Manchester United – Swansea 1:2 (kon.) | Leicester – Everton 2:2 (kon.) | QPR – Hull City 0:1 (kon.)
Stoke City – Aston Villa 0:1 (kon.) | West Bromwich – Sunderland 2:2 (kon.) | West Ham – Tottenham 0:1 (kon.)
Arsenal – Crystal Palace 2:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:1 (1:1)
Crystal Palace FC
Sobota 16.08.2014, 18:30 • Emirates Stadium (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Arsenal síce s maximálne odretými ušami, ale predsa zvládol úvodné ligové stretnutie sezóny 2014/15. Hosťujúci Orli im to ale nijako neuľahčili a hrdo bojovali až do samého záveru zápasu. Napokon ale predsa len zvíťazila futbalová kvalita, keď i so šťastím na konci rozhodol Aaron Ramsea. Eagles už v tom čase dohrávali bez vylúčeného Jasona Puncheona. Gunners tak započali svoju honbu za titulom povinnými tromi bodmi.

    S týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť. (20:28:21)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Nie, Szczesny loptu na dvakrát vyboxoval a navyše bol faulovaný. Nádeje hostí vyhasli, Arsenal svoju trojbodovú misiu zvládne.
     
    90+4
    No a výsledkom toho je rohový kop, ktorý na ľavej strane vybojoval Dwight Gayle. Podarí sa Crystal Palace senzačne vyrovnať?
     
    90+3
    Definitíva však príde až po poslednej piatej nadstavenej minúte. Crystal Palace sa ešte pokúsi o heroický nápor.
     
    90+1
    Arsenal FC dal gól!
    Londýnski Kanonieri napokon zrejme horkokrvne vyťažia tri body! Rohový kop z pravej strany sa hosťom ešte podarilo odvrátiť, no po následnom centri Chamberlaina z druhej vlny došlo k závaru, v ktorom sa po koncovkách Girouda a Koscielneho dostal k lopte Debuchy, ktorého strelu z piatich metrov ešte Speroni vyrazil, no na dorážku AARONA RAMSEYHO do prázdnej bránky už nemal nárok. Futbalovejší Gunners siahajú po všetkých troch bodoch.
     
    90
    Keith Millen sa snaží rozbiť nápor Gunners striedaním. Na hraciu plochu príde O´Keefe, ktorý nahradí vyšťaveného Yannicka Bolasieho.
     
    89
    Crystal Palace si ešte väčšmi komplikuje samý záver dnešného prológu, keď sa jeho najlepší hráč Jason Puncheon nechal vylúčiť. Všetko sa to stalo po zbytočnom dohratí Monreala, po ktorom nasledovala druhá žltá a zákonite červená karta.
     
    88
    Stále ešte nie je hotovo. Arsenal naďalej žije, stačí jedna podarená kombinácia či odrazená lopta. Gunners však zatiaľ o troch bodoch nepresvedčili.
     
    87
    Kamera v nádhernom detailnom zábere zabrala zachmureného Arséna Wengera, ktorý si štart veľkej sezóny predstavoval inak.
     
    85
    Na trávniku by ho rád oslávil Dwight Gayle, ktorý prichádza namiesto vyšťaveného Fraizera Campbella. Pokúsi sa CP uchmatnúť všetky tri body?
     
    84
    Vykúpenie domácich mohol obstarať Olivier Giroud, ktorému však chýbalo kúsok šťastia a presnej mušky. Francúzskeho zakončovateľa našiel vo vápne Santi Cazorla, Giroud sa následne odpútal od nového stopéra Delaneyho, no jeho krížna strela z okraja malého vápna letela len tesne mimo ľavej žrde. Speroni celú situáciu istil, no zasahovať nemusel. Eagles plachtia k cennému bodu.
     
    83
    Zmeniť sa to podarilo Debuchymu, ale jeho center bol pred hosťujúcich stopérov lahôdkou. Stále hráme za nerozhodného stavu.
     
    82
    Arsenal sa momentálne dostáva maximálne 23-25 metrov od bránky Juliana Speroniho. Odtiaľ padajú góly len zriedkavo.
     
    81
    Arsenal naďalej veľmi nervózny, zatiaľčo Crystal Palace úspešne pokračuje v časovej údržbe. Dokonca i s nadstavením necelá štvrťhodina.
     
