Manchester United – Swansea 1:2 (kon.) | Leicester – Everton 2:2 (kon.) | QPR – Hull City 0:1 (kon.)
Stoke City – Aston Villa 0:1 (kon.) | West Bromwich – Sunderland 2:2 (kon.) | West Ham – Tottenham 0:1 (kon.)
Arsenal – Crystal Palace 2:1 (kon.)
koniec
Queens Park Rangers
0:1 (0:0)
Hull City AFC
Sobota 16.08.2014, 16:00 • Loftus Road (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Zaujímavé stretnutie na Loftus Road prinieslo pomerne nezaslúžené víťazstvo hostí z Hullu. Rangers boli predovšetkým v úvodnej časti zápasu nebezpečnejší, no do gólových momentov do neviedlo,. Naopak Tigers sa dokázali presadiť po domácej nedôslednosti pri bránení rohového kopu, keď nekrytý Chester otvoril hlavou skóre. Jazdcom v závere nepomohla ani darovaná penalta od Craiga Pawsona, keď Charlie Austin nevyzrel na výborného McGregora. Všetky tri body z dnešného duelu sa tak sťahujú na Loftus Road.

    Ďakujem za pozornosť a zároveň vás pozývam na sledovanie ďalšieho prenosu z hlavného mesta Anglicka, v ktorom bude Arsenal hostiť Crystal Palace. Začíname už o 18:30. (18:01:06)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Loic Rémy takmer v samom závere celého stretnutia vyrovnal, no pozorný Allan McGregor bol proti. Francúz sa šikovne dostal k prízemnej prihrávke od Hoiletta, obratne sa obtočil okolo prániaceho McShana, no z vnútra šestnástky na škótsku jednotku nevyzrel. McGregor stihol vyraziť nad seba a odrazenú loptu do bezpečia následne upratal kapitán Mešťanov Curtis Davies.
     
    90+3
    Loic Rémy otvoril cestu k vyrovnaniu pre striedajúceho Bobbyho Zamoru, ktorý však na okamih zaváhal, čo stačilo vracajúcemu sa Chesterovi na vypichnutie lopty.
     
    90+2
    Rangers sa už sústredia výhradne na nakopávané lopty do súperovej šestnástky, ale tadiaľ cesta zatiaľ nevedie. Defenzíva City je maximálne koncentrovaná.
     
    90+1
    Na začiatku bohatého päťminútového nadstavenia sme sledovali rohový kop QPR, no Austin poslal Hoilettov center iba mimo ľavej žrde.
     
    90
    Jazdcom to ale stále nejde. Hoilett teraz nedokázal prepasírovať loptu na Zamoru, pred ktorým operoval ryšavý McShane.
     
    89
    Harry Redknapp sedí frustrovaný na svojej lavičke, aj keď do konca zápasu zostáva i s nadstaveným časom nejakých päť minút.
     
    88
    Hektický záver na Loftus Road pokračuje. Po Hoilettovej prudkej prihrávke do vápna sa ku koncovke dostával Caulker, no pred ním exkluzívne zasiahol James Chester.
     
    87
    City prežilo i obrovský závar pred McGregorom, keď Chestera s Daviesom ani na dvakrát nedokázal prestreliť Rémy a v dorážke zlyhal i Zamora.
     
    86
    QPR sa ale nevzdáva a naďalej dobýja svojho súpera. Hosťujúce hradby ale naďalej držia. Do konca už veľa času nezostáva.
     
    84
    Charlie Austin však nedokázal vyrovnať a futbalová spravodlivosť tak dostala za dosť... Gólman Allan McGregor si vybral správnu stranu, keď šiel po svojej pravej ruke. Loptu dokázal pohotovo vyraziť pred seba a keďže v dorážke nepochodil ani zablokovaný Loic Rémy, skóre zostáva na cifre 0:1! Allan McGregor môže byť hrdinom.
     
