Lotyšsko – Rusko 1:4 (kon.) | Francúzsko – Nórsko 5:4 (2:1 po s.n.) | Bielorusko – Nemecko 5:2 (kon.)
Dánsko – Česko 4:3 (1:0 po s.n.) | Švajčiarsko – Kazachstan 6:2 (kon.) | Slovensko – Taliansko 4:1 (kon.)
koniec
Bielorusko
5:2 (1:2, 1:0, 3:0)
Nemecko
Sobota 17.05.2014, 15:45 • Minsk Aréna • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Bielorusi dnes urobili veľmi dôležitý krok smerom k postupu do štvrťfinále. Tretia tretina im patrila úplne suverénne, strelili v nej tri presné zásahy a rozhodli tak o zisku troch bodov. Ďakujem vám za pozornosť, pre dnes sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok soboty, ktorú hádam naši hokejisti okorenia večerným víťazstvom nad Talianmi. Nenechajte si tento duel ujsť v našom priamom prenose.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Nikolaj Stasenko napokon inkasoval trest päť minúť plus dokonca zápasu. Uvidíme, či bude mať jeho zákrok ešte nejakú disciplinárnu dohru a Stasenko bude prípadne potrestaný.
     
    59:57
    V samom závere ešte inkasoval tvrdý hit Ehilz. Ruka rozhodcu vyletela hore, bude sa ešte vylučovať. Bude sa však už jednať len o symbolický zápas do štatistík.
     
    59:10
    V Minsk aréne sa už naplno oslavuje.
     
    58:30
    Signalizovaný ofsajd Nemcov, Bielorusi držia puk vo svojom vlastnom obrannom pásme. Oba tímy už čakajú na závereční sirénu.
     
    57:30
    Nemecký brankár Rob Zepp teraz veľmi dobre prečítal celú situáciu, hokejkou dokázal vypichnúť jednému z rozbehnutých Bielorusov puk.
     
    56:40
    Do konca zápasu nám ostáva niečo viac ako tri minúty. Bieloruskí priaznivci už môžu pomaly, ale isto oslavovať tretie víťazstvo svojho tímu na minskom šampionáte.
     
    56:00
    Mauer sa ešte dostal do zakončenia, chcel Lalendemu prekaziť čistý štít, no nepodarilo sa mu to.
     
    55:15
    Kovyršin krásnou sťahovačkou prezentoval svoje individuálne schopnosti. Na zakončenie mu však už neostali sily a ani priestor v obrannom pásme Nemcov.
     
    54:30
    Domáci hokejisti sa už nikam neponáhľajú. Sústredia sa na kontrolovanie svojho veľkého náskoku.
     
    53:49
    Bielorusi sú v plnom počte. Nemci ostávajú v útočnom pásme, kde sa snažia priložiť pod kotol.
     
    53:15
    Domáci sa v oslabení dostali do zakončenia, o ktoré sa postaral Jefimenko. Zepp si na konto pripísal úspešný zákrok.
     
    52:49
    Nemci v prvej polovici svojej početnej prevahy pritlačili svojho súpera do hlbokej defenzívy. Bielorusi však odolali a teraz sa im podarilo odpáliť puk cez všetky čiary.
     
    51:49
    Jevenko odkorčuľoval na trestnú lavicu za hrubosť. Nemci majú možnosť v presilovej hre ešte zdramatizovať tento pre nich zle vyvíjajúci sa zápas.
     
    51:30
    Michajl Grabovskij mohol skompletizovať hetrik. Dostal sa k puku v priestore kruhov, no jeho strelecký pokus bol zablokovaný a následné nahodenie na dorážku jeho spoluhráči nezúžitkovali.
     
    51:00
    Bielorusi sú v tretej tretine až neuveriteľne strelecky efektívny. V poslednej časti zatiaľ na Zeppa vystrelili štyri krát, až v troch prípadoch dokázali skórovať.
     
    49:54
    Bielorusko dalo gól! Domáci fanúšikovia sa môžu piaty raz v dnešnom zápase tešiť z gólu svojho tímu. Sergej Kosticyn vysunul na pravé krídlo MICHAJLA GRABOVSKIJHO, ktorý fantasticky zrýchlil okolo obrancu Nemecka, natlačil sa do samostatného nájazdu, ktorý zakončil presnou strelou do horných partií Zeppovej svätyne! Asistencia: Sergej Kosticyn.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 16. Andrej Stepanov (Michajl Graboskij, Alexej Kaljužnyj), 35. Alexej Ugarov (Andrej Stepanov), 43. Michajl Grabovskij (Sergej Kosticyn, Alexej Kaljužnyj), 45. Geoff Platt (Nikolaj Stasenko, Andrej Stas), 50. Michajl Grabovskij (Sergej Kosticyn) – 9. Kai Hospelt (Bez asistencie), 12. Alexander Barta (Felix Schütz, Frank Mauer)


    Bielorusko: Koval (Lalande) – Korobov, Graborenko, Denisov, Jevenko, Stasenko, Gotovec, Usenko – Kaljužnyj, Stepanov, Grabovskij – Platt, Stas, S. Kosticyn – Ugarov, A. Kosticyn, Kitarov – Kolcov, Volkov, Kovyršin – Jefimenko.
    Nemecko: Zepp (Grubauer) – Braun, Ankert, Kohl, Hördler, Akdag, Krüger, Müller – Schütz, Barta, Mauer – Hospelt, Oppenheimer, Nöbels – Kink, Seidenberg, Pietta – Ehliz, Weiss, Draisaitl – Rieder.

    Rozhodca: Gofman (RUS), Vinnerborg (SWE) – Dahmen (SWE), Fluri (SUI).