USA – Portugalsko 2:2 (kon.) | Holandsko – Čile 2:0 (kon.) | Austrália – Španielsko 0:3 (kon.)
Kamerun – Brazília 1:4 (kon.) | Chorvátsko – Mexiko 1:3 (kon.)
koniec
Austrália
0:3 (0:1)
Španielsko
Pondelok 23.06.2014, 18:00 • Arena da Baixada, Curitiba • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa na dnes už všetko, ďakujem za pozornosť. (19:57:11)
     
    Štatistiky po zápase

    Držanie lopty – 44% : 56%
    Strely celkom – 4:11
    Strely na bránu – 0:8
    Ofsajdy – 1:6
    Fauly – 14:9
    Žlté karty – 2:1
     
    Španieli napokon dokázali v druhom polčase pridať ešte dva presné zásahy, a to najprv počas 69. minúty, keď sa presadil Torres a napokon aj v 82. minúte, keď rozvlnil sieť Mata.

    Španielsko by tak malo na tento šampionát čo najskôr zabudnúť a hľadať problémy, čo sa s touto futbalovou veľmocou stalo alebo je problém v hre? Tiki-taka vyzerá byť už asi prečítaná ostatnými tímami, dôjde k zmene systému hry alebo nie?
    Španieli predsalen dokázali na tomto šampionáte získať aspoň tri body a skončia tak vo svojej skupine na konečnej tretej priečke. Austrália odohrala tieto majstrovstvá sveta bez jediného bodu a patrí im posledná štvrtá priečka v skupine.

    Ja sa s vami na dnes lúčim a prajem príjemný zvyšok večera. Dovidenia priatelia!
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Ramos rozohrával priamy kop spred šestnástky z blízkej vzdialenosti, ale napálil len do austrálskeho múru.
     
    90+2
    Vyzeralo to tak, že kapitán Mile Jedinak má niečo s nohou, ale napokon to bol on, ktorý zasiahol Davida Silvu do dolnej končatiny v súboji, za čo je potrestaný žltou kartou.
     
    Futbalové ihrisko z pohľadu Austrálčanov

     
    90+1
    Césc Fabregas vypálil z tesnej blízkosti Ryana priamo do neho a po ňom aj Juan Mata triafal len do tela austrálskeho gólmana!
     
    90
    Juanfran teraz mierne pochybil v rozohrávke na vlastnej polovici a loptu mu na chvíľu vzali Austrálčania, ale vzápätí boli už pri Juanfranovi aj jeho spoluhráči, ktorí pokračovali ďalej do útoku.
     
    89
    David Silva dostal loptu na hranicu šestnástky a z voleja vypálil, no jeho tvrdý projektil smeroval len popri ľavej tyčke!
     
    89
    Mathew Špiranović teraz poriadne vyťahal Davida Silvu za dres, za čo si patrične vyslúžil žltú kartu.
     
    88
    Teraz som to však zariekol a Austrália si vytvorila možnosť na skórovanie! Z ľavej strany vyslal do pokutového územia nebezpečný center Mathew Leckie, ale vo vnútri šestnástky všetko uhasil Sergio Ramos.
     
    87
    Španielsko už vyzerá byť zmierené s týmto stavom, už nič zaujímave sa nesnaží vymýšľať. Austrálčania vyzerajú podobne a do unáhlených akcií sa neponáhľajú.
     
    85
    Fernando Torres smeroval vo dvojici s Matom na bránu, mal proti sebe len dvoch austrálskych obrancov, možno aj voľného Matu, ale rozhodol sa pre strelu z priestoru šestnástky, ktorá však skončila bezpečne v náručí brankára Austrálie.
     
    84
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Xabi Alonso, prichádza David Silva.
     
