Japonsko – Kolumbia 1:4 (kon.) | Nigéria – Argentína 2:3 (kon.) | Bosna – Irán 3:1 (kon.)
Honduras – Švajčiarsko 0:3 (kon.) | Ekvádor – Francúzsko 0:0 (kon.)
koniec
Ekvádor
0:0 (0:0)
Francúzsko
Streda 25.06.2014, 22:00 • Maracanã, Rio De Janeiro • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:00.
     
    Dnešný zápas bude druhým vzájomným pre obe reprezentácie. Naposledy sa Ekvádor a Francúzsko stretli v medzištátnom zápase 27.5.2008, keď Francúzi zdolali Ekvádorčanov výsledkom 2:0.

    Aktuálna situácia v skupine

    Francúzsko si pred štyrmi dňami už zabezpečilo postup do osemfinále jednoznačnou výhrou 2:5 nad Švajčiarskom. Je isté aj to, že ak by aj Galský kohút v tomto zápase prehral, tak by ostal na čele tabuľky, keďže má lepšie skóre než zhodou okolností druhý Ekvádor a je ťažko pravdepodobné, že Ekvádorčania nastrieľajú Francúzom šesť gólov.

    Ekvádor sa ocitá na prahu osemfinále. Ak by Švajčiarsko zdolalo Honduras a Ekvádor by podľahol Francúzsku, Švajčiari by sa radovali z postupu a na tretej priečke by ostal práve Ekvádor. Preto má juhoamerický celok pred sebou veľmi ťažkú úlohu: musí poraziť majstrov sveta z roku 1998 a majstrov Európy z rokov 1984 a 2000. Sme zvedaví, ako sa Ekvádor na tento zápas pripraví a či dokáže zdolať aj takéhoto silného súpera.

    1. Francúzsko, 6 bodov, 2 výhry, 8:2
    2. Ekvádor, 3 body, 1 výhra a 1 prehra, 3:3

    3. Švajčiarsko, 3 body, 1 výhra a 1 prehra, 4:6
    4. Honduras, 0 bodov, 2 prehry, 1:5

    Je jasné, že outsider skupiny Honduras už do osemfinále postúpiť nemôže. Svoj posledný zápas odohrá v rovnakom čase o 22:00 práve s reprezentantmi helvétskeho kríža. Samozrejme, tento zápas vám taktiež prinášame v podobe textového prenosu.
     
    Úvodné zostavy:

    Ekvádor: Domínguez – Paredes, Guagua, Erazo, W. Ayoví – A. Valencia, Minda, Noboa, Montero – Arroyo ("C"), E. Valencia
    Náhradníci: Banguera – Ibarra, Méndez, Rojas, Caicedo, Bone, J. Ayoví, Baguí, Saritama, Martínez, Achilier, Gruezo

    Francúzsko: Lloris ("C") – Sagna, Koscielny, Sakho, Digne – Pogba, Schneiderlin, Matuidi – Griezmann, Benzema, Sisoko
    Náhradníci: Ruffier – Debuchy, Evra, Varane, Cabella, Valbuena, Giroud, Mavuba, Mangala, Ruffier, Rémy, Landreau

    Rozhodca: N. Doue – S. Yeo (obaja Pobrežie Slonoviny), J. Birumushahu (Burundi) – B. Kuipers (Holandsko).
     
    Už nám doznela ekvádorska hymna, po nej nasleduje národná hymna Francúzska.
     
    Obe základné jedenástky sme si už predstavili, hráči sa pomaličky rozostavujú na trávniku a kapitáni si podávajú ruky.
     
    Ekvádor dnes nastúpi v žltých farbách. Francúzski futbalisti sa predstavia v poslednom zápase skupiny v dresoch bielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Dvojica Ekvádorčanov zahájila tento zápas. Francúzi útočia sprava doľava. Práve je tím galského kohúta pri lopte a prihráva si ju na útočnej polovici.
     
    2
    Loptu bude po nevydarenej akcii Francúzska rozohrávať brankár Ekvádora, Domínguez.
     
    3
    Digne sa teraz na ľavej strane pekne zbavil Paredesa a potom sa z ľavej strany šestnástky snažil na hranici nájsť Karima Benzemu, ale pozornejšia už bola ekvádorska obrana.
     
    4
    Koscielny sa snažil vysunúť po pravej strane Bacaryho Sagnu, no dôraznejší bol v súboji obranca Ayoví, ktorý získal loptu. Osvaldo Minda však následne nebezpečne zakročil proti Sissokovi a Francúzi majú tak loptu.
     
