Lotyšsko – Rusko 1:4 (kon.) | Francúzsko – Nórsko 5:4 (2:1 po s.n.) | Bielorusko – Nemecko 5:2 (kon.)
Dánsko – Česko 4:3 (1:0 po s.n.) | Švajčiarsko – Kazachstan 6:2 (kon.) | Slovensko – Taliansko 4:1 (kon.)
koniec
Bielorusko
5:2 (1:2, 1:0, 3:0)
Nemecko
Sobota 17.05.2014, 15:45 • Minsk Aréna • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:45.
     
    Svetový šampionát v Minsku pokračuje v sobotu šiestimi zápasmi. Drvivú väčšinu z nás prirodzene najviac zaujíma zápas slovenskej reprezentácie. Naši chlapci si od 19:45 skrížia hokejky s Talianmi. Čakanie na tento duel si môžete skrátiť sledovaním priameho prenosu z minskej arény, v ktorom sa o dôležité body pobijú domáci Bielorusi s Nemcami. Srdečne vás na toto stretnutie pozývam.

    Bielorusi hnaní fantastickými divákmi nevstúpili do turnaja vôbec dobre . Ich ambíciou bolo Američanov minimálne potrápiť, napokon však po troch tretinách odchádzali z ľadu so sklonenými hlavami po vysokom debakli 1:6 . Zverenci kanadského kouča Glena Hanlona, ktorého slovenským fanúšikom bližšie predstavovať netreba, sa však dokázali rýchlo spamätať a v následujúcom zápase získali tri body za víťazstvo 4:1 proti Kazachstanu. Ďalšie víťazstvo sa Bieloruskom podarilo zaknihovať proti Švajčiarom. S aktuálnym vicemajstrom síce v polovici tretej tretiny prehrávali, no po góloch najväčších ofenzívnych lídrov Sergeja Kosticyna a Michajla Grabovského, dokázali duel otočiť vo svoj prospech a rozjasali tak beznádejne vypredanú Minsk arénu. Predvčerom bieloruský tím vyzval Fínov , ktorým to zatiaľ na tohtoročnom šampionáte nejde podľa predstáv. Severanom boli domáci viac ako vyrovnaným súperom, no v konečnom dôsledku im to nebolo nič platné. O fínskom triumfe rozhodol dvojgólový Kontiola.

    Aktuálne sa domáci nachádzajú vo svojej skupine na prvom nepostupovom mieste do štvrťfinále, sú teda piaty.

    Nemci sú na tom po štyroch skupinových zápasoch o čosi horšie . Za päť získaných bodov im prináleží priebežné šieste miesto. Na úvodné vydreté víťazstvo s Kazachstanom, ktoré Nemci vydreli až v samostatných nájazdoch, potom nadviazali ziskom troch bodov proti Lotyšom. Neskôr vyzvali nemeckí hokejisti trápiacich sa Fínov, ktorí sa práve proti Nemcom dokázali prebudiť a zaznamenali s nimi svoje úvodné víťazstvo na šampionáte. Predvečerom odohralo Nemecko vyrovnané stretnutie so Švajčiarmi , v ktorom napokon ťahalo za kratší koniec a po tesnej prehre v pomere 2:3 tak nezískalo v druhom zápase po sebe žiadny bod.

    Dnešný zápas veľa napovie o tom, kto z týchto dvoch celkov sa priblíži bližšie k vysnívanému postupu do štvrťfinále . Môžeme sa tešiť na zápas dvoch vyrovnaných tímov, v ktorom budú miernym favoritom predsa len Bielorusi, ktorí majú za sebou famóznu podporu z hľadiska. Práve skvelá atmosféra však môže byť dvojsečnou zbraňou. V prípade, že sa duel s Nemcami nebude pre Bielorusov vyvíjať podľa ich plánov, môže im prílišné chcenie zväzovať ruky. Každopádne, myslím, že sa máme na čo tešiť. Prihlásime sa vám tesne pred samotným začiatkom zápasu.
     
    Úvodné zostavy:

    Bielorusko: Koval (Lalande) – Korobov, Graborenko, Denisov, Jevenko, Stasenko, Gotovec, Usenko – Kaljužnyj, Stepanov, Grabovskij – Platt, Stas, S. Kosticyn – Ugarov, A. Kosticyn, Kitarov – Kolcov, Volkov, Kovyršin – Jefimenko.