    Juan MATA – 0 : 3

     
    82
    Španielsko dalo gól!
    Španieli pohodlne vedú 0:3 a vyzerá to na kapituláciu austrálskeho tímu! Fábregas našiel svojím vzdušným centrom na pravej strane šestnástky JUANA MATU, ktorý si loptu spracoval a prekonal brankára Ryana! Vyzeralo to tak, že bol Torres v menšom ofsajde, no napokon gól jednoznačne platí.
     
    80
    Na ihrisku však teraz ostal chvíľu ležať Raúl Albiol, ktorý bol zasiahnutý Leckiem v ich vzájomnom súboji, no napokon je španielsky stopér v poriadku.
     
    79
    Xabi Alonso teraz stiahol k zemi Jamesa Troisiho pri stredovom kruhu, no mierne to vyzeralo len na filmovanie austrálskeho hráča.
     
    78
    Najprv to skúšal individuálne Jordi Alba po ľavej strane vápna, natlačil sa až ku Ryanovi, no z tesnej blízkosti zakončoval len do nôh brankára Austrálie. Potom z opačnej pravej strany po malej chvíli centroval do šestnástky Juanfran, no len na hlavičky Austrálčanov.
     
    77
    Španielsky rohový kop neskončil úspešne, keďže Torres len napálil do austrálskej obrany a tá loptu odrazila až na obrannú polovicu Španielov. Pri lopte však stále súper Austrálie.
     
    76
    Leckie prihral pred šestnástkou Troisimu, ktorý si už vytváral pozíciu pohybujúc sa na stredovú os, no napokon mu prehustená španielska obrana loptu vzala.
     
    75
    Juanfran mal loptu na pravej hranici pokutového územia a snažil sa ju dostať bližšie do stredu šestnástky, no napokon sa mu to nepodarilo cez jedného z austrálskych obrancov, ktorý odrazil loptu späť.
     
    74
    Juan Mata teraz ľavačkou pred šestnástkou nepresunul loptu na ľavú stranu, kde hľadal Torresa. Následne sa v ofsajdovom postavení vyskytol Fabregas.
     
    73
    James Troisi si pripravil loptu za šestnástkou a tvrdo vypálil, no jeho projektil smeroval len tesne nad hornú žrdku španielskej svätyne!
     
    72
    Striedanie v tíme Austrália: z ihriska odchádza Oliver Bozanić, prichádza Mark Bresciano.
     
    71
    Xabi Alonso si teraz mierne nerozumel v kombinácii s Torresom, keďže mu pred šestnástku poslal len nepresný pas, ktorý skonžil u austrálskych hráčov.
     
    Fernando TORRES – 0 : 2

     

     
    69
    Španielsko dalo gól!
    A je to už 0:2 pre Španielsko! Andrés Iniesta krásne našiel v medzere cez troch obrancov Austrálie FERNANDA TORRESA na ľavej strane vápna, ktorý už len zakončil k pravej žrdi a zvýšil tak náskok svojho tímu!
     
    68
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Santi Cazorla, prichádza Césc Fábregas.
     
    67
    Španieli teraz naďalej kontrolujú hru, ale terajší Cazorlov center na Juana Matu bol nepresný, keďže krížnym spôsobom centroval Cazorla na Matu nakoniec len mimo ihriska.
     
    David Villa so slzami v očiach na lavičke Španielska po tom, čo dohral svoj ​​posledný zápas za svoju krajinu.


     
    64
    Sergio Ramos teraz zasiahol Hallorana opäť na pravej strane vlastnej šestnástky, no hlavný rozhodca tento zákrok asi prehliadol, keďže to vyzeralo aj na kartu.
     
    62
    Iniesta najprv spadol cez Hallorana, no toto bolo ešte čisté, ale vzápätí Sergio Ramos predviedol nedovolený zákrok práve na Hallorana a je prvým kartovo potrestaným v tomto zápase.
     
    61
    Striedanie v tíme Austrália: z ihriska odchádza Tommy Oar, prichádza James Troisi.
     
    60
    Halloran bol teraz nepríjemne zasiahnutý Juanom Matom, no hráč Manchestru United nie je potrestaný žltou kartou, i keď tento zákrok už vyzeral dosť nebezpečne.
     
