.) | Brémy – Hoffenheim 1:1 (kon.)
Stuttgart – Kolín nad Rýnom 0:2 (kon.) | Hamburger – Paderborn 0:3 (kon.) | Schalke – Bayern 1:1 (kon.)
koniec
Hamburger SV
0:3 (0:1)
SC Paderborn 07
Sobota 30.08.2014, 15:30Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní druhého kola najvyššej nemeckej futbalovej súťaže. Bundesligoví fanúšikovia dnes budú svedkami zápasu Hamburgeru s Padebornom a vám z neho vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Domáci tím začal tento súťažný ročník ziskom jediného bodu v úvodnom kole. V prvom zápase sa predstavil na ihrisku v Kolíne, kde remizoval 0:0.
    Hosťujúci tím je na tom podobne a na svojom konte má po úvodnom kole takisto iba jediný bod, čo je ale z pohľadu nováčika pomerne úspešný vstup do sezóny. Vybojoval ho za domácu remízu s Meinzom.

    Tieto tímy sa v doterajšej histórii doposiaľ vo vzájomnom zápase nikdy nestretli. Dnes nás teda v tomto smere čaká zaujímavá premiéra. Bookmakeri stávkových kancelárií na základe predpokladom favorizujú domáci celok, na ktorého triumf vypísali kurz približne 1,7. Na výhru hostí je to až 4,4 a remízu po riadnej hracej dobe si môžete natipovať s kurzovou ponukou pohybujúcou sa okolo čísla 3,6.
     
    -8
    Úvodné zostavy:

    Hamburger SV: Adler – Diekmeier, Westermann, Djourou, Jansen – Arslan, Iličevič – Badelj, Behrami, van der Vaart (C) – Lasogga
    Náhradníci: Drobný – Ostrzolek, Tah, Stieber, Jiráček, Rudņevs

    SC Paderborn 07: Kruse – Hünemeier (C), Ziegler, Wemmer, Strohdiek – Bakalorz, Vrančić – Stoppelkamp, Brückner, Koç – Kachunga
    Náhradníci: Lueck – Heinloth, Rupp, Vucinovic, Ducksch, Kutschke

    Rozhodca: Dankert – Rohde, Seidel.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop duelu sa postarali domáci futbalisti. Tí sa okamžite pokúsili prebojovať do útoku, no tam sa im vystreliť nepodarilo.
     
    2
    Naopak, hostia z Padebornu získali rohový kop a mohli sa postarať o bleskové otvorenie skóre, nič také sa ale nestalo,pretože lopta po štandardke od zástavky vôbec neskončila v priestore medzi tromi žrďami.
     
    3
    Domáci celok je v úvode o čosi aktívnejší, aspoň čo sa snahy o ofenzívne akcie týka. Ani teraz sa ale Hamburger ďaleko nedostal, pretože hostia sa pohodlne bránia. V úvode bez akýchkoľvek šancí.
     
    4
    Hostia si prevzali loptu na svoje kopačky a chceli ísť do útoku. Skúsili to centrom do vápna, no ten nikoho nenašiel. Lopta bola skutočne pridlhá.
     
    5
    Hrá sa v skutočne skvelej atmosfére, no zatiaľ to žiadne ovocie neprináša. Hráči oboch celkov sa iba oťukávajú a nedarí sa im nič vymyslieť.
     
    6
    Alebo predsa len? Hostia sa z ničoho nič natlačili až pred Adlera, ktorý mal čo robiť, aby situáciu ustál. S vypätím všetkých síl sa musel hodiť po lopte, ktorá nebezpečne smerovala popred jeho bránkovú čiaru a za ňou sa náhlil jeden z hráčov Paderbornu.
     
    7
    Domáci brankár ale situáciu rýchlo upokojil a loptu rozohral na opačnú polovicu trávnika. Tam sa ju pokúsia získať jeho spoluhráči, ktorí by takisto radi konečne vystrelili.
     
    8
    To sa im ale vôbec nedarí. Hamburger síce mal loptu na kopačke, ale domáci hráči sa dopustili iba zbytočného útočného faulu a prišli o ňu.
     
    9
    Teraz ale musíme uznať, že rozhodca domácim vôbec nepomohol. Lasogga sa s loptou na kopačke pokúšal predrať k šestnástke, no bol zrazený k zemi a hlavný arbiter do píšťalky vôbec nefúkol.
     
