USA – Portugalsko 2:2 (kon.) | Holandsko – Čile 2:0 (kon.) | Austrália – Španielsko 0:3 (kon.)
Kamerun – Brazília 1:4 (kon.) | Chorvátsko – Mexiko 1:3 (kon.)
koniec
Holandsko
2:0 (0:0)
Čile
Pondelok 23.06.2014, 18:00 • Arena Corinthians (Sao Paolo) • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    Holandsko odohralo veľmi zaujímavý zápas, keď počas skoro celého zápasu pozorne bránilo a potom v 78. a 92. minúte udrelo žolíkmi z lavičky, keď sa najprv presadil Fer, ktorý pobudol na ihrisku cca minútku, no a potom Memphis Depay, ktorý upravil skóre na konečných 2:0. Jedno je isté, Španielsko končí, Holandsko je prvé, Chile druhé. Súperov obaja postupujúci budú vedieť dnes po odohratí ďalších dvoch zápasov skupiny A. Srdečne Vás teda pozývam aj na toto divadlo, ktoré samozrejme budeme komentovať. Prajem príjemný pekný večer. (19:59:21)
     
    Koniec zápasu.
     
     
    90+2
    Holandsko dalo gól!
    Arjen Robben si po rohovom kope prevzal loptu po tom, ako mu ju poslal De Jong, rútil sa na Brava po ľavej strane, brániaci hráč ho síce vytlačil mimo streleckej pozície, avšak jeho čuch vycítil prichádzajúceho dvadsaťročného hráča PSV Eindhoven MEMPHISA DEPAYA, ktorý do prázdnej brány nemal problém nedať! Van Gaalovi dnes vyšli striedania!
     
    90+1
    Dobre kopnutý rohový kop od Alexisa, lenže ku koncovke vo vápne však neprišlo. Holandsko a jeho obranná hra dominuje.
     
    90
    Nadstavovať sa budú ešte tri minúty, Chile sa ešte snaží o zázrak, ale ani Jara, ani Isla sa nedokážu cez obranu Oranjes presadiť. Ešte jeden roh.
     
    89
    Jedna z posledných hlavičiek v zápase od Gutierreza, Cillessen však všetko rieši, žiadny problém, Holandsko si ide po víťazstvo.
     
    88
    Pred ďalším rohovým kopom tu máme striedanie, zranený Kuyt odchádza, prichádza mladík Kongolo.
     
    87
    Jeden z posledných rohových kopov, Alexis ho však zahral veľmi zle. O pár chvíľ nato sa opäť zvalil v šestnástke na zem, ani teraz mu to nevyšlo.
     
    86
    Holandsko už gól nepustí, dlhé odkopávania lôpt, fanúšikovia už opúšťajú štadión! Už ani oni neveria. Hlboká defenzíva a boj s časom, aj tak by sa dal charakterizovať tento čas.
     
    85
    Isla vypálil tvrdú strelu spoza šestnástky, následne sa po vyrazenej lopte vrhol Valdivia, ktorý však stál v ofsajde, to sa samozrejme Chiľanom nepáči.
     
    84
    Robben si prevzal loptu na pravej strane, opäť si zašprintoval celkom úctyhodnú dĺžku a potom sa po sendviči dvoch súperov hodil o zem. Právom si dožaduje faul.
     
    83
    Holandsko sa stiahlo hlboko do defenzívy, už len veľmi ťažko dnes inkasuje gól z kopačiek hráčov Chile. Človek však nikdy nevie, šťastie je vrtkavé a vývoj každého jedného futbalového zápasu detto.
     
    82
    Skrumáž pred Cillessenom vyriešil až Isla strelou spoza šestnástky. Chile si dožadovalo ruku, De Jong hlavičkoval takmer do svojej brány, avšak loptu zastavil jeho spoluhráč. Rukou však určite nie.
     
    Alexis Sánchez a jeho loptové hrátky.

     
    81
    Poriadna tlačenica vo vnútri pokutového územia a Alexis Sánchez si roh zopakuje. Pred tým však striedanie Chile, z ihriska schádza nevýrazný Vargas, príchádza Pinilla.
     
    80
    Chile sa však aj naďalej snaží, budeme svedkami druhého rohového kopu Chile v zápase.
     
    79
    Starý trénerský lišiak vie, ako na súpera. Chile je ako prikované do zeme. Celý zápas defenzíva, van Gaal vycítil šancu, poslal na ihrisko nové sily a bum, 1:0! Perfektné.
     
     
    78
    Holandsko dalo gól!
    Tak tomu sa hovorí van Gaalov zázrak z lavičky! LEROY FER je hrdina okamihu, len minútu po tom, ako si odbil premiéru v tomto zápase strieľa gól hlavou po skvele zahratom rohovom kope!

    Jakub Mitter

    Góly: 78. Fer, 90+2. Depay

    Karty:   64. Blind (NED) – 25. Silva (CLE)


    Holandsko: Cillessen – Janmaat, De Vrij, Vlaar, Blind, Kuijt – Wijnaldum, Sneijder, de Jong – Lens, Robben (C)
    Náhradníci: Vorm, Krul – Martins Indi, Verhaegh, Veltman, Kongolo, de Guzmán, Clasie, Fer, van Persie, Huntelaar, Depay.

    Čile: Bravo (C) – Isla, Medel, F. Silva, Jara, Mena – Aranguiz, Gutiérrez, Díaz – A. Sánchez, Vargas.
    Náhradníci: Toselli, Herrera – Albornoz, Rojas, Carmona, Valdivia, Beausejour, Fuenzalida, Orellana, Pinilla, Paredes.

    Rozhodca: Bakary Papa Gassama – E. Menkouande, F. Kabanda