Lok. Moskva – Limassol 1:4 (kon.) | FK Krasnodar – Sociedad 3:0 (kon.) | Neftçi Baku – Partizan 1:2 (kon.)
Omonia Nikózia – FK Dinamo Moskva 1:2 (kon.) | Met. Charkov – Ruch Chorzów 1:0 (po pr.) | Solún – Zimbru Kišiněv 4:0 (kon.)
Giurgiu – Lyon 0:1 (kon.) | Rostov – Trabzonspor 0:0 (kon.) | Hajduk Split – Dnipropetrovsk 0:0 (kon.)
Tiraspol – Rijeka 0:3 (kon.) | Soligorsk – Eindhoven 0:2 (kon.) | Twente – Karabach 1:1 (kon.)
Tel Aviv – Asteras 3:1 (kon.) | Feyenoord – Zorja Luhansk 4:3 (kon.) | Midtjylland – Panathinaikos 1:2 (kon.)
Zürich – Trnava 1:1 (kon.) | Debrecín – YB Bern 0:0 (kon.) | Rapid Viedeň – Helsinki 3:3 (kon.)
Sparta Praha – Zwolle 3:1 (kon.) | Turín – RNK Split 1:0 (kon.) | Saint-Étienne – Karabükspor 1:0 (4:3 po pen.)
Hull City – Lokeren 2:1 (kon.) | Inter – Stjarnan 6:0 (kon.) | Mönchengladbach – FK Sarajevo 7:0 (kon.)
Nacional – Minsk 2:3 (kon.) | Tottenham – AEL Limassol 3:0 (kon.) | Villarreal – Astana 4:0 (kon.)
Légia Varšava – Aktobe 2:0 (kon.) | Brugge – Grasshoppers 1:0 (kon.) | D. Záhreb – Ploiesti 2:1 (kon.)
Rio Ave – Elfsborg 1:0 (kon.)
koniec
FC Zürich
1:1 (0:0)
FC Spartak Trnava
Štvrtok 28.08.2014, 20:30 • AFG Arena (St. Gallen) • Európska liga (predkolá)
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.
     
    Vitajte v St. Gallene, kde je na programe odveta barážového stretnutia o postup do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA.

    Ani druhý zápas medzi Zürichom a Trnavou sa neuskutoční na domácom stánku jedného z aktérov. Spartakovci pred týždňom začínali v Zlatých Moravciach, Švajčiari ich hostia v 60 kilometrov vzdialenom St. Gallene.
    V približne 20-tisícovej AFG Arene sa zverenci Juraja Jarábka pokúsia rozdúchať pozostatky svojich postupových nádejí. Aby sa im to podarilo, museli by Bílí Andeli skórovať minimálne trikrát. História európskych pohárov však pozná i ďaleko senzačnejšie príbehy. Povstane trnavský fénix z popola alebo ho čaká smutné precitnutie do slovenskej reality?

    FC Zürich

    Domáci sa dnes mali pôvodne predstaviť na nie práve futbalovom stánku Letzigrund. Prevažne atletický stánok však hostí práve podujatie Diamantovej ligy. Hráčom Zürichu by to ale vadiť nemalo, veď i na slovenskej neutrálnej pôde si počínali veľmi suverénne. Dnešný hostiteľ má na švajčiarske pomery veľmi bohatú európsku históriu. Okrem iného si dvakrát zahral i semifinále Ligy majstrov (63/64 Real Madrid (1:2 a 0:6); 76/77 FC Liverpool (1:3 a 0:3). Odvtedy ale na výraznejší úspech v európskych súťažiach čaká márne.
    Vlani dokonca vypadol už v 3. predkole, keď dvakrát nestačil na liberecký Slovan (oba 1:2). V uplynulej sezóne skončil 12-násobný majster Švajčiarska až piaty, no do pohárovej Európy napriek tomu prekĺzol ako úradujúci víťaz národného pohára.
    Po šiestich dueloch novej sezóny je Zürich druhý so ziskom 13 bodov, pričom úvodné štyri stretnutia absolvoval bez straty kytičky.

