Lok. Moskva – Limassol 1:4 (kon.) | FK Krasnodar – Sociedad 3:0 (kon.) | Neftçi Baku – Partizan 1:2 (kon.)
Omonia Nikózia – FK Dinamo Moskva 1:2 (kon.) | Met. Charkov – Ruch Chorzów 1:0 (po pr.) | Solún – Zimbru Kišiněv 4:0 (kon.)
Giurgiu – Lyon 0:1 (kon.) | Rostov – Trabzonspor 0:0 (kon.) | Hajduk Split – Dnipropetrovsk 0:0 (kon.)
Tiraspol – Rijeka 0:3 (kon.) | Soligorsk – Eindhoven 0:2 (kon.) | Twente – Karabach 1:1 (kon.)
Tel Aviv – Asteras 3:1 (kon.) | Feyenoord – Zorja Luhansk 4:3 (kon.) | Midtjylland – Panathinaikos 1:2 (kon.)
Zürich – Trnava 1:1 (kon.) | Debrecín – YB Bern 0:0 (kon.) | Rapid Viedeň – Helsinki 3:3 (kon.)
Sparta Praha – Zwolle 3:1 (kon.) | Turín – RNK Split 1:0 (kon.) | Saint-Étienne – Karabükspor 1:0 (4:3 po pen.)
Hull City – Lokeren 2:1 (kon.) | Inter – Stjarnan 6:0 (kon.) | Mönchengladbach – FK Sarajevo 7:0 (kon.)
Nacional – Minsk 2:3 (kon.) | Tottenham – AEL Limassol 3:0 (kon.) | Villarreal – Astana 4:0 (kon.)
Légia Varšava – Aktobe 2:0 (kon.) | Brugge – Grasshoppers 1:0 (kon.) | D. Záhreb – Ploiesti 2:1 (kon.)
Rio Ave – Elfsborg 1:0 (kon.)
koniec
FC Zürich
1:1 (0:0)
FC Spartak Trnava
Štvrtok 28.08.2014, 20:30 • AFG Arena (St. Gallen) • Európska liga (predkolá)
Predzápasové kurzy
    Nikolas ŠPALEK - 1:1
     
    90+1
    Trnava dala gól!
    Bíli Andeli si napokon na cestu domov predsa len pribalili aspoň jeden strelený gól a do Trnavy sa tak môžu vracať so vztýčenými hlavami. K individuálnej akcii sa rozpumpoval NIKOLAS ŠPALEK, ktorému domáca defenzíva akoby v koncovke neverila. Trnavský tínedžer ponúknutý priestor dokázal využiť a zrazenou strelou z hranice veľkého vápna zaznamenáva aspoň čestný zásah. David da Costa je frustrovaný. Špalekovu strelu k ľavej žrdi nedokázal vyškrabať, čisté konto sa tak v jeho podaní nekoná.
     
    89
    Spartak sa opäť ocital v úzkych, keď sa k výživnému brejku odhodlal Chermiti. Marek Janečka musel zatiahnuť ručnú i za cenu žltej karty.
     
    85
    Erik Jendrišek sa v závere prezentoval zbytočným faulom na súperovej polovici, kvôli ktorému sa stáva druhým potrestaným hráčom zápasu.
     
    84
    FC Zürich už v závere pôsobí až príliš rutinérskym dojmom, čo teraz deklaroval i hrdina prvého zápasu v Zlatých Moravciach Armine Chermiti. Ten mohol ťažiť z dobrej rozohrávky v podaní Chiumienta. Na Rusova sa opäť rútil takmer osamotený, no namiesto prihrávky do prázdnej bránky pre Etoundiho vymýšľal nedotiahnutý oblúčik ponad trnavského brankára. Jeho úmysel ale nevyšiel, Rusov loptu pridvihol a ešte pred čiarou ju akrobaticky vykopol Martin Tóth.
     
    83
    Vari najlepší hráč druhého polčasu Marco Schönbächler opúšťa hraciu plochu. Na posledných desať minút ho nahradí Brunner.
     
    82
    Trnavský Spartak ale predsa len nemusel opúšťať St. Gallen s prázdnymi rukami. Azda po prvýkrát vyšla hosťom krásna prízemná kombinácia a razom mohlo byť vyrovnané. Agilný Martin Mikovič rozkmital svoje rýchle nohy, šikovne prepasíroval loptu na Erika Jendrišeka, ktorý to spravil takmer dokonale. Člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie sa otočil okolo Kocha, vnikol do šestnástky a následne sa ľavačkou pokúsil prestreliť da Costu. Jendrišekova lopta ale letela pol metra vedľa ľavej žrde.
     
    79
    Na trávniku už máme i Francisca Rodrígueza, ktorý sa na trávniku predvedie po dobu približne pätnástich minút. Hraciu plochu už opustil Buff.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom sa na trávnik dostane i Soune Soungole, ktorý v Trnave hosťuje z libereckého Slovanu. Pozíciu mu prenechal Bortel.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom sa z hracej plochy porúča kapitán a doposiaľ jediný strelec Yassine Chikhaoui, ktorého v záverečnej časti nahradí Etoundi.
     