    59
    Po rohovom kope lopta chvíľu hľadala miesto vo vzduchu, no potom sa ocitla na kopačke Matta McKaya, ktorý z voleja vypálil z priestoru hranice šestnástky, ale len ponad španielsku bránu.
     
    58
    Austrálčania teraz pekne zakombinovali! Mathew Leckie dostal loptu na ľavú stranu šestnástky a ideálne prihral približne do stredu pokutového územia Tommymu Oarovi, no pred ním stihol urýchlene zasiahnuť Ramos, ktorý odkopol na rohový kop!
     
    56
    Strelec vedúceho gólu Španielska, David Villa, končí svoju púť na MS v Brazílii, keďže miesto v tomto zápase prenecháva Juanovi Matovi.
     
    55
    Juanfran mal loptu na kopačke na pravej strane, mimo šestnástky a rozhodol sa pre strelu, ktorá však príliš neohrozila brankára Ryana, pretože ju bezpečne zachytil do náručia.
     
    54
    Villa si vymenil loptu s Iniestom na ľavej strane šestnástky, napoko bol pri lopte ako posledný hráč FC Barcelony, no ten vyslal len veľmi ležérnu strelu, ktorá nedoletela ani ku brankárovi Ryanovi.
     
    52
    Sergio Ramos sa zmocnil lopty, po tom, čo Jordi Alba vybojoval brazucu v súboji s Leckiem v priestore pri rohovej zástavke.
     
    Juan Mata a David de Gea na lavičke v dnešnom zápase, v ktorom Španielsko vedie nad Austráliou 1:0.


     
    51
    Andrés Iniesta asi až príliš vymýšľal s loptou v šestnástke, dlho čakal na pribiehajúceho Kokeho a napokon len loptu takpovediac odovzdal Austrálčanom, keďže Kokemu posunul prihrávku príliš skoro.
     
    50
    Austrália na tri dotyky mierne rozhodila španielsku defenzívu, no šmýkajúcu sa loptu po ľavej strane vápna už nedokázal zachytiť žiaden z reprezentantov Austrálie, prvý bol v tomto priestore len Juanfran.
     
    49
    Austrálski futbalisti si teraz pekne vymenili loptu cez stred ihriska, no na zakončenie to napokon nebolo. Potom mal loptu v priestore pri rohovej vlajke ešte Oar, ale jeho center do pokutového územia nebol presný.
     
    48
    Austrália získala loptu od nepozorných Španielov a začala len poľahky kombinovať na vlastnej polovici. Španielsko však nič nenecháva na náhodu a sústredene bráni.
     
    47
    Fernando Torres teraz spadol v súboji s jedným z austrálskych hráčov, no napokon žltú kartu z vrecka nebude hlavný rozhodca vyťahovať. Hra je zo začiatku polčasu zatiaľ veľmi pokojná.
     
    46
    Striedanie v tíme Austrália: z ihriska odchádza Taggart, prichádza Halloran.
     
    46
    Výkop teraz zahrávali španielski futbalisti, ktorí budú môcť zvyšiť svoje vedenie v priebehu druhého polčasu, ale budú musieť čakať aj tlak od Austrálčanov, ktorí momentálne prehrávajú.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Pre Xabiho Alonsa je dnešný zápas posledným v reprezentácii. Záložník Realu Madrid totiž vyhlásil koniec reprezentačnej kariéry po majstrovstvách sveta v Brazílii.
     
    V prvom polčase sme videli pomerne dobrý futbal z hľadiska hry, keďže Španieli predviedli pekné akcie, no nestratili sa ani austrálske svetlé momenty. Stav je však po prvých 45 minútach 0:1 pre Španielov, keď skóre v 36. minúte otvoril David Villa.

    Druhý polčas sa začne približne o 19:05.
     