    80
    O niečo väčšie znepokojenie ale vyčítať z tváre Arséna Wengera, ktorému zatiaľ unikajú potrebné dva body.
     
    79
    Dočasný tréner Orlov Keith Millen musí riešiť ďalšie nepríjemnosti súvisiace so zranením pravého beka Martina Kellyho.
     
    78
    Následný voľný kop rozohral sám postihnutý, no Sánchezov center smeroval len vysoko nad bránku. Dlháni domácich boli pritom rozostavení dobre.
     
    77
    Žltú kartu si vykoledovala i liverpoolska posila Martin Kelly, ktorý na pravej strane prebrúsil unikajúceho Alexisa Sáncheza.
     
    76
    Alexis sa snažil zapojiť do hry čerstvého Girouda, no Čilanov prudký center ho nájsť nemohol. Olivieorvi chýbali asi dva metre, aby dosiahol na loptu.
     
    75
    Realizačný tím Eagles musí okamžite reagovať, pretože momentálne hrá bez jedného stopéra. Už sa tak deje, namiesto zraneného Danna príde Damien Delaney.
     
    74
    Toto sú nepríjemné momenty pre hostí... Na zemi sa ocitá Scott Dann, kľúčová postava dnešného výkonu Eagles, a zdá sa, že dnešný duel pre neho skončil!
     
    73
    No, tak Hangeland si veľmi hlasno pýtal pokutový kop, keď evidentne stiahol na zem Oliviera Girouda. Jon Moss však aj tentokrát rozpažil.
     
    72
    Z náporu červených plynula koncovka v podaní Aarona Ramseyho, ktorý zo strednej vzdialenosti mieril do stredu bránky.
     
    71
    Krátko nato nasledoval i ďalší rohový kop Gunners, no Orli sa i tentokrát dokázali bez väčších problémov ubrániť.
     
    70
    Arsenal pokračoval v rastúcom nápore rohovým kopom, no Cazorlov center odvrátil dobre postavený Scott Dann.
     
    69
    Manažér Arséne Wenger strieda i naposledy, keď z ihriska stiahne Wilshera. Na jeho miesto príde rýchly Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    68
    Marouane Chamakh sa už dočkal žltej karty, ktorú si už neraz v priebehu druhej polky pýtal. Stalo sa tak až po ďalšom zákroku na Santiho Cazorlu.
     
    67
    Privysoká lopta i na Girouda, ktorý ju nedokázal spracovať. Julian Speroni si púšťa guľatý nezmysel na prsia a pokračuje v časovej údržbe.
     
    66
    Z konceptu je vyhodený i Alexis Sánchez, ktorý je zrelý na striedanie. Ako alternatíva sa ponúka rýchlonohý Oxlade-Chamberlain.
     
    65
    Pomaly vstupujeme do poslednej štvrtiny zápasu a Arsenal je stále mimo rytmu. Crystal Palace sa pomalými krôčikmi blíži k senzácii.
     
    64
    Chamakh sa ocitá v ďalšej nervóznej situácii, keď zozadu zbúral rozohrávajúceho Cazorlu. Napriek Španielovym apelom z toho karta nie je.
     
    63
    Marouane Chamakh zahral na hranici šestnástky rukou, ktorú však mal dostatočne pri tele a penalta alebo priamy kop sa tak rozohrávať nebude.
     
    62
    Yaya Sanogo dostáva od Wengera vykúpenie, keď po bledom hodinovom výkone môže konečne striedať. Dnes to nebol jeho deň, zmenu môže priniesť Olivier Giroud.
     
    61
    Yaya Sanogo je dnes márny a nezmenil to ani po Sánchezovej prihrávke, keď sa nedokázal odpútať od ľavého beka Warda.
     
    60
    Po hodine hry vidíme druhú žltú kartu pre domáceho hráča. Jej adresátom sa stal Santi Cazorla, ktorý prerezal postup stredopoliara Ledleyho.
     
    59
    Cazorla však centroval na bližšiu žrď, kde našiel iba svojho bývalého spoluhráča Chamakha, ktorý môže vyvážať loptu do bezpečia.
     
    58
    Arsenal sa stále nie a nie dostať do počiatočných obrátok, ktoré by mali znamenať dokonanie obratu. Možno sa tak stane po nasledujúcom rohovom kope.
     