    FC Spartak Trnava

    Aby som zachoval dekórum, musím konštatovať, že „Trnaváci" si už taktiež zahrali semifinále Champions League. V sezóne 68/69 mali dokonca k finále Ligy majstrov ešte bližšie, keď doma takmer dohnali trojgólové manko z úvodného zápasu v Amsterdame. Spartak ale v pamätnom zápase zvíťazil „iba" 2:0. V novom miléniu však Bíli Andeli na výraznejší úspech iba čakajú. Maximom zostáva účasť v play off Európskej ligy spred troch rokov.
    Spartak by dnes na prekonanie tejto méty potreboval skórovať minimálne trikrát. V úvodných troch dueloch tohtosezónnej európskej jazdy sa to Spartakovcom podarilo zakaždým, avšak vždy to bolo proti podstatne slabším celkom, než je dnešný favorit zo Švajčiarska. Trnava má za sebou taktiež šesť duelov nového ligového ročníka, v ktorých však zaznamenala iba sedem bodov, začo jej patrí až deviate miesto.

    Prvý zápas:

    21.08.2014; Spartak Trnava – FC Zürich 1:3
    (Vlasko – 3x Chermiti)

    Úvodné stretnutie v Zlatých Moravciach by sme
    mohli označiť za výnimočnú one man show Armina Chermitiho. Tuniský zakončovateľ začal úradovať už v štvrtej minúte, kedy predskočil žiačika Martina Tótha a nádhernou ekvilibristikou poslal hostí do vedenia. Spolu so svojim krajanom Chikhaouim zamestnával defenzívu a predovšetkým gólmana Trnavy Rusova i naďalej. Z futbalových ód ich ale po štvrťhodine hry vyrušil Ján Vlasko, ktorý premenil Cléberom vybojovanú penaltu.
    Tak, ako domáci zle vstúpili do úvodného dejstva, tak sa s ním aj lúčili. Armine Chermiti v samom závere vytrestal nedôraz i druhého trnavského stopéra Bortela, pričom elegantnou pätičkou prehodil i bezmocného Rusova. Druhé dejstvo začali domáci nádejne, no Erik Jendrišek potvrdil iba známy fakt, že pravačku má len nato, aby nemusel po trávniku skackať.
    Keď sa už dalo, že by sa Bíli Andeli predsa len mohli pokúsiť aspoň vyrovnať, opäť zaúradoval bývalý zakončovateľ Herthy Berlín. Chermiti po niekoľkýkrát pripomenul Tóthovi, že je predsa len šikovnejším hráčom a aj so šťastím to už bolo o dva góly.
    Spartak sa vo zvyšku druhého dejstva nespamätal a
    v odvetnom zápase ho tak čaká priam syzifovská úloha.


     
    Úvodné zostavy:

    FC Zürich: D. da Costa – Koch, Kecojevič, Djimsiti – Schönbächler, Yapi Yapo, Rikan, Buff – Chiumiento, Chikhaoui (C) – Chermiti
    Náhradníci: A. Favre – Nef, Etoundi, P. Rossini, Brunner, Elvedi, F. Rodríguez
    Manažér: Urs Meier (SWI)

    FC Spartak Trnava: Rusov – Siva, Bortel, M. Tóth, Čonka – Janečka (C), Casado – Schranz, Mikovič, Cléber Nascimento – E. Jendrišek
    Náhradníci: Strapák – J. Chovanec, M. Vyskočil, K. Kuzma, Soungole, Špalek, Kasaj
    Manažér: Juraj Jarábek (SVK)

    Rozhodca: Bobby Madden – G. Chambers, S. Stevenson – A. Dallas (všetci SCO).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Odvetný zápas v AFG Arene práve odštartoval. Úvodným výkopom ho začali trnavskí hostia v tradičnej červeno-čiernej kombinácii. Zürich v bielej sade dresov zľava-doprava.
     
    2
    Trnavskí fanatici si spravili v St. Gallene domácu atmosféru. Minimálne na tomto fronte Spartak svoj súboj už vyhral.
     
    3
    Martin Mikovič začína stretnutie odhodlaným pressingom, ktorým atakoval rozohrávku domáceho gólmana. Da Costa ju ale aj pod výrazným tlakom zvládol.
     
    4
    Na druhej strane sa domácim podarila kombinácia na ľavej strane, kde sa po Buffovej pätičke uvoľnil Chikhaoui, no včas ho dokázal zakrižovať Martin Tóth.
     
    5
    Na druhej strane sme sledovali o niečo zaujímavejšiu situáciu. Po Cléberovom rohovom kope hlavičkoval Tóth iba do vzduchu, no v následnej dorážke sa ešte ocital Bortel. Slovenský stopér si však pomáhal proti da Costovi útočným faulom.
     
