Japonsko – Kolumbia 1:4 (kon.) | Nigéria – Argentína 2:3 (kon.) | Bosna – Irán 3:1 (kon.)
Honduras – Švajčiarsko 0:3 (kon.) | Ekvádor – Francúzsko 0:0 (kon.)
koniec
Ekvádor
0:0 (0:0)
Francúzsko
Streda 25.06.2014, 22:00 • Maracanã, Rio De Janeiro • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Sagna perfektne odcentroval na hranicu malého vápna, kde bol Olivier Giroud, ktorý si excelentne naskočil na center a hlavičkou zakončoval, no len do rúk brankára Dominguéza!
     
    90
    Striedanie v tíme Ekvádor: z ihriska odchádza Noboa, prichádza Caicedo.
     
    88
    Pred pár sekundami bol v šanci Rémy, ktorý si vytvoril pozíciu pred hranicou šestnástky, napriahol a vypálil, no jeho strelu perfektne zlikvidoval gólman Domínguez, ktorý si zaslúži pochvalu!
     
    84
    Benzema si pekne vymenil loptu s Giroudom a našiel si voľný priestor v šestnástke, spracoval si loptu a vypálil, no priamo do stredu brány, kde boli ruky Domíngueza!
     
    83
    Ani neviem poriadne za čo, ale potrestaný žltou kartou je Ekvádorčan Erazo.
     
    82
    Ďalšia veľká šanca pre Ekvádor! Striedajúci Ibarra sa dostal k lopte na pravej hranici šestnástky, zasekol si Digneho a pálil, no len do rúk Huga Llorisa!
     
    82
    Striedanie v tíme Ekvádor: z ihriska odchádza Arroyo, prichádza Achiller.
     
    79
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Griezmann, prichádza Remy.
     
    74
    Obrovská šanca pre Francúzsko! Pred Domínguezom ostala nestrážená trojica Pogba, Benzema a Griezmann. Moussa Sissoko sa rozhodol pre center na Paula Pogbu, ktorý hlavičkou zakončoval dobre, no len tesne vedľa pravej žrde!
     
    67
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Matuidi, prichádza Olivier Giroud.
     
    64
    Striedanie v tíme Ekvádor: z ihriska odchádza Montero, prichádza Ibarra.
     
    62
    Matuidi si teraz našiel miesto v šestnástke, získal loptu od svojich spoluhráčov a vypálil ľavačkou, no len priamo do rúk brankára Ekvádoru, ktorý bezpečne vyrazil loptu mimo ďalšieho ohrozenia brány.
     
    60
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Sakho, prichádza Raphael Varane.
     
    58
    Na opačnej strane boli prízko ku gólu Francúzi. Karim Benzema najprv v šestnástke napálil do obrancu Ekvádora a po ňom aj Paul Pogba mieril len do ekvádorského obrancu Guagu. Celá obrana Ekvádora je v týchto chvíľach veľmi obetavá.
     
    54
    Obrovská šanca pre Ekvádor! Enner Valencia smeroval do prečíslenia 3/2 spoločne s Noboom a Monterom. Valencia sa rozhodol prihrať na pravú stranu voľnému Noboovi, ktorý si pripravil loptu na pravej strane pokutového územia, no vyslal príliš ležernú strelu, ktorá smerovala, hádam aj dva metre vedľa brány.
     
    50
    Tak napokon som sa mýlil, ten šlapák prišiel od Luisa Antonia Valenciu v páde, keďže Antonio Valencia obomi nohami zasiahol Lucasa Digneho a v tomto zápase predčasne končí!
     
    47
    Pogba prihral na pravú stranu na hranicu šestnástky Bacarymu Sagnovi, ktorý okamžite odcentroval do tesnej blízkosti brankára Domíngueza a tam našiel hlavičku Griezmanna, ktorý ľavačkou zakončoval vo vzduchu, no len do rúk Domíngueza, ktorý vytlačil loptu na pravú žrď!
     
    41
    Obrovská šanca pre Ekvádor! Arroyo odcentroval z ľavej hranice šestnástky ku vzdialenejšej tyči, kde stál Enner Valencia, ktorý pekne odhlavičkoval, no len do tela brankára Huga Llorisa! Asi najkrajšia akcia za prvý polčas.
     
    38
    Griezmann ocentroval k vzdialenejšej žrdi, kde našiel Paula Pogbu, ktorý zakončoval hlavičkou ku ľavej žŕdke a veľmi presne! Domínguez mal s vyrážaním problémy, no napokon vo výskoku loptu dokázal skrotiť.
     
    21
    Francúzi teraz zle rozohrali a lopty sa dokázal zmocniť Enner Valencia, ktorý pokračoval spoločne s Antoniom Valenciom do rýchleho útoku, no pred šestnástkou mu poslal už dlhú prihrávku, ktorý vystihol brankár Lloris.
     
    16
    Francúzi si vytvorili teraz dobrú príležitosť, do ktorej sa dostal Sissoko, ktorý z pravého horného rohu šestnástky pálil z voleja ku pravej žrdi, ale brankár Domínguez nemal s touto strelou najmenšie problémy.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly:

    Karty:   83. Erazo (ECU)   50. Luis Antonio Valencia (ECU)


    Ekvádor: Domínguez – Paredes, Guagua, Erazo, W. Ayoví – A. Valencia, Minda, Noboa, Montero – Arroyo ("C"), E. Valencia
    Náhradníci: Banguera – Ibarra, Méndez, Rojas, Caicedo, Bone, J. Ayoví, Baguí, Saritama, Martínez, Achilier, Gruezo

    Francúzsko: Lloris ("C") – Sagna, Koscielny, Sakho, Digne – Pogba, Schneiderlin, Matuidi – Griezmann, Benzema, Sisoko
    Náhradníci: Ruffier – Debuchy, Evra, Varane, Cabella, Valbuena, Giroud, Mavuba, Mangala, Ruffier, Rémy, Landreau

    Rozhodca: N. Doue – S. Yeo (obaja Pobrežie Slonoviny), J. Birumushahu (Burundi) – B. Kuipers (Holandsko)

    Diváci: 73 749