    57
    Crystal Palace si medzičasom pripísal i tretí strelecký pokus, keď zakončoval Puncheon. Jeho skákavý pokus poza šestnástky však smeroval iba do stredu.
     
    56
    Arsenal si aj naďalej drží 75%-nú prevahu v držaní lopty. Na ten najdôležitejší ukazovateľ a síce skóre to je stále remíza.
     
    55
    Po Alexisovej spolupráci na pravej strane s Debuchym prišiel center druhého menovaného, ktorý však objavil iba hlavu Scotta Danna.
     
    54
    Striedanie post-za-post, ktoré by predsa len malo priniesť viacej ofenzívy na ľavú stranu Gunners. Uvidíme, ako to bude fungovať v praxi.
     
    53
    Zmena na domácej strane už prebieha, avšak nejedná sa o avizovaného Girouda, ale na trávnik vybehne Nacho Monreal. Miesto mu prepustil Kieran Gibbs.
     
    52
    Kamera si vybrala zatiaľ absolútne vypojené Sanoga a následne prestrihla na rozcvičujúceho sa Girouda. Ich výmena možno príde už čoskoro.
     
    51
    Crystal Palace si užil hádam prvé, viac než dvojminútové pôsobenie na polovici favorita. Ku gólovej príležitosti to ale neviedlo.
     
    50
    Z akcie Gunners napokon nebolo vôbec nič, keď Santiho Cazorlu odzbrojil pred šestnástkou ex-Liverpoolčan Martin Kelly.
     
    49
    Hostia sa po exekúcii rohového kopu nestíhali vrátiť späť a už sa tu okamžite rodil rýchly brejk Gunners. Ten sa i za cenu nedovoleného zákroku snažil zastaviť Puncheon, ktorý pri najbližšom prerušení uvidel žltú kartu.
     
    48
    Naopak Bolasie dostal priestoru viac než dosť a dokonca to využil na zisk rohového kopu. Ten sa však hosťom nepodaril.
     
    47
    Crystal Palace začína aj druhú polku v pozorne zatiahnutom bloku pred gólmanom Speronim. Arsenal nedostáva priestor na kombináciu.
     
    46
    Vitajte späť na severe Londýna, kde budeme pokračovať druhým dejstvom. Ani jeden z manažérov v polčase nestriedal.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Favorit malého londýnskeho derby zatiaľ v dnešnom zápase príliš nepresvedčil a dokonca prehrával. Po polhodine hry vytrestal domácich Brede Hangelad. Rovnaký hráč však pochybil na druhej strane pri bránení Koscielneho a Gunners sa tak podarilo vstreliť dôležitý motivujúci gól pred druhým polčasom.

    Ten začína približne o 19:32 a Arsenal sa v ňom bude snažiť o dokonanie obratu.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Arsenal FC dal gól!
    V úvode nadstaveného času prichádza dôležitá vzpruha pre Kanonierov! Domácim sa taktiež podarilo odpovedať po štandardnej situácii a taktiež sa tak stalo po nedôraze defenzívy súpera. Alexis Sánchez rozohrával z vyše 25 metrov voľný kop, ktorý posielal na prvú žrď. Tam sa od defenzívnej línie Orlov odpútal LAUERNT KOSCIELNY, ktorý nedal zblízka Speronimu šancu. Lopta z jeho hlavy zamierila presne k pravej žrdi, kam argentínsky gólman nemohol dosiahnuť. Nepozorný Brede Hangeland si tak musí odpočítať plusový bod.
     
    45
    Rozhodcovská štvorica na čele s Jonom Mossom pridáva k úvodnému dejstvu ešte dve nadstavené minútky.
     
    44
    Crystal Palace sa snaží hroziť aspoň zriedkavými protiútokmi, ktorý teraz na polovici ihriska započal Fraizer Campbell. Ten však bol nedovolene stiahnutý domácim zadákom Calumom Chambersom, ktorý si týmto činom vyslúžil úvodnú žltú kartu v zápase.
     
    43
    Zónová obrana je jedna záležitosť, ale takéhoto zakončovateľa proste nemôžete (so všetkou úctou k Alexisovi) nechať osamote.
     