    6
    Od škótskeho arbitra Maddena by sme dnes mohli očakávať benevolentnejší meter. Tento zákrok ale proste odpískať musel.
     
    7
    Cléber Nascimento opäť prevetral pravú stranu domácej defenzívy a zadák Raphael Koch mal s jeho bránením opäť nemalé problémy. Napokon sa bude zahrávať päťka.
     
    8
    Rozdielovou zónou je zatiaľ stred poľa, kde sa domácim darí úspešnejšie odoberať lopty. V tomto smere sú domáci rozhodne aktívnejší.
     
    9
    Na slušne pripravenom trávniku sa nám na ľavej strane ocitol Oliver Buff, ktorého dohrával Ivan Schranz. Z voľného kopu rezultovala iba koncovka od Rikana, ktorý napálil odrazenú loptu vysoko nad.
     
    10
    Stopér Kecojevič sa teraz pohral s tepovou frekvenciou trénera Ursa Meiera, no frajerina mu v pozícii posledného proti Jendrišekovi tentokrát vyšla.
     
    11
    Spartak sa zatiaľ zdarne presadzuje po ľavej strane. Čonka s Cléberom opäť dokázali vykombinovať Kocha, no prvý menovaný odcentrovať nestihol.
     
    12
    Prvú dlhú loptu za obranu Trnavy si na hrote spracovával Davide Chiumiento, no pod tlakom stopérov hostí to nedokázal.
     
    13
    Tempo zápasu je v úvode mierne rozhárané a značne pomalé. Nepomáha mu ani prebiehajúce ošetrovanie Casada.
     
    14
    V zápase sme mohli už pokračovať i s bývalým hráčom Gabčikova, no hostia sa museli plne koncentrovaní iba brániť.
     
    15
    Úvodná štvrťhodina v St. Gallene nám veľa vzrušenia neponúkla. Zatiaľ sledujeme vyrovnanú partiu.
     
    16
    Možno sa to zmení po rohovom kope, ktorý si domáci vybojovali po aktivite šikovného ofenzívneho záložníka Chiumienta.
     
    17
    Po Rikanovej centrovanej lopte sa k hlavičkovému zakončeniu pretlačil Oliver Buff, no ten hlavičkoval iba nejaké tri metre nad bránku.
     
    18
    Trnavský kapitán Janečka sa na polovici ihriska odhodlal k rýchlemu brejku, no ten v zápätí taktickým faulom zastavuje Yapi Yapo.
     
    19
    Na trávniku sa teraz vehementne diskutuje. Faulovaný Janečka požaduje pre Yapa žltú kartu, no Bobby Madden jeho ideály nezdieľa.
     
    20
    Hosťujúci hráči i fanúšikovia sa dožadujú pokutového kopu po tom, čo Kecojevič údajne zasiahol loptu rukou. Madden ale rozpažil!
     
    21
    Najbližšie k celej situácii mal Martin Mikovič, ktorý si obhadzoval balkánskeho stopéra. Jeho apely voči škótskemu arbitrovi sú ale márne.
     
    22
    V St. Gallene hráme v polovici úvodného dejstva bez gólov, bez šancí i bez výraznejšieho zápasového tempa. Zatiaľ nič nenasvedčuje trnavskému obratu.
     
    23
    Ospravedlňte menšie problémy s pripojením. Verme, že vo zvyšnom priebehu dnešnej odvety budeme pokračovať bez ďalších technických závad.
     
    24
    Najdôležitejším faktom zostáva, že stav v AFG Arene sa i naďalej nezmenil. Stále navyše čakáme i na prvú vážnejšiu príležitosť odvety.
     
    25
    Možno sa to zmení práve teraz. Po Jendrišekovej aktivite na ľavej strane sa Koch previnil nedovoleným zákrokom. Voľný kop pre Spartak!
     
    26
    Cléber rozohrával štandardku na hranicu pokutového bodu, kde sa však Janečka cez dôrazného Kecojeviča nepretlačil.
     
    27
    Zürich sa presadzuje predovšetkým v krídelných priestoroch. Schönbächler opäť cvičil Čonku, no ľavý bek výborne odohral loptu aspoň na rohový kop.
     
    28
    Nasledovná štandardná situácia poskytla priestor pre Djimsitiho, ktorý ale hlavičkoval na bližšej žrdi podstatne nad.
     
