USA – Portugalsko 2:2 (kon.) | Holandsko – Čile 2:0 (kon.) | Austrália – Španielsko 0:3 (kon.)
Kamerun – Brazília 1:4 (kon.) | Chorvátsko – Mexiko 1:3 (kon.)
koniec
Holandsko
2:0 (0:0)
Čile
Pondelok 23.06.2014, 18:00 • Arena Corinthians (Sao Paolo) • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    Holandsko odohralo veľmi zaujímavý zápas, keď počas skoro celého zápasu pozorne bránilo a potom v 78. a 92. minúte udrelo žolíkmi z lavičky, keď sa najprv presadil Fer, ktorý pobudol na ihrisku cca minútku, no a potom Memphis Depay, ktorý upravil skóre na konečných 2:0. Jedno je isté, Španielsko končí, Holandsko je prvé, Chile druhé. Súperov obaja postupujúci budú vedieť dnes po odohratí ďalších dvoch zápasov skupiny A. Srdečne Vás teda pozývam aj na toto divadlo, ktoré samozrejme budeme komentovať. Prajem príjemný pekný večer. (19:59:21)
     
    Koniec zápasu.
     
     
    90+2
    Holandsko dalo gól!
    Arjen Robben si po rohovom kope prevzal loptu po tom, ako mu ju poslal De Jong, rútil sa na Brava po ľavej strane, brániaci hráč ho síce vytlačil mimo streleckej pozície, avšak jeho čuch vycítil prichádzajúceho dvadsaťročného hráča PSV Eindhoven MEMPHISA DEPAYA, ktorý do prázdnej brány nemal problém nedať! Van Gaalovi dnes vyšli striedania!
     
    90+1
    Dobre kopnutý rohový kop od Alexisa, lenže ku koncovke vo vápne však neprišlo. Holandsko a jeho obranná hra dominuje.
     
    90
    Nadstavovať sa budú ešte tri minúty, Chile sa ešte snaží o zázrak, ale ani Jara, ani Isla sa nedokážu cez obranu Oranjes presadiť. Ešte jeden roh.
     
    89
    Jedna z posledných hlavičiek v zápase od Gutierreza, Cillessen však všetko rieši, žiadny problém, Holandsko si ide po víťazstvo.
     
    88
    Pred ďalším rohovým kopom tu máme striedanie, zranený Kuyt odchádza, prichádza mladík Kongolo.
     
    87
    Jeden z posledných rohových kopov, Alexis ho však zahral veľmi zle. O pár chvíľ nato sa opäť zvalil v šestnástke na zem, ani teraz mu to nevyšlo.
     
    86
    Holandsko už gól nepustí, dlhé odkopávania lôpt, fanúšikovia už opúšťajú štadión! Už ani oni neveria. Hlboká defenzíva a boj s časom, aj tak by sa dal charakterizovať tento čas.
     
    85
    Isla vypálil tvrdú strelu spoza šestnástky, následne sa po vyrazenej lopte vrhol Valdivia, ktorý však stál v ofsajde, to sa samozrejme Chiľanom nepáči.
     
    84
    Robben si prevzal loptu na pravej strane, opäť si zašprintoval celkom úctyhodnú dĺžku a potom sa po sendviči dvoch súperov hodil o zem. Právom si dožaduje faul.
     
    83
    Holandsko sa stiahlo hlboko do defenzívy, už len veľmi ťažko dnes inkasuje gól z kopačiek hráčov Chile. Človek však nikdy nevie, šťastie je vrtkavé a vývoj každého jedného futbalového zápasu detto.
     
    82
    Skrumáž pred Cillessenom vyriešil až Isla strelou spoza šestnástky. Chile si dožadovalo ruku, De Jong hlavičkoval takmer do svojej brány, avšak loptu zastavil jeho spoluhráč. Rukou však určite nie.
     
    Alexis Sánchez a jeho loptové hrátky.