    42
    Kuriózny návrat anglickej réžie, ktorá si pripomenula Hangelandov gól. Obrovitého stopéra strážil Alexis Sánchez!
     
    41
    Možno ho z voľného kopu zapojí Santi Cazrola, ktorý bude rozohrávať Debuchym vybojovaný voľný kop z pravej strany.
     
    40
    Arsenal sa i naďalej trápi. Nedarí sa to zmeniť ani obrovitému Yayovi Sanogovi, ktorý je absolútne vypojený z hry.
     
    39
    Arséne Wenger už nervózne pobehuje popred svoju lavičku a možno už čaká na polčasovú prestávku. Jeho zverenci sú akoby obarení.
     
    38
    Hostia sa však zásluhou Hangelanda dokázali ubrániť a naďalej si tak držia jednogólové vedenie. Arsenal zatiaľ bezmocný.
     
    37
    Arsenal môže okamžite nato vyrovnať, pretože po Alexisovej akcii po pravej strane bude nasledovať ďalší rohový kop Gunners.
     
    35
    Crystal Palace dal gól!
    Šokujúce momenty na Emirates Stadium! Po Sczcesneho zaváhaní v rozohrávke na dvakrát hasil stopér Koscielny, no výnikajúci Puncheon dokázal vyťažiť aspoň rohový kop. Ten rozohrával práve tento anglický krídelník, ktorý výborne odcentroval do centrálnej časti malého vápna, kde sa od svojich strážcov dokázal odpútať BREDE HANGELAD. Obrovitý nórsky stopér prerazil všetko, čo mu stálo v ceste a presnou hlavičkou k pravej žrdi senzačne otvára skóre! Szczesny sa za loptou iba obzeral, na zákrok nemal žiaden nárok.
     
    33
    Arsenal pokračuje v kombináciách na súperovej polovici ihriska, avšak Cystal Palace sa i naďalej iba bráni.
     
    32
    Arsenal zatiaľ dominuje na lopte v 75 percentách držania lopty. Zahrá si aj gólman Szczesny, u ktorého pristála dlhá lopta od Ledleyho.
     
    31
    Na ten si najlepšie naskakoval nevysoký Alexis Sánachez, ktorý zostal rovnako prekvapený ako my. Lopta letel ďaleko mimo, rozohrávať bude Speroni.
     
    30
    Londýnsky Arsenal sa konečne dostal k ohrozeniu gólmana Juliana Speroniho, no tento pokus ho len ťažko mohol zaskočiť. Po ďalšej akcii po pravej strane prihrával agilný Alexis Sánchez na Ramseyho, ktorý si pripravil parketu a z nejakých dvadsiatich metrov prudko vystrelil. Jeho rana však smeroval takmer do stredu bránky a Speroni sa tak za loptou ďaleko naťahovať nemusel. Situáciu ale istil vyrazením do strany, po ktorom bude nasledovať rohový kop domácich.
     
    29
    Arsenal sa konečne pokúsil o zrýchlenú kombináciu, no po Wilsherovej prihrávku mu už Arteta nenarazil. Výborne vystúpil kapitán Jedinak.
     
    28
    Neplatilo to však o tejto Sanogovej strele, ktorá sa stratila ďaleko od pravej žrde pokojného Speroniho. Ten zatiaľ nemusel riešiť prakticky nič.
     
    27
    Chambers sa ale nestratil ani v minulom ročníku, keď zarputilo bojoval s Clyneom na pravej strane obrannej rady Southamptonu,.
     
    26
    Mladíček zo Southamptonu Calum Chambers robí na mňa veľký dojem, ktorý si začal budovať už počas predsezónnej prípravy, či zápasu Community Shield.
     
    25
    Ale predsa, hostia taktiež ukázali niečo zo svojho futbalového repertoáru. Ward na ľavej strane prestrčil loptu na Chamkha, ktorý sa však od Chambersa neodpútal.
     
    24
    Ozývajú sa zatiaľ predovšetkým priaznivci hostí, ktorí sú stále na vrchole blaha. Stále je však za nami iba štvrtina zápasu.
     
    23
    Stačí však jeden gól na jednej či druhej strane a všetko môže byť inak. Zatiaľ sme však príležitosť nato ešte nevideli.
     
    22
    Domácim stále chýbajú dostatočné obrátky, aby rozkrútili koncentrovanú defenzívu Eagles. Zatiaľ sledujeme podpriemerné stretnutie.
     
