Japonsko – Kolumbia 1:4 (kon.) | Nigéria – Argentína 2:3 (kon.) | Bosna – Irán 3:1 (kon.)
Honduras – Švajčiarsko 0:3 (kon.) | Ekvádor – Francúzsko 0:0 (kon.)
koniec
Honduras
0:3 (0:2)
Švajčiarsko
Streda 25.06.2014, 22:00 • Arena Amazonia, Manaus • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:00.
     
    Majstrovstvá sveta v Brazílii:
    ----------------------------------------------------
    Svetový šampionát sa odohrá na 12 štadiónoch v 12 mestách a prvenstvo spred štyroch rokov na ňom budú obhajovať Španieli. Medzi najväčších favoritov celého turnaja budú okrem nich patriť aj výbery domácej Brazílie, ale aj Argentíny či Nemecka, no karty môže zamiešať v podstate každý z 32 účastníkov rozdelených do ôsmich skupín po štyroch. Dokopy uvidíme 64 duelov tých najlepších svetových reprezentácií, pričom šampionát vyvrcholí 13. júla v Rio de Janeiro o 21:00 nášho SELČ. Čítaj viac...

    Cesta Hondurasu na MS:
    ----------------------------------------------------

    Honduras bol nasadený do tretej fázy kvalifikácie na MS. V skupine C sa stretol proti Paname, Kanade a Kube. Po dvoch nepresvedčivých výsledkoch na úvod kvalifikácie prišli výhry, vdaka ktorým Honduras získal 11 bodov a postúpil do poslednej časti kvalifikácie. So ziskom 15 bodov v 10 zápasoch si Honduras zaistil 3. miesto v skupine, ktoré zaručovalo postup na MS. Pozri aj ostatné tímy.

    Cesta Švajčiarska na MS:
    ----------------------------------------------------

    Švajčiarsko sa kvalifikovalo na šampionát, napriek tímovému zloženiu skupiny, skutočne skvele a kvalifikáciou prešlo ako nôž po masle. Na jeseň roku 2012 po štyroch zápasoch 10 bodový zisk so skóre 7:1 pod Alpami asi málokto čakal. Cenné víťazstvo 0:2 v Slovinsku potvrdili hráči rovnakým výsledkom doma nad Albánskom. Potom síce prišla strata bodu po remíze 1:1 s Nórskom, no výhra na Islande pomerom 0:2 smútok zmazala. Na jar hráči cestovali ďaleko na ostrov Cyprus, remíza 0:0 ich však mrzieť nemusela, vzápätí v odvete to už boli tri body po najtesnejšej výhre pomerom 1:0. Záver kvalifikácie bol rovnako skvelý, ako jej úvod. Najskôr to rozkrútila divoká remíza pomerom 4:4 s ostrovanmi z Islandu, keď domáci tím viedol už 4:1, no severania hrali do plných celý zápas a o ich remíze rozhodol v 91. minúte štvrtým gólom svojho tímu Gudmundsson. Nasledovali víťazstvá 0:2 v Nórsku a 1:2 v Albánsku, tie katapultovali Švajčiarsko na prvé miesto tabuľky, ktoré potvrdili posledným zápasom kvalifikácie, keď na domácej pôde pokorili Slovinsko. V desiatich zápasoch hráči ani raz neokúsili trpkosť prehry, tri zápasy sa skončili nerozhodne, z toho jeden veľmi divoko, keď diváci videli až osem gólov. Víťazstvo v skupine znamenalo priamu cestu na šampionát do Brazílie. Pozri aj ostatné tímy.

    10. Arena Amazonia (Manaus) – Manaus je hlavným mestom brazílskeho štátu Amazonia. Nový štadión Arena Amazonia stojí na mieste bývalého Estadio Vivaldao. Samotné mesto leží v srdci amazonského pralesa, a preto bol projekt výstavby štadiónu vedený smerom k ohľaduplnosti na životné prostredie. Nový štadión, na ktorom sa odohrajú štyri stretnutia základných skupín ponúkne pohodlný výhľad na futbal pre 39 118 divákov. Čítaj viac...

     
    Úvodné zostavy:

    Honduras: Valladares (C) – Beckeles, Bernárdez, Figueroa, J. C. García – Ó García, W. Palacios, Claros, Espinoza – Bengtson, Costly.
    Náhradníci: Lopez, Escober – Chávez, Montes, Izaguirre, J. Palacios, Chávez, Delgado, Garrido, M. Martínez, R. Martínez, Najar.