    83
    Hrozitánska mynela Craiga Pawsona môže stáť Hull City minimálne dva body! Striedajúci Bobby Zamora vysunul na ľavej strane ďalšieho náhradníka Juniora Hoiletta, ktorý svojím centrom zasiahol brucho Jamesa Chestera. Napriek tomu však mladý rozhodca ukázal na biely bod a Rangers tak dostávajú jedinečnú šancu na vyrovnanie!
     
    82
    Tom Ince má na dnes dopracované a taktiež i Steve Bruce, ktorý vystriedal naposledy. Na jeho miesto príde David Meyler.
     
    81
    Allan McGregor po druhýkrát prekonaný, ale ani tentokrát sa sieť za jeho chrbtom nevlnila! Na Phillipsovu loptu od ľavej rohovej zástavky si najlepšie naskočil Loic Rémy, ktorý hlavičkoval k pravej žrdi, kde ešte dorážal Rio Ferdinand. Na bránkovej čiare však po druhýkrát stáli s McGregorom všetci svätí, respektíve Tom Huddlestone, ktorý odpálil loptu do povážlivého bezpečia.
     
    80
    Ofenzívny nápor QPR naberá na obrátkach a pokračovať bude môcť rohovým kopom, ktorý prichádza po práci Matta Phillipsa.
     
    79
    Nikica Jelavič strháva stav žltých kariet na stranu hostí, keď sa stáva druhým potrestaným hráčom Tigers. Stalo sa tak po nedovolenom zákroku dvadsať metrov od bránky.
     
    78
    Harry Redknapp sa púšťa do absolútneho vabanku a do hry posiela útočníka nato povolaného. Namiesto stopéra Dunna totiž prichádza hrdina minuloročného play off o Premier League Bobby Zamora.
     
    78
    Vyvrcholiť mohol vyrovnávajúcim gólom v podaní Ria Ferdinanda, no pretiahnutý center v podaní Bartona nemal nárok na úspech.
     
    77
    Loic Rémy momentálne akoby chytal druhý dych a opäť začína vetrať defenzívu hostí. Davies ho tentokrát dokázal zastaviť, ale tlak Rangers narastá.
     
    76
    Phillipsov center z pravej strany smeroval na bezchybného Chestera, ktorý pohodlnou hlavičkou sklepáva pre gólmana McGregora. Do konca ešte štvrťhodinka zápasu.
     
    75
    Rémy sa síce za pasivity svojich spoluhráčov dokázal dostatočne vydýchať, no ani to mu proti pozornému Chesterovi nepomohlo. Hull City i naďalej bráni veľmi pozorne.
     
    74
    Bývalý zadák Manchestru United zakročil i tentokrát, keď odvrátil sklepnutú loptu od McShanea. Séria rohových kopov City však bude pokračovať ďalej, keď Dunne stihol zablokovať pokus od Jelaviča.
     
    73
    Naopak, na druhej strane i naďalej podkurujú hostia. Tentokrát to bola spolupráca Jelavič-Ince, ktorú len s námahou znegoval Rio Ferdinand.
     
    72
    Tempo zápasu je od veľkej Incovej šance značne opadnuté. QPR sa stále nedokáže dostať k súvislému náporu vedúcemu k vyrovnaniu.
     
    71
    Treba uznať, že mal i dávku šťastia, pretože popred neho prebehla hneď dvojica v tmavom drese. Tigers ale stále vyhrávajú len o gól.
     
    70
    Následne bolo znovu horúco pred Greenom, no Robert Green si s nebezpečným strielaným centrom od Inca dokázal poradiť a loptu vyrazil do strany.
     
    69
    Žltú kartu sme už videli i na druhej strane, keď si ju nedovoleným zákrokom na okraji šestnástky vyslúžil skúsený Richard Dunne, ktorý povalil k zemi Nikicu Jelaviča. Na karty teda 1:1.
     
    68
    Harry Redknapp konečne siahol do možností vlastnej striedačky, keď z nej vyslal dvojicu Matt Phillips a Hoilett. Miesta im prepustil Simpson s Faurlínom.
     