    21
    Crystal Palace si užíva vzácne minútky s loptou na kopačkách a minútky pomaly ubiehajú. Už máme za sebou takmer polovicu úvodnej časti.
     
    20
    Preťažená je predovšetkým ľavá strana, na ktorej prežíva vetry obranca Ward. Tentokrát však domáci zaútočili po druhej strane, kde sa poctivo vrátil Puncheon. Odkop od bránky pre Speroniho.
     
    19
    Momentálny stav im samozrejme vyhovuje, aj keď do konca zápasu ešte zostáva poriadna časová porcia. Takto to dokonca určite nevydržia...
     
    18
    Arsenal opäť kombinuje na polovici ihriska, čím sa snaží vytiahnuť hostí trochu vyššie, no tí zatiaľ vehementne odmietajú.
     
    17
    Aaron Ramsey sa snažil hĺbkovou prihrávkou z polky ihriska vysunúť Sanoga, no Walesanovu prihrávku pohltil iba Hangeland.
     
    16
    Cazorlov center od rohovej zástavky smeroval na Sanoga, ktorý sa pokúsil presadiť ekvilibristickou koncovkou. Jeho pätičku ale zablokoval Brede Hangeland.
     
    15
    Eagles už zdarne prežili úvodnú štvrťhodinku, ktorú si môžu odfajknúť z dnešného bodového účtu. Prežiť však budú musieť i nasledujúci rohový kop.
     
    14
    Rovnako dopadla i kombinácia Gunners, keď Cazorla zbytočne prehral Ramseyho. Speroni bol pri lopte skorej, Palace si môže opäť vydýchnuť.
     
    13
    Hostia si konečne užili prvý pobyt na súperovej polovici, ktorý by zniesol kritéria súrodej akcie. Puncheonov center ale smeroval presne na Szczesneho a bloky CP sa tak musia opäť zasunúť.
     
    12
    Fraizer Campbell na polovici ihriska prepadol cez Mikela Artetu a Crystal Palace tak konečne môže opustiť zákopy spred Speroniho.
     
    11
    Sem-tam sa tam lopta ocitne po pomocnej prihrávke stredových záložníkov v červenom, ale okamžite nato už hráme pred vápnom Orlov.
     
    10
    Tribúny za Szczesneho bránkou sa dnes mohli kľudne natiahnuť až po poliacu čiaru. Domáca polka ihriska je zatiaľ absolútne nevyužitá.
     
    9
    Ďalší strelecký pokus bol tentokrát zablokovaný Ramseymu, ktorý zo strednej vzdialenosti napálil loptu len do padajúceho Ledleyho.
     
    8
    Gunners príliš neprotestovali a opäť sa sústredia na svoje dobýjanie Speroniho bránky. K strele sa nedostal ani Sanogo, ale slučka sa postupne zaťahuje.
     
    7
    Domáca hádzaná už aj s Cazorlom pokračovala ďalej a po odvážnej otočke od Ramseyho sa domáci dožadovali penalty. Dann si ale podľa všetkého pomáhal vo vápne v súlade s pravidlami.
     
    6
    Arsenal zatiaľ podľa očakávaní futbalovejší, no zatiaľ tomu chýba zrýchlenie prechodovej fázy. Nepomohlo tomu ani prebiehajúce ošetrovanie Cazorlu.
     
    5
    Domáci prechod sa snažil urýchliť až Aaron Ramsey, ktorého dlhú diagonálu však Debuchy na hracej ploche nedobehol. Rozohrávať môže Speroni.
     
    4
    Eagles si však s loptou práve nepotykali a už je tu ofenzívny val Kanonierov. Domáci zatiaľ rozohrávajú postupne z polovice ihriska.
     
    3
    Crystal Palace sa po ťažkých desiatkach sekúnd môže stretnúť s loptou, keď Kieran Gibbs nepresne rozohral za postrannú čiaru.
     
    2
    Arsenal od prvých minúť operuje na polovici súpera s loptou na kopačkách. Na pravo kúzlil predovšetkým Sánchez, ktorý však loptu na Ramseyho prestrčiť nedokázal.
     