     
    81
    Poriadna tlačenica vo vnútri pokutového územia a Alexis Sánchez si roh zopakuje. Pred tým však striedanie Chile, z ihriska schádza nevýrazný Vargas, príchádza Pinilla.
     
    80
    Chile sa však aj naďalej snaží, budeme svedkami druhého rohového kopu Chile v zápase.
     
    79
    Starý trénerský lišiak vie, ako na súpera. Chile je ako prikované do zeme. Celý zápas defenzíva, van Gaal vycítil šancu, poslal na ihrisko nové sily a bum, 1:0! Perfektné.
     
     
    78
    Holandsko dalo gól!
    Tak tomu sa hovorí van Gaalov zázrak z lavičky! LEROY FER je hrdina okamihu, len minútu po tom, ako si odbil premiéru v tomto zápase strieľa gól hlavou po skvele zahratom rohovom kope!
     
    77
    Konečne oživenie v hre, Depay a jeho siedma strela Holandska na Brava, delovka ako z dela, aktivita Holandska žne úspech, máme tu rohový kop!
     
    76
    Druhé striedanie Oranjes, odchádza Sneijder, prichádza Fer. Je to len jeho 7. štart v reprezentácii.
     
    75
    Takisto ako aj pred chvíľou aj teraz veľmi dobrá lopta, tentoraz od Robbena, Kuyt mieril hlavičkou vedľa pravej tyči.
     
    74
    Výborná lopta Sneijdera, avšak aj napriek výškovom deficite dokázal Vargas loptu spred Vlaarovej hlavy odhlavičkovať na roh.
     
    73
    Robbenovo napádanie zožalo úspech, Arjen padá a máme tu dôležitú štandardku, ktorý zahrá Sneijder.
     
    72
    Druhý polčas hrá Chile ešte horšie ako v prvom polčase. Holandsko, ktoré hrá vyslovene defenzívne sa čoraz častejšie dostáva k šanciam po stranách ihriska. Kuyt sa teraz snažil loptu dostať na De Jonga, neúspešne.
     
    71
    Ďalšia skvostná akcia Chile, ktorá však skončila na kopačkách Holandska, ktoré si dalo pozor na skvele hrajúceho Alexisa. Ten sa dnes gólovo zrejme nepresadí.
     
    70
    Až teraz prišiel prvý ofsajd na strane Holandska, dopustil sa ho Sneijder, ktorý si zbehol po loptu skôr ako bolo treba.
     
    69
    Chile strieda a chce hrať ešte útočnejšie, obranca Silva dole, záložník Valdivia hore.
     
    68
    Pripravuje sa aj striedanie na strane Chile, opäť tu máme pasívnu časť tohto zápasu, hrá sa v strede ihriska.
     
    67
    Holandsko prvýkrát strieda, na ihrisko príde Depay, odchádza Lens.
     
    66
    Len to tak zahučalo, Robben si pripravoval príležitosť a šancu na prvý gól, potom ju aj realizoval. Skvelá strela, ktorá mierila pod Bravove nohy, kapitán Chile si však aj s touto strelou poradil.
     
    65
    Alexis sa uvoľnil perfektne na ľavej strane cez Lensa. Dokonale ho prekabátil, pripravil si strelu, tvrdo vypálil a zaznamenal prvú strelu na bránu, Cillessen však pohotovo vyráža a chytá.
     
     
    64
    Druhá žltá karta, Blind sa previnil nepekným faulom, nasleduje štandardka.
     
    63
    Opäť pád v šestnástke od Alexisa Sáncheza. Ani teraz sa však nepíska po tom, čo bola naňho poslaná perfektná prihrávka nakopnutou loptou. Rozhodca je dnes nekompromisný.
     
    62
    Robbenov center do pokutového územia bol odvrátený, lopta sa ale následne dostala na kopačky Sneijdera, pripravoval si strelu, no možno až príliš dlho. Lopta a jeho strela zblokovaná pozornou obranou.
     