    10
    Je za nami prvých desať minút tohto duelu. Videli sme zatiaľ iba náznaky šancí, ktoré sa žiadnou nebezpečnou strelou neskončili. na poriadne vzrušenie teda stále iba čakáme.
     
    11
    Hamburger chcel ísť dopredu po ľavej strane. Domáci hráči sa za podpory svojho hľadiska do útoku síce dostali, ale zbytočne riskovali a po krížnom centri o loptu prišli.
     
    12
    Rozhodca musí hru krotiť už od úvodu. nechceme jeho výkon hodnotiť, ale zatiaľ si teda nepočína príliš suverénne. Hráči sa s tým ale musia vysporiadať a sústrediť sa na svoju hru.
     
    13
    Tak toto bola sľubne vyzerajúca šanca domáceho tímu! Až dvojica hráčov sa ocitla pred gólmanom Kruseom, no ani jeden z nich ho nedokázal prekonať. Lasogga loptu napálil priamo do stredu bránky, s čím Kruse nemohol mať problém.
     
    14
    Padeborn by rád zaútočil, ale bez lopty to skutočne nepôjde. Hostia to preto skúšajú vysokým forčekingom, po ktorom by guľatý predmet radi získali.
     
    15
    Domáci celok to skúša z každej možnej pozície. V ostatných minútach mal menšie problémy s usadením sa na útočnej polovici, tak teraz volil ďalekonosnú strelu, ktorá ale minula priestor troch žrdí.
     
    16
    Hamburgeru sa stále nedarí. Aj teraz boli síce domáci hráči na útočnej polovici, ale pri snahe získať loptu si Lasogga pomohol iba útočným faulom.
     
    17
    Hostia guľatý predmet vytlačili z vlastnej polovice a pokúsia sa zaútočiť. Už by z ich strany aj bolo na čase.
     
    18
    Hamburger sa snaží založiť novú útočnú akciu, a to od vlastnej bránky. Domáci s defenzívou nemajú žiaden problém, prechod cez polovicu ale bude náročnejší.
     
    19
    Hamburger spálil ďalšiu skvelú príležitosť na skórovanie! Domáci hráč Ilicevič sa v šestnástke dostal k lopte, no napálil ju iba do brankára hostí. Následnú dorážku mal na kopačke takisto on, no mieril iba vysoko nad.
     
    20
    Hamburger je v doterajšom priebehu duelu skutočne aktívny a pokúša sa otvoriť skóre. Domácim už dvakrát chýbalo skutočne málinko a mohli sme vidieť prvý gól.
     
    21
    Domáci hráči to skúšajú aj naďalej! Pred bránku Kruseho poslali nebezpečný center, ktorý bol ale zblokovaný iba na rohový kop.
     
    22
    Hamburger poslal loptu po štandardke od rohovej zástavky priamo pred bránku, s čím si ale Paderborn bezproblémovo poradil.
     
    23
    Naopak, hostia si prevzali loptu na svoje kopačky, hru trochu upokojili a po dlhých minútach defenzívy sa budú chcieť dostať do útoku.
     
    24
    Hosťujúci hráči sa vysunuli na útočnú polovicu, čo ale nikto z nich nevie využiť. Rozhodca opäť zbrzdil hru zapískaním nepatrného faulu. Diváci si pýtajú prvý gól.
     
    25
    Domáci gólman Adler musel zasahovať, no za pomoci vlastnej defenzívy má všetko plne pod kontrolou. Vo svojej moci skrotil skákajúcu loptu, na ktorú sa pokúšal dosiahnuť jeden z hostí.
     
    26
    Adler upokojil situáciu a vysoko rozohral. Loptu tým dostal na útočnú polovicu svojho tímu, čo Hamburger okamžite využil na získanie štandardky po faule za šestnástkou.
     
    27
    Lopty sa ujal domáci kapitán van der Vaart, ktorý ale priestor troch žrdí minul. Kruse zasahovať nemusel a domáci hráči takisto nemali šancu na teč, lopta skončila úplne mimo.
     
    28
    Diváci sa rozhodne nudiť nemôžu. Hráči oboch celkov sa pokúšajú otvoriť skóre, no zatiaľ im v tom zabraňuje iba nepresnosť v zakončení. Paderborn si už prevzal loptu a pôjde do útoku.
     
    29
    Hosťom ale pokus o rýchly prechod vôbec nevyšiel. Naopak, loptu im Hamburger vzal a pokúsil sa o okamžitý blesk, ale ani ten úspešný nebol.
     
