USA – Portugalsko 2:2 (kon.) | Holandsko – Čile 2:0 (kon.) | Austrália – Španielsko 0:3 (kon.)
Kamerun – Brazília 1:4 (kon.) | Chorvátsko – Mexiko 1:3 (kon.)
koniec
Chorvátsko
1:3 (0:0)
Mexiko
Pondelok 23.06.2014, 22:00 • Arena Pernambuco, Recife • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:00.
     
    Chorvátsko vs Mexiko:

    Chorvátsko na Mexiko v posledných 22 rokoch narazilo dokopy trikrát. Vzájomná bilancia týchto tímov hovorí v prospech Chorvátov, keďže sa im podarilo dvakrát zvíťaziť. Bolo to však len v priateľských súbojoch, zatiaľ čo Mexiko svoje jediné víťazstvo nad Chorvátskom zaknihovalo pred 12 rokmi na majstrovstvách sveta.

    Situácia v skupine:

    Pred odohraním posledných zápasov je na čele skupiny Brazília, ktorá dnes nastúpi proti poslednému Kamerunu. Vyzerá to tak, že o druhé postupové miesto sa dnes pobijú práve Mexiko s Chorvátskom. Bližšie k postupu má však Mexiko, ktoré má vďaka remíze s Brazíliou jednobodový náskok pred európskym tímom.

    1.Brazília - 3:1 – 4 body
    2.Mexiko - 1:0 – 4 body
    3.Chorvátsko - 5:3 – 3 body
    4.Kamerun - 0:5 – 0 bodov
     
    Majstrovstvá sveta v Brazílii:
    ----------------------------------------------------
    Svetový šampionát sa odohrá na 12 štadiónoch v 12 mestách a už vopred je jasné, že prvenstvo spred štyroch rokov na ňom nebudú obhajovať Španieli. Medzi najväčších favoritov celého turnaja tak budú patriť výbery domácej Brazílie, ale aj Argentíny či Nemecka, no karty môže zamiešať v podstate každý z 32 účastníkov rozdelených do ôsmich skupín po štyroch. Dokopy uvidíme 64 duelov tých najlepších svetových reprezentácií, pričom šampionát vyvrcholí 13. júla v Rio de Janeiro o 21:00 nášho SELČ. Čítaj viac...

    Cesta tímov do Brazílie:
    ----------------------------------------------------

    Chorvátsko:

    Chorváti boli nasadení do kvalifikačnej skupiny A v európskej zóne a napriek papierovo ľahšej skupine sa na postup poriadne natrápili. Podľa papierových predpokladov mali v konkurencii Belgicka, Srbska či Škótska postúpiť z prvej priečky, k tomu však mali počas celej kvalifikácie ďaleko. Nakoniec boli radi, že so ziskom 17 bodov skončili v skupine druhí a putovali tak do baráže. V skupine ich potopili najmä dve domáce prehry, keď podľahli 1:2 Belgičanom a prekvapujúco aj Škótom (0:1). V baráži však mali kus šťastia a dostali papierovo najľahšieho súpera – Island. V prvom zápase na ihrisku súpera sa ešte zrodila bezgólová remíza, v odvete už Chorváti na domácej pôde prekvapenie nepripustili a po výhre 2:0 postúpili na svetový šampionát. Záver kvalifikácie je však pre bielo-modrých varovaním – v piatich zápasoch totiž získali len dva body a nebyť vydarenej baráže, bol by to pre nich veľký kvalifikačný neúspech. To sa však nestalo, a preto sú tu, na MS 2014 a v silnej skupine si budú chcieť vybojovať postup do osemfinále! Pozri aj ostatné tímy.

    Mexiko:

    Postup na záverečný turnaj tentoraz nebol pre zeleno-bielo-červených prechádzkou ružovým sadom. Tradične sa vždy bili o prvé miesto v zóne CONCACAF s Američanmi, v závere roku 2013 sa však pozerali na chrbát nielen tímu USA, ale aj dvojici Kostarika-Honduras. Do posledných chvíľ sa Mexičania triasli o postup do Brazílie, bojovať oň museli v interkontinentálnej baráži, do ktorej išli ako štvrtý celok svojej skupiny. Proti kvalitatívne podstatne slabšiemu Novému Zélandu sa však reprezentanti Mexika nenatrápili a po jednoznačných víťazstvách 5:1 a 4:2 postúpili na šampionát.
    Pozri aj ostatné tímy.