    67
    K dispozícii je i ďalší rýchlonohý krídelník Mathew Phillip, zatiaľčo chýba ostrielaný ex-reprezentant Wright-Phillips.
     
    66
    Harry Redknapp i napriek nepriaznivému stavu stále nestrieda. Z lavičky náhradníkov sa ponúka predovšetkým dvojica Hoilett a Zamora.
     
    65
    Jednoznačne sa jednalo o dôležitý moment celého zápasu. Skóre 0:2 by sa domáci R´s otáčalo veľmi ťažko. Absolutórium pre Greena.
     
    64
    Hull City odmieta príležitosť na zásadnú ranu do väzov zdecimovaných Jazdcov! The Hoops opäť prepadli na polovici ihriska a Tigri sa na súpera vyrútili hneď v trojici. Stephen Quinns sa rútil na bránku stredom ihriska, následne si pred šestnástkou prekvapivo vybral Inca namiesto Jelaviča. Nerátala s tým ani domáca defenzíva, ktorá sa až príliš sústredila na chorvátskeho zakončovateľa. Mladík Ince však ponúknutou tutovkou pohrdol, keď v nájazde trafil iba nohy padajúceho Greena.
     
    63
    Mešťania ale ďaleko nedošli, keď ich snaha stroskotala na dobre postavenom Caulkerovi, ktorý v šestnástke spacifikoval štrikujúceho Elmohamadyho,
     
    62
    Voľný kop z podobného miesta na okraji šestnástky sa snažil vykoledovať i Rémy, no Chester ho podľa všetkého zastavil čisto. Do brejku sa tak už hrnie Hull City.
     
    61
    Barton tak v pozícii útočiaceho hráča rozohrával voľný kop, ktorý si však znovu našiel iba hlavu kapitána Curtisa Daviesa.
     
    60
    Zápas je momentálne rozkúskovaný do série nedovolených zákrokov. Ďalším sa previnil Paul McShane, ktorý fauloval Simpsona.
     
    59
    Domácemu kapitánovi Bartonovi začínajú tiecť nervy. Tentokrát na polovici ihriska dohrával Quinna, no i tentokrát sa to zaobišlo bez karty.
     
    58
    Štandardku City rozohrával opäť Quinn, ktorý centroval na vzdialenejšiu žrď, kde sa objavil McShane. Ten ale loptu iba jemne pridvihol pre Greena.
     
    57
    The Hoops sa však budú musieť znovu brániť, keď si na disciplínu nedal na ľavej strane pozor Richard Dunne. Voľný kop pre Tigers.
     
    56
    Harry Redknapp sa už tvári ďaleko pochmúrnejšie, ale do konca zápasu zostáva ešte niečo vyše 35 minút základnej hracej doby.
     
    55
    QPR sa ale podobný husársky kúsok ako hosťom nepodaril. Pred Dunnom hlavičkoval pozorný McShane, ktorý poslal loptu až na polovicu ihriska.
     
    54
    Domáci dostanú šancu odpovedať po rohovom kope, ktorý na ľavej strane vybojoval agilný Loic Rémy. Do bezpečia pred ním odvracal povzbudený Chester.
     
    52
    Hull City dalo gól!
    Domáci nedôraz na ľavej strane ich stál nerozhodný stav! Po Traorého chybičke sa totiž kopal rohový kop, ktorý rozohrával Stephen Quinn. Írsky záložník zakrútil loptu na vzdialenejšiu žrď, kde na hranici malého vápna naskakoval JAMES CHESTER. Ten sa výborne odpútal od brániaceho Ria Ferdinanda a chladnokrvnou hlavičkou k pravej žrdi otvára skóre na Loftus Road! Robert Green zostal bez nároku na reakciu.
     
    51
    Ahmed Elmohamady sa prezentoval v ďaleko futbalovejšej pozícii, keď si na pravej strane konečne obhodil Simpsona, ktorý odvrátil aspoň na rohový kop.
     