    1
    Stretnutie na Emirates Stadium práve začalo. Malé londýnske derby odštartovali hostia v žlto-modrej kombinácii. Arsenal v červenom zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Szczęsny – Debuchy, Chambers, Koscielny, Gibbs – Wilshere, Arteta (C), Ramsey – A. Sánchez, Y. Sanogo, Cazorla
    Náhradníci: D. Martínez – Rosický, Giroud, Oxlade-Chamberlain, Monreal, J. Campbell, Coquelin
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    Crystal Palace FC: Speroni – M. Kelly, Dann, Hangeland, Ward – Puncheon, Jedinak (C), Ledley, Bolasie – Chamakh, F. Campbell
    Náhradníci: Hennessey – P. McCarthy, O´Keefe, Gayle, G. Murray, Bannan, Delaney
    Manažér: Keith Millen (ENG/dočasný)

    Rozhodca: Jon Moss – L. Betts, M. Scholes – R. Madley.
     
    Vážení športoví priatelia, vitajte na Emirates Stadium, kde malým londýnskym derby uzavrieme sobotňajší program úvodného kola anglickej Premier League.

    Dnešný hostiteľ Arsenal FC patrí medzi absolútnych TOP-favoritov na zisk majstrovskej koruny pre sezónu 2014/15. To síce platilo i v predchádzajúcich rokoch, no tentokrát je sebavedomie Gunners neotrasiteľné. Arséne Wenger a jeho parta proste túži po trofejách. Štartovacím bodom by mohol byť minuloročný zisk FA Cup-u, či nedávne víťazstvo v rámci Community Shield (Manchester City 3:0).
    Naopak Crystal Palace čaká (pre nováčikov ďaleko náročnejšia) druhá sezóna medzi smotánkou anglického ligového futbalu. Orli sú radi, že sa jej vôbec dožili, veď po zbabranej jeseni to s Londýnčanmi vyzeralo všelijako. Situáciu však zachránil Walesan Tony Pulis, ktorý famóznou jarou vykúpil Eagles. Najlepší manažér uplynulého ročníka Premier League však pár hodín pred úvodným výkopom novej sezóny šokujúco rezignoval na svoju pozíciu.
    Ako sa dokážu hráči Crystal Palace vyrovnať s touto skutočnosťou? Budeme sledovať očakávanú krasojazdu Kanonierov? To je lajtmotívom malého londýnskeho derby na Emirates Stadium, ktoré začína už o 18:30.

    Sezóna 2013/14:

    4. Arsenal: 24 – 7 – 7; skóre 68:41; body 79
    11. Eagles: 13 – 6 – 19; skóre 33:48; body 45

    Dlhých deväť rokov čakali Gunners na zisk trofeje, no teraz majú na konte už dve v priebehu troch mesiacov! Nenašli by ste futbalovú diskusiu, kde by sa o tom viedla rozsiahla satiristická diskusia. Hitom internetu bola napríklad i doména s časovým počítadlom od poslednej trofeje Kanonierov. Za všetkým urobilo hrubú čiaru víťazstvo v uplynulom ročníku anglického FA Cup-u.
    Arsenal si vo finálovom zápase vo Wembley poradil s Hullom City (3:2 pp.) a dokonale sa tak namlsal pred novou sezónou, v ktorej by rád siahol i po tej najcennejšej trofeji. V lige to mali červeno-bieli rozohraté sľubne i pred rokom, no v jarnej fáze sa potýkali so stratou zraneného ťahúňa Ramseyho i s výpadkom formy špílmachra Mesuta Ozila. Tohtoročný Arsenal, podporený príchodom zaujímavých akvizícii túži po titule. Prvý schodík však musí zvládnuť už dnes.

    Pred rokom v rovnakej pozícii zlyhal, keď si ho na vlastnej pôde vychutnala Aston Villa (1:3). O niečo podobné by sa rád pokúsil i Crystal Palace, ktorý však prichádza na sever Londýna v otrasnom stave. Posádku Eagles totiž opustil jej lodivod Tony Pulis, ktorý si vlani svojou prácou získal náklonnosť fanúšikov i uznanie kritikov. Jeho zverenci skončili len štyri body za prvou polovicou tabuľky. Crystal Palace pritom preberal vo fáze, kedy mal z desiatich odohraných duelov na konte deväť porážok a beznádejne sa krčil na poslednej priečke.
    Mužstvo sa však pod jeho vedením každým zápasom zlepšovalo. Eagles dokonca finišovali sezónu s bilanciu 5 výhier, 2 remízy a len jedna porážka, čo im zabezpečilo premiérovú záchranu v Premier League! V predchádzajúcich štyroch pokusoch sa Orli poberali hneď v prvej sezóne medzi elitou. Stane sa tak i bez fanatického odborníka Tonyho Pulisa?