    Švajčiarsko: Benaglio – Lichtsteiner, Djourou, Schär, Rodríguez – Behrami, Inler (C) – Shaqiri, Xhaka, Mehmedi – Drmić.
    Náhradníci: Sommer, Bürki – R. Ziegler, Senderos, von Bergen, Lang, Barnetta, Stocker, Džemaili, Fernandes, Seferović, Gavranović.

    Rozhodca: Pitana ─ Maidana, Belatti.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto dnešného zápasu začína. Honduras v bielom, Švajčiarsko v červenom. Biely začínajú tento zápas zľava doprava. Honduras sa snaží rozvinúť tento útok zo zabezpečenej obrany.
     
    2
    Zatiaľ sa hrá opatrný futbal, ktorý vychádza zo zabezpečenej obrany. Pri lopte stále Honduras.
     
    3
    Tak toto bola neuveriteľná šanca! Po ľavej strane potiahol loptu Drmić, poslal loptu pred bránu, kde operoval Shaqiri, ten poslal loptu smerom do brány, no trafil len do Valladaresa! Lopta sa odrazila na kopačku Xhaka, ktorý si už v hustom priestore plným bielych tiel nedokázal loptu skrotiť natoľko, aby ju poslal do brány!
     
    4
    Hra sa po tejto šanci opäť vyrovnala, Hondurasu sa však nedarí dostať sa ďalej ako za poliacu čiaru.
     
    5
    Pri lopte už Švajčiari, ktorí sa snažia o rýchlu akciu, na ktorej konci by bola radosť z gólu. Po pravej strane sa o to snaží Shaqiri.
     
    6
    Švajčiarsko dalo gól! XHERDAN SHAQIRI sa uvolňoval z pravej strany, robil si priestor na strelu, odhodlal sa k nej, vypálil a prevetral pravý horný roh Valladaresovej brány! Krásny gól do vinkľa. Nechytateľná strela.
     
     
    7
    Beckeles chcel odpovedať rýchlym útokom vedúcim sprava. Švajčiari sa však dobre bránia, dokonca bol Mehmedi faulovaný, lopta teda pre červených.
     
    8
    Palacios posielal loptu na ľavú stranu na Espinozu, jeho strieľaný center smeroval až za bránu, odkop od Banegaliovej brány.
     
    9
    Hrá sa celkom zaujímavý futbal, Honduras sa snaží vyrovnať, no zatiaľ s amu to vďaka pozornej obrane nedarí.
     
    Trávnik v Manause dostal čo preto už v samom úvode zápasu.


     
    10
    Na tom istom probléme stroskotal aj Costly, ktorý si nedal pozor na Djouroua.
     
    11
    Bengston bol faulovaný po tom, čo si urobil dobrý deň z dvoch hráčov Švajčiarska.
     
    12
    Center zo štandardky bol síce dobrý, avšak najvyššie si nevyskočil Costly, ale jeden z hráčov v červenom. Následne loptu skrotil do svojich rukavíc Benaglio a bolo po probléme.
     
    13
    Honduras zatiaľ kontruluje hru, mali by ju červení, ale nie je to tak. Snaha o gól tu je, len či príde, to je otázka.
     
    14
    Zahral si aj Valladares, ktorý pomáha v rozohrávke, stále to je o zadných radoch a pomalom prechode do útoku. Teraz sa v ofenzíve previnil Bengtson, ktorý fauloval Behramiho.
     
    15
    Pri lopte teda Švajčiari, ktorí sa snažia o rýchly protiútok. Bude nasledovať priamy kop po tom, ako bol Shaqiri faulovaný asi 20 metrov pred šestnástkou Bernardezom.
     
    16
    Lopta len do múru, Valladares nemusel ani len zasahovať. Bude však z toho rohový kop, nechajme sa prekvapiť, čo prinesie.
     
    17
    Rodriguezov center bol pridlhý nato, aby bol aj skrotený. Švajčiari sú síce mimo šestnástky, no na polovici súpera a s loptou na kopačkách.
     
    18
    Nepríjemný zákrok na Shaqiriho od Palacia, hrá sa ďalej, avšak Xherdan ostáva ležať na trávniku. Mal by byť však v poriadku. Pri lopte sú hráči Hondurasu kombinujúci v strede poľa.
     
