Manchester United – Swansea 1:2 (kon.) | Leicester – Everton 2:2 (kon.) | QPR – Hull City 0:1 (kon.)
Stoke City – Aston Villa 0:1 (kon.) | West Bromwich – Sunderland 2:2 (kon.) | West Ham – Tottenham 0:1 (kon.)
Arsenal – Crystal Palace 2:1 (kon.)
koniec
Queens Park Rangers
0:1 (0:0)
Hull City AFC
Sobota 16.08.2014, 16:00 • Loftus Road (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Loic Rémy takmer v samom závere celého stretnutia vyrovnal, no pozorný Allan McGregor bol proti. Francúz sa šikovne dostal k prízemnej prihrávke od Hoiletta, obratne sa obtočil okolo prániaceho McShana, no z vnútra šestnástky na škótsku jednotku nevyzrel. McGregor stihol vyraziť nad seba a odrazenú loptu do bezpečia následne upratal kapitán Mešťanov Curtis Davies.
     
    84
    Charlie Austin však nedokázal vyrovnať a futbalová spravodlivosť tak dostala za dosť... Gólman Allan McGregor si vybral správnu stranu, keď šiel po svojej pravej ruke. Loptu dokázal pohotovo vyraziť pred seba a keďže v dorážke nepochodil ani zablokovaný Loic Rémy, skóre zostáva na cifre 0:1! Allan McGregor môže byť hrdinom.
     
    83
    Hrozitánska mynela Craiga Pawsona môže stáť Hull City minimálne dva body! Striedajúci Bobby Zamora vysunul na ľavej strane ďalšieho náhradníka Juniora Hoiletta, ktorý svojím centrom zasiahol brucho Jamesa Chestera. Napriek tomu však mladý rozhodca ukázal na biely bod a Rangers tak dostávajú jedinečnú šancu na vyrovnanie!
     
    82
    Tom Ince má na dnes dopracované a taktiež i Steve Bruce, ktorý vystriedal naposledy. Na jeho miesto príde David Meyler.
     
    81
    Allan McGregor po druhýkrát prekonaný, ale ani tentokrát sa sieť za jeho chrbtom nevlnila! Na Phillipsovu loptu od ľavej rohovej zástavky si najlepšie naskočil Loic Rémy, ktorý hlavičkoval k pravej žrdi, kde ešte dorážal Rio Ferdinand. Na bránkovej čiare však po druhýkrát stáli s McGregorom všetci svätí, respektíve Tom Huddlestone, ktorý odpálil loptu do povážlivého bezpečia.
     
    79
    Nikica Jelavič strháva stav žltých kariet na stranu hostí, keď sa stáva druhým potrestaným hráčom Tigers. Stalo sa tak po nedovolenom zákroku dvadsať metrov od bránky.
     
    78
    Harry Redknapp sa púšťa do absolútneho vabanku a do hry posiela útočníka nato povolaného. Namiesto stopéra Dunna totiž prichádza hrdina minuloročného play off o Premier League Bobby Zamora.
     
    69
    Žltú kartu sme už videli i na druhej strane, keď si ju nedovoleným zákrokom na okraji šestnástky vyslúžil skúsený Richard Dunne, ktorý povalil k zemi Nikicu Jelaviča. Na karty teda 1:1.
     
    68
    Harry Redknapp konečne siahol do možností vlastnej striedačky, keď z nej vyslal dvojicu Matt Phillips a Hoilett. Miesta im prepustil Simpson s Faurlínom.
     
    64
    Hull City odmieta príležitosť na zásadnú ranu do väzov zdecimovaných Jazdcov! The Hoops opäť prepadli na polovici ihriska a Tigri sa na súpera vyrútili hneď v trojici. Stephen Quinns sa rútil na bránku stredom ihriska, následne si pred šestnástkou prekvapivo vybral Inca namiesto Jelaviča. Nerátala s tým ani domáca defenzíva, ktorá sa až príliš sústredila na chorvátskeho zakončovateľa. Mladík Ince však ponúknutou tutovkou pohrdol, keď v nájazde trafil iba nohy padajúceho Greena.
     