    29
    S blížiacim sa koncom úvodnej polhodiny zápasu sa zrodila prvá veľká šanca tohto zápasu, ktorú mali žiaľ domáci. Výbornú loptu z hĺbky poľa od Djimsitiho sklepával v šestnástke Yassine Chikhaoui. Tuniský kapitán elegantnou pätičkou vyzval Aviho Rikana, ktorý obišiel dezorientovaného Bortela a zrazu sa už ocitol pred Rusovom úplne osamotený. Izraelský záložník však na nášho talentovaného gólmana nevyzrel. Rusov dokázal jeho koncovku z desiatich metrov vyraziť do strany. Yapi Yapova strela z druhej vlny už letela nad. Spartak prežil prvú veľkú šancu domácich.
     
    30
    Po polhodine hry tak môžeme naďalej konštatovať bezgólový stav 0:0. Trnaváci budú zaň určite radi, ďakovať môžu Rusovovi.
     
    31
    Najaktívnejším hráčom v červeno-čiernom drese je určite Cléber, ktorý opäť trápil Kocha. Ten stihol zahrať aspoň do outu.
     
    32
    Spartak Trnava naďalej operuje na ľavej strane, odkiaľ napokon prišiel center v podaní Čonku, no Jendrišek sa k nemu opäť nedostal.
     
    33
    Erik Jendrišek je zatiaľ na hrote značne vypojený z hry. Vírivým pohybom sa mu snaží pomôcť Cléber i Mikovič, no Bíli Andeli sa v ofenzívnej časti zatiaľ trápia.
     
    34
    Čiernohorský stopér Kecojevič teraz čo-to schytal v súboji s Janečkom a ako už tretí hráč v bielom musí podstúpiť krátke ošetrenie.
     
    35
    Zürich je zatiaľ v rozohrávke podstatne pokojnejší a istejší. To predstavuje doposiaľ najzásadnejší rozdiel medzi oboma celkami.
     
    36
    Desať minút pred polčasovou prestávkou rozohráva Spartak od svojich stopérov, no v pokročilejšej fáze kombinácie to už nejde tak ľahko.
     
    37
    Zürich postupne nadobúda prevahu v počte rohových kopov. Predposledný slovenský zástupca sa musí tentokrát brániť z pravej strany.
     
    38
    Ku koncovke sa hotoval postrach z úvodného zápasu Armine Chermiti, ktorý však už súboj s Rusovom oľutoval . Náš brankár ho hrubo zrámoval k zemi.
     
    39
    Bombardér z Tuniska sa dvíha späť na nohy, čomu sa všetci futbaloví priaznivci tešia. Zdravie hráčov zostáva vždy na prvom mieste.
     
    40
    Zürich tak aj s Chermitim mohol opäť trápiť defenzívu Trnavy, no po tuniskej spolupráci s Chikhaouim sa bude kopať iba od bránky.
     
    41
    Čonka najskôr zbytočne stratil loptu, no následne ju na ľavej strane vybojoval späť a po Cléberovom centri tu bola dokonca koncovka od Jendrišeka. Ten ale loptu iba zľahka pohladil. Da Costa mal situáciu pod kontrolou.
     
    42
    Trnave zatiaľ chýba pred súperovou šestnástkou väčšia pohoda, ktorú nenašiel ani Martin Mikovič, ktorému lopta odskočila za bránkovú čiaru.
     
    43
    Zürich a predovšetkým gólman da Costa si dáva s každou jednou rozohrávkou načas. Švajčiari nechcú nechať nič na náhodu.
     
    44
    Celé úvodné dejstvo sa nesie v akejsi priateľskej atmosfére. Obaja aktéri akoby boli už zmierení z ešte stále nie definitívnym rezultátom.
     
    45
    Momentálne sa už iba čaká na polčasovú prestávku, ktorá nastane po odohratí jednej nadstavenej minútky, ktorú pridáva Bobby Madden.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Za sebou máme úvodné dejstvo v AFG Arene. Žiadne futbalové hody sa zatiaľ nekonali. V prvom polčase sme hrali bez gólov, bez šancí i bez výraznejšieho tempa. Najväčšiu príležitosť na otvorenie skóre prepásol Avi Rikan, ktorého po polhodine hry vychytal pohotový Rusov. Po úvodnej časti tak zatiaľ nič nenasvedčuje prípadnému trnavskému obratu.