    19
    Espinoza sa snažil o strelu vnútrajškom, strela bola zblokovaná, lopta posunutá nákopom na druhú stranu ihriska na Xhaka, ktorý však nevedel čo s loptou, a tak ju napokon stratil.
     
    20
    Shaqiri je už zotavený, opäť sa dostal k lopte a nebezpečne spoza obrancu vystrelil, len mimo. Lopta skončila vedľa pravej tyče.
     
    21
    Hrá sa zatiaľ dobrý futbal so šancami na oboch stranách, Garcia teraz centroval loptu do vápna, tá bola však zrazená, máme tu prvý roh pre Honduras.
     
    22
    Beckeles sa dostal k lopte, snažil sa ju z otočky vypáliť až do brány, bohužiaľ preňho trafil len voľný priestor nad bránou. Lopta je už v opatere jedného z divákov na tribúne v Manause.
     
    23
    Honduras opäť začína so zabezpečenej obrany, snaží sa vyvinúť akýsi tlak, zatiaľ sa mu to však nedarí. Ku šestnástke sa im už dlho nepodarilo dostať – ak nerátame rohový kop.
     
    Ešte raz k Shaqirimu, ktorý sa stal prvým švajčiarskym hráčom od roku 1994, ktorý strelil gól na MS strelou vypálenú za hranicou pokutového územia.


     
    24
    Bengtson sa ocitol síce v malom, ale v ofsajde. Lopta teda pre Benaglia, ktorý odkopáva loptu ďaleko od svojej brány. V strede ihriska sa odohrali dva hlavičkové súboje po ktorých sa píska.
     
    25
    Vyzeralo to sľubne, Costly sa dostal sám k lopte nikým nekrytý, namiesto toho, aby potiahol loptu on odcetroval do územia, kde operoval len Lichtsteiner.
     
    26
    Figueroa teraz zostrelil svojho spoluhráča Clarosa, ktorý sa chytá za hruď, kopačkou to ale muselo bolieť! Chvíľu sa nehrá.
     
    27
    Mehmedi spolu so Shaqirim vymýšľali ďalšiu príležitosť zo strany Švajčiarska, ich akcia však stroskotala na Valladaresovi, takže lopta patrí momentálne bielym.
     
    28
    Xhaka fauloval Juana Carlosa Garciu, rozhodca si to však nevšimol, vyzeralo to celkom nevinne. Žiadna hrozba teda nehrozila, a tak si Švajčiari mohli prihrávať loptu jedna radosť.
     
    29
    Útočný faul od Xhaku, ktorý cítil šancu na zisk lopty, keď stál vedľa jediného beka Hondurasu. Škoda, že ho fauloval, možno by sa k nemu lopta prilepila ako lepidlo.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu hry a Shaqiriho na zemi. Ten je dnes po tom parádnom góle riadne okopávaný. Hondurasu sa snaha uprieť nedá, avšak na gól to ešte nestačí.
     
    31
    Švajčiarsko dalo gól! XHERDAN SHAQIRI je hrdinom doterajšieho priebehu zápasu! Perfektný pas z obrany až do útoku na Drmića, ten potiahol, videl na pravej strane voľného a rýchleho spoluhráča, ktorému adresoval prihrávku. Xherdan už nemal problém obstreliť brankára a poslať loptu k ľavej tyči!
     
     
    33
    Hondurasu sa už bude len veľmi ťažko doháňať tento stav. Aj keď sú pri lopte, čo z toho, keď sa im v ofenzíve nedarí.
     
    34
    Pravý obranca Lichtsteiner si urobil výlet pred šestnástku, nedokázal odcentrovať, nakoľko bol perfektne pokrytý hráčom z Hondurasu. Možno nabudúce mu to už vyjde.
     
    35
    Nepríjemná strela od Bengtsona, ktorý však Benagliovi nenarobila žiadne problémy, nakoľko smerovala ponad jeho bránu. Honduras a jeho snaha, no nič z toho.
     
    36
    Po faule sa kopal nepriamy kop, center z neho sa dostal na nabiehajúceho Inlera, ktorý sa snažil volejom prestreliť Valladaresa, tesne nad!
     
    37
    Hráči Hondurasu sa akosi rozfaulovali, ďalší center do šestnástky od Shaqiriho len na hlavu pripraveného Figueroa.
     