    5
    Sakho teraz vysielal krížny center z polovice ihriska na opačnú stranu, kde bol Sissoko, no poslal mu až príliš dlhú loptu, ktorá skončila za postrannou čiarou. Francúzi stále na útočnej polovici.
     
    Francúzsky obranca Bacary Sagna má v hľadisku minimálne jednu fanúšičku. Jeho manželka Ludivine si stretnutie s Ekvádorom nenechala ujsť.

    Ludivine Sagna gives her husband a wave before kick-off. Can #FRA keep up their 100% record? #WorldCup pic.twitter.com/OnZcmZmmzo

    — Sky Sports Football (@SkyFootball) June 25, 2014
     
    6
    Laurent Koscielny teraz predviedol individuálny pohyb v strede ihriska bližšie ku vlastnej polovici, ale stratil loptu, ktorá skončila mimo ihriska.
     
    7
    Francúzi budú zahrávať prvý rohový kop.
     
    7
    Griezmann posielal loptu na bližšiu žrď, no tam nebol nikto z jeho spoluhráčov. Lopta je teraz na kopačkách Ekvádorčanov.
     
    8
    Montero získal loptu po centri od Antonia Valenciu na ľavej hranici vápna, vykonal kľučku na Koscielneho, no tá mu príliš nevyšla a nedostal sa tak tento ekvádorsky záložník k strele.
     
    9
    Francúzsky útok nebol teraz domyslený až do konca, keďže prihrávka na ľavú stranu, kde šiel po čiare Digne bola veľmi do pohybu, teda ju Digne nedokázal zachytiť.
     
    10
    Z tribún počuť piskot pri útokoch Francúzov. Domáci Brazílčania viac držia palce juhoamerickým tímom, ako sme boli toho svedkami aj u iných zápasoch.
     
    11
    Prvá strela v tomto zápase. Sissoko si vymenil loptu s Benzemom pred šestnástkou, ten posunul nakrátko Griezmannovi, ktorý z hranice pokutového územia pálil, no jeho prízemná strela šla len vedľa pravej žrde.
     
    12
    Koscielny bol teraz faulovaný vo vlastnej šestnástke. Tvrdo do neho vletel kapitán Ekvádoru, Arroyo. Loptu zahráva brankár Hugo Lloris.
     
    13
    Z pravej strany to skúšal centrom Sissoko, no nepodarilo sa mu pretlačiť loptu cez Ayovího, ktorý vyrazil do outu.
     
    14
    Hra sa teraz preniesla do stredu poľa na istý čas, ale teraz je tu už útok Francúzov.
     
    15
    Francúzsky kombinácia s centrom na Sissoka od Pogbu po pravej strane šestnástky skončila len ofsajdovým verdiktom čiarového rozhodcu.
     
    16
    Francúzi si vytvorili teraz dobrú príležitosť, do ktorej sa dostal Sissoko, ktorý z pravého horného rohu šestnástky pálil z voleja ku pravej žrdi, ale brankár Domínguez nemal s touto strelou najmenšie problémy.
     
    17
    Enner Valencia teraz ostal určitú chvíľu ležať na trávniku, no teraz už odchádza z trávnika za pomoci lekárov.
     
    18
    Enner Valencia ešte trochu pokrivkáva, no je späť v hre. Francúzi sú s loptou v strede ihriska a snažia sa niečo vymyslieť.
     
    19
    Digne si vymenil loptu so Sissokom po ľavej hranici šestnástky a napokon druhý menovaný sa snažil vyslať rýchly center bližšie k stredu vápna, no nepreniesol cez Guaguu.
     
    20
    Moussa Sissoko si vytvoril priestor za šestnástkou, ale napokon už nepálil. Jeho spoluhráči majú však loptu stále pod kontrolou a smerujú do útoku.
     
    21
    Francúzi teraz zle rozohrali a lopty sa dokázal zmocniť Enner Valencia, ktorý pokračoval spoločne s Antoniom Valenciom do rýchleho útoku, no pred šestnástkou mu poslal už dlhú prihrávku, ktorý vystihol brankár Lloris.
     
    22
    Matuidi už bol takmer za zadnou čiarou, ale ešte sa mu podarilo odcentrovať do šestnástky, kde ale bol Guagua, ktorý vyrážal za postrannú čiaru na out pre galský kohút.
     
