Lotyšsko – Rusko 1:4 (kon.) | Francúzsko – Nórsko 5:4 (2:1 po s.n.) | Bielorusko – Nemecko 5:2 (kon.)
Dánsko – Česko 4:3 (1:0 po s.n.) | Švajčiarsko – Kazachstan 6:2 (kon.) | Slovensko – Taliansko 4:1 (kon.)
po s.n. (2:1)
Francúzsko
5:4 (0:1, 3:1, 1:2)
Nórsko
Sobota 17.05.2014, 11:45 • Čižovka Aréna • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Francúzsko.
    Gól strelil STEPHANE DA COSTA.
     
    45:48
    Nórsko dalo gól!
    Francúzi opäť zabudli na sovju defenzívu, šikovní bratia OLIMBOVCI sa dostali do prečíslenia 2 na 1, Ken- Andre prihral MATHISOVI, ktorý už nemal problém dostať puk do odkrytej franúzskej svätyne! Vynikajúci zápas! Asistencia: Ken- Andre Olimb.
     
    42:37
    Francúzsko dalo gól!
    Francúzska odpoveď na seba nenechala dlho čakať a strela PIERRE-ANDRÉHO BELLEMARA z ľavej strany končí v Haugenovej sieti! Asistencia: Antoine Roussel.
     
    41:30
    Nórsko dalo gól!
    Gól strelil SÖRVIK. Asistencia: Morten Ask. Tak teraz veľká smola na strane Francúzov a naopak veľké šťastie Nórska! Cristobal Huet mal zakrytý výhľad, čo využil DANIEL SÖRVIK, ktorý nahodil puk na franúzskeho gólmana na prekvapenie všetkých skončil v sieti! Asistencia: Morten Ask.
     
    38:16
    Francúzsko dalo gól!
    Neuveriteľné! Sledujeme nórsky výbuch v priamom prenose! Francúzsko otáča výsledok vo svoj prospech! ANTOINE ROUSSEL šikovne tečoval strelu Stephana da Costu a Francúzsko vedie 3:2! Asistencie: Stephane da Costa, Pierre-Edouard Bellemare.
     
    37:51
    Francúzsko dalo gól!
    Gól platí, YORICK TREILLE tečoval puk tesne pred Haugenom, ktorý bol v tejto situácii úplne bez šance a nepomohli ani protesty zo strany nórskeho gólmana! Asistencie: Yohann Auvitu, Julien Desroisiers.
     
    37:25
    Francúzsko dalo gól!
    Predsa sa ešte v druhej tretine darí Francúzom streliť dôležitý kontaktný gól! V obrovskej skrumáži sa pred Haugenom najlepšie zorientoval ANTOINE ROUSSEL, ktorý dokázal dotlačiť puk za chrbát nórského gólmana.
     
    21:47
    Nórsko dalo gól!
    Tak nech sa páči priatelia! Trošku diskutabilný gól pridávajú reprezentanti Nórska. MORTEN ASK bol veľmi dôrazný v tejto situácii, natlačil sa takmer až do Huetovej brány, dá sa povedať, že mu bránil v pohybe, ale rozhodcovia tento gól uznali a Nóri tak vedú už 2:0! Asistencie: Ken- Andre Olimb, Mathis Olimb.
     
    11:28
    Nórsko dalo gól!
    Škandinávci idú do vedenia a treba povedať že úplne zaslúžene! Nóri roztočili kolotoč v obrannom pásme Francúzov, Mathis Olimb našiel v priestore medzi kruhmi úplne voľného MATSA TRYGGA a ten výbornou strelou švihom do pravého horného rohu Huetovej brány posiela svoje mužstvo do vedenia! Asistencie: Mathis Olimb, Ken- Andre Olimb.

    Jakub Bartko

    Góly a asistencie: 38. Roussel, 38. Treille Yorick (Auvitu, Desroisiers), 39. Roussel (Stephane da Costa, Bellemare), 43. Bellemare (Roussel), rozh. náj. Stephane da Costa – 12. Trygg (Olimb Mathis, Olimb Ken- Andre), 22. Ask (Olimb Ken- Andre, Olimb Mathis), 42. Sörvik (Ask), 46. Olimb Mathis (Olimb Ken- Andre)


    Francúzsko: Huet (Hardy) – Auvitu, Besch, Manavian, Amar, Janil, Chakiachvili, Dieudé Fauvel – S. da Costa, Roussel, Bellemare – Treille, Meunier (C), Desroisiers – Fleury, Guttig, T. da Costa – Tardif, Henderson, Ritz – Raux.
    Nórsko: Haugen (Söberg) – Holös, Ödegaard, Trygg, Bonsaksen, Sörvik, Espeland – Bastiansen (C), K. Olimb, M. Olimb – Hansen, Röymark, Forsberg – Olden, Skröder, Ask – Stene, Martinsen, Roest – Dahlström, Thoresen.

    Rozhodca: Olenin (RUS), Piechaczek (GER) – Schrader (GER), Valach (SVK)