    Štatistiky po prvom polčase

    Držanie lopty – 43 % : 57 %
    Strely celkom – 1:5
    Strely na bránu – 0:4
    Ofsajdy – 1:3
    Fauly – 8:5
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Bozanić odcentroval ku vzdialenejšej žrdi, kde však nenašiel hlavičku žiadneho zo svojich spoluhráčov.
     
    45+1
    Juanfran teraz faulova protihráča v priestore pri rohovej vlajke a bude tu možnosť pre Austráliu.
     
    Anglická futbalová legenda Gary Lineker: "Španielsko vedie po peknom zakončení Villy. Španieli vyzerajú pred Eurom dobre"


     
    45+1
    K prvému dejstvu je nadstavená jedna minúta.
     
    45
    Obrovská šanca pre Španielsko v závere prvého polčasu! Santi Cazorla si zbehol po ľavej strane vápna a vypálil, no len do brankára Austrálie, ktorý vyrazil na rohový kop!
     
    44
    Austrálčania mali k dispozícii priamy kop, a tak sa takmer celý tím stiahol do šestnástky čakajúc na center od Tommyho Oara, no napokon sme zakončenie nevideli, keďže Španielsko bolo pozorné v defenzívnej činnosti.
     
    43
    Ryan McGowan posunul po čiare na pravej strane Mathewovi Leckiemu, no ten si nedokázal loptu spracovať a poslal ju len nechcene do outu pre Španielov.
     
    42
    Koke teraz vypálil z väčšej vzdialenosti, ale len do austrálskych hráčov. Je tu rohový kop pre Španielsko, ktorý odchádzal zahrávať práve Koke, no jeho center príliš nevynikol.
     
    41
    Jedinak sa snažil na stredovej osi na hranici útočnej šestnástky nájsť Taggarta, no v týchto miestach bol aj Raúl Albiol, ktorý dokázal pokus od Austrálie bezpečne odhlavičkovať.
     
    39
    Španielski futbalisti upokojili priebeh hry a prihrávajú si loptu na vlastnej polovici pomaly vyčkávajúc na koniec prvého dejstva, no Austrálčania aj naďalej dravo napádajú.
     
    37
    Na opačnej strane pohrozili okamžite aj Austrálčania, no Pepe Reina stihol uhasiť strelu od Tommyho Oara.
     
    David VILLA – 0 : 1

     
    36
    Španielsko dalo gól!
    Španielsko otvára skóre tohto zápasu a celkom zaslúžene! Na pravej strane vápna dostal peknú prihrávku Juanfran, ktorý našiel na hranici malého vápna DAVIDA VILLU, ktorý elegantne pätičkou z prvej zakončoval do austrálskej brány!
     
    35
    Dvaja Španieli spadli na obrannej polovici, ale hlavný rozhodca neposúdil tieto zákroky za nedovolené. Napriek tomu sú Španieli stále pri lopte. O streľbu sa pokúšal Villa, no nevytvoril si vhodnú pozíciu.
     
    34
    David Villa mal loptu na kopačke na ľavej strane vápna a okamžite ju posielal do blízkosti Ryana, kde mal aj Torresa a aj Kokeho, no ani jeden z tejto dvojice nedokázal loptu usmerniť do prázdnej brány!
     
    32
    Španieli zahrali rohový kop len nakrátko a s loptou sa vrátili až pred brankára Pepeho Reinu a následne Iniesta len tak tak zachytil loptu v priestore pri ľavej hranici pokutového územia na útočnej polovici.
     
    31
    Maty Ryan teraz hodnú chvíľu čakal s rozohrávkou, pravdupovedaic až kým k nemu neprišiel Torres. Pravdepodobne chcel priebeh hry trochu ponaťahovať. Španielsko musí tvoriť. Teraz má rohový kop.
     
    30
    Austrálčania si teraz nerozumeli v rozohrávke, keďže si Jason Davidson neskoro všimol krížny center z ľavej strany ihriska na opačnú pravú.
     