    52
    Hull City dalo gól!
    Domáci nedôraz na ľavej strane ich stál nerozhodný stav! Po Traorého chybičke sa totiž kopal rohový kop, ktorý rozohrával Stephen Quinn. Írsky záložník zakrútil loptu na vzdialenejšiu žrď, kde na hranici malého vápna naskakoval JAMES CHESTER. Ten sa výborne odpútal od brániaceho Ria Ferdinanda a chladnokrvnou hlavičkou k pravej žrdi otvára skóre na Loftus Road! Robert Green zostal bez nároku na reakciu.
     
    46
    Tréner hostí Steve Bruce siahol v polčasovej prestávke k jednej zmene, keď z ihriska stiahol svojho syna Alexa. Na jeho miesto poslal Íra Paula McShana.
     
    44
    Steven Caulker sa mohol v novom pôsobisku uviesť priam rozprávkovo, keď si výborne nabehol na rohový kop v podaní Alejandra Faurlína. Bývala opora Cardiffu City sa parádne zavesila do vzduchu a hlavičkou k ľavej žrdi prekonala bezmocného McGregora. Na bránkovej čiare však reflexívne zasahoval pohotový Andrew Robertson, ktorý stačil vyhlavičkovať do strany. Loic Rémy už v následnej dorážke nepochodil.
     
    40
    Klbko nervov Joey Barton si môže odfajknúť prvého súpera. Robert Snodgrass v dnešnom zápase dohral. Škótove koleno povedalo nie, na jeho miesto príde hrdzavý Stephen Quinn.
     
    31
    Jazdcom začína toto stretnutie chutiť stále viac a viac. Vyhladovaným labužníkom je predovšetkým Loic Rémy, ktorý sa čoraz častejšie presadzuje proti defenzíve hostí. Tentokrát si na pravej strane povodil Jamesa Chestera, aby následne odcentroval na hlavu Charlieho Austina. Domáci obor sa výborne zavesil do vzduchu, no loptu poslal z hranice malého vápna len tesne mimo pravej žrde. McGregor znovu bez práce.
     
    28
    Druhú zaujímavú príležitosť na otvorenie streleckého účtu si znovu pripísali domáci hráči QPR. Stalo sa tak práve po Daviesovom faule a nasledovnom priamom kope z osemnástich metrov. Exekúciu štandardky zobral na svoje plecia domáci líder Joey Barton, ktorý nádherne zakrútil loptu ponad múrik, no tá napokon zasiahla iba ľavú bočnú sieť McGregorovej bránky. Škót sa za loptou iba obzeral.
     
    27
    Na zem ho ale v zápätí zráža vlastný kapitán, ktorý si nedokázal v súlade s pravidlami poradiť proti šikovnému Rémymu. Francúzskeho bombardéra zastavil pred šestnástkou nečistým podrazením, pričom okrem priameho kopu pre Hoops nasleduje i žltá karta pre Curtisa Daviesa.
     
    18
    Po rohovom kope Queens Park Rangers sme síce nič zaujímavého nevideli, ale z druhej vlny sa domácim takmer podarilo otvoriť skóre. V obrovskej skrumáži sa najlepšie zorientoval Steven Caulker, ktorý dokázal prestrčiť loptu na Argentínčana Alejandra Faurlína. Ten sa šikovne zvrtol s loptou a z otočky sa strelou cez brániaceho Bruca snažil zaskočiť McGregora. Faurlínova strela z nejakých desiatich metrov sa však krútila tesne mimo ľavej žrde škótskeho gólmana. Loftus Road po prvýkrát povstal.

    Erik Farkaš

    Góly: 52. Chester(Quinn)

    Karty:   69. Dunne (QPR) – 27. Davies (HUL), 79. Jelavič (HUL)

    Nepremenená penalta: 84. Austin (QPR), brankár McGregor zneškodnil


    Queens Park Rangers: Green – Caulker, R. Ferdinand, Dunne – Simpson, Faurlín, Barton (C), Mutch, A. Traoré – Rémy, Austin
    Náhradníci: Murphy – Hill, M. Phillips, Onuoha, K. Henry, Hoilett, Zamora
    Manažér: Harry Redknapp (ENG)

    Hull City AFC: McGregor – Chester, C. Davies (C), Bruce – Elmohamady, Huddlestone, Robertson, Livermore, Snodgrass – Ince, Jelavič
    Náhradníci: Harper – Figueroa, Meyler, Brady, P. McShane, Aluko, Quinn
    Manažér: Steve Bruce (ENG)

    Rozhodca: Craig Pawson – S. Long, D. Bryan – K. Friend