    30
    SC Paderborn 07 dáva gól!

    Hostia idú do vedenia! Po rýchlej útočnej akcii vyšachovali Adlera, ktorý ležiac na zemi nedosiahol na prudkú strelu z uhla, ktorej autorom bol ELIAS KACHUNGA.
    Elias KACHUNGA - 0:1
     
    31
    Polhodina hry je za nami a na trávniku sa dejú veci! Doposiaľ aktívnejší hamburger úplne prepadol v defenzíve a tvrdo na to doplatil. po tridsiatich minútach hostia prekvapujúco vyhrávajú 1:0.
     
    32
    Hra ale pokračuje a s domácim tímom to vôbec nevyzerá dobre. Hostia sa aj naďalej držia na útočnej polovici a povzbudení gólom sa pokúšajú zvýšiť svoje vedenie. Našťastie pre Hamburger ale center z pravej strany smerom do vápna adresáta nenašiel.
     
    33
    Hostia sa už radovali z gólu, no ten napokon pre ofsajd uznaný nie je! Paderborn aj v tomto prípade využil úplné prepadnutie defenzívy a hlavou poslal loptu do siete, no postranní arbitri sú nekompromisní.
    Gól z ofsajdu
     
    34
    Autorom predchádzajúcej hlavičky bol Kachuga, ukázali nám to opakované závery. Ten sa ale druhýkrát do štatistík zatiaľ nezapisuje. Aktivitu mu nemožno uprieť.
     
    35
    Paderborn je po góle ako vymenený. Hosti sú veľmi aktívni a neustále sa tlačia do zakončenia. Súpera od otváracieho presného zásahu k vážnejšej strele ani nepustili.
     
    36
    Domácemu tímu sa napokon prechod podaril v tento chvíli, a to dokonca až ku šestnástke súpera. Tam sme ale opäť videli iba veľmi pozorného Kruseho, ktorý má situáciu vo svojom bránkovisku plne pod kontrolou.
     
    37
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza van der Vaart, prichádza Rudņevs.
     
    38
    Domáci hráči sa po prestriedaní pokúšajú stále útočiť, no majú pred sebou poriadne náročnú úlohu. Zmazať náskok súpera vôbec nebude ľahké.
     
    39
    Paderborn navyše svojmu súperovi situáciu vôbec neuľahčuje. Hostia sú aktívni v napádaní rozohrávky, čím nedávajú Hamburgeru absolútne žiaden priestor na strelu.
     
    40
    Domáci futbalisti sa v tejto chvíli k strele napokon dostali. Domáci ale Kruseho nijako výnimočne neohrozili, pretože strela z ľavej strany spoza obrany bola zrejme zblokovaná a ku gólmanovi iba doskákala.
     
    41
    Toto už ale vyzeralo sľubnejšie! po centri z pravej strany sa na hranici šestnástky k lopte po vzdušnom súboji dostal Lasogga a mohlo byť vyrovnané! Skvelým zákrokom sa ale prezentovať Kruse, ktorý s prehľadom vo výskoku loptu chytil.
     
    42
    Paderborn preniesol loptu na útočnú polovicu a takmer okamžite získal rohový kop. ten si ale okamžite aj zopakuje, pretože Hamburger sa ubránil iba nepremysleným odkopnutím.
     
    43
    Ani druhý roh ale hosťom nevyšiel a ich súper dokonca mohol ísť aj do útoku. Na konci rýchlej akcie sme videli ďalekonosnú strelu, ktorá letela mimo priestoru troch žrdí.
     
    44
    Hra je aj naďalej veľmi aktívna, no žiadne presné zásahy neprichádzajú. Hráči lietajú z jednej strany na druhu a čas do prestávky sa nám kráti.
     
    45
    Hostia mohli zvýšiť svoje vedenie! Loptu mal na kopačke Bakalorz, ktorý sa k nej dostal úplnou náhodou, no medzi dvojicou súperov vôbec nezaváhal a okamžite strieľal. Jeho pokus skončil tesne vedľa pravej žrde Adlerovej bránky.
     
    45+1
    Nadstavovať sa bude jedna minúta. Počas nej sa na útočnej polovici drží hosťujúci tím, ktorý má ale veľké problémy niečo vymyslieť. Presný zásah už zrejme neuvidíme.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas sa skončil triumfom hostí. Tí sa ku gólu dostali z ničoho nič v 30. minúte, kedy sa presadil Kachuga. Presný zásah dodal Paderbornu veľa sebavedomia a svoje vedenie mohli hostia ešte zvýšiť, no rpi druhom góle bol rovnaký hráč v ofsajde. Domáci tím sa zatiaľ o odpoveď pokúša márne, Adler je veľmi pozorný.