    38
    Costly sedí na zemi s nie peknou grimasou, bude musieť opustiť hraciu plochu, nehrá sa.
     
    39
    Máme tu menšiu občerstvovaciu prestávku, v Brazílii je teplo, Costly bude zrejme vystredaný kvôli jeho zraneniu nohy!
     
    40
    Zraného Costlyho nahrádza Jerry Palacios, mení sa teda ofenzíva Hondurasu, pomôže to?
     
    41
    Hondurasu sa podarilo vybojovať druhý rohový kop. Benaglio len vybxoval loptu a zložil sa na zem po súboji s Bengstonom. Zrejme si udrel hlavu aj o neho aj o zem. Leží otrasený na trávniku. Sommer sa už rozcvičuje!
     
    43
    Konečne sa hrá, Benaglio v poriadku a Drmić následne v šanci! Perfektný pas za obranu, ktorý neznamenal ofsajd a následná šanca tohto hráča. Škoda, že trafil len Valladaresa.
     
    44
    Benaglio sa zoznamuje s loptou po tom ako ho preveril Espinoza. Jeho strela sa radí len do kategórie ľahkých.
     
    45
    Lichtsteiner bol faulovaný Espinozom, možno by mu mohla byť aj udelená žltá karta, je to však na rozhodcovi, ktorý prvý polčas nechal karty oddychovať.
     
    45+1
    Zlá rozohrávka Hondurasu! Až štyria hráči v červenom sa rútili na troch bielych, Beckeles bol však na mieste a zažehnal nebezpečenstvo!
     
    45+2
    Nadstavujú sa len 2 minúty, v strede poľa bol faulovaný Djourou, celkom nepekne!
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas máme za sebou, dominovali v ňom hráči Švajčiarska, ktorých spasil Xherdan Shaqiri dvoma peknými gólmi. Honduras síce hrýzol, ale nie natoľko, aby sa presadil aj v ofenzíve. Nechajme sa prekvapiť čo prinesie polčas číslo dva, bude určite zaujímavý.
     
    Sprejovanie trávnika je ako tanec


     
    Štatistiky po prvom polčase:

    Držanie lopty 62:38%
    Strely celkom 5:9
    Strely na bránku 1:7
    Strely mimo bránku 4:2
    Priame kopy 9:11
    Rohové kopy 2:1
    Ofsajdy 0:0
    Vhadzovanie 11:4
    Zásahy brankárov 5:1
    Fauly 11:9
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tímu Honduras: z ihriska odchádza Roger Espinoza, prichádza Marvin Chávez.
     
    46
    Švajčiari rozohrávali druhý polčas, hneď od úvodu sa snažili o rýchly vstup, aby ešte viac podkúrili pod už dosť zuhoľnatených hráčov z Hondurasu.
     
    47
    Inler sa odhodlal k strele spoza šestnástky po Shaqiriho centri do vápna, ktorý odvrátili hráči Hondurasu. Situáciu predchádzal faul.
     
    48
    Pomaly sa k slovu dostáva Jerry Palacios a jeho banda, už sú síce v útoku, ale stále ďaleko od Benaglia.
     
    49
    Bengtsonovi nie je dopriate streliť gól! Lopta po Palaciosovom centri minula bránu a aj jeho hlavu len o milimetre!
     
    50
    Ďalšia sľubná akcia vedená Shaqirim tentoraz skončila na zadných radoch hráčov v bielom.
     
    51
    Tak toto hádam ani pravda nie je! Zahodená šanca Cháveza po tom, čo si po krásnej akcii Hondurasu a prihrávke od Jerryho Palacia obhodl brankára a s kľudom Angličana posielal loptu do prázdnej brány. Vtom však loptu na bránkovej čiare zasiahol vracajúci sa Rodriguez, ktorý zabránil už jasnému gólu, len to tak zahučalo!
     
    52
    Garcia zviedol tuhé boje so Shaqirim, jeho faul bol z kategórie nepotrebných,ale čo narobí, keď je Xherdan taký šikovný.
     
    53
    Hra sa trochu upokojila, hrá sa v strede ihriska, raz je pri lopte jeden tím, hneď nato už druhý. Do hry sa vpája aj nepresnosť okorenenou faulami.
     