    Nemecko: Zepp (Grubauer) – Braun, Ankert, Kohl, Hördler, Akdag, Krüger, Müller – Schütz, Barta, Mauer – Hospelt, Oppenheimer, Nöbels – Kink, Seidenberg, Pietta – Ehliz, Weiss, Draisaitl – Rieder.

    Rozhodca: Gofman (RUS), Vinnerborg (SWE) – Dahmen (SWE), Fluri (SUI)..
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:50
    Oba tímy majú za sebou v minskej aréne, ktorá opäť praská vo švíkoch, prvé striedanie.
     
    01:22
    Andrej Stas vnikol do útočného pásma, rozhodol sa pre zakončenie. Jeho strela z pravej strany však bola zblokovaná a puk po nej skončil na ochrannej sieti.
     
    02:00
    Vitali Koval má za sebou prvý úspešný zákrok v tomto stretnutí. S nahodením od modrej čiary nemal najmenší problém.
     
    02:30
    Domáci vytiahli svoje napádanie do obranného pásma súpera. Nemci dokázali vytlačiť puk aspoň do stredného pásma, po následnom nahodení je hra prerušená. Puk sa opäť obtrel o ochrannú sieť.
     
    02:55
    Srgej Kosticyn vnikol s pukom do útočného pásma, chýbala mu však väčšia podpora spoluhráčov. Proti presile súperových obrancov to domáca opora skúsila individuálne, no neúspešne.
     
    03:55
    Od úvodu zápasu je viditeľné, že Nemci sa nebudú nikam ponáhľať a prioritne sa budú sústrediť na defenzívu. Domácich čakajú na svojej modrej čiare so štvoricou hráčov.
     
    04:40
    Pomaly budeme mať za sebou úvodných päť minút zápasu, ktoré boli zatiaľ veľmi opatrné. Na prvú vážnejšiu šancu čakáme.
     
    05:20
    Kitarov sa dostal s pukom do pásma, pred sebou mal jedného protihráča, cez ktorého vyskúšal vystreliť. Puk však k Robovi Zeppovi neprešiel.
     
    06:00
    Bielorusi súvislejším spôsobom prešli do útočného pásma, pri ľavom mantineli sa puku ujal Michajl Grabovski, ktorý predkladal prihrávku na opačnú stranu. Trafil však len Zeppa, ktorý predviedol istý zákrok.
     
    06:25
    Po vhadzovaní pred Zeppom sa podarilo Bielorusom zamknúť svojho súpera v jeho obrannom pásme. Domáci roztočili kolotoč, na konci ktorého bola pohotová, no nepresná strela Grabovského.
     
    07:15
    Nemci sa dostali k puku, príliš veľa s ním však neodkázali vymyslieť a opäť sú pri ňom Bielorusi, ktorí majú určite väčšiu chuť útočiť.
     
    08:04
    Nemecko dalo gól! Otvárací gól stretnutia padol ako blesk z čistého neba, celá aréna náhle stíchla. KAI HOSPELT získal puk v strednom pásme, prešiel do útočného pásma, nemal však príliš komu, tak už trochu zúfalo zakončil. Puk bol tečovaný tak, že úplne zmiatol brankára Kovala, a ten ho nedokázal chytiť. Strela nemeckého útočníka skončila presne na bránkovej kamere. Bez asistencie.
     
     
    09:03
    Nemcov sme v úvode stretnutia prakticky vôbec nevideli v útočných náznakoch. Po tom, ako prišli prakticky zadarmo k vedeniu, sa už dopredu nebudú tlačiť tobôž.
     
    10:03
    Bielorusi dobre zahrali vo svojom obrannom pásme a puk z neho veľmi rýchlo poslali. V útočnom pásme sa následne nedokázali presadiť.
     
    11:30
    Nemcom nevyšla rozohrávka úplne podľa predstáv, zakázané uvoľnenie však z toho nebolo.
     
    11:53
    Nemecko dalo gól! Tak toto je poriadne studená sprcha pre všetkých Bielorusov! Nemcom prvý presný zásah neskutočne pomohol, osmelil ich viac aj smerom vpred, čo sa im podarilo zúžitkovať na poistenie vedenia. V útočnom pásme dokázali nemeckí hokejisti krásne zakombinovať na jeden dotyk. Na konci pohľadnej akcie bol ALEXANDER BARTA, ktorý si z ľavej strany potiahol puk pred bránu a následne si Kovala vychutnal ako dobrý obed a pohodlne zakončil do odkrytej časti bieloruskej svätyne! Asistencie: Felix Schütz, Frank Mauer.
     