    Gary Medel mal v prvom polčase na konte viac prihrávok ako celý holandský národný tím.

     
    61
    Krkolomný a zbytočný faul na Lensa, ktorý vybojoval zaujímavú pozíciu. Bude sa kopať štandardka.
     
    60
    Diváci chcú vidieť dobrý futbal zo strany na stranu, konečne aj niečo iné než piskot. Potlesk po akcii po ľavej strane vedenú Islom, ktorý sa však ďalej ako pred šestnástku nedostal.
     
    59
    Prenesnie hry na druhú stranu úspech nezožalo, nakoľko si Holanďania dali pozor. Nakoniec sa ale Vargas odhodlal k strele, avšak len do Cillessena.
     
    58
    Už dvadsiaty prvý faul a ďalší piskot fanúšikov. Tentoraz sa previnil Dirk Kuyt. Stále sme však iba pri jednej žltej karte. Šanca na center do pokutového územia pre Chile.
     
    57
    Silva spolu s Lensom zviedli tuhý šprintérsky boj, na ktorom konci Holanďania fauloval, lopta pre Chile.
     
    56
    Alexis vystrelil spoza šestnástky, je to už štvrtý strelecký pokus Chile, lopta končí vysoko nad, ani z tejto šance nebude nič. Hra sa ale v týchto chvíľach prelieva zo strany na stranu.
     
    55
    Snejder spolu s Lensom narobili problémy Chilskej obrane, Wesleymu sa síce vystreliť nepodarilo, no posunul loptu na svojho spoluhráča, ktorý už vystrelil. Jeho pokus bol zablokovaný, a tak si mohol Bravo opäť bez práce vychutnávať slniečko, ktoré svieti na štadión.
     
    54
    Hra sa kúskuje, raz je lopta vonku za autovou čiarou, za chvíľu nato sa píska faul, no a potom samozrejme aby toho nebolo málo – zase aut.
     
    52
    Začína sa čoraz viac faulovať, Sánchez si pýta loptu, nebojí sa urobiť niečo výnimočné, je to síce riskantné, ale ak chce Chile uspieť, bude to musieť Alexis robiť čoraz častejšie.
     
    51
    Holandsko možno najdlhší čas v zápase na polke súpera, aj vďaka De Jongovi, ktorý padol pri autovej čiare. Štandardka z toho nebude, nepíska sa.
     
    50
    Chile sa snaží útočiť zľava, sprava, no nejde to a nejde. Holandsko dobre bráni a pokrýva priestor. Holandsko už pomaly, ale isto začína útočiť, aj vďaka chybám Chiľanov.
     
    49
    Sánchez si robil dobrý deň z trojice hráčov Holandska, nakoniec padol, avšak Vlaarov zákrok faulom nebol. Na druhej strane sa už píska, Sneijder na zemi, no a tréner Chile pení.
     
    48
    Dvaja hráči Chile hodili naraz aut, na dvoch rôznych miestach, aj toto je Mundial 2014!
     
    47
    Na druhej strane sa asi prvýkrát stalo to, že bola otvorená obrana, Sánchez však toto zaváhanie pri prečíslení 4 na 3 nedokázal využiť, len do bočnej siete.
     
    46
    Začal sa druhý polčas, Holandsko v nezmenenej zostave, tak isto aj Chile. Určite sú všetci zvedaví, či budú Holanďania taký pasívny ako v prvom polčase. Snáď nie, Vlaar centroval z ľavej strany, hlavičkoval Wijnaldum, samozrejme nepresne.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Štatistiky 1. polčasu:

    Strely celkom – 7:3
    Strely na bránu – 3:0
    Rohy – 0:1
    Držanie lopty – 32 % : 68 %
     
    Alexis Sánchez si svojimi výkonmi na majstrovstvách sveta získava priazeň Liverpoolu.