    8. Arena Pernambuco (Recife) – Multifunkčný športový štadión Arena Pernambuco bol postavený na západnom predmestí brazílskeho mesta Recife, konkrétne v lokalite São Lourenço da Mata. Vzhľadom k tomu, že bol postavený pre účely tohtoročných majstrovstiev sveta vo futbale, predpokladá sa, že bude aj po jeho skončení využívaný prevažne pre futbalové zápasy. Kapacita štadiónu je 42 583 divákov. Počas svetového šampionátu sa na tomto modernom štadióne odohrá celkovo 5 zápasov – štyri v základných skupinách a jedno osemfinále. Čítaj viac...

     
    Úvodné zostavy:

    Chorvátsko: Pletikosa – Vrsaljko, Vrsaljko, Ćorluka, Srna – Rakitić, Modrić – Pranjić – Olić, Perišić – Mandžukić
    Náhradníci: Zelenika, Subašić – Vukojević, Jelavić, Schildenfeld, Brozović, Badelj, Rebić, Sammir, Kovačić, Vida, Eduardo Da Silva

    Mexiko: Ochoa – Moreno, Márquez, Rodríguez – Layún, Paul Aguilar – Vázquez – Guardado, Herrera – Peralta, dos Santos
    Náhradníci: Corona, Talavera – Salcido, Reyes, Fabián, Jiménez, Pulido, Hernández, Ponce, Brizuela, Aquino, Peña

    Rozhodca: Irmatov – Rasulov (obidvaja UZB), Kochkarov (KGZ).
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, vypočuli sme si už aj hymny obidvoch krajín, o malú chvíľu môžeme začať.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči Mexika, tí dnes budú hrať v zeleno-čiernych dresoch, zatiaľ čo Chorváti nastúpili v tradičnej červeno-bielej kombinácii.
     
    2
    Mexičania na to zatiaľ idú opatrne, loptu si vymieňajú na vlastnej polovici, Chorvátsko vyčkáva zas na tej svojej.
     
    3
    Prvý prechod Mexika do útoku nevyšiel, pri lopte je teda jeho súper, no ani ten sa do útoku dvakrát neponáhľa.
     
    4
    Je jasné, že v tomto zápase ide o veľa a tak obidva tímy začali veľmi opatrne. Zaznamenali sme aj prvý faul, jeho autorom bol Peralta, ktorý v útoku fauloval Ćorluku.
     
    5
    Mandžukić výborným zákrokom odobral loptu súperovi pri rohovej zástavke, navyše pre svoj tím získal prvý rohový kop v zápase.
     
    6
    S jeho rozohrávkou museli hráči pre menšie strkanice pred bránou chvíľu počkať, situáciu ukľudňuje rozhodca. Mexičania sa následne bez väčších problémov oslobodili a môžu zaútočiť.
     
    7
    Ani tento prechod do útoku im však nevyšiel, naopak znova zaútočiť mohli Chorváti. Tí využili chvíľkové zaváhanie brankára Ochou, ktorý neistým zákrokom daroval Chorvátom druhý roh v zápase.
     
    8
    Ten zahrali "Ohniví" nakrátko, no hráčom nacvičený signál vôbec nevyšiel. Lopta sa opäť nachádza v okolí stredového kruhu.
     
    9
    V úvodných minútach sme videli zvýšenú aktivitu Chorvátov, no teraz to Rakitić s bojovnosťou trošku prehnal, keď nepríjemne zostrelil Vázqueza. Za svoj zákrok vidí prvú žltú kartu v zápase.
     
    10
    Hráči v zelenom sa snažili rozohrať akciu nadlho, no lopta na dos Santosa bola pridlhá. Následne sa vo vzduchu nepríjemne hlavami zrazil Modrić a Márquez.
     
    11
    O niečo horšie to vyzerá s Modrićom, na ihrisko vybieha aj lekársky tím a po kratšom ošetrení bude aj on pripravený znovu naskočiť do kolotoču na trávniku.
     