    50
    Elmohamady po Bartonovom centri zasahovať nemusel, namiesto neho zaplachtil vzduchom Allan McGregor, ktorý vyboxoval loptu do bezpečia a navyše bol i faulovaný.
     
    49
    Od pravého krídelníka Tigers sme boli zvyknutí na aktívnejšie pojatie hry. Môžno sa ukáže po blížiacom sa voľnom kope QPR.
     
    48
    Aktívnejšie do druhej polky vstúpili opäť domáci hráči, ktorí sa tlačia predovšetkým po ľavej strane, kde nie je dostatočne dôrazný Elmohamady.
     
    47
    No, ale poor na Charlieho Austina, ktorý ťažil z výbornej hĺbkovej prihrávky od Faurlína. Loptu dokonca stihol pred McGregorom zasiahnuť, no včas vybiehajúci gólman sa z ostrého uhlu prestreliť nenechal.
     
    46
    Tréner hostí Steve Bruce siahol v polčasovej prestávke k jednej zmene, keď z ihriska stiahol svojho syna Alexa. Na jeho miesto poslal Íra Paula McShana.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodné dejstvo na Loftus Road prinieslo opticky vyrovnanú partiu, no jednoznačne nebezpečnejší celkom boli domáci Jazdci. Najaktívnejší hráčom bol a aj je stále Loic Rémy, ktorý permanentne zamestnáva defenzívu hostí. K otváraciemu gólu však mal najbližšie stopér Caulker, ktorý po rohovom kope z piatich metrov prekonal McGregora. Gólmana hostí však na bránkovej čiare zachránil Andrew Robertson. Aj jeho zásluhou tak odchádzame do kabín za bezgólového stavu.

    Snáď sa to zmení v druhej polke, ktorá začína približne od 17:03.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Ani jedni z mužstiev sa však už nikam nehrnie a prioritou tak zostáva neinkasovať pred blížiacou sa polčasovou prestávkou.
     
    45+1
    Hektický záver úvodnej časti bude pokračovať ešte počas troch nadstavených minút, ktoré nad svojou hlavou ukázal štvrtý arbiter Kevin Friend.
     
    45
    Práve hrdinovia predchádzajúceho momentu si teraz skočili do vlasov. Pawson upokojuje Rémyho, Caulkera i hosťujúceho McGregora.
     
    44
    Steven Caulker sa mohol v novom pôsobisku uviesť priam rozprávkovo, keď si výborne nabehol na rohový kop v podaní Alejandra Faurlína. Bývala opora Cardiffu City sa parádne zavesila do vzduchu a hlavičkou k ľavej žrdi prekonala bezmocného McGregora. Na bránkovej čiare však reflexívne zasahoval pohotový Andrew Robertson, ktorý stačil vyhlavičkovať do strany. Loic Rémy už v následnej dorážke nepochodil.
     
    43
    Robertson si následne na druhej strane neporozumel s Brucom, ktorého zbytočnou spätnou prihrávkou zašil pred Austinom, ktorý sa poľahky dostal k lopte, no jeho koncovku mu zablokoval práve syn trénera hostí.
     
    42
    Na druhej strane sa prezentovala i letná akvizícia Andrew Robertson, ktorého nádhernou loptou objavil Tom Huddlestone. Škót ale vybiehal z postavenia mimo hru.
     
    41
    Barton sa tentokrát prezentoval i vo futbalovejšej polohe, keď založil postupnú akciu QPR. Muchovi sa na jej konci nepodarilo prestrčiť loptu na Rémyho. Výborná práca Alexa Bruca.
     
    40
    Klbko nervov Joey Barton si môže odfajknúť prvého súpera. Robert Snodgrass v dnešnom zápase dohral. Škótove koleno povedalo nie, na jeho miesto príde hrdzavý Stephen Quinn.
     