    54
    Mehmedi sa dostal do prvého ofsajdu tohto zápasu po tom, ako sa ho snažil vysunúť Inler.
     
    55
    Ďalšia akcia v trojici a opäť takmer úspešná, nebyť Beckelesa, ktorý sa hádzal do prihrávok, mohol byť z toho Shaqiriho hetrik.
     
    56
    Honduras sa snaží útočiť či už s Chávezom či Espinozom, zatiaľ sa im už 50 minút preraziť nedarí, ťažko povedať, či sa im to aj nakoniec podarí.
     
    57
    Perfektná akcia Švajčiarska na ktorej konci bol Drmić, našprintoval si na pravú stranu, vypálil, no len do pripraveného Valladaresa. Dobrá šanca na gól, strela mierila k tyčke.
     
    58
    Opäť skvostná akcia Mehmediho so Shaqirim. Obaja hráči vyškolili troch obrancov Hondurasu. Mehmedi počkal, kým si Xherdan nabehne, prelobobal obrancu aby mohol jeho spoluhráč vystreliť, čo sa napokon aj podarilo, škoda, že len do Valladaresa!
     
    59
    Bengtson sa teraz snaží niečo vymyslieť s loptou na ľavej strane. Podarilo sa mu vybojovať rohový kop, dobre zakročil Lichtsteiner.
     
    60
    Honduras sa dožaduje penalty! Skele načasovaná prihrávka, dobré spracovanie Bengtsona a následný výbeh Benaglia, ktorý znamenal zažehnanie nebezpečenstva. Penalta to naozaj byť nemala.
     
    61
    Rohový kop pre Honduras, center bol príliš dlhý a dopadol fiaskom.
     
    62
    Chávez zviedol s Lichtsteinerom tvrdý súboj na ľavej strane, bude z toho štvrtý roh pre Honduras.
     
    Zápasu prihliada 40322 divákov


     
    63
    Dobre myslený, no zle prevedený center do šestnástky odvrátili hráči Švajčiarska rýchlosťou svetla, následne sa jeden z hráčov Hondurasu snažil o rýchly volej, netrafil! Štadión sa zasmial.
     
    64
    Schar leží na trávniku s bolestivou grimasou, vyzerá to s ním zle.
     
    65
    Jerry Palacios vidí žltú kartu za nepríjemný zákrok, ktorým takmer zranil Schara.
     
    67
    Dnes šťastena proste Hondurasu nepraje! Palaciosov center z ľavej strany bol predĺžený, vyskočil si naňho Garcia, ktorý narobil Benagliovi poriadne problémy. Švajčiarsky brankár si s loptou pohodlne poradil, hrá sa ďalej.
     
    68
    Hrá sa opäť len v strede ihriska, Honduras sa snaží o nakopávané lopty, ktoré končia len v zázemí.
     
    69
    Ďalší roh pre Honduras a opäť nevydarený. Benagliove rukavice loptu vzali a už nepustili, zle zahratý roh.
     
    70
    Shaqiri sa pokúšal o strelu z diaľky, ale napálil to len do obrancu.
     
    71
    Švajčiarsko dalo gól! Je to jeho deň, jeho večer! Nakopnutá lopta na Drmića, ten sa dostal až do šestnástky z ľavej strany, vyrobil si obrancu, videl na druhej strane XHERDANA SHAQIRIHO, ktorý keď dostal loptu urobil kľučku a poslal loptu bez problémov do brány. Je to jeho hetrik! Honduras vs. Shaqiri 0:3!
     
     
    73
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Drmić, prichádza Seferović.
     
    74
    Honduras sa snaží silou mocou, ale dnes je to proste deň Shaqiriho. Už minimálne šiesty roh sa podarilo vybojovať, avšak čo z toho, keď sa nedokážu presadiť.
     
    75
    Bengtsonova hlavička smerovala mimo Benagliovej brány.
     
    76
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Xhaka, prichádza Lang.
     
    77
    Striedanie v tíme Honduras: z ihriska odchádza Garcia, prichádza Najar.
     
    Xherdan Shaqiri je druhým hráčom, ktorý na tomto šampionáte zaznamenal hattrick. Pred ním to dokázal Nemec Thomas Müller, ktorý nastrieľal tri góly Portugalsku.


     
    78
    Palacios spadol v šestnástke po centri z pravej strany, po odraze lopty sa dostala k Bengtsonovi, ktorý pálil z prvej, len do pripraveného Benaglia!
     
