Japonsko – Kolumbia 1:4 (kon.) | Nigéria – Argentína 2:3 (kon.) | Bosna – Irán 3:1 (kon.)
Honduras – Švajčiarsko 0:3 (kon.) | Ekvádor – Francúzsko 0:0 (kon.)
koniec
Honduras
0:3 (0:2)
Švajčiarsko
Streda 25.06.2014, 22:00 • Arena Amazonia, Manaus • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    85
    Striedanie v tíme Švajčiarsko:za obrovského potlesku z ihriska odchádza trojgólový strelec tohto zápasu, ktorý sám porazil Honduras – Xherdan Shaqiri, prichádza Džemaili.
     
    82
    Xherdan Shaqiri je druhým hráčom, ktorý na tomto šampionáte zaznamenal hattrick. Pred ním to dokázal Nemec Thomas Müller, ktorý nastrieľal tri góly Portugalsku.
     
    80
    Mohlo byť kľudne 3:3, nebyť smoly, ktorá sprevádza Honduras po celý čas! Bengtson a jeho hlavička zoči voči Benagliovi skončila len na ňom, sedem metrová brána a on trafí 180 cm vysokého človeka. Neskutočné!
     
    78
    Palacios spadol v šestnástke po centri z pravej strany, po odraze lopty sa dostala k Bengtsonovi, ktorý pálil z prvej, len do pripraveného Benaglia!
     
    77
    Striedanie v tíme Honduras: z ihriska odchádza Garcia, prichádza Najar.
     
    76
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Xhaka, prichádza Lang.
     
    73
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Drmić, prichádza Seferović.
     
    71
    Švajčiarsko dalo gól! Je to jeho deň, jeho večer! Nakopnutá lopta na Drmića, ten sa dostal až do šestnástky z ľavej strany, vyrobil si obrancu, videl na druhej strane XHERDANA SHAQIRIHO, ktorý keď dostal loptu urobil kľučku a poslal loptu bez problémov do brány. Je to jeho hetrik! Honduras vs. Shaqiri 0:3!
     
    65
    Jerry Palacios vidí žltú kartu za nepríjemný zákrok, ktorým takmer zranil Schara.
     
    60
    Honduras sa dožaduje penalty! Skele načasovaná prihrávka, dobré spracovanie Bengtsona a následný výbeh Benaglia, ktorý znamenal zažehnanie nebezpečenstva. Penalta to naozaj byť nemala.
     
    58
    Opäť skvostná akcia Mehmediho so Shaqirim. Obaja hráči vyškolili troch obrancov Hondurasu. Mehmedi počkal, kým si Xherdan nabehne, prelobobal obrancu aby mohol jeho spoluhráč vystreliť, čo sa napokon aj podarilo, škoda, že len do Valladaresa!
     
    57
    Perfektná akcia Švajčiarska na ktorej konci bol Drmić, našprintoval si na pravú stranu, vypálil, no len do pripraveného Valladaresa. Dobrá šanca na gól, strela mierila k tyčke.
     
    51
    Tak toto hádam ani pravda nie je! Zahodená šanca Cháveza po tom, čo si po krásnej akcii Hondurasu a prihrávke od Jerryho Palacia obhodl brankára a s kľudom Angličana posielal loptu do prázdnej brány. Vtom však loptu na bránkovej čiare zasiahol vracajúci sa Rodriguez, ktorý zabránil už jasnému gólu, len to tak zahučalo!
     
    46
    Striedanie v tímu Honduras: z ihriska odchádza Roger Espinoza, prichádza Marvin Chávez.
     
    43
    Konečne sa hrá, Benaglio v poriadku a Drmić následne v šanci! Perfektný pas za obranu, ktorý neznamenal ofsajd a následná šanca tohto hráča. Škoda, že trafil len Valladaresa.
     
    40
    Zraného Costlyho nahrádza Jerry Palacios, mení sa teda ofenzíva Hondurasu, pomôže to?
     
    36
    Po faule sa kopal nepriamy kop, center z neho sa dostal na nabiehajúceho Inlera, ktorý sa snažil volejom prestreliť Valladaresa, tesne nad!
     
    31
    Švajčiarsko dalo gól! XHERDAN SHAQIRI je hrdinom doterajšieho priebehu zápasu! Perfektný pas z obrany až do útoku na Drmića, ten potiahol, videl na pravej strane voľného a rýchleho spoluhráča, ktorému adresoval prihrávku. Xherdan už nemal problém obstreliť brankára a poslať loptu k ľavej tyči!
     
    22
    Beckeles sa dostal k lopte, snažil sa ju z otočky vypáliť až do brány, bohužiaľ preňho trafil len voľný priestor nad bránou. Lopta je už v opatere jedného z divákov na tribúne v Manause.
     
    6
    Švajčiarsko dalo gól! XHERDAN SHAQIRI sa uvolňoval z pravej strany, robil si priestor na strelu, odhodlal sa k nej, vypálil a prevetral pravý horný roh Valladaresovej brány! Krásny gól do vinkľa. Nechytateľná strela.
     
    3
    Tak toto bola neuveriteľná šanca! Po ľavej strane potiahol loptu Drmić, poslal loptu pred bránu, kde operoval Shaqiri, ten poslal loptu smerom do brány, no trafil len do Valladaresa! Lopta sa odrazila na kopačku Xhaka, ktorý si už v hustom priestore plným bielych tiel nedokázal loptu skrotiť natoľko, aby ju poslal do brány!

    Jakub Mitter

    Góly: 6. Shaqiri, 31. Shaqiri, 71. Shaqiri

    Karty:   65. Palacios (HON)


    Honduras: Valladares (C) – Beckeles, Bernárdez, Figueroa, J. C. García – Ó García, W. Palacios, Claros, Espinoza – Bengtson, Costly.
    Náhradníci: Lopez, Escober – Chávez, Montes, Izaguirre, J. Palacios, Chávez, Delgado, Garrido, M. Martínez, R. Martínez, Najar.

    Švajčiarsko: Benaglio – Lichtsteiner, Djourou, Schär, Rodríguez – Behrami, Inler (C) – Shaqiri, Xhaka, Mehmedi – Drmić.
    Náhradníci: Sommer, Bürki – R. Ziegler, Senderos, von Bergen, Lang, Barnetta, Stocker, Džemaili, Fernandes, Seferović, Gavranović.

    Rozhodca: Pitana ─ Maidana, Belatti