    28
    Španieli teraz nepredviedli príliš dobrú rozohrávku, keď Koke poslal z obrannej polovice na opačnú pravú stranu dlhý center, ktorý však Juanfran aj s menším šťastím zachytil. Pri lopte stále Španielsko.
     
    27
    Na Fernanda Torresa sa teraz spustil piskot z tribún, keďže hráč FC Chelsea odišiel na moment z ihriska a prezliekol si dres. Pravdepodobne mal ten straý poškodený.
     
    26
    Španielska kombinácia a center napokon skončial len odmávaným ofsajdom z ruky čiarového rozhodcu.
     
    25
    Villa, Torres a Koke teraz až príliš prekombinovali a do útoku mohli ísť Austrálčania, no tým sa nepodarilo vytvoriť si recept na súperovu defenzívu.
     
    Posledný deň Španielska v Brazílii, chcelo by sa povedať posledné zbohom.

     
    23
    Ďalšia výborná šanca pre Španielsko! La Furia si dokázala pekne rozobrať austrálsku defenzívu. Na pravej strane mal loptu Xabi Alonso, ktorý pekne presunul na ľavú hranicu šestnástky Jordimu Albovi, ktorý však pálil len priamo do tela brankára Matyho Ryana, ktorý si zaslúži obrovskú pochvalu!
     
    22
    Španieli teraz utláčujú súpera, ktorý nemá veľa priestoru. Španielske napádanie je naozaj intenzívne a Austrália už dlhšiu dobu nemala loptu na kopačke.
     
    21
    Doposiaľ najväčšia šanca Španielska! Andrés Iniesta sa s loptou nachádzal pri pravom hornom rohu šestnástky a v tejto chvíli vyslal vzdušný center na druhú stranu, kde našiel Davida Villu, ktorý osamotený pálil z voleja, no len mimo ľavej žrde!
     
    20
    Iniesta odišiel zahrávať štandardku z pomerne nebezpečnej vzdialenosti, našiel hlavičku kapitána Sergia Ramosa, ale ten zakončoval len mimo brány.
     
    19
    Fernando Torres teraz pekne našiel voľného Villu v šestnástke a ideálne mu posunul loptu, ale hráč Atlética Madrid si už nedokázal vytvoriť streleckú príležitosť.
     
    17
    Pekná kombinácia Španielov! Iniesta si pred šestnástkou vymenil loptu s Cazorlom, potom posunul Villovi na ľavú stranu, ten vykonal kľučku na os a vrátil Santimu Cazorlovi, ktorý pálil z priestoru pri bielom bode, ale len do austrálskych hráčov.
     
    16
    Fernando Torres teraz pekne našiel dlhým centrom pred šestnástkou Davida Villu, ale čiarový rozhodca bol proti a odmával ofsajd.
     
    15
    Sergio Ramos bol s loptou pri kraji ihriska, tesne za deliacou čiarou a centroval krížnym spôsobom na druhú stranu, ale jeho vzdučný center napokon nenašiel kopačku žiadneho hráča Španielska, Vyzeralo to ako bezvýznamné odhodenie lopty.
     
    14
    Austrália získala loptu pod kontrolu a svojou bezpečnou hrou ju nenecháva príliš často španielskému tímu.
     
    13
    Brankár Maty Ryan si teraz pekne zakryl loptu pred bežiacim Torresom ku zadnej čiare, postavil si ju na čiaru a rozohral ďaleko na útočnú polovicu. Austrália pri lopte.
     
    12
    David Villa pekne prešiel po kraji ihriska cez dvoch hráčov Austrálie, ale potom na stredovej osi sa mu už nepodarilo prejsť cez Jedinaka, ktorý ho zasiahol, ale zákrok na faul alebo kartu to nebol.
     
