Manchester United – Swansea 1:2 (kon.) | Leicester – Everton 2:2 (kon.) | QPR – Hull City 0:1 (kon.)
Stoke City – Aston Villa 0:1 (kon.) | West Bromwich – Sunderland 2:2 (kon.) | West Ham – Tottenham 0:1 (kon.)
Arsenal – Crystal Palace 2:1 (kon.)
koniec
Queens Park Rangers
0:1 (0:0)
Hull City AFC
Sobota 16.08.2014, 16:00 • Loftus Road (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Zaujímavé stretnutie na Loftus Road prinieslo pomerne nezaslúžené víťazstvo hostí z Hullu. Rangers boli predovšetkým v úvodnej časti zápasu nebezpečnejší, no do gólových momentov do neviedlo,. Naopak Tigers sa dokázali presadiť po domácej nedôslednosti pri bránení rohového kopu, keď nekrytý Chester otvoril hlavou skóre. Jazdcom v závere nepomohla ani darovaná penalta od Craiga Pawsona, keď Charlie Austin nevyzrel na výborného McGregora. Všetky tri body z dnešného duelu sa tak sťahujú na Loftus Road.

    Ďakujem za pozornosť a zároveň vás pozývam na sledovanie ďalšieho prenosu z hlavného mesta Anglicka, v ktorom bude Arsenal hostiť Crystal Palace. Začíname už o 18:30. (18:01:06)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Loic Rémy takmer v samom závere celého stretnutia vyrovnal, no pozorný Allan McGregor bol proti. Francúz sa šikovne dostal k prízemnej prihrávke od Hoiletta, obratne sa obtočil okolo prániaceho McShana, no z vnútra šestnástky na škótsku jednotku nevyzrel. McGregor stihol vyraziť nad seba a odrazenú loptu do bezpečia následne upratal kapitán Mešťanov Curtis Davies.
     
    90+3
    Loic Rémy otvoril cestu k vyrovnaniu pre striedajúceho Bobbyho Zamoru, ktorý však na okamih zaváhal, čo stačilo vracajúcemu sa Chesterovi na vypichnutie lopty.
     
    90+2
    Rangers sa už sústredia výhradne na nakopávané lopty do súperovej šestnástky, ale tadiaľ cesta zatiaľ nevedie. Defenzíva City je maximálne koncentrovaná.
     
    90+1
    Na začiatku bohatého päťminútového nadstavenia sme sledovali rohový kop QPR, no Austin poslal Hoilettov center iba mimo ľavej žrde.
     
    90
    Jazdcom to ale stále nejde. Hoilett teraz nedokázal prepasírovať loptu na Zamoru, pred ktorým operoval ryšavý McShane.
     
    89
    Harry Redknapp sedí frustrovaný na svojej lavičke, aj keď do konca zápasu zostáva i s nadstaveným časom nejakých päť minút.
     
    88
    Hektický záver na Loftus Road pokračuje. Po Hoilettovej prudkej prihrávke do vápna sa ku koncovke dostával Caulker, no pred ním exkluzívne zasiahol James Chester.
     
    87
    City prežilo i obrovský závar pred McGregorom, keď Chestera s Daviesom ani na dvakrát nedokázal prestreliť Rémy a v dorážke zlyhal i Zamora.
     
    86
    QPR sa ale nevzdáva a naďalej dobýja svojho súpera. Hosťujúce hradby ale naďalej držia. Do konca už veľa času nezostáva.
     
    84
    Charlie Austin však nedokázal vyrovnať a futbalová spravodlivosť tak dostala za dosť... Gólman Allan McGregor si vybral správnu stranu, keď šiel po svojej pravej ruke. Loptu dokázal pohotovo vyraziť pred seba a keďže v dorážke nepochodil ani zablokovaný Loic Rémy, skóre zostáva na cifre 0:1! Allan McGregor môže byť hrdinom.
     
    83
    Hrozitánska mynela Craiga Pawsona môže stáť Hull City minimálne dva body! Striedajúci Bobby Zamora vysunul na ľavej strane ďalšieho náhradníka Juniora Hoiletta, ktorý svojím centrom zasiahol brucho Jamesa Chestera. Napriek tomu však mladý rozhodca ukázal na biely bod a Rangers tak dostávajú jedinečnú šancu na vyrovnanie!
     
    82
    Tom Ince má na dnes dopracované a taktiež i Steve Bruce, ktorý vystriedal naposledy. Na jeho miesto príde David Meyler.
     
    81
    Allan McGregor po druhýkrát prekonaný, ale ani tentokrát sa sieť za jeho chrbtom nevlnila! Na Phillipsovu loptu od ľavej rohovej zástavky si najlepšie naskočil Loic Rémy, ktorý hlavičkoval k pravej žrdi, kde ešte dorážal Rio Ferdinand. Na bránkovej čiare však po druhýkrát stáli s McGregorom všetci svätí, respektíve Tom Huddlestone, ktorý odpálil loptu do povážlivého bezpečia.
     
    80
    Ofenzívny nápor QPR naberá na obrátkach a pokračovať bude môcť rohovým kopom, ktorý prichádza po práci Matta Phillipsa.
     
    79
    Nikica Jelavič strháva stav žltých kariet na stranu hostí, keď sa stáva druhým potrestaným hráčom Tigers. Stalo sa tak po nedovolenom zákroku dvadsať metrov od bránky.
     
    78
    Harry Redknapp sa púšťa do absolútneho vabanku a do hry posiela útočníka nato povolaného. Namiesto stopéra Dunna totiž prichádza hrdina minuloročného play off o Premier League Bobby Zamora.
     
    78
    Vyvrcholiť mohol vyrovnávajúcim gólom v podaní Ria Ferdinanda, no pretiahnutý center v podaní Bartona nemal nárok na úspech.

    Erik Farkaš

    Góly: 52. Chester(Quinn)

    Karty:   69. Dunne (QPR) – 27. Davies (HUL), 79. Jelavič (HUL)

    Nepremenená penalta: 84. Austin (QPR), brankár McGregor zneškodnil


    Queens Park Rangers: Green – Caulker, R. Ferdinand, Dunne – Simpson, Faurlín, Barton (C), Mutch, A. Traoré – Rémy, Austin
    Náhradníci: Murphy – Hill, M. Phillips, Onuoha, K. Henry, Hoilett, Zamora
    Manažér: Harry Redknapp (ENG)

    Hull City AFC: McGregor – Chester, C. Davies (C), Bruce – Elmohamady, Huddlestone, Robertson, Livermore, Snodgrass – Ince, Jelavič
    Náhradníci: Harper – Figueroa, Meyler, Brady, P. McShane, Aluko, Quinn
    Manažér: Steve Bruce (ENG)

    Rozhodca: Craig Pawson – S. Long, D. Bryan – K. Friend