    12
    Modrić rozbiehal ďalšiu akciu svojho tímu po ľavom krídle, kde šikovne kolmicou vysunul aktívneho Olića. Ten však aj napriek veľkej snahe loptu nedobehol a rozohrávať tak bude mexický brankár.
     
    13
    Rakitić výborne vybojoval loptu v strede ihriska, Mandžukić na pravom krídle vysunul Perišića, ten prihrával do územia nikoho, no získal aspoň tretí rohový kop Chorvátska.
     
    14
    Po ďalšom nacvičenom signále Lovren posielal loptu k vzdialenejšej žrdi, kde stál pripravený Olić, no brankár Ochoa včas zasiahol.
     
    15
    Chorváti výborne prehusťujú strednú časť ihriska a tak majú Mexičania veľké problémy vôbec dostať sa na dostrel brány.
     
    16
    Teraz sa to ale podarilo Herrerovi, ktorý vypálil z dobrých dvadsiatich metrov, pričom len opečiatkoval ľavú spojnicu žrdí!
     
    Střela do spojnice žrdí

     
    17
    Tak to bola veľká príležitosť Mexika, teraz však majú loptu na svojich kopačkách Chorváti, ktorí operujú v okolí stredového kruhu, no do výraznejšieho útoku sa nepúšťajú.
     
    18
    Medzičasom na štadióne Estadio Nacional padol prvý gól stretnutia Kamerun – Brazília. Autorom gólu domácich je Neymar.
     
    19
    Mexičania začínajú stupňovať tlak, futbalisti Chorvátska ich ale aj napriek menším problémom držia na uzde.
     
    20
    Hra sa teraz presunula najmä do strednej časti ihriska, tam lopta často mení majiteľa a ani jeden z tímov nemá v tejto časti ihriska vyslovenú prevahu.
     
    21
    Po dlhšej dobe sa do útoku dostali Chorváti, no Olić bol na ľavom krídle osamotený proti dvojici brániacich hráčov, takže o loptu pomerne rýchlo prišiel.
     
    22
    Layún stratil loptu na ľavom krídle, našťastie pre jeho tím ho v obrannej činnosti nahradili spoluhráči, ktorí zbrzdili prechod Chorvátov do útoku.
     
    23
    Európania aj naďalej zostali s loptou na pravom krídle, kde si ju niekoľkokrát vymenili, no akýkoľvek pokus o strelu bol včas zablokovaný.
     
    24
    Chorváti síce zostávajú pri lopte, dobré napádanie súpera ich ale vytlačilo veľmi ďaleko od súperovej brány, takmer až na ich vlastnú polovicu.
     
    25
    Všetci hráči okrem dos Santosa sa teraz zapojili do obrannej hry, čím takmer znemožnili usadenie sa Chorvátov pred ich hranicou pokutového územia.
     
    26
    Vázquez následne výborným pressingom vybojoval loptu, spolu s ďalšou trojicou hráčov vyrazil do protiútoku, ktorý sa však vďaka nepresnosti končí neúspechom.
     
    27
    Perišić takmer pri rohovej zástavke vybojoval loptu pre Pranjića, ten z približne dvadsiatich metrov Ochovu svätyňu prestrelil približne o pol metra.
     
    28
    Na pravom krídle tentoraz operoval Mandžukić, jeho center ale našiel iba prichystaných obrancov Mexika. Chorváti tak budú musieť dobývať súperovu šestnástku nanovo.
     
    29
    Z pomerne veľkej vzdialenosti šťastie pokúšal Perišić, ale ani jeho strela sa nevmestila do priestoru troch žrdí.
     
    30
    Z hlavného mesta Brazílie medzitým prišla zaujímavá správa a to také, že Kamerunu sa podarilo zásluhou Matipa vyrovnať!
     
    31
    Vráťme sa ale k nášmu duelu, Perišića sa snažil napodobniť Peralta a ten ho napodobnil dokonale. Dokonca aj tým, že netrafil bránu.
     
    32
    Tempo hry nám opäť mierne kleslo, Chorváti sa momentálne s rozohrávkou príliš neponáhľajú, loptu si na vlastnej polovici vymieňajú aj s brankárom Pletikosom.
     
