USA – Portugalsko 2:2 (kon.) | Holandsko – Čile 2:0 (kon.) | Austrália – Španielsko 0:3 (kon.)
Kamerun – Brazília 1:4 (kon.) | Chorvátsko – Mexiko 1:3 (kon.)
koniec
Chorvátsko
1:3 (0:0)
Mexiko
Pondelok 23.06.2014, 22:00 • Arena Pernambuco, Recife • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované a rozhodnuté, vďaka perfektnej desaťminútovke, keď sa postupne presadili Márquez, Guardado a Hernández sa celé Mexiko teší z postupu do osemfinále majstrovstiev sveta. Chorvátsku sa ešte zásluhou Perišića podarilo skorigovať výsledok na 1:3, no to bolo zo strany európskeho tímu všetko. Okrem Mexika tak do osemfinále postupuje aj Brazília, ktorá dnes zdolala Kamerun 4:1.

    Držanie lopty: 54% -46%
    Počet striel: 10 – 12
    Na bránu: 5 – 7
    Fauly: 17 – 11
    Rohový kopy: 7 – 9

    Odomňa je to na dnes všetko, ďakujem Vám za pozornosť a niekedy nabudúce dovidenia. (23:58:40)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Chorváti sa ešte pokúšali o posledný útok v zápase, no súper si ich tentoraz postrážil a do ničoho ich nepúšťa. Čoskoro tak príde posledný hvizd hlavného arbitra, ktorý tento zápas ukončí.
     
    90+2
    Viac vzrušenia sa už zrejme nedočkáme, zápas sa už viac menej len dohráva, údaju o nadstavenom čase sme sa zatiaľ nedočkali.
     
    90+1
    V nadstavenom čase prišla ďalšia veľká príležitosť Chorvátska, v ktorej bol opäť Perišić, no tentoraz si gólový účet nerozšíril. Obrana Mexika opäť zaváhala, vzdušná prihrávka skončila až pri chorvátskom hráčovi, ktorý z voleja vypálil, no Ochoa bol proti a perfektným zákrokom svoj tím podržal.
     
    90
    Začala sa nám posledná minúta riadnej hracej doby, uvidíme, či koľko budú rozhodcovia nadstavovať nad rámec riadneho hracieho času.
     
    Rebič dostal červenú kartu

     
    89
    Tak ale toto nebolo vôbec pekné! Striedajúci Rebić zrejme neudržal nervy na uzde, v súboji, najmä keď už v podstate o nič nešlo veľmi nepríjemne fauloval Peñu, za čo mu bez váhania hlavný rozhodca ukazuje červenú kartu!
     
    88
    Zápas sa dohráva v strednej časti ihriska, kde lopta často mení majiteľa a ani jeden z tímov v tejto časti ihriska nemajú vyslovenú prevahu.
     
    Chorváti se také prosazují



     
    87
    Chorvátsko dalo gól!
    Tak napokon sa to chorvátskym futbalistom podarilo! Aspoň jeden čestný zásah, ktorého autorom je po Rakitićovej prihrávke IVAN PERIŠIĆ. Treba však poznamenať, že na pravej strane jednoznačne chýbal jeden z mexických hráčov. 1:3.
     
    86
    Tentoraz sa im to nepodarilo, obrana pomohla Ochovi a poslal loptu síce len na kopačky Chorvátov, no ďaleko od svojej brány.
     
    85
    Začala sa nám posledná päťminútovka duelu, Chorváti budú opäť môcť aspoň znížiť, aj oni získavajú rohový kop, tak uvidíme, či si v posledných minútach vystúpenia na tomto šampionáte vypracujú vážnejšiu príležitosť.
     
    84
    Okamžite po strelenom góle prichádza posledné striedanie hráčov v dnešnom zápase, z ihriska za mohutných ovácií odchádza Guardado, opačným smerom vybieha Fabián.
     
    Je definitivně rozhodnuto



     
    83
    Mexiko dalo gól! Je to definitívne, do osemfinále postúpi Mexiko, pretože po rohovom kope Márquez hlavou perfektne predĺžil na striedajúceho JAVIERA HERNÁNDEZA, ktorý hlavou po tretí raz prekonáva bezmocného Pletikosu. 0:3.
     
    81
    Možno sa to zmení teraz, keďže Mexiko získava ďalší roh, ktorý bude zahrávať Guardado.
     
    80
    Hra sa prelieva z jednej strany na druhú, no tímy sa momentálne k ohrozeniu brány nedostávajú.
     
    79
    Fanúšikovia Mexika už na tribúnach oslavujú vopred, po druhom strelenom góle zavládla na lavičke Mexika obrovská radosť, no do konca stretnutia zostáva ešte 10 minút.

    Andrej Marienka

    Góly: 87. Perišić – 72. Márquez, 75. Guardado, 83. Hernández

    Karty:   9. Rakitić (CRO) – 39. Márquez (MEX), 66. Vázquez (MEX)   89. Rebić (CRO)


    Chorvátsko: Pletikosa – Vrsaljko, Vrsaljko, Ćorluka, Srna – Rakitić, Modrić – Pranjić – Olić, Perišić – Mandžukić
    Náhradníci: Zelenika, Subašić – Vukojević, Jelavić, Schildenfeld, Brozović, Badelj, Rebić, Sammir, Kovačić, Vida, Eduardo Da Silva

    Mexiko: Ochoa – Moreno, Márquez, Rodríguez – Layún, Paul Aguilar – Vázquez – Guardado, Herrera – Peralta, dos Santos
    Náhradníci: Corona, Talavera – Salcido, Reyes, Fabián, Jiménez, Pulido, Hernández, Ponce, Brizuela, Aquino, Peña

    Rozhodca: Irmatov – Rasulov (obidvaja UZB), Kochkarov (KGZ)