    39
    Konečne sa mohlo pokračovať ďalej. Konečne, pre QPR, ktorý posielal prostredníctvom Traorého ďalšiu loptu do vápna. Pozorne ju ale uchmatol zadák Bruce.
     
    38
    Obaja aktéri môžu naďalej odpočívať, usadil sa i lodivod Harry Redknapp. Steve Bruce naopak vehementne rozdáva ďalšie a ďalšie pokyny pre svojich zverencov.
     
    37
    Búrlivák Barton tam teda dosť výrazne dohrával Snodgrassa a kľudne sa mohlo žltiť. Pawson však na akékoľvek apely z oboch strán absolútne nereaguje.
     
    36
    Prvotriedny showman dnešného zápasu si môže na chvíľku odpočinúť. Na zemi sa totiž po Bartonovom dôraznom zákroku ocitá Robert Snodgrass.
     
    35
    Na druhej strane pokračoval vo svojom podarenom predstavení Loic Rémy, ktorý vyprášil rukavice Allan McGregora. Tentokrát však spoza šestnástky mieril priamo do stredu bránky.
     
    34
    Réžia sa vrátila k Stevovi Brucovi, ktorý vyštartoval z lavičky ako čertík z krabičky. Hlavný rozhodca Pawson však zostal neoblomný.
     
    33
    Namiesto toho ukázal na rohovú zástavku, od ktorej znovu centroval Snodrgrass, no aj tentokrát bez výraznejšieho úspechu.
     
    32
    Arbiter Craig Pawson má za sebou prvé veľké rozhodnutie dnešného stretnutia, keď sa rozhodol neodpískať Traorého šestnástkový kontakt s Jelavičom.
     
    31
    Jazdcom začína toto stretnutie chutiť stále viac a viac. Vyhladovaným labužníkom je predovšetkým Loic Rémy, ktorý sa čoraz častejšie presadzuje proti defenzíve hostí. Tentokrát si na pravej strane povodil Jamesa Chestera, aby následne odcentroval na hlavu Charlieho Austina. Domáci obor sa výborne zavesil do vzduchu, no loptu poslal z hranice malého vápna len tesne mimo pravej žrde. McGregor znovu bez práce.
     
    30
    Rohový kop rozohrával opäť Robert Snodgrass, no aj tento jeho center bol na bližšej žrdi odvrátený skúseným Dunnom.
     
    29
    Medzitým sa už nachádzame na druhej strane, kde bude nasledovať rohový kop pre hosťujúci výber Steva Bruca.
     
    28
    Druhú zaujímavú príležitosť na otvorenie streleckého účtu si znovu pripísali domáci hráči QPR. Stalo sa tak práve po Daviesovom faule a nasledovnom priamom kope z osemnástich metrov. Exekúciu štandardky zobral na svoje plecia domáci líder Joey Barton, ktorý nádherne zakrútil loptu ponad múrik, no tá napokon zasiahla iba ľavú bočnú sieť McGregorovej bránky. Škót sa za loptou iba obzeral.
     
    27
    Na zem ho ale v zápätí zráža vlastný kapitán, ktorý si nedokázal v súlade s pravidlami poradiť proti šikovnému Rémymu. Francúzskeho bombardéra zastavil pred šestnástkou nečistým podrazením, pričom okrem priameho kopu pre Hoops nasleduje i žltá karta pre Curtisa Daviesa.
     
    26
    Medzitým na trávniku sleduje malé povstanie Hullu City, ktorý sa po nemastných-neslaných minútkach opäť dvíha.
     
    25
    Prezývku Houdini si Redknapp vyslúžil vďaka vzácnej schopnosti unikať z pásma zostupu, čo sa mu v jeho bohatej kariére podarilo nespočetne veľa krát. Ambície súčasného QPR sú ale ďaleko vyššie.
     
    24
    Harry Redknapp nezvyklo priamočiaro gestikuluje pri postrannej čiare. Harry „Houdini" pomýšľa v prológu Premier League po troch bodoch.
     