     
    11:53
    Glen Hanlon reaguje na nepriaznivý vývoj oddychovým časom. Bielorusi sa potrebujú ukľudniť.
     
    13:10
    Domáci sa mohli postarať o veľmi skorú odpoveď. Po peknom kolotoči v útočnom pásme to dostal nabité do dobrej streleckej pozície Usenko. Jeho bomba však skončila len na maske brankára Zeppa!
     
    14:20
    V posledných minútach trávia Nemci v útočnom pásme podstatne viac času, ako ich súper.
     
    15:05
    Krüger fauloval Jefimenka, ktorý si to chcel pripraviť na strelu. Presilovka pre Bielorusov.
     
    15:27
    Bielorusko dalo gól! Domáci dokázali ponúknutú príležitosť veľmi skoro využiť, je znížené na rozdiel jedného presného zásahu! Bielorusi predviedli nádherný nacivičený signál na jeden dotyk, na jeho konci bola tvrdá strela ANDREJA STEPANOVA z ideálnej streleckej pozície. Rob Zepp bol bez šance! Asistencia: Michajl Grabovskij, Alexej Kaljužnyj.
     
     
    16:15
    Nemci v trojici vyšprintovali do rýchleho brejku. Svoj druhý gól v zápase mohol pridať Alexander Barta, ktorého však v poslednej chvíli zastavil bielorusky zadák a v bráne skončil len nemecký útočník, ktorý tam natlačil aj Kovala. Hra prerušená.
     
    17:20
    Ugarov našiel medzi kruhmi v dobrej streleckej pozícii Kovyršina, ktorý zakončil švihom cez obrancu. Jeho pokusu nechýbalo veľa, puk tesne minul pravú tyč Zeppovej svätyne!
     
    18:15
    Prihrávku pred bránu si pohybom vypýtal Andrej Stas. Plat mu do tohto priestoru aj puk posielal, no prvému menovanému preskočil hokejku.
     
    19:00
    Domáci sa snažia byť aj v samom závere prvej tretiny veľmi aktívni. Určite by sa nehnevali, ak by sa im podarilo vyrovnať ešte do sirény.
     
    19:50
    Bielorusom sa to však už pravdepodobne nepodarí, Zepp skontroloval situáciu vo svojom vlastnom obrannom pásme.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvode stretnutia boli aktívnejší domáci, ktorí to však mali veľmi komplikované. Nemci sa sústredili výlučne na defenzívu až do deviatej minúty, kedy sa veľmi šťastným a tak trochu náhodným gólom dostali zásluhou Hospelta do vedenia. Tento presný zásah im dal krídla a nemeckí hráči si začali viac veriť aj v ofenzíve, naopak Bielorusi boli mierne vykoľajení. O tri minúty neskôr bol na konci krásnej nemeckej kombinácie Barta, ktorý zakončil chladnokrvným spôsobom. V šestnástej minúte sa podarilo Bielorusom znížiť stav zápasu. Počas presilovky im ideálne vyšiel nacvičený signál na jeden dotyk, ktorý presnou ranou z medzikružia zakončil Stepanov. V záverečnej fáze úvodnej časti sa Bielorusi pokúšali o vyrovnanie, no už to nestihli.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:00
    Domáci do druhej tretiny nastúpil v bráne s Lalendem, ktorý vystriedal Vitaliho Kovala.
     
    20:10
    Nemci vyhrali úvodné buly a okamžite sa dostali aj do zakončenie. Oppenheimerov pokus však Lalendemu starosti nenarobil.
     
    20:40
    Mohlo byť vyrovnané! Sergej Kosticyn z ľavej strany vystrelil príklepom, po jeho zakončení zazvonila za Zeppom ľavá tyčka nemeckej brány. Veľká smola pre domácich.
     
    21:40
    Kink nahodil puk pred bránu na teč, ktorý sa však nikomu z Nemcov nevydaril a puk preletel vedľa pravej tyčky bieloruskej brány.
     
    22:40
    Kolcov sa už-už rútil do dobre vyzerajúcej pozície, výborným a včasným defenzívnym zákrokom Nemcov zachránil Müller.
     
    24:10
    Stasenko nahodil puk na Roba Zeppa. Ten nemal najmenší problém a puk hokejkou vyrazil do rohu.
     
    25:10
    Bielorusi zavreli svojho súpera vo svojom útočnom pásme. Puk si však zatiaľ len posúvajú okolo mantinelov, nevedia ho odtiahnuť do dobrej streleckej pozície.
     
