Lok. Moskva – Limassol 1:4 (kon.) | FK Krasnodar – Sociedad 3:0 (kon.) | Neftçi Baku – Partizan 1:2 (kon.)
Omonia Nikózia – FK Dinamo Moskva 1:2 (kon.) | Met. Charkov – Ruch Chorzów 1:0 (po pr.) | Solún – Zimbru Kišiněv 4:0 (kon.)
Giurgiu – Lyon 0:1 (kon.) | Rostov – Trabzonspor 0:0 (kon.) | Hajduk Split – Dnipropetrovsk 0:0 (kon.)
Tiraspol – Rijeka 0:3 (kon.) | Soligorsk – Eindhoven 0:2 (kon.) | Twente – Karabach 1:1 (kon.)
Tel Aviv – Asteras 3:1 (kon.) | Feyenoord – Zorja Luhansk 4:3 (kon.) | Midtjylland – Panathinaikos 1:2 (kon.)
Zürich – Trnava 1:1 (kon.) | Debrecín – YB Bern 0:0 (kon.) | Rapid Viedeň – Helsinki 3:3 (kon.)
Sparta Praha – Zwolle 3:1 (kon.) | Turín – RNK Split 1:0 (kon.) | Saint-Étienne – Karabükspor 1:0 (4:3 po pen.)
Hull City – Lokeren 2:1 (kon.) | Inter – Stjarnan 6:0 (kon.) | Mönchengladbach – FK Sarajevo 7:0 (kon.)
Nacional – Minsk 2:3 (kon.) | Tottenham – AEL Limassol 3:0 (kon.) | Villarreal – Astana 4:0 (kon.)
Légia Varšava – Aktobe 2:0 (kon.) | Brugge – Grasshoppers 1:0 (kon.) | D. Záhreb – Ploiesti 2:1 (kon.)
Rio Ave – Elfsborg 1:0 (kon.)
koniec
FC Zürich
1:1 (0:0)
FC Spartak Trnava
Štvrtok 28.08.2014, 20:30 • AFG Arena (St. Gallen) • Európska liga (predkolá)
Predzápasové kurzy
     
    Spartak Trnava sa lúči s európskou sezónou so vztýčenou hlavou! Bíli Andeli sa v ostatnom dvojzápase postavili podstatne kvalitnejšiemu súperovi, no nasadením a bojovnosťou si určite získali srdcia viacerých priaznivcov. Chlieb sa lámal už v Zlatých Moravciach, kde červeno-čierni prehrali 1:3. Odveta v St. Gallene tak bola iba formalitou. Zverenci Juraja Jarábka tak končia tesne pred bránami skupinovej fázy Európskej ligy UEFA.

    S týmto konštatovaním sa s vami lúčim. Ďakujem za pozornosť a želám dobrú noc. (22:27:43)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
    Nikolas ŠPALEK - 1:1
     
    90+1
    Trnava dala gól!
    Bíli Andeli si napokon na cestu domov predsa len pribalili aspoň jeden strelený gól a do Trnavy sa tak môžu vracať so vztýčenými hlavami. K individuálnej akcii sa rozpumpoval NIKOLAS ŠPALEK, ktorému domáca defenzíva akoby v koncovke neverila. Trnavský tínedžer ponúknutý priestor dokázal využiť a zrazenou strelou z hranice veľkého vápna zaznamenáva aspoň čestný zásah. David da Costa je frustrovaný. Špalekovu strelu k ľavej žrdi nedokázal vyškrabať, čisté konto sa tak v jeho podaní nekoná.
     
    90
    Stretnutie v AFG Arene sa postupne len dohráva. Trnavskí fanúšikovia by si ale za podporu gól zaslúžili. Spartak naň má ešte dve nadstavené minútky.
     
    89
    Spartak sa opäť ocital v úzkych, keď sa k výživnému brejku odhodlal Chermiti. Marek Janečka musel zatiahnuť ručnú i za cenu žltej karty.
     
    88
    Trnava ho mohla dohrávať na súperovej polovici, ale po Mikovičovej strate lopty sa budú musieť červeno-čierni brániť.
     
