Manchester United – Swansea 1:2 (kon.) | Leicester – Everton 2:2 (kon.) | QPR – Hull City 0:1 (kon.)
Stoke City – Aston Villa 0:1 (kon.) | West Bromwich – Sunderland 2:2 (kon.) | West Ham – Tottenham 0:1 (kon.)
Arsenal – Crystal Palace 2:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:1 (1:1)
Crystal Palace FC
Sobota 16.08.2014, 18:30 • Emirates Stadium (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Arsenal síce s maximálne odretými ušami, ale predsa zvládol úvodné ligové stretnutie sezóny 2014/15. Hosťujúci Orli im to ale nijako neuľahčili a hrdo bojovali až do samého záveru zápasu. Napokon ale predsa len zvíťazila futbalová kvalita, keď i so šťastím na konci rozhodol Aaron Ramsea. Eagles už v tom čase dohrávali bez vylúčeného Jasona Puncheona. Gunners tak započali svoju honbu za titulom povinnými tromi bodmi.

    S týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť. (20:28:21)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Nie, Szczesny loptu na dvakrát vyboxoval a navyše bol faulovaný. Nádeje hostí vyhasli, Arsenal svoju trojbodovú misiu zvládne.
     
    90+4
    No a výsledkom toho je rohový kop, ktorý na ľavej strane vybojoval Dwight Gayle. Podarí sa Crystal Palace senzačne vyrovnať?
     
    90+3
    Definitíva však príde až po poslednej piatej nadstavenej minúte. Crystal Palace sa ešte pokúsi o heroický nápor.
     
    90+1
    Arsenal FC dal gól!
    Londýnski Kanonieri napokon zrejme horkokrvne vyťažia tri body! Rohový kop z pravej strany sa hosťom ešte podarilo odvrátiť, no po následnom centri Chamberlaina z druhej vlny došlo k závaru, v ktorom sa po koncovkách Girouda a Koscielneho dostal k lopte Debuchy, ktorého strelu z piatich metrov ešte Speroni vyrazil, no na dorážku AARONA RAMSEYHO do prázdnej bránky už nemal nárok. Futbalovejší Gunners siahajú po všetkých troch bodoch.
     
    90
    Keith Millen sa snaží rozbiť nápor Gunners striedaním. Na hraciu plochu príde O´Keefe, ktorý nahradí vyšťaveného Yannicka Bolasieho.
     
    89
    Crystal Palace si ešte väčšmi komplikuje samý záver dnešného prológu, keď sa jeho najlepší hráč Jason Puncheon nechal vylúčiť. Všetko sa to stalo po zbytočnom dohratí Monreala, po ktorom nasledovala druhá žltá a zákonite červená karta.
     
    88
    Stále ešte nie je hotovo. Arsenal naďalej žije, stačí jedna podarená kombinácia či odrazená lopta. Gunners však zatiaľ o troch bodoch nepresvedčili.
     
    87
    Kamera v nádhernom detailnom zábere zabrala zachmureného Arséna Wengera, ktorý si štart veľkej sezóny predstavoval inak.
     
    85
    Na trávniku by ho rád oslávil Dwight Gayle, ktorý prichádza namiesto vyšťaveného Fraizera Campbella. Pokúsi sa CP uchmatnúť všetky tri body?
     
    84
    Vykúpenie domácich mohol obstarať Olivier Giroud, ktorému však chýbalo kúsok šťastia a presnej mušky. Francúzskeho zakončovateľa našiel vo vápne Santi Cazorla, Giroud sa následne odpútal od nového stopéra Delaneyho, no jeho krížna strela z okraja malého vápna letela len tesne mimo ľavej žrde. Speroni celú situáciu istil, no zasahovať nemusel. Eagles plachtia k cennému bodu.
     
    83
    Zmeniť sa to podarilo Debuchymu, ale jeho center bol pred hosťujúcich stopérov lahôdkou. Stále hráme za nerozhodného stavu.
     
    82
    Arsenal sa momentálne dostáva maximálne 23-25 metrov od bránky Juliana Speroniho. Odtiaľ padajú góly len zriedkavo.
     
    81
    Arsenal naďalej veľmi nervózny, zatiaľčo Crystal Palace úspešne pokračuje v časovej údržbe. Dokonca i s nadstavením necelá štvrťhodina.
     
    80
    O niečo väčšie znepokojenie ale vyčítať z tváre Arséna Wengera, ktorému zatiaľ unikajú potrebné dva body.
     
    79
    Dočasný tréner Orlov Keith Millen musí riešiť ďalšie nepríjemnosti súvisiace so zranením pravého beka Martina Kellyho.
     
    78
    Následný voľný kop rozohral sám postihnutý, no Sánchezov center smeroval len vysoko nad bránku. Dlháni domácich boli pritom rozostavení dobre.
     
    77
    Žltú kartu si vykoledovala i liverpoolska posila Martin Kelly, ktorý na pravej strane prebrúsil unikajúceho Alexisa Sáncheza.

    Erik Farkaš

    Góly: 45+1. Koscielny, 90+1. Ramsey – 35. Hangeland(Puncheon)

    Karty:   44. Chambers (ARS), 60. Cazorla (ARS) – 49. Puncheon (CRY), 68. Chamakh (CRY), 77. M.Kelly (CRY)   89. Puncheon (CRY)


    Arsenal FC: Szczęsny – Debuchy, Chambers, Koscielny, Gibbs – Wilshere, Arteta (C), Ramsey – A. Sánchez, Y. Sanogo, Cazorla
    Náhradníci: D. Martínez – Rosický, Giroud, Oxlade-Chamberlain, Monreal, J. Campbell, Coquelin
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    Crystal Palace FC: Speroni – M. Kelly, Dann, Hangeland, Ward – Puncheon, Jedinak (C), Ledley, Bolasie – Chamakh, F. Campbell
    Náhradníci: Hennessey – P. McCarthy, O´Keefe, Gayle, G. Murray, Bannan, Delaney
    Manažér: Keith Millen (ENG/dočasný)

    Rozhodca: Jon Moss – L. Betts, M. Scholes – R. Madley