     
    Prvý polčas zápasu Holandsko – Chile je už za nami. Očakávania od tohto zápasu boli asi až privysoké. Oba celky začali veľmi opatrne, potom sa Chile prebúdzalo, dokonca aj pohrozilo zopárkrát, avšak Holanďania nielenže dobre bránili, ale aj hrozili vďaka protiútokom. Nechajme sa prekvapiť, čo prinesie druhý polčas. V druhom zápase skupiny vyhráva Španielsko nad Austráliou 1:0.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Je to tak, prvý polčas sa nám končí. Možno až príliš opatrný futbal zo strany Holandska, uvidíme, čo prinesie polčas číslo dva. Hráči odchádzajú do šatní za piskotu.
     
    45
    Bude sa nadstavovať jedna minúta, nakoľko sa však už len dohráva, neočakáva sa žiadne vzrúšo.
     
    44
    Teraz sa nám akosi rozfaulovalo. Na druhej strane šanca Sneijdera, nakoľko po faule centroval do vápna. V skrumáži v šestnástke sa najlepšie zorientoval Kuyt, ktorý sa snažil vypáliť. Svojou razanciou to prehnal, vystrelil, no predtým však fauloval.
     
    43
    Nepozornosť v holandskej defenzíve a v priemere najnižší tím na MS dokázal hlavičkovať – konkrétne Gutierrez, ktorý však bránu netrafil. Za pokus to však stálo.
     
    42
    Faul na hráča z Chile, pri lopte Marcelo Diaz, bude z toho priamy kop.
     
    41
    Opäť rýchly protiútok Lensa, ktorý vystrelil spoza šestnástky. Bravo zasahovať nemusel ani tentoraz, vysoko nad.
     
    40
    Chile však hryzie, Holanďania využívajú len rýchle protiútoky, hrá sa opäť v strede poľa. Mena si teraz však dobre zabehol na ľavú stranu, poslal loptu do šestnástky, kde videl svojho spoluhráča, ktorý sa opäť hodil na zem. Rozhodca je nekompromisný, ani teraz to nebude penalta.
     
    39
    Prvý holandský strelecký pokus, Arjen Robben si prevzal loptu v strede ihriska, naštartoval svoju vrtuľu v zadku, prešiel si celú ihrisko, vykšolil možno štvoricu hráčov v bielom, prešiel do šestnástky, urobil tú svoju obávanú kľučku a vystrelil krížnu strelu, Bravo nemusel zasahovať, tesne vedľa.
     
    38
    Vyzerá to tak, ako keby obe mužstvá čakali na prestávku. Holanďania sa nevedia presadiť cez prehustený stred poľa.
     
    36
    Mena posielal loptu do šestnástky, kde sa po súboji s Vlaarpm zrútil na zem Alexis Sánchez. Chiľania se nahlas dožadovali pokutového kopu, ale rozhodca Gassama faul nevidel.
     
    35
    Perfektný mäkkučký center na zadnú tyč, kde si najvyššie vyskočil de Vrij. Jeho hlavička mierila len tesne vedľa!
     
    34
    Robben bol potiahnutý za dres v dosť zaujímavej pozícii. Nasledovať bude priamy kop, Bravo si stavia múr, rozhodca strieka sprej. Nechajme sa prekvapiť, čo Robben vymyslí.
     
    33
    Konečne nejaký náznak šance, škoda, že Arjen Robben nevidel nabiehajúceho De Jonga presnejšie. Síce mu lopta adresovaná bola, ale veľmi nepresne.
     
    32
    A znovu tá istá pesnička, stred poľa, straty lôpt a vhadzovania.
     
    31
    Aranguiz spadol v šestnástke po spornom zákroku, po spornom súboji. Celý štadión píska, rozhodca však ukazuje "hrajte ďalej". Center od Diaza na Aranguiza bol perfektný, škoda, že ako ukázal opakovaný záber, Aranguiz neudržal rovnováhu. Rozhodca posúdil túto situáciu správne.
     
    30
    Stále sa oba tímy hašteria o loptu len v okolí stredového kruhu. V posledných minútach až na pár výnimiek sa hrá čistý futbal bez faulov, tak to má byť.
     