    23
    Enner Valencia bol vysunutý centrom až do šestnástky, no tam si ledva-ledva spracoval loptu a z ťažkého uhla pálil, no len mimo brány.
     
    24
    Ekvádor si chvíľu podržal na útočnej polovici Francúzov, no potom prišla nepresná vzdušná prihrávka na Antonia Valenciu a loptu už získalo Francúzsko.
     
    25
    Sissoko teraz hľadal z pravej strany pri šestnástke Griezmanna v priestore pred hranicou šestnástky na stredovej osi, no jeho prihrávka šla príliš na päty tomuto hráčovi.
     
    26
    Pogba teraz poľahky odcentroval na Griezmanna do šestnástky, ale tento center odrazila pozorná obrana Ekvádoru.
     
    27
    Z pravej strany to opäť centrom skúšal Sissoko, ktorý hľadal Benzemu, no nepresne. Druhýkrát to šlo podobne a Karim Benzema mal dobrú príležitosť, no hlavičkou neusmernil loptu do ekvádorskej siete, respektíve netrafil loptu.
     
    28
    Griezmann teraz fauloval Noboua v šestnástke počas francúzskej možnosti, no tá ostala nevyužitá. Na trávniku práve leží Noboa, ktorý je po tomto zákroku ošetrovaný.
     
    29
    Tak napokon to bol Matuidi, ktorý sa hlavou zrazil s Nobouom, ktorému nasadili na hlavu takú bielu sieťku, aby nekrvácal, pretože je jasne vidno, že Noboa si zranil hlavu súdiac podľa stôp od červenej tekutiny.
     
    31
    Pred Monterom sa teraz pred šestnástkou otvoril priestor, Ekvádorčan získal rýchlosť, ale príliš ležérne posunul na ľavú stranu Noboovi, ktorému už uchmatol loptu Paul Pogba.
     
    32
    Guagua sa teraz nepríjemne zrazil s Matuidim. Žltá karta to nie je, ale faul to bol jasný.
     
    33
    Bacary Sagna teraz podkopol Ayovího v súboji po ľavej strane a priebeh hry je opäť spomalený. Hra sa nám postupne kúskuje, pretože každú chvíľu sa udeje nejaký incident. Do konca prvého polčasu však ostáva ešte 12 minút.
     
    34
    Arroyo chcel z ľavej hranice šestnástky prihrávať do stredu pokutového územia Ennerovi Valenciovi, no túto ľahkú prízemnú loptu brankár Lloris vystihol a zachytil loptu do svojho náručia.
     
    35
    Pred vápnom sa dostal ku lopte Noboa, ktorý si vzdušnú loptu príliš nespracúval a pálil z prvej, no jeho projektil skončil len na francúzskom bloku.
     
    37
    Pogba posielal na Sissoka do šestnástky mäkkučkú loptu, no tá dopadla len ekvádorskych obrancov, ktorí si dokázali vybojovať loptu a odkopávajú ju.
     
    38
    Do Digneho sa teraz v priestore pri rohovej zástavke oprel Paredesa a bude to priamy kop pre Francúzsko.
     
    Na gól stále čakáme, ale v hľadisku je k videniu niekoľko naozaj zaujímavých fanúšikov. Brazília žije futbalom a je to vidieť na každom zápase.


     
    38
    Griezmann ocentroval k vzdialenejšej žrdi, kde našiel Paula Pogbu, ktorý zakončoval hlavičkou ku ľavej žŕdke a veľmi presne! Domínguez mal s vyrážaním problémy, no napokon vo výskoku loptu dokázal skrotiť.
     
    40
    Ekvádor sa snažil teraz vyraziť do rýchlej kontry, v ktorej mohol byť Montero, no všetko vyriešil Laurent Koscielny. Ekvádorčania majú však loptu na súperovej polovici.
     
    41
    Obrovská šanca pre Ekvádor! Arroyo odcentroval z ľavej hranice šestnástky ku vzdialenejšej tyči, kde stál Enner Valencia, ktorý pekne odhlavičkoval, no len do tela brankára Huga Llorisa! Asi najkrajšia akcia za prvý polčas.
     
    42
    Ekvádor a aj Francúzsko teraz už len vyčkáva. Antonio Valencia teraz stratil loptu na obrannej polovici a Benzema sa snažil vysunúť Griezmanna, no brankár Domínguez stihol včas zakročiť.
     
    44
    Karim Benzema sa teraz sám pustil do akcie. Šiel s loptou ku šestnástke, zasekol si Osvalda Mindu a pravačkou vystrelil ku pravej žrdi, no tam už bol pripravený brankár Domínguez.
     