    23
    Zadné rady majú domáci predsa len o niečo koncentrovanejšie a konsolidovanejšie. Ofenzívy zatiaľ mlčia na oboch stranách.
     
    22
    Škótsky gólman sa ale po nesprávnom rozhodnutí stihol vrátiť do bránky a Jordon Mutch beztak po Traorého centri v koncovke premáchol.
     
    21
    McGregor vyprodukoval vo vlastnej šestnástke obrovskú mynelu, keď namiesto rozohrávky čakal na verdikt rozhodcu. Ten neprišiel a bola z toho veľmi nepríjemná situácia pre Tigers.
     
    20
    Tá druhá už patrila Rangers, ktorých okrem domáceho publika poháňa i nováčikovský entuziazmus. Na góly však stále iba čakáme.
     
    19
    Povstal však aj Steve Bruce, ktorému sa nepáči úpadok aktivity hostí. Tí sa po úvodnej desaťminútovke výrazne stiahli.
     
    18
    Po rohovom kope Queens Park Rangers sme síce nič zaujímavého nevideli, ale z druhej vlny sa domácim takmer podarilo otvoriť skóre. V obrovskej skrumáži sa najlepšie zorientoval Steven Caulker, ktorý dokázal prestrčiť loptu na Argentínčana Alejandra Faurlína. Ten sa šikovne zvrtol s loptou a z otočky sa strelou cez brániaceho Bruca snažil zaskočiť McGregora. Faurlínova strela z nejakých desiatich metrov sa však krútila tesne mimo ľavej žrde škótskeho gólmana. Loftus Road po prvýkrát povstal.
     
    17
    Po prvýkrát sa k lopte dostal Charlie Austin, ktorý sa pokúsil o pohotovú koncovku z otočky. Tá bola zablokovaná a extázu nepriniesol ani následný rohový kop.
     
    16
    Okrem gólov čakáme i na samotné zaujímavé príležitosti na ich exekúciu. Iniciatívu postupne preberajú domáci Londýnčania.
     
    15
    Queens Park napokon predsa zo svojej snahy vyťažil strelecký pokus, aj keď Rémy zakončoval iba do stredu bránky. Po štvrťhodine hry tak hráme naďalej bez gólov.
     
    14
    Domáci sa už-už dostávali do prvej gólovej príležitosti v tomto zápase. Dialo sa tak po exkluzívnej práci Mutchu, ktorý po zisku lopty na vlastnej polke založil rýchly brejk, no na jeho konci mu už Rémy nedokázal opätovať prihrávku. Veľká škoda pre R´s.
     
    13
    Armand Traoré sa dlhou loptou po lajne snažil vysunúť nebezpečného Rémyho, ktorého však na pravej strane výborne na dvakrát odzbrojil Curtis Davies. Hrať ale môžu napriek tomu domáci.
     
    12
    Livermora okamžite nato umravnil ďalší hriešnik Jordon Mutch. Craig Pawson neťahal kartu ani za túto nešportovú odplatu.
     
    11
    Úvodné desaťminútovku jednoznačne opanovali hostia z mesta rugby. Na takéto konštatovania je teraz kúsok času, pretože na zemi sa nachádza otrasený Joey Barton, ktorého lakťom zasiahol nabudený Livermore.
     
    10
    Jake Livermore si na pravej strane šikovne obhadzoval Dunna, ktorý stihol zahrať aspoň na rohový kop. Ten už ďalšie vzrušenie pred domácou svätyňou nepriniesol.
     
    9
    R´s sa po prvýkrát dostali k postupnej rozohrávke na polovici súpera, no Faurlínov center spacifikoval pred Rémym kapitán Davies.
     
    8
    Nadšenie domácich tribún výborným nástupom Tigrov čiastočne opadlo. Robertsonovi sa už tentokrát podarilo nájsť Jelaviča, no urastený Chorvát posielal loptu vysoko na bránku súpera.
     