    29
    Hrá sa opäť v strede poľa. De Jong bol faulovaný, to znamená loptu pre Holandsko. Akosi tých šancí opäť ubudlo.
     
    28
    Chile malo loptu už možno príliš dlho na kopačkách. Akosi sa im už znechutila, a tak ju poslali na kopačky Oranjes. Ani tí však v tomto momente priatelia s loptou neboli – máme tu aut.
     
    27
    Chile už opäť začína hrýzť, útok vedený Diazom po pravej strane skončil len v zázemí. Snaha sa uprieť nedá, ale takto sa úspech nedostaví. Chcelo by to ešte viac prekabátiť obranu Holandska.
     
    26
    Dobrá štipľavá a jedovatá strela od Wesleyho Sneijdera, jeho projektil skončil len v Bravových rukaviciach. Prvá vážnejšia šanca aj na strane oranžových.
     
     
    25
    Lens je na zemi, Silva sa ale teraz poriadne prepískol. Musel – hrozilo nebezpečenstvo. Zatiahol za ručnú brzdu, je z toho priamy kop Oranjes.
     
    24
    Začína sa pritvrdzovať, na druhej strane získal loptu Robben, ktorý sa s ňou vrútil až do šestnástky, tam už bol nad jeho sily obranca Chile, snažil sa vystreliť, no jeho strela bola zblokovaná. Z druhej vlny pálil Wijanaldum, no veľmi nepresne.
     
    22
    Dobre kopnutý rohový kop – signál tímu z Južnej Ameriky. Prihrávka po zemi na Gutierreza, ktorý napriahol a tvrdo vystrelil. Škoda len, že strela neskončila v bráne, ale len nad ňou. Prvá vážnejšia šnaca zápasu.
     
    Chílsky obranca José Rojas dnes čoby štvrtý hráč na tohtoročnom šampionáte oslavuje narodeniny v deň zápasu. Nadelí mu kouč Jorge Sampaoli darček v podobe šanca pozrieť sa na trávnik?

     
    21
    Po faule v strede ihriska odcentroval do šestnástky Diaz, jeho center sa dostal až na Islu, ktorému sa podarilo vybojovať prvý rohový kop zápasu.
     
    20
    Za 20 minút tohto zápasu sa zatiaľ nič vážne nestalo. Chiľania robia nájazdy na Oranjes ako v ôsmom storočí Avari. Ani oni nedokážu dobyť to, po čom najviac túžia. Holandsko má dnes skvelú obranu.
     
    19
    Opäť akcia po ľavej strane, center od Aranguiza sa dostal na kopačkuVargasa, ktorý posielal pätičkou loptu na Sáncheza, ten však v nepravú chvíľu spadol v šestnástke – vlastným pričinením – Holandsko sa ubránilo aj tomuto útoku.
     
    18
    Lens ostáva ležať na trávniku po súboji s Medelom. Zrážka to bola poriadna, malo by však byť všetko v poriadku. Hráči využívajú túto pauzu na občerstvenie.
     
    17
    Prvý pokus Holanďanov. Vlaar hľadal nakopávanou loptou Robbena, ktorý však aj napriek svojej extrémne vysokej rýchlosti loptu nedobehol.
     
    16
    Opäť sa hra presunula do stredu poľa, kde sa lopta kotúľa z jednej strany na druhú. Obe mužstvá v tejto časti hry akosi poľahky strácajú loptu.
     
    15
    Tak a máme tu prvý ofsajd v zápase, Vargas si zabehol za obranu, avšak až príliš skoro než by bolo treba.
     
    14
    Chile čoraz viac hryzie a hryzie, Aranguizov center po tom, čo si nabehol do šestnástky z ľavej strany nebol presný, skončil totiž len v rukaviciach brankára Ajaxu Amsterdam Cillessena.
     