    45
    Francúzi upokojili tempo hry a prihrávajú si s istotou na vlastnej polovici. Teraz zo skúšal ešte centrom Pogba, ktorý hľadal Benzemu, no nepresne.
     
    45+1
    Antonio Valencia sa teraz zrazil so Sakhom a máme tu tak ďalšiu zrážku. Žltá karta sa však nebude udeľovať a hra pokračuje ďalej.
     
    Ekvádorský stredopoliar Christian Noboa po tvrdom strete v stretnutí pokračuje, ale zdobia ho 'slušivá čiapočka'.


     
    45+2
    Tá sieťovaná čapica, ktorú má momentálne na hlave Christian Noboa má názov purban. Tak nie je to turban ako to u Turkov a Arabov býva, ale je tu purban.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme videli vcelku jasnú dominanciu Francúzska, ktoré bolo aktívnejšie, vytváralo si veľa šancí, no v tej najväčšej bol práve Ekvádor v priebehu 41. minúty, avšak ani toto gólom neskončilo. Preto je stav po prvých 45 minútach bezgólový.

    Druhý polčas sa začne približne o 23:04.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop od dvoch francúzskych hráčov znamená začiatok druhého polčasu.
     
    46
    Pri prvom francúzskom útoku bol Moussa Sissoko, no jeho center z pravej strany bol nepresný. Brankár Domínguez kope od brány.
     
    47
    Pogba prihral na pravú stranu na hranicu šestnástky Bacarymu Sagnovi, ktorý okamžite odcentroval do tesnej blízkosti brankára Domíngueza a tam našiel hlavičku Griezmanna, ktorý ľavačkou zakončoval vo vzduchu, no len do rúk Domíngueza, ktorý vytlačil loptu na pravú žrď!
     
    48
    Po pravej strane to teraz skúšal Luis Antonio Valencia, no bol odstavený Dignem, ktorý ho nebezpečne fauloval, takzvaným šľapákom. Digne je práve tým, ktorý tam teraz leží na trávniku.
     
    49
    Takmer celý tím Francúzska sa teraz z blízkosti prizerá na ošetrovanie Lucasa Dignu. Ten pravdepodobne v tomto zápase končí, lebo zatiaľ to príliš dobre nevyzerá.
     
    50
    Tak napokon som sa mýlil, ten šlapák prišiel od Luisa Antonia Valenciu v páde, keďže Antonio Valencia obomi nohami zasiahol Lucasa Digneho a v tomto zápase predčasne končí!
     
     
    52
    Montero smeroval do útoku, no jeho snahu a prienik zastavil Bacary Sagna, ktorý už vyráža do protiútoku.
     
    53
    Digne napokon po Matuidiho prihrávke ešte centroval do šestnástky, no to bolo už mimo ihriska, čo je neplatné. Pri lopte stále Francúzi.
     
    54
    Obrovská šanca pre Ekvádor! Enner Valencia smeroval do prečíslenia 3/2 spoločne s Noboom a Monterom. Valencia sa rozhodol prihrať na pravú stranu voľnému Noboovi, ktorý si pripravil loptu na pravej strane pokutového územia, no vyslal príliš ležernú strelu, ktorá smerovala, hádam aj dva metre vedľa brány.
     
    55
    Enner Valencia si teaz v súboji pridržal Laurenta Koscielneho na obrannej polovici, avšak nie je potrestaný kartou.
     
    56
    Enner Valencia sa pretláčal po pravej strane ihriska, no čistým zákrokom ho o loptu ochudobnil Moussa Sissoko. Pri lopte však znovu ekvádorski reprezentanti.
     
    57
    Jefferson Montero bol v súboji s Koscielnym jedna na jedna v útočnej šestnástke, dvakrát si Francúza zasekol, no potom si príliš posunul loptu dopredu a nezastihol ju už na hracej ploche.
     
    58
    Na opačnej strane boli prízko ku gólu Francúzi. Karim Benzema najprv v šestnástke napálil do obrancu Ekvádora a po ňom aj Paul Pogba mieril len do ekvádorského obrancu Guagu. Celá obrana Ekvádora je v týchto chvíľach veľmi obetavá.
     
    59
    Spoza šestnástky teraz pálil Benzema, no jeho projektil skončil len niekde na tribúne.
     
    60
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Sakho, prichádza Raphael Varane.
     