    87
    Takéto zákroky sú v danej situácii už zbytočné. O všetkom podstatnom je už rozhodnuté, zápas sa len a len dohráva.
     
    85
    Erik Jendrišek sa v závere prezentoval zbytočným faulom na súperovej polovici, kvôli ktorému sa stáva druhým potrestaným hráčom zápasu.
     
    84
    FC Zürich už v závere pôsobí až príliš rutinérskym dojmom, čo teraz deklaroval i hrdina prvého zápasu v Zlatých Moravciach Armine Chermiti. Ten mohol ťažiť z dobrej rozohrávky v podaní Chiumienta. Na Rusova sa opäť rútil takmer osamotený, no namiesto prihrávky do prázdnej bránky pre Etoundiho vymýšľal nedotiahnutý oblúčik ponad trnavského brankára. Jeho úmysel ale nevyšiel, Rusov loptu pridvihol a ešte pred čiarou ju akrobaticky vykopol Martin Tóth.
     
    83
    Vari najlepší hráč druhého polčasu Marco Schönbächler opúšťa hraciu plochu. Na posledných desať minút ho nahradí Brunner.
     
    82
    Trnavský Spartak ale predsa len nemusel opúšťať St. Gallen s prázdnymi rukami. Azda po prvýkrát vyšla hosťom krásna prízemná kombinácia a razom mohlo byť vyrovnané. Agilný Martin Mikovič rozkmital svoje rýchle nohy, šikovne prepasíroval loptu na Erika Jendrišeka, ktorý to spravil takmer dokonale. Člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie sa otočil okolo Kocha, vnikol do šestnástky a následne sa ľavačkou pokúsil prestreliť da Costu. Jendrišekova lopta ale letela pol metra vedľa ľavej žrde.
     
    81
    Z defenzívnej štvorice hostí spĺňa európske parametre hádam iba Matúš Čonka, čo je ale žiaľ málo.
     
    80
    Schönbächler i naďalej v tomto zápase futbalovo rastie. Znovu sa mu podarilo vycvičiť katastrofálne brániaceho Sivu, no odcentrovať už na Chermitiho nestihol.
     
    79
    Na trávniku už máme i Francisca Rodrígueza, ktorý sa na trávniku predvedie po dobu približne pätnástich minút. Hraciu plochu už opustil Buff.
     
    78
    Schönbächler sa už po niekoľkýkrát výborne presadil v krídelnom priestore. Po jeho prudkej prízemnej prihrávke mohla z hranice malého vápna zakončovať hneď dvojica v bielom drese. Yapi Yapo sa však s Chermitim nepohodol.
     
    77
    Hostia opäť neboli práve koncentrovaní, keď po rohovom kope mohol zakončovať Koch. Jeho hlavička ale smerovala iba do náruče Rusova.
     
    76
    Z trnavských stopérov som v tomto dvojzápase skutočne nemal dobrý dojem. Uvidíme, ako sa na tomto poste bude dariť kapitánovi Janečkovi, ktorý sa vymenil so Soungolem.

    Erik Farkaš

    Góly: 48. Chikhaoui – 90+1. Špalek

    Karty:   54. Siva (TRN), 85. Jendrišek (TRN), 89. Janečka (TRN)


    FC Zürich: D. da Costa – Koch, Kecojevič, Djimsiti – Schönbächler, Yapi Yapo, Rikan, Buff – Chiumiento, Chikhaoui (C) – Chermiti
    Náhradníci: A. Favre – Nef, Etoundi, P. Rossini, Brunner, Elvedi, F. Rodríguez
    Manažér: Urs Meier (SWI)

    FC Spartak Trnava: Rusov – Siva, Bortel, M. Tóth, Čonka – Janečka (C), Casado – Schranz, Mikovič, Cléber Nascimento – E. Jendrišek
    Náhradníci: Strapák – J. Chovanec, M. Vyskočil, K. Kuzma, Soungole, Špalek, Kasaj
    Manažér: Juraj Jarábek (SVK)

    Rozhodca: Bobby Madden – G. Chambers, S. Stevenson – A. Dallas (všetci SCO)

    Prvý zápas: Trnava - Zürich 1:3