    Vzájomné zápasy:

    02.02.2014; Arsenal FC – Crystal Palace 2:0
    (2x Oxlade-Chamberlain)

    26.10.2013; Crystal Palace – Arsenal FC 0:2
    (Arteta, Giroud)

    14.02.2005; Arsenal FC – Crystal Palace 5:1
    (2x T. Henry, Bergkamp, J. A. Reyes, Vieira – A. Johnson)

    06.11.2004; Crystal Palace – Arsenal FC 1:1
    (Riihilahti – T. Henry)

    25.02.1998; Crystal Palace – Arsenal FC 1:2 (FA Cup)
    (B. Dyer – Anelka, Bergkamp)

    21.02.1998; Arsenal FC – Crystal Palace 1:0
    (Grimandi)

    Arsenal z doterajších šestnástich vzájomných duelov na vlastnej pôde proti Crystal Palace prehral len jediné!
    Pred dvadsiatimi rokmi rozhodol dvomi gólmi o výhre Orlov (2:1) John Salako. Kanonieri odvtedy nepadli ani vonku a jednoznačne skončili i dva minuloročné stretnutia.

    Zmeny v kádri

    Arsenal FC

    Príchody: Chambers (Southampton), Ospina (Nice), Debuchy (Newcastle), A. Sánchez (Barcelona),
    Odchody: Vermaelen (Barcelona), Jenkinson (West Ham/hosť.), Sagna (Manchester City), Fabiański (Swansea), Djorou (Hamburg), Bendtner (Wolfsburg), Eisfeld (Fulham), Park Chu-Young (-), Aneke (Waregem)

    Crystal Palace:

    Príchody: M. Kelly (Liverpool), Hangeland (Fulham), F. Campbell (Cardiff), Kettings (Blackpool)
    Odchody: Campaňa (Sampdoria), Parr (Ispwich), Moxey (Bolton), Gabbidon (-), Dikgacoi (Cardiff), N. Alexander (Hearts), Wilbraham (Bristol)

    Absencie:

    Nový náhradník Poliaka Szczesneho David Ospina sa v Londýne nestihol ani rozkukať a už sa trápi so zranením. Mimo by mal byť do konca tohto mesiaca.
    Na maródke dopĺňa dlhodobo zraneného Thea Walcotta, ktorý sa vráti až koncom septembra. Arséne Wenger nemá k dispozícii ani mladé pušky Gnabryho a Miyaichiho.

    Na druhej strane bude okrem odchádzajúceho Tonyho Pulisa absentovať zranená trojica Delaney, Thomas a Williams.
    Neistý zostáva i štart pravého zadáka Mariappu, ktorý by sa však podľa posledných správ mal dať do poriadku.

    Môj tip: 3:0
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Erik Farkaš

    Góly: 45+1. Koscielny, 90+1. Ramsey – 35. Hangeland(Puncheon)

    Karty:   44. Chambers (ARS), 60. Cazorla (ARS) – 49. Puncheon (CRY), 68. Chamakh (CRY), 77. M.Kelly (CRY)   89. Puncheon (CRY)


    Arsenal FC: Szczęsny – Debuchy, Chambers, Koscielny, Gibbs – Wilshere, Arteta (C), Ramsey – A. Sánchez, Y. Sanogo, Cazorla
    Náhradníci: D. Martínez – Rosický, Giroud, Oxlade-Chamberlain, Monreal, J. Campbell, Coquelin
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    Crystal Palace FC: Speroni – M. Kelly, Dann, Hangeland, Ward – Puncheon, Jedinak (C), Ledley, Bolasie – Chamakh, F. Campbell
    Náhradníci: Hennessey – P. McCarthy, O´Keefe, Gayle, G. Murray, Bannan, Delaney
    Manažér: Keith Millen (ENG/dočasný)

    Rozhodca: Jon Moss – L. Betts, M. Scholes – R. Madley