    Zápasu medzi Francúzskom a Ekvádorom prilákalo 73 749 divákov. Maracanã je teda opäť zaplnená takmer do posledného miestečka.


     
    Dnešné stretnutie sleduje 73 749 divákov.
     
    62
    Pogba teraz centroval z pravého horného rohu šestnástky, hľadal pri vzdialenejšej žrdi Benzemu, no v týchto priestoroch už bol aj brankár Domínguez.
     
    62
    Matuidi si teraz našiel miesto v šestnástke, získal loptu od svojich spoluhráčov a vypálil ľavačkou, no len priamo do rúk brankára Ekvádoru, ktorý bezpečne vyrazil loptu mimo ďalšieho ohrozenia brány.
     
    63
    Sissoko si teraz pripravil loptu za šestnástkou a pálil, no jeho projektil bol takisto nepresný ako ten Benzemov, putoval len niekde na tribúny.
     
    64
    Striedanie v tíme Ekvádor: z ihriska odchádza Montero, prichádza Ibarra.
     
    65
    Galský kohút si teraz pekne vymenil loptu pred šestnástkou až sa k nej ako posledný na jej hranici dostal Karim Benzema, ktorý pálil, no jeho strela ostala zblokovaná.
     
    66
    Francúzi sa nikam neponáhľajú a vymieňajú si loptu v strede ihriska s istotou postupu do osemfinále.
     
    67
    Matuidi sa snažil teraz z ľavej strany šestnástky prihrať bližšie ku bráne a pred ňu, no jeho úmysel dokonale vystihol Guagua, ktorý vykonal sklz.
     
    67
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Matuidi, prichádza Olivier Giroud.
     
    68
    Griezmann teraz nepredviedol vydarený center z rohovej zástavky a lopta putovala až na obrannú polovicu reprezentácie galského kohúta.
     
    69
    Ekvádor mal k dispozícii priamy kop. Odišiel ho zahrávať Michael Arroyo, no jeho delovka smerovala len ponad hornú tyč a zakotvila niekde na tribúne.
     
    70
    Aj Paul Pogba sa pokúšal páliť z 30 metrov, no jeho strela si taktiež našla maximálne miesto na sedenie na jednej z tibún. Možno ani to nie, Maracana je dnes naozaj obsadená takmer do poslednej stoličky.
     
    71
    Moussa Sissoko teraz nepretlačil loptu po pravej strane svojím centrom, ktorý chcel nasmerovať do šestnástky, no nepodarilo sa mu to.
     
    73
    Griezmann sa teraz snažil nakrátko pri rohovej zástavke prihrať Giroudovi, no nastrelil len Ekvádorčana. Roh pre Francúzov.
     
    74
    Obrovská šanca pre Francúzsko! Pred Domínguezom ostala nestrážená trojica Pogba, Benzema a Griezmann. Moussa Sissoko sa rozhodol pre center na Paula Pogbu, ktorý hlavičkou zakončoval dobre, no len tesne vedľa pravej žrde!
     
    75
    Giroud sa teraz pokúšal vysunúť Griezmanna do pokutového územia, avšak jeho prihrávka neprešla cez obrancov Ekvádoru, ktorí odrazili za postrannú čiaru.
     
    76
    Arroyo sa teraz dostal až do šestnástky cez viacerých obrancov, ale následne už bol skliesnený a nedokázal zakončovať. Pri lopte momentálne už futbalisti Francúzska.
     
    78
    Benzema to teraz skúšal individuálne, dostal sa s loptou na hranicu šestnástky a strieľal, no jeho prízemnú strelu zachytil brankár Domínguez.
     
    79
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Griezmann, prichádza Remy.
     
    80
    Remy sa teraz natlačil po pravej strane a hľadal ešte v priestore asi bieleho bodu Oliviera Girouda, no Ekvádorčania sú aj naďalej obetaví a hádžu sa do prihrávok.
     
    81
    Michael Arroyo to skúsil sám, dostal sa po ľavej hranici šestnástky po pase od Nobou, no jeho strela bola len taká silová a nepresná.
     
    82
    Striedanie v tíme Ekvádor: z ihriska odchádza Arroyo, prichádza Achiller.
     
    82
    Ďalšia veľká šanca pre Ekvádor! Striedajúci Ibarra sa dostal k lopte na pravej hranici šestnástky, zasekol si Digneho a pálil, no len do rúk Huga Llorisa!
     