    33
    O loptu sa bojuje na polovici Mexika, Herrera bol faulovaný Rakitićom. Hráči si dnes na hracej ploche rozhodne nič nedarujú zadarmo, predsa len je o čo hrať.
     
    34
    Čoskoro nám začne posledná desaťminútovka riadnej hracej doby prvého polčasu, obaja brankári sa zatiaľ príliš nezapotili, stres Pletikosovi zrejme narobila iba delovka do spojnice žrdí.
     
    35
    Možno sa to zmení teraz, keďže Mexiko získava po faule jedného z Chorvátskych hráčov priamy kop, ten bude zahrávať pravdepodobne Herrera.
     
    36
    Samotný priamy kop pre chorvátsku bránu neznamenal nebezpečenstvo, na pravom krídle hráči vybojovali aspoň prvý rohový kop pre Mexiko.
     
    37
    Chorváti sa najmä zásluhou vysokých obrancov oslobodili, no lopta aj naďalej zostáva na kopačkách hráčov v zeleno-čiernom.
     
    38
    Guardado sa nám predviedol pekným individuálnym prechodom po ľavom krídle, jeho snaha priniesla ovocie v podobne druhého rohového v krátkom časovom slede.
     
    39
    Neymar má dnes našliapnuté na označenie muža zápasu, svojim druhým gólom totiž posiela v ostatnom zápase Brazíliu opäť do vedenia!
     
    39
    Chorváti sa po rohovom kope Mexika rýchlo oslobodili, dokonca vyrazili do protiútoku, ktorý zastavil až nutný faul Márqueza pred vlastnou šestnástkou. Chorvátsko získava priamy kop z veľmi výhodnej pozície a Márquez navyše vidí aj kartu žltej farby.
     
    Žltá karta pro Márqueze

     
    40
    Do strely sa riadne oprel Srna, no jeho projektil preletel tesne ponad brvno Ochovej brány.
     
    41
    Na opačnej strane po rýchlom prechode do útoku a rýchlej výmene lopty z dobrej pozície vypálil Layún, no jeho strela bola zablokovaná na ďalší roh pre Mexiko.
     
    42
    Ten zostane nevyužitý, nakoľko Moreno vo vzdušnom súboji fauloval chorvátskeho gólmana. Na ihrisku sa okamžite strhla menšia strkanica, je jasné, že si Pletikosu budú jeho spoluhráči chrániť.
     
    43
    Hra naberá na obrátkach, škoda, že je už tesne pred koncom riadnej hracej doby prvého polčasu. Lopta putuje z jednej strany ihriska na druhú, uvidíme či sa niektorému z tímov podarí ešte vypracovať si vážnejšiu príležitosť.
     
    44
    Ponad pokutové územie Mexika preletelo niekoľko nebezpečných lôpt, no ani na jednu z nich nedokázali hráči Chorvátska zareagovať.
     
    45
    Guardado v útoku zahral rukou, súboj s Modrićom teda nevyhral, Pletikosa bude rozohrávať zrejme poslednú akciu prvého polčasu.
     
    45+1
    Guardado v obrannom zákroku poslal k zemi Srnu, hráči si to chceli vysvetliť medzi sebou sami, no hlavný rozhodca ich od seba oddeľuje. Chorváti získavajú priamy kop.
     
    45+2
    Prudký center bol zablokovaný hráčom Mexika, Chorváti tak budú zahrávať ešte jeden rohový kop.
     
    45+2
    Ten sa ale skončil útočným faulom jedného z chorvátskych hráčov, rozohrávať od brány tak bude Ochoa.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas sa nám teda skončil za nerozhodného, bezgólového stavu. Sledovali sme pomerne vyrovnané stretnutie, no šancí na skórovanie bolo minimum, najväčšiu mali Mexičania, keď prudká strela z cca dvadsiatich metrov opečiatkovala spojnicu žrdí. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý sa začne zhruba o 23:03.
     
    Držanie lopty: 56% – 44%
    Počet striel: 6 – 4
    Na bránu: 1 – 1
    Fauly: 6 – 6
    Rohové kopy: 4 -4
     
    Hráči dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Obidva tímy začali druhý polčas bez zmien v zostave, obidvaja tréneri tak budú mať k dispozícii ešte všetky tri striedania.
     