    80
    Mohlo byť kľudne 3:3, nebyť smoly, ktorá sprevádza Honduras po celý čas! Bengtson a jeho hlavička zoči voči Benagliovi skončila len na ňom, sedem metrová brána a on trafí 180 cm vysokého človeka. Neskutočné!
     
    81
    Na druhej strane mohol pridať štvrtý gól zápasu Seferović spolu s hrdinom tohto zápasu Shaqirim, Honduras bol ale v strehu.
     
    82
    Xherdan Shaqiri je druhým hráčom, ktorý na tomto šampionáte zaznamenal hattrick. Pred ním to dokázal Nemec Thomas Müller, ktorý nastrieľal tri góly Portugalsku.
     
    83
    Inlerova bomba spoza šestnástky preverila schopnosti brankára Valladaresa. Poriadne sa popreťahoval, bola to dobre umiestnená strela k tyči.
     
    84
    Až dvaja hráči Švajčiarska boli v ofsajde po tom, ako sa po krásnej akcii snažil vo vnútri šestnástky presadiť Rodriguez.
     
    85
    Striedanie v tíme Švajčiarsko:za obrovského potlesku z ihriska odchádza trojgólový strelec tohto zápasu, ktorý sám porazil Honduras – Xherdan Shaqiri, prichádza Džemaili.
     
    86
    Palacios strieľal z pomerne ostrého uhlu, ale jeho strela sa medzi tri tyče nedostala, len mimo do otvoreného priestoru.
     
    87
    Zápas sa už iba dohráva, už ani nebude mať zmysel nadstavovať nejaké minúty. Uvidíme, koľko ich ale Pitana nadstaví.
     
    88
    Loptu majú na svojich kopačkách hráči Hondurasu, ktorí sa aj napriek jasnej prehre snažia ešte o čestný úspech, ktorý by si určite zaslúžili.
     
    89
    Benaglio sa len trochu pretiahol po strele spoza šestnástky od hráča s číslom 3 na chrbte. Nositeľom tohto čísla je Figueroa.
     
    90
    Nadstavujú sa dve minúty, Honduras si už iba prihráva loptu na svojej polovici.
     
    90+1
    Posledná šanca na strelenie gólu. Máme tu štandardnú situáciu, šanca na dobrý center.
     
    90+2
    Samozrejme, ako bolo dnes zvykom, akosi sa centeru do brány nechcelo, Švajčiari odvracajú loptu do bezpečia, mimo brány, v ktorej stojí Benaglio.
     
    Koniec zápasu.
     
    Tak a máme za sebou zápas, ktorý by sa dal nazvať aj zápasom jediného muža – Švajčiara Xherdana Shaqiriho, ktorý zostrelil Los Catrachos tromi gólmi. Honduras mal síce šance, dokonca dve aj také, z ktorých mal padnúť gól, no dnes mu jednoducho súdené nebolo. Tri body berú Švajčiari, Honduras končí, Helvéti postupujú ďalej. Ja ďakujem za pozornosť, dovidenia nabudúce.
     
    Štatistiky:

    Držanie lopty 60:40%
    Strely celkom 12:16
    Strely na bránku 5:13
    Strely mimo bránku 7:3
    Priame kopy 20:17
    Rohové kopy 8:1
    Ofsajdy 0:2
    Vhadzovanie 21:16
    Zásahy brankárov 10:6
    Fauly 17:18 (23:55:09)

    Jakub Mitter

    Góly: 6. Shaqiri, 31. Shaqiri, 71. Shaqiri

    Karty:   65. Palacios (HON)


    Honduras: Valladares (C) – Beckeles, Bernárdez, Figueroa, J. C. García – Ó García, W. Palacios, Claros, Espinoza – Bengtson, Costly.
    Náhradníci: Lopez, Escober – Chávez, Montes, Izaguirre, J. Palacios, Chávez, Delgado, Garrido, M. Martínez, R. Martínez, Najar.

    Švajčiarsko: Benaglio – Lichtsteiner, Djourou, Schär, Rodríguez – Behrami, Inler (C) – Shaqiri, Xhaka, Mehmedi – Drmić.
    Náhradníci: Sommer, Bürki – R. Ziegler, Senderos, von Bergen, Lang, Barnetta, Stocker, Džemaili, Fernandes, Seferović, Gavranović.

    Rozhodca: Pitana ─ Maidana, Belatti