Japonsko – Kolumbia 1:4 (kon.) | Nigéria – Argentína 2:3 (kon.) | Bosna – Irán 3:1 (kon.)
Honduras – Švajčiarsko 0:3 (kon.) | Ekvádor – Francúzsko 0:0 (kon.)
koniec
Honduras
0:3 (0:2)
Švajčiarsko
Streda 25.06.2014, 22:00 • Arena Amazonia, Manaus • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    Štatistiky:

    Držanie lopty 60:40%
    Strely celkom 12:16
    Strely na bránku 5:13
    Strely mimo bránku 7:3
    Priame kopy 20:17
    Rohové kopy 8:1
    Ofsajdy 0:2
    Vhadzovanie 21:16
    Zásahy brankárov 10:6
    Fauly 17:18 (23:55:09)
     
    Tak a máme za sebou zápas, ktorý by sa dal nazvať aj zápasom jediného muža – Švajčiara Xherdana Shaqiriho, ktorý zostrelil Los Catrachos tromi gólmi. Honduras mal síce šance, dokonca dve aj také, z ktorých mal padnúť gól, no dnes mu jednoducho súdené nebolo. Tri body berú Švajčiari, Honduras končí, Helvéti postupujú ďalej. Ja ďakujem za pozornosť, dovidenia nabudúce.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Samozrejme, ako bolo dnes zvykom, akosi sa centeru do brány nechcelo, Švajčiari odvracajú loptu do bezpečia, mimo brány, v ktorej stojí Benaglio.
     
    90+1
    Posledná šanca na strelenie gólu. Máme tu štandardnú situáciu, šanca na dobrý center.
     
    90
    Nadstavujú sa dve minúty, Honduras si už iba prihráva loptu na svojej polovici.
     
    89
    Benaglio sa len trochu pretiahol po strele spoza šestnástky od hráča s číslom 3 na chrbte. Nositeľom tohto čísla je Figueroa.
     
    88
    Loptu majú na svojich kopačkách hráči Hondurasu, ktorí sa aj napriek jasnej prehre snažia ešte o čestný úspech, ktorý by si určite zaslúžili.
     
    87
    Zápas sa už iba dohráva, už ani nebude mať zmysel nadstavovať nejaké minúty. Uvidíme, koľko ich ale Pitana nadstaví.
     
    86
    Palacios strieľal z pomerne ostrého uhlu, ale jeho strela sa medzi tri tyče nedostala, len mimo do otvoreného priestoru.
     
    85
    Striedanie v tíme Švajčiarsko:za obrovského potlesku z ihriska odchádza trojgólový strelec tohto zápasu, ktorý sám porazil Honduras – Xherdan Shaqiri, prichádza Džemaili.
     
    84
    Až dvaja hráči Švajčiarska boli v ofsajde po tom, ako sa po krásnej akcii snažil vo vnútri šestnástky presadiť Rodriguez.
     
    83
    Inlerova bomba spoza šestnástky preverila schopnosti brankára Valladaresa. Poriadne sa popreťahoval, bola to dobre umiestnená strela k tyči.
     
    82
    Xherdan Shaqiri je druhým hráčom, ktorý na tomto šampionáte zaznamenal hattrick. Pred ním to dokázal Nemec Thomas Müller, ktorý nastrieľal tri góly Portugalsku.
     
    81
    Na druhej strane mohol pridať štvrtý gól zápasu Seferović spolu s hrdinom tohto zápasu Shaqirim, Honduras bol ale v strehu.
     
    80
    Mohlo byť kľudne 3:3, nebyť smoly, ktorá sprevádza Honduras po celý čas! Bengtson a jeho hlavička zoči voči Benagliovi skončila len na ňom, sedem metrová brána a on trafí 180 cm vysokého človeka. Neskutočné!
     
    78
    Palacios spadol v šestnástke po centri z pravej strany, po odraze lopty sa dostala k Bengtsonovi, ktorý pálil z prvej, len do pripraveného Benaglia!
     
    Xherdan Shaqiri je druhým hráčom, ktorý na tomto šampionáte zaznamenal hattrick. Pred ním to dokázal Nemec Thomas Müller, ktorý nastrieľal tri góly Portugalsku.


     
    77
    Striedanie v tíme Honduras: z ihriska odchádza Garcia, prichádza Najar.
     
    76
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Xhaka, prichádza Lang.

    Jakub Mitter

    Góly: 6. Shaqiri, 31. Shaqiri, 71. Shaqiri

    Karty:   65. Palacios (HON)


    Honduras: Valladares (C) – Beckeles, Bernárdez, Figueroa, J. C. García – Ó García, W. Palacios, Claros, Espinoza – Bengtson, Costly.
    Náhradníci: Lopez, Escober – Chávez, Montes, Izaguirre, J. Palacios, Chávez, Delgado, Garrido, M. Martínez, R. Martínez, Najar.

    Švajčiarsko: Benaglio – Lichtsteiner, Djourou, Schär, Rodríguez – Behrami, Inler (C) – Shaqiri, Xhaka, Mehmedi – Drmić.
    Náhradníci: Sommer, Bürki – R. Ziegler, Senderos, von Bergen, Lang, Barnetta, Stocker, Džemaili, Fernandes, Seferović, Gavranović.

    Rozhodca: Pitana ─ Maidana, Belatti