    47
    Mexičania začali zostra, Peralta si nabiehal na letiacu loptu a do súboja s obrancom aj napriek tomu, že na loptu nemal šancu dočiahnuť šiel hlava-nehlava.
     
    48
    Na opačnej strane po rýchlo prechod do útoku získava Chorvátsko priamy kop, ktorý bude zahrávať Rakitić.
     
    49
    Rakitić to vyskúšal strelou, no našiel iba pripravených hráčov Mexika, ktorý včas pomohli svojmu gólmanovi a prudkú delovku zablokovali.
     
    49
    Následne to ešte skúsil individuálne Modrić, ktorý sa pekným sólom dostal až do vnútra pokutového územia súpera. Tam mu ale súper loptu odkopol za cenu rohového kopu.
     
    50
    Ten sa skončil v podstate skôr ako začal, keďže hneď po jeho rozohratí jeden z chorvátskych hráčov fauloval mexického brankára.
     
    51
    Do úniku sa takmer dostal Mandžukić ale dlhočizná prihrávka bola preňho príliš prudká a končí bezpečne v rukaviciach Ochou.
     
    52
    Brazília medzitým suverénne kráča za prvým miestom v tabuľke, Fred totiž zvyšuje už na 3:1.
     
    52
    Po pravom krídle sa snažil individuálne prejsť Perišić, ten ale nestačil na obrannú dvojicu Mexika, loptu stratil, takže bude nasledovať odkop od brány Mexika.
     
    53
    Do útoku na opačnej strane zavelili Mexičania, ale aj Chorváti si poctivo plnia defenzívne povinnosti a súpera do niečoho nepúšťajú.
     
    54
    Mandžukić naopak nepresným centerom hľadal spoluhráča na opačnej strane ihriska, no ten mu vôbec nevyšiel a lopta končí mimo hracej plochy.
     
    55
    Na ihrisku sa nám začínajú hromadiť nepresnosti a to najmä na chorvátskej strane, keďže si hráči uvedomujú, že v dnešnom zápase musia bodovať naplno.
     
    56
    To využívajú Mexičania, ktorí po dlhšej doby budú môcť ohroziť Pletikosovu svätyňu. K dispozícii totiž budú mať rohový kop.
     
    57
    Ohrozenie brány sa napokon nekonalo, aj keď sa mexickým hráčom podarilo zakončiť. Strela hlavou ale letela ponad bránu.
     
    58
    Tréner Kovač sa rozhodol pre prvé striedanie v zápase, z ihriska sťahuje Vrsaljka, na jeho miesto posiela Kovačića.
     
    59
    Do gólovej príležitosti sa po perfektnej kolmici takmer dostal Olić, no ten bol v poslednej chvíli križovaný Morenom, proti ktorému sa podľa rozhodcu navyše previnil faulom.
     
    60
    Na ihrisku sa opäť pritvrďuje, Lovren na pravom krídle fauloval súpera a Chorváti sa budú musieť brániť. Mexiko získava priamy kop.
     
    61
    Ten zahrával Guardado, jeho center bol privysoký a pridlhý a tak končí až ďaleko za čiarou ohraničujúcou hraciu plochu.
     
    62
    Mexičania sa ale veľmi rýchlo vrátili do útočnej časti ihriska, získali rohový kop, no nepodarilo sa im ho využiť, Chorváti sa bez problémov oslobodili.
     
    63
    Následne prichádza prvé striedanie na strane Mexika, z hracej plochy odchádza dos Santos, opačným smerom putuje Hernández.
     
    64
    Obrovská šanca pre Mexiko! Paul Aguilar poslal do pokutového územia, po vzdušnom súboji k zemi padol Hernández, následne rukou zahral jeden z obrancov Chorvátska, no ani tak sa pokutový kop nepíska!
     
    65
    A ďalšia možnosť Mexika! Keďže hlavný rozhodca nenariadil pokutový kop, nasledoval rohový kop, po ktorom Pletikosa zaváhal, prepadol cez letiacu loptu, no na bránkovej čiare ho zastúpil Ćorluka, ktorý v poslednej chvíli loptu odhlavičkoval do bezpečia.
     