    Možno sa to zmení v druhom dejstve, ktoré začína približne o 21:32.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V druhom dejstve odvetného zápasu play off Európskej ligy UEFA budeme pokračovať bezo zmien. Loptu uviedli do pohybu domáci.
     
    47
    Armine Chermiti hneď skraja polky zabehol do prevádzkovej teploty Bortela, ktorý stihol zasiahnuť loptu a odvrátiť ju tým na roh.
     
    48
    FC Zürich dáva gól!
    Trnavský Spartak absolútne nezvládol vstup do druhej časti, čo sa domácim okamžite podarilo vytrestať. Rohovému kopu Zürichu sa Andeli ešte dokázali ubrániť, no následne sa im nepodarilo vyviesť loptu za polovicu ihriska, Schranz stratil loptu a razom bolo zle. YASSINE CHIKHAOUI sa zmocnil lopty, defenzíva hostí pred ním iba ustupovala, čo kapitán švajčiarskeho mužstva využil i na strelu z hranice šestnástky, na ktorú nedokázal gólman Rusov zareagovať. Lopta smerovala do ľavého dolného rohu, 1:0 pre FC Zürich.
    Yassine CHIKHAOUI - 1:0
     
    50
    Úloha Trnavy sa naďalej nemení. Pre zachovanie postupových nádejí potrebuje vsietiť tri góly. Zatiaľ to vyzerá na nesplniteľnú úlohu.
     
    51
    Azda najčastejšie chybujúci hráč hostí Ivan Schranz sa už ďalej trápiť nebude. Päť minút po prestávke ho nahradí Kamil Kuzma.
     
    52
    Trnava sa bude zrejme ešte pokúšať aspoň o čestný zásah, no preto potrebuje upokojiť svoju rozohrávku na polke ihriska.
     
    53
    No ale takto to proti favoritovi určite nepôjde. Cléber vyhnal z ihriska Jendrišeka, domáci sa zadarmo dostávajú k lopte.
     
    54
    Trnavský domček z karát sa pomaly začína rúcať. Davide Chiumiento znovu unikal Matejovi SIvovi, ktorý musel ešte pred vápnom zatiahnuť ručnú. Bobby Madden ho odmenil úvodnou žltou kartou zápasu.
     
    55
    FC Zürich sa vďaka šikovnosti svojich ofenzívnych hráčov mohol dostať už do dvojgólového vedenia. Priamy kop z nejakých dvadsiatich metrov rozohrával obávaný Armine Chermiti, ktorý sa predviedol takmer dokonale. Tuniský zakončovateľ dokázal obstreliť nie práve dokonale postavený múr a povedľa Janečku už posielal loptu do siete. Rusov sa však premiestnil k svojej pravej žrdi včas. Zdvojnásobenie skóre sa tak zatiaľ nekoná.
     
    56
    Prebieha však už druhé striedanie Juraja Jarábeka, ktorý posiela na trávnik 17-ročného Špaleka. Miesto mu prenechal Cléber Nascimento.
     
    58
    Cléber bol predovšetkým v úvodnej časti nesmierne aktívny, no časom sa už ako i zvyšok ofenzívy z hracej plochy vytrácal.
     
    59
    Hosťujúca stopérska dvojica Bortel-Tóth už stráca akúkoľvek koncentráciu a Zürich to i naďalej dokáže využívať. Po komicky vyzerajúcej zrážke spomínaných obrancov prihrával Schönbächler na Armina Chermitiho, ktorý sa ocitol zoči-voči Rusovovi, no mladého gólmana nedokázal prestreliť ani on. Rusov dokázal včas vybehnúť, zmenšiť mu strelecký uhol a aj vďaka tomu zabrániť štvrtému gólu tuniského bombera. Hráčov v bielych dresoch nevykúpila ani následná dorážka od Buffa, ktorý mieril nad.
     
    60
    Na zápase sa dnes nachádza len niečo vyše štyroch tisíc fanúšikov. Kapacita AFG Areny sa tak nenaplnila ani zo štvrtiny.
     
    61
    Trnavských fanúšikov je i naďalej počuť. Andelov neustále intenzívne ženú aspoň za vyrovnávajúcim gólom na 1:1.
     
    62
    Borci v bielych dresoch však naopak hrajú v čoraz väčšej pohode a Trnava i naďalej nielen opticky proste stráca.
     
    63
    Schönbächlee sa opäť veľmi ľahko dokázal presadiť na pravej strane, no cez vracajúceho sa Casada neodcentroval.
     
    64
    Domáci mali k dispozícii aspoň rohový kop z rovnakej strany, no centrovaná lopta pre zmenu zamierila k pripravenému Rusovovi.
     