    Druhý polčas sa začne približne o 16:31.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Arslan, prichádza Náhradníci: Drobný – Ostrzolek, Tah, Stieber, Jiráček, Rudņevs.
     
    47
    druhý polčas sa začal bez akýchkoľvek šancí. Počas prestávky sme videli iba jediné striedanie na domácej strane, takže hostia majú k dispozícii ešte všetky tri výmeny. Domáci už iba jednu.
     
    48
    V úvode druhého polčasu sa domáci hráči pokúšajú dostať do útoku, ale príliš sa im nedarí. Hostia sú v defenzíve veľmi pozorní.
     
    50
    Naopak, hosťujúci Pederborn si uvedomuje, že jediný presný zásah by ho ubral o tri body, po ktorých aktuálne siaha. Loptu sa teda hostia pokúšajú držať čo najďalej od bránky.
     
    51
    Hamburger by do útoku chcel ísť, ale po prechode cez stred trávnika narazil iba na prehustený priestor, ktorým to určite nepôjde. Zatiaľ je to v druhom polčase iba veľká nuda.
     
    52
    Lopty sa napokon chopili hostia a dostali sa až do útoku. po ľavej strane potiahli guľatý predmet k šestnástke, spoza ktorej pálil Vrančič, ale iba úplne mimo.
     
    53
    Adler si loptu zobral na svoje kopačku a s prehľadom ju odpálil na opačnú polovicu trávnika. Tam však jeho spoluhráči nič nevymysleli.
     
    54
    Guľatý predmet lieta v okolí stredového kruhu a na trávniku sa nedeje nič zaujímavé. Hráči oboch celkov by chceli skórovať, ale nedarí sa im.
     
    55
    Paderborn vybojoval po prechode cez stred trávnika menší faul. Hostia po ňom zahrali štandardku až ku šestnástke súpera, kde ale nič nedokázali vymyslieť. Adler mohol ostať pokojný.
     
    56
    Naopak, Hamburger preniesol loptu na opačnú polovicu trávnika, ale ani tam spe presný zásah nevideli. Domáci vybojovali rohový kop, po ktorom ich súper loptu odvrátil na rovnakú štandardku.
     
    58
    Hosťujúci hráči majú stretnutie stále pod kontrolou a súpera už k ohrozeniu vlastnej bránky nepúšťajú.
     
    59
    Hamburger sa aj v tejto chvíli dopustil iba ďalšej zbytočnej chyby, po ktorej mohol inkasovať. Našťastie pre domácich ale lopta skončila iba na jednom z obrancov.
     
    61
    Mohlo byť vyrovnané! domáci hráči dostali loptu do šestnástky po ľavej strane a pohodlná prihrávka smerovala priamo pred nebezpečný priestor na kopačku Behramiho, ktorý ale vôbec netrafil ideálne.
     
    64
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Koc, prichádza Rupp.
     
    65
    Hostia teda prvýkrát v zápase prestriedali. Na podobné ohrozenia svojej bránky ako pred malo chvíľou si budú musieť dávať veľký pozor, inak o bodový zisk veľmi ľahko prídu.
     
    66
    Paderborn nechce nechať nič na náhodu. Hostia sa pokúšajú v útoku niečo vymyslieť, ale nikam sa bezhlavo nevrhajú. Vychádzajú zo zabezpečenej defenzívy.
     
    67
    Hosťujúci futbalisti vybojovali po menšom faule ďaleko za šestnástkou štandardku. Po nej poslali center priamo pred Adlera, ktorý sa ale nemusel obávať, pretože zakončenie medzi tri žrde vôbec neprišlo.
     
    69
    SC Paderborn 07 dáva gól!

    Podľa všetkého je rozhodnuté! Domáci tím chcel zaútočiť, ale na loptu si nedal pozor a na kopačku si ju prevzal MARIO VRANČIČ. Ten nezaváhal ani sekundu, okamžite sa pustil do šestnástky, kde oklamal bezmocného brankára a pohodlne zakončil.
    Mario VRANČIČ - 0:2
     
    70
    Pre domáci tím to bola veľmi tvrdá rana. Hamburger sa ako favorit tohto zápasu od začiatku snažil o prekonanie hosťujúceho gólmana, no vôbec mu to nevyšlo, a tak zrejme body nezíska.
     