    7
    The Hoops sa môžu až teraz konečne upokojiť, keď Robertson nedokázal nájsť dlhou loptou Jelaviča. Rob Green ale napriek tomu nemá komu rozohrať.
     
    6
    Hosťom sa po jeho exekúcii podarila vyprodukovať poriadna skrumáž pred Robertom Greenom, ktorý boxoval Snodgrassov center. City sa však ani z niekoľkonásobnej dorážky otvorenia skóre nedočkalo.
     
    5
    Centrujúcim hráčom bol napokon Robert Snodgrass, ktorý ťažil z neskorého dostúpenia v podaní Joeyho Bartona. Tigers pokračujú rohovým kopom z pravej strany.
     
    4
    Prácu mal teraz ten najskúsenejší z nich Rio Ferdinand, ktorý musel odpratať ostrý center v podaní Toma Inca. Anglický mazák to zvládol bez väčších problémov.
     
    3
    O niečo istejší na lopte sú hostia z Hullu. QPR sa naopak snaží vysporiadať s novým systémom troch stredných obrancov v defenzívnej línii.
     
    2
    Duel započal v elektrizujúcej atmosfére nabitého Loftus Road. Na ihrisku zatiaľ sledujeme opatrné oťukávanie z oboch strán.
     
    1
    Stretnutie na zaplnenom a hlučnom Loftus Road práve začalo! Úvodný výkop obstarali domáci v bielo-modrej sade dresov. Tigers v tmavom zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Queens Park Rangers: Green – Caulker, R. Ferdinand, Dunne – Simpson, Faurlín, Barton (C), Mutch, A. Traoré – Rémy, Austin
    Náhradníci: Murphy – Hill, M. Phillips, Onuoha, K. Henry, Hoilett, Zamora
    Manažér: Harry Redknapp (ENG)

    Hull City AFC: McGregor – Chester, C. Davies (C), Bruce – Elmohamady, Huddlestone, Robertson, Livermore, Snodgrass – Ince, Jelavič
    Náhradníci: Harper – Figueroa, Meyler, Brady, P. McShane, Aluko, Quinn
    Manažér: Steve Bruce (ENG)

    Rozhodca: Craig Pawson – S. Long, D. Bryan – K. Friend.
     
    Vitajte na Loftus Road, na jednom z troch stánkov, kde sa dnes zahajuje ročník 2014/15 anglickej Premier League.

    Na útulnom štadióniku je naplánované stretnutie čerstvého nováčika s celkom, na ktorý čaká náročná výzva druhej sezóny medzi elitou. Pri poslednej účasti sa Tigers v druhom ročníku porúčali späť do Championship. Mešťania sa okrem toho musia v tomto roku vysporiadať i s náročným programom súvisiacim s účasťou v pohárovej Európe.
    Tam sa chce v dohľadnej dobe dostať i ambiciózne mužstvo Tonyho Fernandesa. Cieľ pre túto sezónu ale zostáva jasný a síce umiestniť sa v okolí stredu tabuľky. Podarí sa to Jazdcom alebo ich čaká ďalší škrt cez rozpočet?

    Sezóna 2013/14:

    4. QPR: 23 – 11 – 12; skóre 60:44; body 80 (CH)
    16. Hull: 10 – 7 – 21; skóre 38:53; body 37

    Tento ukazovateľ je mnohých smeroch irelevantný. Rangers totiž v uplynulej sezóne museli absolvovať náročnú jazdu v Championship. S maximálne odretými ušami to však Jazdci zvládli a po náročnom play off sa prehrýzli späť medzi elitu. Všetko pritom mohlo byť inak. V rozhodujúcom zápase vo Wembley videl Gary O´Neil po hodine hry červenú kartu a QPR musel dohrávať o desiatich!
    Kráľovský klub to ale nezložilo a presne v 90. minúte prišla smrteľná rana od Bobbyho Zamoru, ktorý jedinou presnou trefou rozhodol o osude Londýnčanov. Tí sa momentálne pýšia vyváženým kádrom s viacerými skúsenými i talentovanými hráčmi. Všetkému navyše velí odborník Harry Redknapp, všetko je teda pripravené na úspešnú sezónu. Neraz to však v takýchto prípadoch skončilo krachom...
    QPR sa musí koncentrovať hneď od začiatku, veď v ostatných šiestich otváracích dueloch sezóny ukoristil len jediný bod!

