USA – Portugalsko 2:2 (kon.) | Holandsko – Čile 2:0 (kon.) | Austrália – Španielsko 0:3 (kon.)
Kamerun – Brazília 1:4 (kon.) | Chorvátsko – Mexiko 1:3 (kon.)
koniec
Chorvátsko
1:3 (0:0)
Mexiko
Pondelok 23.06.2014, 22:00 • Arena Pernambuco, Recife • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    V nadstavenom čase prišla ďalšia veľká príležitosť Chorvátska, v ktorej bol opäť Perišić, no tentoraz si gólový účet nerozšíril. Obrana Mexika opäť zaváhala, vzdušná prihrávka skončila až pri chorvátskom hráčovi, ktorý z voleja vypálil, no Ochoa bol proti a perfektným zákrokom svoj tím podržal.
     
    89
    Tak ale toto nebolo vôbec pekné! Striedajúci Rebić zrejme neudržal nervy na uzde, v súboji, najmä keď už v podstate o nič nešlo veľmi nepríjemne fauloval Peñu, za čo mu bez váhania hlavný rozhodca ukazuje červenú kartu!
     
    87
    Chorvátsko dalo gól!
    Tak napokon sa to chorvátskym futbalistom podarilo! Aspoň jeden čestný zásah, ktorého autorom je po Rakitićovej prihrávke IVAN PERIŠIĆ. Treba však poznamenať, že na pravej strane jednoznačne chýbal jeden z mexických hráčov. 1:3.
     
    84
    Okamžite po strelenom góle prichádza posledné striedanie hráčov v dnešnom zápase, z ihriska za mohutných ovácií odchádza Guardado, opačným smerom vybieha Fabián.
     
    83
    Mexiko dalo gól! Je to definitívne, do osemfinále postúpi Mexiko, pretože po rohovom kope Márquez hlavou perfektne predĺžil na striedajúceho JAVIERA HERNÁNDEZA, ktorý hlavou po tretí raz prekonáva bezmocného Pletikosu. 0:3.
     
    78
    Tréner Herrera sa odhodlal k druhému striedaniu v zápase, z hry sťahuje Peraltu, toho vystrieda Peña.
     
    77
    Modrić sa predsa len snažil o zníženie, pekne prešiel po ľavej strane až do vnútra súperovej šestnástky, odkiaľ nepresne vystrelil, jeho pokus navyše zachytila obrana Mexika.
     
    76
    Je teda zrejme rozhodnuté, Chorváti by teraz museli streliť tri góly, na čo majú už iba necelú štvrťhodinu a tak sú postupové možnosti Chorvátska už len skôr teoretické.
     
    75
    Mexiko dalo gól! A je zrejme rozhodnuté! Rýchly prechod do útoku Peraltu, následná presná prihrávka na nikým nebráneného ANDRESA GUARDADA a jeho prudká strela, ktorá končí v sieti Pletikosovej brány znamená, že Mexiko vedie už 0:2!
     
    74
    Ten ale nebol nebezpečný, Ochoa vôbec zasahovať nemusel, naopak prichádza posledné striedanie na strane Chorvátska, zápas končí pre Pranjića, jeho miesto zaujme Jelavić.
     
    72
    Mexiko dalo gól! Raz to prísť muselo, gól v sieti je len logickým vyústením hry z posledných minút! Mexiko získalo rohový kop, ten zahrával Herrera, na jeho center si najvyššie naskočil RAFAEL MÁRQUEZ a nechytateľnou hlavičkou posiela svoj tím do vedenia! 0:1.
     
    69
    Po prerušení hry prichádza druhé striedanie na strane Chorvátska, z ihriska odíde Olić, ktorého v druhom polčase príliš vidieť nebolo, na ihrisku ho vymení Rebić.
     
    66
    Hlavný rozhodca následne udeľuje žltú kartu Vázquezovi, ktorý pre ňu nebude môcť v prípade postupu nastúpiť v ďalšom zápase.
     
    64
    Obrovská šanca pre Mexiko! Paul Aguilar poslal do pokutového územia, po vzdušnom súboji k zemi padol Hernández, následne rukou zahral jeden z obrancov Chorvátska, no ani tak sa pokutový kop nepíska!
     
    63
    Následne prichádza prvé striedanie na strane Mexika, z hracej plochy odchádza dos Santos, opačným smerom putuje Hernández.
     
    58
    Tréner Kovač sa rozhodol pre prvé striedanie v zápase, z ihriska sťahuje Vrsaljka, na jeho miesto posiela Kovačića.
     
    41
    Na opačnej strane po rýchlom prechode do útoku a rýchlej výmene lopty z dobrej pozície vypálil Layún, no jeho strela bola zablokovaná na ďalší roh pre Mexiko.
     
    39
    Chorváti sa po rohovom kope Mexika rýchlo oslobodili, dokonca vyrazili do protiútoku, ktorý zastavil až nutný faul Márqueza pred vlastnou šestnástkou. Chorvátsko získava priamy kop z veľmi výhodnej pozície a Márquez navyše vidí aj kartu žltej farby.
     
    16
    Teraz sa to ale podarilo Herrerovi, ktorý vypálil z dobrých dvadsiatich metrov, pričom len opečiatkoval ľavú spojnicu žrdí!
     
    9
    V úvodných minútach sme videli zvýšenú aktivitu Chorvátov, no teraz to Rakitić s bojovnosťou trošku prehnal, keď nepríjemne zostrelil Vázqueza. Za svoj zákrok vidí prvú žltú kartu v zápase.

    Andrej Marienka

    Góly: 87. Perišić – 72. Márquez, 75. Guardado, 83. Hernández

    Karty:   9. Rakitić (CRO) – 39. Márquez (MEX), 66. Vázquez (MEX)   89. Rebić (CRO)


    Chorvátsko: Pletikosa – Vrsaljko, Vrsaljko, Ćorluka, Srna – Rakitić, Modrić – Pranjić – Olić, Perišić – Mandžukić
    Náhradníci: Zelenika, Subašić – Vukojević, Jelavić, Schildenfeld, Brozović, Badelj, Rebić, Sammir, Kovačić, Vida, Eduardo Da Silva

    Mexiko: Ochoa – Moreno, Márquez, Rodríguez – Layún, Paul Aguilar – Vázquez – Guardado, Herrera – Peralta, dos Santos
    Náhradníci: Corona, Talavera – Salcido, Reyes, Fabián, Jiménez, Pulido, Hernández, Ponce, Brizuela, Aquino, Peña

    Rozhodca: Irmatov – Rasulov (obidvaja UZB), Kochkarov (KGZ)