    11
    Torres sa pohyboval s loptou po krajnej hranici útočnej šestnástky, potom si to namieril viac do stredu, pätičkou prenechal Iniestovi na ľavú stranu, ale tam už bol austrálsky obranca.
     
    10
    Jedinak mal loptu na kopačke na vlastnej polovici a snažil sa krížnym centrom nájsť v útoku Mathewa Leckieho, no poslal mu len príliš dlhý center, ktorý už jeho spoluhráč nezachytil.
     
    9
    Jordi Alba teraz dobre zapracoval v defenzíve a zachytil rozohrávku Austrálie v strede ihriska. Okamžite si všimol na hrote voľného Torresa, ktorému posúval loptu, ale napokon len nepresne. Vrátiť sa stihol Wilkinson.
     
    "Vďaka za krásny sen": správa fanúšika # ESP pre hráčov


     
    8
    Austrália rýchlo a agresívne napáda Španielov a teraz svojho súpera donútila až zahrať loptu za postrannú čiaru, no napokon je to out pre Španielsko, keďže sa Juanfran lopty nedotkol.
     
    7
    David Villa mal teraz loptu na kopačke a bol faulovaný Mileom Jedinakom, ktorý ho nepekne skopol. Španielsko zahralo nasledujúcu štandardku len nakrátko.
     
    6
    Austrálski hráči zahrávali prvú štandardku. Z ľavej strany vyslal center priamo do vápna jeden z austrálskych hráčov, ktorý však v pokutovom území nenašiel hlavičky svojich spoluhráčov, len tie španielske.
     
    5
    Austrália hrá s pomerne s plnou chuťou. Teraz za hranicou šestnástky mal loptu na kopačke opäť Taggart a pálil, no jeho strela smerovala len vedľa ľavej žrde.
     
    4
    Pepe Reina musel prvýkrát zasahovať! Adam Taggart si pekne našiel priestor v šestnástke a do behu mu loptu posunul Matt McKay, ktorý však neprihral presne, a tak nemal Reina menšie problémy s loptou.
     
    3
    Mathew Leckie teraz skvelo vybojoval loptu na útočnej polovici, jeho spoluhráči presunuli hru na ľavú stranu a centroval z kraja ihriska obranca Davidson, ktorý vyslal loptu priamo do šestnástky, no jeho spoluhráči sa nepresadili proti španielskej obrane.
     
    2
    Španieli sa v tejto chvíli zmocnili lopty a začali si ju posúvať medzi sebou v absolútnej pohode, no austrálske napádanie je veľmi účinné. Teraz Taggart mierne zaskočil Albiola pri stredovom kruhu, ale neskočilo to útokom na brankára Pepeho Reinu.
     
    1
    Úvodný výkop zahrávala Austrália a okamžite sa súper Španielov rúti dopredu, no ich prvý prienik však skončil v oute. Austrália útočí zľava doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Aréna Curitiba vyzerá byť na tento možno menej zaujímavý zápas vcelku naplnená. Len ťažko nájsť nejaké voľné sedadlo.
     
    Po nej nasleduje aj španielska národná hymna.
     
    Na úvod si vypočujeme štátnu hymnu Austrálie.
     
    Ešte raz vás vítam pri sledovaní online prenosu!

    Austrálski futbalisti dnes nastúpia vo svojom poslednom zápase na majstrovstvách sveta v Brazílii v žltých dresoch pod taktovkou trénera Angeho Postecogloua.

    Španielski reprezentanti odohrajú svoj zápas o česť v dresoch čiernych a z lavičky na nich bude dohliadať kouč Vicente Del Bosque.
     