    71
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Jansen, prichádza Ostrzolek.
     
    73
    Na trávniku je už zrejme o všetko rozhodnuté, no domáci tím sa s tým zmieriť rozhodne nechce. Hamburger to skúsil prechodom po ľavej strane a vybojoval aspoň rohový kop.
     
    74
    Loptu rozohral Ostrzolek, ale jeho center úspešný nebol. Hosťujúci hráči ho s prehľadom odvrátili už na bližšej žrdi.
     
    75
    Ostrzolek je po svojom nástupe na trávnik veľmi aktívny. Domáci tím ho tam bezpochýb poslal aby ešte rozmútil vodu, no zrejme je už neskoro.
     
    76
    Lopta lieta v okolí stredového kruhu a Hamburgu sa nedarí dostať ju do útoku. Hosťujúci tím sa už nemusí nikam ponáhľať, a tak sa s prehľadom bráni.
     
    77
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Bakalorz, prichádza Kutschke.
     
    78
    Druhý polčas sa nám nezadržateľne blíži ku koncu a na trávniku už nevidíme nič dychvyrážajúce. Stupňuje sa tlak domáceho tímu, ktorý ale cez defenzívu súpera vôbec nevie zakončiť.
     
    80
    Domáci hráči už musia byť zo situácie poriadne frustrovaní. Loptu sa aj teraz pokúšali zaviesť do šestnástky po ľavej strane, ale boli iba čistým spôsobom veľmi pozorne odstavení.
     
    81
    Hamburger je veľmi aktívny, za čo bol odmenený rohovým kopom. Po ňom síce lopta letela do vápna, ale tam ju nik z hráčov v bielych dresoch nezasiahol.
     
    82
    Obrovská šanca domáceho tímu! prudká prihrávka z ľavej strany našla v šestnástke dobre nabiehajúceho Iličeviča, ktorý ale v rýchlosti poslal loptu iba do brankára hostí.
     
    83
    Ak rátame aj predpokladaný nadstavený čas, tak sa nám práve začína posledná desaťminútovka tohto duelu. Lopta je stále na kopačkách domácich, ktorí sa pokúšajú o návrat do zápasu.
     
    84
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Vrančič, prichádza Vucinovic.
     
    85
    Pred nami sú záverečné minúty tohto polčasu, ale na trávniku už zrejme presný zásah neuvidíme. Aj keď domácim sa snaha uprieť nedá, hostia majú všetko pod kontrolou.
     
    86
    SC Paderborn 07 dáva gól!
    Nenápadný vysoký center z polovice ihriska našiel v šestnsátke úplne voľného MORITZA STOPPELKAMPA, ktorý nemal problém loptu ihneď skrotiť a napáliť do siete.
     
    87
    Na trávniku je už všetko rozhodnuté. Paderborn má stretnutie pod kontrolou, a tak v absolútnej pohodičke iba zvýšil svoje vedenie.
     
    88
    Pred nami sú posledné minúty tohto stretnutia. Na hracej ploche sa skutočne nedeje nič zaujímavé a diváci začínajú opúšťať štadión.
     
    90
    Prebieha posledná minúta riadnej hracej doby. Za stavu 3:0 je v podstate rozhodnuté a tri body si odnesú hostia.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Rozhodca nenadstavil ani minútu a videli sme jasný triumf hostí. Favorizovaný domáci celok nedokázal zúžitkovať svoje šance, a tak musí k bodovému zisku pogratulovať iba súperovi.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte krásny zvyšok soboty. (17:18:44)

    Veronika Pancuráková

    Góly: 30. Kachunga, 69. Vrančič, 86. Stoppelkamp


    Hamburger SV: Adler – Diekmeier, Westermann, Djourou, Jansen – Arslan, Iličevič – Badelj, Behrami, van der Vaart (C) – Lasogga
    Náhradníci: Drobný – Ostrzolek, Tah, Stieber, Jiráček, Rudņevs

    SC Paderborn 07: Kruse – Hünemeier (C), Ziegler, Wemmer, Strohdiek – Bakalorz, Vrančić – Stoppelkamp, Brückner, Koç – Kachunga
    Náhradníci: Lueck – Heinloth, Rupp, Vucinovic, Ducksch, Kutschke

    Rozhodca: Dankert – Rohde, Seidel