    65
    Na druhej strane sa črtala príležitosť na Špalekov brejk, ktorý sa však prvej šance zľakol, čo okamžite využil Djimsiti.
     
    66
    V prvej veľkej príležitosti trnavského Spartaka sa objavil Marek Janečka, ktorý sa osamotený vydal na križiacku výpravu smerom na Davida da Costu. Holohlavý líder Bílych Andelov sa dostal až k šestnástke, odkiaľ sa odhodlal k razantnému streleckému pokusu. Ten bol navyše ešte tečovaný Djimsitim, no domáci gólman si s ním i napriek tomu dokázal na dvakrát poradiť. Červeno-čierni síce teraz zaujali, no na presný zásah musia ešte pridať.
     
    67
    Domácich ani tento moment nevyhodil z konceptu. Švajčiari pôsobia nesmierne suverénnym a kompaktným dojmom.
     
    68
    Urs Meier si musí toto stretnutie užívať. Jeho zverenci sa prezentujú vo veľkej pohode a to si myslím, že ani nehrajú na plných 100%.
     
    69
    Ešte raz musím vyzdvihnúť hru stredovej formácie Zürichu, ktorá dokáže odoberať lopty a diktovať tempo s veľkou gráciou.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom sa z hracej plochy porúča kapitán a doposiaľ jediný strelec Yassine Chikhaoui, ktorého v záverečnej časti nahradí Etoundi.
     
    71
    Kamerunčan Franck Etoundi okamžite vybojoval na pravej strane voľný kop pre svoje mužstvo, ktorý zapríčinil Matúš Čonka.
     
    72
    Ostrý center na hranicu malého vápna dokázal spacifikovať Marek Janečka, ktorý už odpálil loptu ďaleko za polovicu ihriska.
     
    73
    V trnavskom sektore to stále žije a je tam poriadne veselo. Fanúšikovia Andelov sa dnes prišli baviť. Radi by si však na cestu domov zabalili aspoň čestný gól.
     
    74
    Teraz sme sa však mohli dočkať druhého zásahu na druhej strane, keď pred Rusovom padal Chermiti. Na loptu však dosiahnuť nedokázal a taktiež sa nekopala ani domnelá penalta.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom sa na trávnik dostane i Soune Soungole, ktorý v Trnave hosťuje z libereckého Slovanu. Pozíciu mu prenechal Bortel.
     
    76
    Z trnavských stopérov som v tomto dvojzápase skutočne nemal dobrý dojem. Uvidíme, ako sa na tomto poste bude dariť kapitánovi Janečkovi, ktorý sa vymenil so Soungolem.
     
    77
    Hostia opäť neboli práve koncentrovaní, keď po rohovom kope mohol zakončovať Koch. Jeho hlavička ale smerovala iba do náruče Rusova.
     
    78
    Schönbächler sa už po niekoľkýkrát výborne presadil v krídelnom priestore. Po jeho prudkej prízemnej prihrávke mohla z hranice malého vápna zakončovať hneď dvojica v bielom drese. Yapi Yapo sa však s Chermitim nepohodol.
     
    79
    Na trávniku už máme i Francisca Rodrígueza, ktorý sa na trávniku predvedie po dobu približne pätnástich minút. Hraciu plochu už opustil Buff.
     
    80
    Schönbächler i naďalej v tomto zápase futbalovo rastie. Znovu sa mu podarilo vycvičiť katastrofálne brániaceho Sivu, no odcentrovať už na Chermitiho nestihol.
     
    81
    Z defenzívnej štvorice hostí spĺňa európske parametre hádam iba Matúš Čonka, čo je ale žiaľ málo.
     
    82
    Trnavský Spartak ale predsa len nemusel opúšťať St. Gallen s prázdnymi rukami. Azda po prvýkrát vyšla hosťom krásna prízemná kombinácia a razom mohlo byť vyrovnané. Agilný Martin Mikovič rozkmital svoje rýchle nohy, šikovne prepasíroval loptu na Erika Jendrišeka, ktorý to spravil takmer dokonale. Člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie sa otočil okolo Kocha, vnikol do šestnástky a následne sa ľavačkou pokúsil prestreliť da Costu. Jendrišekova lopta ale letela pol metra vedľa ľavej žrde.
     