    66
    V prvej veľkej príležitosti trnavského Spartaka sa objavil Marek Janečka, ktorý sa osamotený vydal na križiacku výpravu smerom na Davida da Costu. Holohlavý líder Bílych Andelov sa dostal až k šestnástke, odkiaľ sa odhodlal k razantnému streleckému pokusu. Ten bol navyše ešte tečovaný Djimsitim, no domáci gólman si s ním i napriek tomu dokázal na dvakrát poradiť. Červeno-čierni síce teraz zaujali, no na presný zásah musia ešte pridať.
     
    59
    Hosťujúca stopérska dvojica Bortel-Tóth už stráca akúkoľvek koncentráciu a Zürich to i naďalej dokáže využívať. Po komicky vyzerajúcej zrážke spomínaných obrancov prihrával Schönbächler na Armina Chermitiho, ktorý sa ocitol zoči-voči Rusovovi, no mladého gólmana nedokázal prestreliť ani on. Rusov dokázal včas vybehnúť, zmenšiť mu strelecký uhol a aj vďaka tomu zabrániť štvrtému gólu tuniského bombera. Hráčov v bielych dresoch nevykúpila ani následná dorážka od Buffa, ktorý mieril nad.
     
    56
    Prebieha však už druhé striedanie Juraja Jarábeka, ktorý posiela na trávnik 17-ročného Špaleka. Miesto mu prenechal Cléber Nascimento.
     
    55
    FC Zürich sa vďaka šikovnosti svojich ofenzívnych hráčov mohol dostať už do dvojgólového vedenia. Priamy kop z nejakých dvadsiatich metrov rozohrával obávaný Armine Chermiti, ktorý sa predviedol takmer dokonale. Tuniský zakončovateľ dokázal obstreliť nie práve dokonale postavený múr a povedľa Janečku už posielal loptu do siete. Rusov sa však premiestnil k svojej pravej žrdi včas. Zdvojnásobenie skóre sa tak zatiaľ nekoná.
     
    54
    Trnavský domček z karát sa pomaly začína rúcať. Davide Chiumiento znovu unikal Matejovi SIvovi, ktorý musel ešte pred vápnom zatiahnuť ručnú. Bobby Madden ho odmenil úvodnou žltou kartou zápasu.
     
    51
    Azda najčastejšie chybujúci hráč hostí Ivan Schranz sa už ďalej trápiť nebude. Päť minút po prestávke ho nahradí Kamil Kuzma.
    Yassine CHIKHAOUI - 1:0
     
    48
    FC Zürich dáva gól!
    Trnavský Spartak absolútne nezvládol vstup do druhej časti, čo sa domácim okamžite podarilo vytrestať. Rohovému kopu Zürichu sa Andeli ešte dokázali ubrániť, no následne sa im nepodarilo vyviesť loptu za polovicu ihriska, Schranz stratil loptu a razom bolo zle. YASSINE CHIKHAOUI sa zmocnil lopty, defenzíva hostí pred ním iba ustupovala, čo kapitán švajčiarskeho mužstva využil i na strelu z hranice šestnástky, na ktorú nedokázal gólman Rusov zareagovať. Lopta smerovala do ľavého dolného rohu, 1:0 pre FC Zürich.
     
    29
    S blížiacim sa koncom úvodnej polhodiny zápasu sa zrodila prvá veľká šanca tohto zápasu, ktorú mali žiaľ domáci. Výbornú loptu z hĺbky poľa od Djimsitiho sklepával v šestnástke Yassine Chikhaoui. Tuniský kapitán elegantnou pätičkou vyzval Aviho Rikana, ktorý obišiel dezorientovaného Bortela a zrazu sa už ocitol pred Rusovom úplne osamotený. Izraelský záložník však na nášho talentovaného gólmana nevyzrel. Rusov dokázal jeho koncovku z desiatich metrov vyraziť do strany. Yapi Yapova strela z druhej vlny už letela nad. Spartak prežil prvú veľkú šancu domácich.

    Erik Farkaš

    Góly: 48. Chikhaoui – 90+1. Špalek

    Karty:   54. Siva (TRN), 85. Jendrišek (TRN), 89. Janečka (TRN)


    FC Zürich: D. da Costa – Koch, Kecojevič, Djimsiti – Schönbächler, Yapi Yapo, Rikan, Buff – Chiumiento, Chikhaoui (C) – Chermiti
    Náhradníci: A. Favre – Nef, Etoundi, P. Rossini, Brunner, Elvedi, F. Rodríguez
    Manažér: Urs Meier (SWI)

    FC Spartak Trnava: Rusov – Siva, Bortel, M. Tóth, Čonka – Janečka (C), Casado – Schranz, Mikovič, Cléber Nascimento – E. Jendrišek
    Náhradníci: Strapák – J. Chovanec, M. Vyskočil, K. Kuzma, Soungole, Špalek, Kasaj
    Manažér: Juraj Jarábek (SVK)

    Rozhodca: Bobby Madden – G. Chambers, S. Stevenson – A. Dallas (všetci SCO)

    Prvý zápas: Trnava - Zürich 1:3