    25:33
    Jeden z nemeckých hráčov tvrdo zapracoval na modrej čiare a vytlačil puk z obranného pásma svojho tímu. Minsk aréna si hlasito pýtala vylúčenie, no bez úspechu.
     
    26:23
    V posledných chvíľach sa hralo vo veľkom tempe. Po zakázanom uvoľnení bola hra po dlhšej dobe prerušená.
     
    27:30
    Bielorusi prepadli a pustili Nemcov do prečíslenia troch proti jednému. Zakončenie na seba zobral Felix Schütz, ktorý si prehodil puk na backhand a zakončil. Lalende mu ponúkol aj dorážku, no ani na dva krát neodkázal tento útočník pôsobiaci v KHL poslať puk do siete!
     
    28:25
    Druhú tretina nám veľmi rýchlo plynie. Hra sa prelieva z jednej na druhú stranu.
     
    29:00
    Dlhý úsek hry bez prerušenie sa opäť skončil zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať v obrannom pásme Bielorusov.
     
    29:28
    Dmitrij Korobov si pomohol pri bránení v obrannom pásme nedovoleným spôsobom. Presilovku si tak zahrajú aj Nemci.
     
    30:05
    Bielorusom sa zatiaľ v prvej oslabovke darí veľmi dobre. Nemci sa nemôžu ani len usadiť v útočnom pásme.
     
    30:25
    Kolcov so svojim napádaním slávil úspech, Bielorusom sa jeho zásluhou podarilo podržať puk v útočnom pásme a našetriť tak veľmi cenné sekundičky.
     
    31:28
    Domáci sa bez výraznejších ťažkostí dokázali ubrániť presilovej hre svojho súpera.
     
    32:11
    Domáci fanúšikovia v tom majú jasno, jediné, čo momentálne požadujú je vyrovnanie, čo dávajú svojim miláčikom povzbudzovaním jasne najavo.
     
    33:00
    Lalende musel pokryť strelu od modrej čiary, puk napokon dokázal vyraziť. Nemci sú v druhej tretine o čosi lepším a aktívnejším tímom. Stretnutia je inak stále veľmi vyrovnané.
     
    34:23
    Bielorusko dalo gól! Domácim sa podarilo stav stretnutia vyrovnať! Mauer sa obtáčal s pukom v útočnom pásme, napokon prihral na modrú čiaru svojmu spoluhráčovi, ktorý však spravil veľkú hrúbku. Na modrej mu zobral puk Alexej Ugarov, ktorý potiahol puk do rýchleho brejku. Po vniknutí do útočného pásma ho prenechal do tandemu Andrejovi Stepanovovi, s ktorého strelou švihom si ešte Zepp dokázal poradiť, no na následnú dorážku ALEXEJA UGAROVA už nemohol zareagovať. Asistencia: Andrej Stepanov
     
     
    35:30
    Veľká nádej nemeckého hokeja Draisaitl teraz v útočnom pásme svojho tímu ukázal, prečo má veľmi slušné šance v tohtoročnom drafte. Z jeho práce však nedokázali Nemci nič vyťažiť.
     
    36:30
    Kai Hospelt sa dostal k obdobnej strele, akou sa mu podarilo otvoriť skóre v tomto zápase. Tentoraz to však bolo bez teču a Lalande dokázal zakročiť.
     
    37:00
    Nemci vyrovnávajúci zásah súpera nepoložil na kolená, stále sa viac tlačia dopredu a v potvrdzujú to, že v prostrednej časti sú lepším tímom.
     
    38:00
    Kalužnyij posielal puk do predbránkového priestoru, kde však absentovali jeho spoluhráči. Aj napriek tomu to domáci kapitán skúsil.
     
    39:00
    Nemci sa v čase, kedy do konca druhej časti ostáva jedna minúta, dostali do slušnej šance. Strela z pravej strany po krížnej prihrávke však Lalendeho nevyviedla z miery.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Po dvoch tretinách zápasu je stav vyrovnaný 2:2. Napriek tomu, že Nemci boli v prostrednej časti smerom dopredu lepším a aktívnejším tímom, svoje vedenie nedokázali navýšiť, naopak z rýchleho brejku Bielorusov oň prišli. Domácu arénu rozjasal v 35. minúte úspešnou dorážkou akcie, ktorú sám založil, Ugarov. Pred treťou časťou je tak všetko otvorené.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:00
    Tretiu tretinu otvorili svojou aktivitou bieloruskí hokejisti. Tí vo svojom útočnom pásme prišli o puk a domáci sa museli mať na pozore. Rýchly brejk napokon pre Lalendeho neznamenal žiadne nebezpečenstvo.
     