    83
    Vari najlepší hráč druhého polčasu Marco Schönbächler opúšťa hraciu plochu. Na posledných desať minút ho nahradí Brunner.
     
    84
    FC Zürich už v závere pôsobí až príliš rutinérskym dojmom, čo teraz deklaroval i hrdina prvého zápasu v Zlatých Moravciach Armine Chermiti. Ten mohol ťažiť z dobrej rozohrávky v podaní Chiumienta. Na Rusova sa opäť rútil takmer osamotený, no namiesto prihrávky do prázdnej bránky pre Etoundiho vymýšľal nedotiahnutý oblúčik ponad trnavského brankára. Jeho úmysel ale nevyšiel, Rusov loptu pridvihol a ešte pred čiarou ju akrobaticky vykopol Martin Tóth.
     
    85
    Erik Jendrišek sa v závere prezentoval zbytočným faulom na súperovej polovici, kvôli ktorému sa stáva druhým potrestaným hráčom zápasu.
     
    87
    Takéto zákroky sú v danej situácii už zbytočné. O všetkom podstatnom je už rozhodnuté, zápas sa len a len dohráva.
     
    88
    Trnava ho mohla dohrávať na súperovej polovici, ale po Mikovičovej strate lopty sa budú musieť červeno-čierni brániť.
     
    89
    Spartak sa opäť ocital v úzkych, keď sa k výživnému brejku odhodlal Chermiti. Marek Janečka musel zatiahnuť ručnú i za cenu žltej karty.
     
    90
    Stretnutie v AFG Arene sa postupne len dohráva. Trnavskí fanúšikovia by si ale za podporu gól zaslúžili. Spartak naň má ešte dve nadstavené minútky.
     
    90+1
    Trnava dala gól!
    Bíli Andeli si napokon na cestu domov predsa len pribalili aspoň jeden strelený gól a do Trnavy sa tak môžu vracať so vztýčenými hlavami. K individuálnej akcii sa rozpumpoval NIKOLAS ŠPALEK, ktorému domáca defenzíva akoby v koncovke neverila. Trnavský tínedžer ponúknutý priestor dokázal využiť a zrazenou strelou z hranice veľkého vápna zaznamenáva aspoň čestný zásah. David da Costa je frustrovaný. Špalekovu strelu k ľavej žrdi nedokázal vyškrabať, čisté konto sa tak v jeho podaní nekoná.
    Nikolas ŠPALEK - 1:1
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Spartak Trnava sa lúči s európskou sezónou so vztýčenou hlavou! Bíli Andeli sa v ostatnom dvojzápase postavili podstatne kvalitnejšiemu súperovi, no nasadením a bojovnosťou si určite získali srdcia viacerých priaznivcov. Chlieb sa lámal už v Zlatých Moravciach, kde červeno-čierni prehrali 1:3. Odveta v St. Gallene tak bola iba formalitou. Zverenci Juraja Jarábka tak končia tesne pred bránami skupinovej fázy Európskej ligy UEFA.

    S týmto konštatovaním sa s vami lúčim. Ďakujem za pozornosť a želám dobrú noc. (22:27:43)

    Erik Farkaš

    Góly: 48. Chikhaoui – 90+1. Špalek

    Karty:   54. Siva (TRN), 85. Jendrišek (TRN), 89. Janečka (TRN)


    FC Zürich: D. da Costa – Koch, Kecojevič, Djimsiti – Schönbächler, Yapi Yapo, Rikan, Buff – Chiumiento, Chikhaoui (C) – Chermiti
    Náhradníci: A. Favre – Nef, Etoundi, P. Rossini, Brunner, Elvedi, F. Rodríguez
    Manažér: Urs Meier (SWI)

    FC Spartak Trnava: Rusov – Siva, Bortel, M. Tóth, Čonka – Janečka (C), Casado – Schranz, Mikovič, Cléber Nascimento – E. Jendrišek
    Náhradníci: Strapák – J. Chovanec, M. Vyskočil, K. Kuzma, Soungole, Špalek, Kasaj
    Manažér: Juraj Jarábek (SVK)

    Rozhodca: Bobby Madden – G. Chambers, S. Stevenson – A. Dallas (všetci SCO)

    Prvý zápas: Trnava - Zürich 1:3