    Úvodné zostavy:

    Austrália: Ryan – McGowan, Špiranović, Wilkinson, Davidson – Jedinak ("C"), McKay – Leckie, Bozanić, Oar – Taggart
    Náhradníci: Galeković, Langerak – Bresciano, Franjić, Halloran, Holland, Luongo, Milligan, Troisi, Vidosić, Wright

    Španielsko: Reina – Juanfran, Albiol, Ramos ("C"), Alba – Alonso, Koke, Cazorla, Iniesta, Villa – Torres
    Náhradníci: Casillas, de Gea – Azpilicueta, Busquets, Costa, Fábregas, Martinez, Mata, Pedro, Piqué, Silva, Xavi

    Rozhodca: Nawaf Shukralla – Yaser Tulefat, Ebrahim Moosa Salosa Saleh (všetci Katar) – Norbert Hauata (Libanon).
     
    Brazilské noviny se před několika dny symbolicky rozloučily s Timem Cahillem – "klokaním králem"


     
    Tieto dve reprezentácie zatiaľ proti sebe nenastúpili v žiadnom vzájomnom zápase. Dnešné vystúpenie bude ich prvým meraním síl.

    Aktuálna situácia v skupine

    Od Španielov sa očakával suverénny postup do osemfinále, no španielski futbalisti poriadne sklamali svojich fanúšikov a možno aj celý futbalový svet, ktorý čakal od krajiny z Pyrenejského polostrova podstatne viac. Španielsko totižto dvakrát prehralo. V prvom zápase, ktorý sa odohral 13. júna, Holanďania doslova rozobrali Španielov výsledkom 1:5. Španielsko sa druhýkrát predstavilo proti Chile a snažilo sa napraviť túto katastrofu proti Holanďanom, no napokon však proti Juhoameričanom ani len neskórovali a inkasovali dva góly z kopačiek Vargasa a Aranguiza.

    Austrálčania sú outsiderom skupiny, a tak sme od nich mohli očakávať asi len prekvapenie, ktoré sa zatiaľ senzačne podarilo Kostarike v skupine D. Austrália prehrala v prvom zápase s čilskou reprezentáciou 3:1 a podľahla Holanďanom tesne 2:3.

    Zápas medzi Španielskom a Austráliou bude už z hľadiska šampionátovej matematiky len „exhibičný“, pretože oba tímy už stratili šance na postup. Španieli sa však budú istotne naplno usilovať o výhru v tomto zápase, keďže tento šampionát sa im vôbec nevydaril a výhra v poslednom zápase by možno aspoň mierne uspokojila aj fanúšikov, ktorí sa však na tento duel budú pozerať asi len so slzami v očiach.

    Tabuľka skupiny B

    1. Holandsko, 6 bodov, 2 výhry, 8:3
    2. Čile, 6 bodov, 2 výhry, 5:1
    3. Austrália, 0 bodov, 2 prehry, 3:6
    4. Španielsko, 0 bodov, 2 prehry, 1:7


    Posledný zápas tejto skupiny bude súboj o celkové prvenstvo v B skupine. Začiatok zápasu medzi Holandskom a Chile je naplánovaný na rovnaký čas aj dátum ako zápas medzi Austráliou a Španielskom. Samozrejme, takisto vám ho prinášame v podobe textového prenosu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 36. David Villa, 69. Torres, 82. Mata

    Karty:   89. Špiranovic (AUS), 90+2. Jedinak (AUS) – 62. Ramos (ESP)


    Austrália: Ryan – McGowan, Špiranović, Wilkinson, Davidson – Jedinak ("C"), McKay – Leckie, Bozanić, Oar – Taggart
    Náhradníci: Galeković, Langerak – Bresciano, Franjić, Halloran, Holland, Luongo, Milligan, Troisi, Vidosić, Wright

    Španielsko: Reina – Juanfran, Albiol, Ramos ("C"), Alba – Alonso, Koke, Cazorla, Iniesta, Villa – Torres
    Náhradníci: Casillas, de Gea – Azpilicueta, Busquets, Costa, Fábregas, Martinez, Mata, Pedro, Piqué, Silva, Xavi

    Rozhodca: Nawaf Shukralla – Yaser Tulefat, Ebrahim Moosa Salosa Saleh (všetci Bahrajn) – Norbert Hauata (Tahiti)