    83
    Ani neviem poriadne za čo, ale potrestaný žltou kartou je Ekvádorčan Erazo.
     
    84
    Benzema si pekne vymenil loptu s Giroudom a našiel si voľný priestor v šestnástke, spracoval si loptu a vypálil, no priamo do stredu brány, kde boli ruky Domíngueza!
     
    85
    Teraz sa snažil uvoľniť Giroud po Pogbovom ľahkom centri, ale nedostal sa cez Guagua.
     
    86
    Po štandardke Ekvádora, ktorá nedopadla príliš úspešne pálil ešte z väčšej vzdialenosti Erazo, no jeho strela skončila iba mimo brány. Strela bez dôrazu a bez razancie.
     
    Stretnutie toho zatiaľ príliš neponúklo a na prvú bránku stále čakáme. Niektorí fanúšikovia pri televíznych obrazovkách už možno dopadli podobne.


     
    87
    Teraz sa otvoril priestor pred Ennerom Valenciom, ktorý sa však prerátal a následne sa však pred šestnástkou pošmykol a stratil loptu.
     
    88
    Pred pár sekundami bol v šanci Rémy, ktorý si vytvoril pozíciu pred hranicou šestnástky, napriahol a vypálil, no jeho strelu perfektne zlikvidoval gólman Domínguez, ktorý si zaslúži pochvalu!
     
    89
    Paul Pogba teraz pekne obišiel Mindu, posunul sa na polooblúk pred šestnástkou a strieľal, ale jeho projektil napokon putoval len popri pravej žrdi.
     
    90
    Striedanie v tíme Ekvádor: z ihriska odchádza Noboa, prichádza Caicedo.
     
    90
    Ošetrovaný je v týchto chvíľach brankár Domínguez. Ošetrovaných hráčov bolo v tomto zápase naozaj veľa, sme zvedaví na nadstavený čas.
     
    90+1
    Domínguez je ošetrený a pripravený dochytať tento zápas. Pridávajú sa štyri minúty.
     
    90+2
    Sagna perfektne odcentroval na hranicu malého vápna, kde bol Olivier Giroud, ktorý si excelentne naskočil na center a hlavičkou zakončoval, no len do rúk brankára Dominguéza!
     
    90+3
    Paredes to teraz skúšal po pravej línii, ale nedostal sa cez pozorného Laurenta Koscielneho, ktorý všetko stihol zažehnať.
     
    90+4
    Pred šestnástkou si vytvoril miesto Ayoví a vypálil, no len do Francúzov. Nečakaný nápor Ekvádoru prichádza až príliš neskoro. Medzitým sa skončil zápas medzi Švajčiarskom a Hondurasom. Ekvádor by v týchto chvíľach potreboval na postu dva góly, čo je veľmi málo pravdepodobné.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Štatistiky po druhom polčase

    Držanie lopty – 40% : 60%
    Strely celkom – 10:20
    Strely na bránu – 7:13
    Fauly – 17:6
    Ofsajdy – 1:1
     
    Vážení športoví priatelia, skončilo sa nám stretnutie medzi Ekvádorom a Francúzskom, ktoré skončilo bez gólov 0:0. Z tejto skupiny tak do osemfinále postupuje Francúzsko a Švajčiarsko. Ekvádor je jediným juhoamerickým tímom, ktorý sa na týchto MS neprebojoval zo základnej skupiny do osemfinále.

    To je odo mňa na dnes všetko, prajem vám ešte pekný zvyšok večera a dobrú noc. Lúči sa s vami Lukáš R. Ovšonka. (23:56:38)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly:

    Karty:   83. Erazo (ECU)   50. Luis Antonio Valencia (ECU)


    Ekvádor: Domínguez – Paredes, Guagua, Erazo, W. Ayoví – A. Valencia, Minda, Noboa, Montero – Arroyo ("C"), E. Valencia
    Náhradníci: Banguera – Ibarra, Méndez, Rojas, Caicedo, Bone, J. Ayoví, Baguí, Saritama, Martínez, Achilier, Gruezo

    Francúzsko: Lloris ("C") – Sagna, Koscielny, Sakho, Digne – Pogba, Schneiderlin, Matuidi – Griezmann, Benzema, Sisoko
    Náhradníci: Ruffier – Debuchy, Evra, Varane, Cabella, Valbuena, Giroud, Mavuba, Mangala, Ruffier, Rémy, Landreau

    Rozhodca: N. Doue – S. Yeo (obaja Pobrežie Slonoviny), J. Birumushahu (Burundi) – B. Kuipers (Holandsko)

    Diváci: 73 749