USA – Portugalsko 2:2 (kon.) | Holandsko – Čile 2:0 (kon.) | Austrália – Španielsko 0:3 (kon.)
Kamerun – Brazília 1:4 (kon.) | Chorvátsko – Mexiko 1:3 (kon.)
koniec
Austrália
0:3 (0:1)
Španielsko
Pondelok 23.06.2014, 18:00 • Arena da Baixada, Curitiba • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Vyzeralo to tak, že kapitán Mile Jedinak má niečo s nohou, ale napokon to bol on, ktorý zasiahol Davida Silvu do dolnej končatiny v súboji, za čo je potrestaný žltou kartou.
     
    89
    David Silva dostal loptu na hranicu šestnástky a z voleja vypálil, no jeho tvrdý projektil smeroval len popri ľavej tyčke!
     
    89
    Mathew Špiranović teraz poriadne vyťahal Davida Silvu za dres, za čo si patrične vyslúžil žltú kartu.
     
    88
    Teraz som to však zariekol a Austrália si vytvorila možnosť na skórovanie! Z ľavej strany vyslal do pokutového územia nebezpečný center Mathew Leckie, ale vo vnútri šestnástky všetko uhasil Sergio Ramos.
     
    85
    Fernando Torres smeroval vo dvojici s Matom na bránu, mal proti sebe len dvoch austrálskych obrancov, možno aj voľného Matu, ale rozhodol sa pre strelu z priestoru šestnástky, ktorá však skončila bezpečne v náručí brankára Austrálie.
     
    84
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Xabi Alonso, prichádza David Silva.
     
    82
    Španielsko dalo gól!
    Španieli pohodlne vedú 0:3 a vyzerá to na kapituláciu austrálskeho tímu! Fábregas našiel svojím vzdušným centrom na pravej strane šestnástky JUANA MATU, ktorý si loptu spracoval a prekonal brankára Ryana! Vyzeralo to tak, že bol Torres v menšom ofsajde, no napokon gól jednoznačne platí.
     
    73
    James Troisi si pripravil loptu za šestnástkou a tvrdo vypálil, no jeho projektil smeroval len tesne nad hornú žrdku španielskej svätyne!
     
    72
    Striedanie v tíme Austrália: z ihriska odchádza Oliver Bozanić, prichádza Mark Bresciano.
     
    69
    Španielsko dalo gól!
    A je to už 0:2 pre Španielsko! Andrés Iniesta krásne našiel v medzere cez troch obrancov Austrálie FERNANDA TORRESA na ľavej strane vápna, ktorý už len zakončil k pravej žrdi a zvýšil tak náskok svojho tímu!
     
    68
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Santi Cazorla, prichádza Césc Fábregas.
     
    62
    Iniesta najprv spadol cez Hallorana, no toto bolo ešte čisté, ale vzápätí Sergio Ramos predviedol nedovolený zákrok práve na Hallorana a je prvým kartovo potrestaným v tomto zápase.
     
    61
    Striedanie v tíme Austrália: z ihriska odchádza Tommy Oar, prichádza James Troisi.
     
    58
    Austrálčania teraz pekne zakombinovali! Mathew Leckie dostal loptu na ľavú stranu šestnástky a ideálne prihral približne do stredu pokutového územia Tommymu Oarovi, no pred ním stihol urýchlene zasiahnuť Ramos, ktorý odkopol na rohový kop!
     
    56
    Strelec vedúceho gólu Španielska, David Villa, končí svoju púť na MS v Brazílii, keďže miesto v tomto zápase prenecháva Juanovi Matovi.
     
    46
    Striedanie v tíme Austrália: z ihriska odchádza Taggart, prichádza Halloran.
     
    Pre Xabiho Alonsa je dnešný zápas posledným v reprezentácii. Záložník Realu Madrid totiž vyhlásil koniec reprezentačnej kariéry po majstrovstvách sveta v Brazílii.
     
    45
    Obrovská šanca pre Španielsko v závere prvého polčasu! Santi Cazorla si zbehol po ľavej strane vápna a vypálil, no len do brankára Austrálie, ktorý vyrazil na rohový kop!
     
    36
    Španielsko dalo gól!
    Španielsko otvára skóre tohto zápasu a celkom zaslúžene! Na pravej strane vápna dostal peknú prihrávku Juanfran, ktorý našiel na hranici malého vápna DAVIDA VILLU, ktorý elegantne pätičkou z prvej zakončoval do austrálskej brány!
     
    34
    David Villa mal loptu na kopačke na ľavej strane vápna a okamžite ju posielal do blízkosti Ryana, kde mal aj Torresa a aj Kokeho, no ani jeden z tejto dvojice nedokázal loptu usmerniť do prázdnej brány!
     
    23
    Ďalšia výborná šanca pre Španielsko! La Furia si dokázala pekne rozobrať austrálsku defenzívu. Na pravej strane mal loptu Xabi Alonso, ktorý pekne presunul na ľavú hranicu šestnástky Jordimu Albovi, ktorý však pálil len priamo do tela brankára Matyho Ryana, ktorý si zaslúži obrovskú pochvalu!
     
    21
    Doposiaľ najväčšia šanca Španielska! Andrés Iniesta sa s loptou nachádzal pri pravom hornom rohu šestnástky a v tejto chvíli vyslal vzdušný center na druhú stranu, kde našiel Davida Villu, ktorý osamotený pálil z voleja, no len mimo ľavej žrde!
     
    19
    Fernando Torres teraz pekne našiel voľného Villu v šestnástke a ideálne mu posunul loptu, ale hráč Atlética Madrid si už nedokázal vytvoriť streleckú príležitosť.
     
    17
    Pekná kombinácia Španielov! Iniesta si pred šestnástkou vymenil loptu s Cazorlom, potom posunul Villovi na ľavú stranu, ten vykonal kľučku na os a vrátil Santimu Cazorlovi, ktorý pálil z priestoru pri bielom bode, ale len do austrálskych hráčov.
     
    16
    Fernando Torres teraz pekne našiel dlhým centrom pred šestnástkou Davida Villu, ale čiarový rozhodca bol proti a odmával ofsajd.
     
    9
    Jordi Alba teraz dobre zapracoval v defenzíve a zachytil rozohrávku Austrálie v strede ihriska. Okamžite si všimol na hrote voľného Torresa, ktorému posúval loptu, ale napokon len nepresne. Vrátiť sa stihol Wilkinson.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 36. David Villa, 69. Torres, 82. Mata

    Karty:   89. Špiranovic (AUS), 90+2. Jedinak (AUS) – 62. Ramos (ESP)


    Austrália: Ryan – McGowan, Špiranović, Wilkinson, Davidson – Jedinak ("C"), McKay – Leckie, Bozanić, Oar – Taggart
    Náhradníci: Galeković, Langerak – Bresciano, Franjić, Halloran, Holland, Luongo, Milligan, Troisi, Vidosić, Wright

    Španielsko: Reina – Juanfran, Albiol, Ramos ("C"), Alba – Alonso, Koke, Cazorla, Iniesta, Villa – Torres
    Náhradníci: Casillas, de Gea – Azpilicueta, Busquets, Costa, Fábregas, Martinez, Mata, Pedro, Piqué, Silva, Xavi

    Rozhodca: Nawaf Shukralla – Yaser Tulefat, Ebrahim Moosa Salosa Saleh (všetci Bahrajn) – Norbert Hauata (Tahiti)