    13
    Stále dookola to isté už 13 minút. Snaha Chile sa uprieť nedá, ale Holandsko skvelo bráni. Niečo mi hovorí, že to bude o jednom góle. Len aby sa Oranjes nepresadili z rýchleho protiútoku.
     
    12
    Snaha zo strany Chiľanov by aj bola, no k zakonečeniu sa nie a nie dostať. Už to hráči z Chile skúšajú aj po ľavej strane. Center do šestnástky sa dostal na hlavu Vargasa, bude z toho len odkop, nakoľko jeho hlavička bola veľmi nepresná.
     
    11
    Robben bol faulovaný v strede ihriska, hrá sa asi až príliš na nakopávané lopty. Ani tento center do šestnástky nebol dobrý, nakoľko sa v nej lopta dlho neohriala.
     
    10
    Máme za sebou úvodných 10 minút zápasu. Ešte sme nevideli ani jednu strelu na bránu, ba čo viac, ani poriadnu akciu. Obrany oboch tímov sú skvelo skoncentrované. Možno menšiu prevahu majú hráči Chile nielen v hľadisku, ale aj na trávniku.
     
    9
    Sneijderov center skončil len na hlave jedného z pozorných hráčov Chile. Následne sa snažili hráči z Chile dostať sa pred Cillessena, ani tentoraz sa im to po pravej strane nepodarilo.
     
    8
    Brankári ešte nemuseli ani zasahovať. teraz sa Silva previnil v hlavičkovom súboji faulom, Holanďania sa približujú k Bravovej bráne. Budú zahrávať štandardku možno 40 metrov od brány.
     
    7
    Chile hrá presne tým Juhoamerickým spôsobom, ako sme u väčšiny tímov zvyknutí – na troch obrancov, ktorí si loptu vymieňajú jedna radosť. Zatiaľ je to dosť nudné.
     
    6
    Viac sa v posledom čase vhadzuje ako hrá na ihrisku. Buď je lopta vymieňaná v zadných radoch alebo je posúvaná cez krídla do nebezpečných zón, ktoré sú však obe skvelo pokrývané.
     
    5
    Sánchez sa snažil prestrčiť loptu uličkou na nabiehajúceho Vargasa, dobrou pozičnou hrou Holanmďanov mu to však nebolo umožnené. Hrá sa zatiaľ z oboch strán veľmi opatrný futbal.
     
    4
    Alexis Sánchez sa hnevá po zlom verdikte rozhodcov, ktorí sú na tomto turnaji asi najväčšou ostudou. Lopta mala patríť po tom, ako bola zahraná do autu Chiľanom, no rozhodca to videl inak.
     
    3
    Po prvom faule v strede ihriska majú loptu hráči v bielom, ktorí sa nikam neponáhľajú. Obe mužstvá vyzerajú byť poriadne trpezliví. Dokedy, to sa ešte len uvidí. Zatiaľ je to len o prihrávkach hlavne v strede poľa.
     
    2
    Holandsko po prvýkrát v zápase na dlhší čas pri lopte, ktorú si vymieňajú v zadných radoch. Nepresnou rozohrávkou však pásmo a aj loptu strácajú. Už sú to hráči Chile, ktorí sa budú snažiť vyvíjať tlak na súpera.
     
    1
    Holandsko v oranžovom, Chile v bielom. Juhoameričania budú tí, ktorí budú rozohrávať. Zápas sa nám začal za potlesku, verme, že nás čaká zaujímavý zápas so zaujímavým vyvrcholením. Hneď prvá akcia vedelá Menom po pravej strane zálohy. Lopta skončila len u Cillessena.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Nádherné divadlo fanúšikov Chile, ktorí spievali poslednú strofku hymny bez sprievodu hudby.
     
    Hymny oboch krajín sú už v plnom prúde. Celý štadión teraz spieva chilskú hymnu.
     