    O niečo lepšie je na tom manažér Hullu Steve Bruce, ktorý z doterajších desiatich prológov získal rovnaký počet bodov. Vlani síce v úvode nestačil na iný londýnsky celok, keď podľahol Mourinhovej Chelsea (0:2), ale potom sa Tigri rozohrali k výbornej jeseni. Devízou City bola predovšetkým nepriepustná defenzíva a čaro domáceho KC Stadium. Mešťanom sa taktiež darilo v národnom pohári, kde dokráčali až do finále a napriek prehre si vyslúžili účasť v pohárovej Európe. V rámci akejsi prípravy už Tigers vyprevadili trenčiansky AS (0:0 a 2:1).
    Mimo pohárov sa však Hullu na jar nedarilo.
    Klub z mesta rugby totiž v roku 2014 získal druhý najnižší počet bobov (14) v Premier League (Cardiff 12)! V záverečných piatich dueloch sezóny navyše Tigers inkasovali vždy minimálne dvakrát, pričom na ligové víťazstvo čakajú už od 5. apríla 2014. Takáto katastrofálna bilancia by v nadchádzajúcom ročníku na záchranu stačiť nemusela.

    Zmeny v kádri

    Queens Park

    Príchody: R. Ferdinand (Manchester United), Caulker, Mutch (obaja Cardiff), Isla (Juventus/hosť.)
    Odchody: O´Neil (Norwich), Granero (Sociedad), A. Johnson (-), S. Mbia (-), A. Hughes (Brighton), Park Ji-Sung (-), Benayoun (Mac. Haifa), L. Young (k.k.)

    Hull City

    Príchody: Livermore
    (Tottenham), Snodgrass (Norwich), Ince (Blackpool), Maguire (Sheffield Utd.), A. Robertson (Dundee)
    Odchody: Long (Southampton), Koren (Melbourne), A. Faye (-), Fryatt (Nottingham), Stewart (Ispwich), Proschwitz (Brentford)

    Absencie:

    Obe mužstvá zahajujú sezónu v plnej sile!

    Vzájomné zápasy:

    Pre oba celky to bude vôbec prvé vzájomné stretnutie v rámci Premier League! V predchádzajúcich verziách anglických ligových súťaží sme sledovali dokopy 22 stretnutí na Loftus Road, no Tigers tu zvíťazili iba v dvoch prípadoch.
    Naposledy tu Hull triumfoval ešte v roku 1963 v rámci už neexistujúcej Division Three.

    Môj tip: 1
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Erik Farkaš

    Góly: 52. Chester(Quinn)

    Karty:   69. Dunne (QPR) – 27. Davies (HUL), 79. Jelavič (HUL)

    Nepremenená penalta: 84. Austin (QPR), brankár McGregor zneškodnil


    Queens Park Rangers: Green – Caulker, R. Ferdinand, Dunne – Simpson, Faurlín, Barton (C), Mutch, A. Traoré – Rémy, Austin
    Náhradníci: Murphy – Hill, M. Phillips, Onuoha, K. Henry, Hoilett, Zamora
    Manažér: Harry Redknapp (ENG)

    Hull City AFC: McGregor – Chester, C. Davies (C), Bruce – Elmohamady, Huddlestone, Robertson, Livermore, Snodgrass – Ince, Jelavič
    Náhradníci: Harper – Figueroa, Meyler, Brady, P. McShane, Aluko, Quinn
    Manažér: Steve Bruce (ENG)

    Rozhodca: Craig Pawson – S. Long, D. Bryan – K. Friend