    Ćorluka odhlavičkoval loptu

     
    66
    Hlavný rozhodca následne udeľuje žltú kartu Vázquezovi, ktorý pre ňu nebude môcť v prípade postupu nastúpiť v ďalšom zápase.
     
    67
    Mexičania stupňujú tlak, Chorváti majú naopak veľké problémy, no zatiaľ to zvládajú. Ak však chcú postúpiť do ďalšej fázy turnaja, musia to byť oni, kto bude útočiť.
     
    68
    Až teraz sa podarilo hráčom Chorvátska podržať loptu na svojich kopačkách a ukľudniť tak hru.
     
    69
    Po prerušení hry prichádza druhé striedanie na strane Chorvátska, z ihriska odíde Olić, ktorého v druhom polčase príliš vidieť nebolo, na ihrisku ho vymení Rebić.
     
    70
    Začala sa nám posledná dvadsaťminútovka zápasu, na prvý gól stretnutia stále čakáme a po nepresnej prihrávke na mexickej strane bude od brány rozohrávať Pletikosa.
     
    72
    Mexiko dalo gól! Raz to prísť muselo, gól v sieti je len logickým vyústením hry z posledných minút! Mexiko získalo rohový kop, ten zahrával Herrera, na jeho center si najvyššie naskočil RAFAEL MÁRQUEZ a nechytateľnou hlavičkou posiela svoj tím do vedenia! 0:1.
     
    Mexiko dalo úvodní gól
     
    73
    Chorváti sa okamžite snažili o rýchlu gólovú odpoveď, Srna si potiahol loptu po pravom krídle, pred bránu poslal prudkú loptu, ale chýbali tam jeho spoluhráči a tak Chorvátsko získava aspoň rohový kop.
     
    74
    Ten ale nebol nebezpečný, Ochoa vôbec zasahovať nemusel, naopak prichádza posledné striedanie na strane Chorvátska, zápas končí pre Pranjića, jeho miesto zaujme Jelavić.
     
    75
    Mexiko dalo gól! A je zrejme rozhodnuté! Rýchly prechod do útoku Peraltu, následná presná prihrávka na nikým nebráneného ANDRESA GUARDADA a jeho prudká strela, ktorá končí v sieti Pletikosovej brány znamená, že Mexiko vedie už 0:2!
     
    Druhá branka Mexika

     
    76
    Je teda zrejme rozhodnuté, Chorváti by teraz museli streliť tri góly, na čo majú už iba necelú štvrťhodinu a tak sú postupové možnosti Chorvátska už len skôr teoretické.
     
    77
    Modrić sa predsa len snažil o zníženie, pekne prešiel po ľavej strane až do vnútra súperovej šestnástky, odkiaľ nepresne vystrelil, jeho pokus navyše zachytila obrana Mexika.
     
    78
    Tréner Herrera sa odhodlal k druhému striedaniu v zápase, z hry sťahuje Peraltu, toho vystrieda Peña.
     
    79
    Fanúšikovia Mexika už na tribúnach oslavujú vopred, po druhom strelenom góle zavládla na lavičke Mexika obrovská radosť, no do konca stretnutia zostáva ešte 10 minút.
     
    80
    Hra sa prelieva z jednej strany na druhú, no tímy sa momentálne k ohrozeniu brány nedostávajú.
     
    81
    Možno sa to zmení teraz, keďže Mexiko získava ďalší roh, ktorý bude zahrávať Guardado.
     
    83
    Mexiko dalo gól! Je to definitívne, do osemfinále postúpi Mexiko, pretože po rohovom kope Márquez hlavou perfektne predĺžil na striedajúceho JAVIERA HERNÁNDEZA, ktorý hlavou po tretí raz prekonáva bezmocného Pletikosu. 0:3.
     
    Je definitivně rozhodnuto



     
    84
    Okamžite po strelenom góle prichádza posledné striedanie hráčov v dnešnom zápase, z ihriska za mohutných ovácií odchádza Guardado, opačným smerom vybieha Fabián.
     
    85
    Začala sa nám posledná päťminútovka duelu, Chorváti budú opäť môcť aspoň znížiť, aj oni získavajú rohový kop, tak uvidíme, či si v posledných minútach vystúpenia na tomto šampionáte vypracujú vážnejšiu príležitosť.
     