    -10
    Červeno – oranžové more v hľadisku v aréne Corinthians. Hráči sú už v tuneli, Arjen Robben spolu s Bravom verbujú svojich spoluhráčov. Buď alebo – hrá sa o to, kto sa stretne v osemfinále s Brazíliou. V hre je veľa.
     
    Tak ešte raz Vás pekne vítam pri zápase, v ktorom sa rozhodne o osude skupiny B, čaká nás určite veľmi zaujímavý zápas s množstvom šancí a ofenzívnym futbalom. Prajem príjemný športový zážitok.
     
    Legendárny kanonier Ruud van Nistelrooy svojim krajanom praje veľa šťastia a je rád, že mnoho fanúšikov v oranžovom vyrazilo do ulíc podporiť svůj tým.


     
    Holandsko vs. Chile + situácia v skupine B

    Zaujímavá skupina B na Majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii dnes spozná svojho víťaza. Aj keď je už o postupujúcich rozhodnuté, o víťazovi nie. Šesť bodov majú na svojom konte dva mančafty, ktoré si dnes zmerajú sily. Reč je o "Oranjes" a "La Roji" – o možnosť byť prvý v skupine zaboujú Holanďania s Chile. Na počudovanie všetkých, oba celky vyhrali nad obhajcom titulu Španielskom najprv 5:1 (HOL) a potom 2:0 (CHI). Konfrontácia so štvrtým tímom v skupine B s Austráliou dopadla vcelku zaujímavo. Holanďania v bláznivom zápase vyhrali napokon 3:2, kým Chile celkom presvedčujúco 3:1.

    Tabuľka:

    1. Holandsko 2 zápasy, skóre 8:3, 6 bodov
    2. Chile 2 zápasy, skóre 5:0, 6 bodov
    3. Austrália 2 zápasy, skóre 3:6, 0 bodov
    4. Španielsko 2 zápasy, skóre 1:8, 0 bodov

    Predchádzajúce zápasy Holandska na MS:

    1. zápas: Španielsko – Holandsko 1:5 (1:1)
    Góly: 27. Alonso (pen.) – 44. van Persie (Blind), 53. Robben (Blind), 65. De Vrij (Sneijder), 72. van Persie, 80. Robben

    2. zápas: Austrália – Holandsko 2:3 (1:1)
    Góly: 21. Cahill (McGowan), 54. Jedinak (pen.) – 20. Robben (Blind), 58. van Persie (Depay), 68. Depay (de Guzmán)

    Predchádzajúce zápasy Chile na MS:

    1. zápas: Chile – Austrália 3:1 (2:1)
    Góly: 12. A. Sánchez (Vargas), 14. Valdivia (A. Sánchez), 90+2. Beausejour – 35. Cahill (Franjic)

    2. zápas: Španielsko – Chile 0:2 (0:2)
    Góly: 20. Vargas (Aranguiz), 43. Aranguiz

    Vzájomný zápas siaha do hlbokej minulosti. Dokonca ešte len dva roky pred prvými MS v Uruguaji. Na Olympiáde v Amsterdame sa 8.6.1928 zrodila remíza 2:2.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Jakub Mitter

    Góly: 78. Fer, 90+2. Depay

    Karty:   64. Blind (NED) – 25. Silva (CLE)


    Holandsko: Cillessen – Janmaat, De Vrij, Vlaar, Blind, Kuijt – Wijnaldum, Sneijder, de Jong – Lens, Robben (C)
    Náhradníci: Vorm, Krul – Martins Indi, Verhaegh, Veltman, Kongolo, de Guzmán, Clasie, Fer, van Persie, Huntelaar, Depay.

    Čile: Bravo (C) – Isla, Medel, F. Silva, Jara, Mena – Aranguiz, Gutiérrez, Díaz – A. Sánchez, Vargas.
    Náhradníci: Toselli, Herrera – Albornoz, Rojas, Carmona, Valdivia, Beausejour, Fuenzalida, Orellana, Pinilla, Paredes.

    Rozhodca: Bakary Papa Gassama – E. Menkouande, F. Kabanda