    86
    Tentoraz sa im to nepodarilo, obrana pomohla Ochovi a poslal loptu síce len na kopačky Chorvátov, no ďaleko od svojej brány.
     
    87
    Chorvátsko dalo gól!
    Tak napokon sa to chorvátskym futbalistom podarilo! Aspoň jeden čestný zásah, ktorého autorom je po Rakitićovej prihrávke IVAN PERIŠIĆ. Treba však poznamenať, že na pravej strane jednoznačne chýbal jeden z mexických hráčov. 1:3.
     
    Chorváti se také prosazují



     
    88
    Zápas sa dohráva v strednej časti ihriska, kde lopta často mení majiteľa a ani jeden z tímov v tejto časti ihriska nemajú vyslovenú prevahu.
     
    89
    Tak ale toto nebolo vôbec pekné! Striedajúci Rebić zrejme neudržal nervy na uzde, v súboji, najmä keď už v podstate o nič nešlo veľmi nepríjemne fauloval Peñu, za čo mu bez váhania hlavný rozhodca ukazuje červenú kartu!
     
    Rebič dostal červenú kartu

     
    90
    Začala sa nám posledná minúta riadnej hracej doby, uvidíme, či koľko budú rozhodcovia nadstavovať nad rámec riadneho hracieho času.
     
    90+1
    V nadstavenom čase prišla ďalšia veľká príležitosť Chorvátska, v ktorej bol opäť Perišić, no tentoraz si gólový účet nerozšíril. Obrana Mexika opäť zaváhala, vzdušná prihrávka skončila až pri chorvátskom hráčovi, ktorý z voleja vypálil, no Ochoa bol proti a perfektným zákrokom svoj tím podržal.
     
    90+2
    Viac vzrušenia sa už zrejme nedočkáme, zápas sa už viac menej len dohráva, údaju o nadstavenom čase sme sa zatiaľ nedočkali.
     
    90+3
    Chorváti sa ešte pokúšali o posledný útok v zápase, no súper si ich tentoraz postrážil a do ničoho ich nepúšťa. Čoskoro tak príde posledný hvizd hlavného arbitra, ktorý tento zápas ukončí.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované a rozhodnuté, vďaka perfektnej desaťminútovke, keď sa postupne presadili Márquez, Guardado a Hernández sa celé Mexiko teší z postupu do osemfinále majstrovstiev sveta. Chorvátsku sa ešte zásluhou Perišića podarilo skorigovať výsledok na 1:3, no to bolo zo strany európskeho tímu všetko. Okrem Mexika tak do osemfinále postupuje aj Brazília, ktorá dnes zdolala Kamerun 4:1.

    Držanie lopty: 54% -46%
    Počet striel: 10 – 12
    Na bránu: 5 – 7
    Fauly: 17 – 11
    Rohový kopy: 7 – 9

    Odomňa je to na dnes všetko, ďakujem Vám za pozornosť a niekedy nabudúce dovidenia. (23:58:40)

    Andrej Marienka

    Góly: 87. Perišić – 72. Márquez, 75. Guardado, 83. Hernández

    Karty:   9. Rakitić (CRO) – 39. Márquez (MEX), 66. Vázquez (MEX)   89. Rebić (CRO)


    Chorvátsko: Pletikosa – Vrsaljko, Vrsaljko, Ćorluka, Srna – Rakitić, Modrić – Pranjić – Olić, Perišić – Mandžukić
    Náhradníci: Zelenika, Subašić – Vukojević, Jelavić, Schildenfeld, Brozović, Badelj, Rebić, Sammir, Kovačić, Vida, Eduardo Da Silva

    Mexiko: Ochoa – Moreno, Márquez, Rodríguez – Layún, Paul Aguilar – Vázquez – Guardado, Herrera – Peralta, dos Santos
    Náhradníci: Corona, Talavera – Salcido, Reyes, Fabián, Jiménez, Pulido, Hernández, Ponce, Brizuela, Aquino, Peña

    Rozhodca: Irmatov – Rasulov (obidvaja UZB), Kochkarov (KGZ)