    41:36
    Plattova strela, ktorá letela tesne nad ľadom, nedonútila Zeppa zakročiť. Nemecký brankár však mal šťastie, že puk po strele naturalizovaného Bielorusa skončilo mimo jeho svätyne!
     
    42:55
    Bielorusko dalo gól! Domáci zaznamenávajú veľmi úspešný štart do tretej tretiny. Z jej kraja sa dostávajú po prvý raz v tomto stretnutí do vedenia. Alexej Kaližnyj z ľavej strany nabil Srergejovi Kosticynovi, ktorý to veľmi šikovne nahodil na teč pred bránu strieľanou prihrávkou. K teču sa dostal MICHAJL GRABOVSKIJ, po ktorého prvom zakončení ostal puk pred bránkovou čiarou, no na druhý pokus to domáci hráč pôsobiaci v NHL už do brány doklepol bez problémov. Asistencie: Sergej Kosticyn, Alexej Kaljužnyj.
     
    44:05
    Bielorusko dalo gól! Minsk aréna je v obrovskom vytržení, Bielorusi vedú v úvodnej fáze tretej tretiny už o dva presné zásahy. Prihrávku na pravé krídlo dostal GEOFF PLATT, ktorý sa s ním otočil smerom k bráne, vylepšil si streleckú pozíciu a príklepom to trafil veľmi utešene ponad Zeppovo rameno do vinkľa! Asistencie: Nikolaj Stasenko, Andrej Stas.
     
     
    45:00
    Rad je teraz na Nemcoch, ktorí si začiatok tretej tretiny určite takto nepredstavovali. Uvidíme, či sa vo zvyšnom priebehu tretej časti ešte dokáž dostať do tlaku.
     
    45:44
    Mauer ešte v strednom pásme napriahol k strele. Jeho podarený príklep smeroval priamo do stredu brány, Lalande nemohol mať so strelou podobnej kategórie problémy.
     
    47:00
    Bielorusi nemajú zatiaľ problém s bránením nemeckých útokov. Nemci nahadzujú puku do útočného pásma, v osobných súbojoch pri mantineloch sa však nevedia presadiť.
     
    48:00
    Alexander Barta dostával pred bránu futbalový center, puk nepríjemne poskakoval v okolí bieloruskej brány, defenzívne povinnosti si však splnil Andrej Kosticyn, ktorý odpratal puk do bezpečia.
     
    48:50
    Nemci si vyposúvali puk až do zakončenia. Strela zo stredu útočného pásma bola zrazená na ochrannú sieť, vhadzovať sa bude po ľavici Lalendeho.
     
    49:54
    Bielorusko dalo gól! Domáci fanúšikovia sa môžu piaty raz v dnešnom zápase tešiť z gólu svojho tímu. Sergej Kosticyn vysunul na pravé krídlo MICHAJLA GRABOVSKIJHO, ktorý fantasticky zrýchlil okolo obrancu Nemecka, natlačil sa do samostatného nájazdu, ktorý zakončil presnou strelou do horných partií Zeppovej svätyne! Asistencia: Sergej Kosticyn.
     
    51:00
    Bielorusi sú v tretej tretine až neuveriteľne strelecky efektívny. V poslednej časti zatiaľ na Zeppa vystrelili štyri krát, až v troch prípadoch dokázali skórovať.
     
    51:30
    Michajl Grabovskij mohol skompletizovať hetrik. Dostal sa k puku v priestore kruhov, no jeho strelecký pokus bol zablokovaný a následné nahodenie na dorážku jeho spoluhráči nezúžitkovali.
     
    51:49
    Jevenko odkorčuľoval na trestnú lavicu za hrubosť. Nemci majú možnosť v presilovej hre ešte zdramatizovať tento pre nich zle vyvíjajúci sa zápas.
     
    52:49
    Nemci v prvej polovici svojej početnej prevahy pritlačili svojho súpera do hlbokej defenzívy. Bielorusi však odolali a teraz sa im podarilo odpáliť puk cez všetky čiary.
     
    53:15
    Domáci sa v oslabení dostali do zakončenia, o ktoré sa postaral Jefimenko. Zepp si na konto pripísal úspešný zákrok.
     
    53:49
    Bielorusi sú v plnom počte. Nemci ostávajú v útočnom pásme, kde sa snažia priložiť pod kotol.
     
    54:30
    Domáci hokejisti sa už nikam neponáhľajú. Sústredia sa na kontrolovanie svojho veľkého náskoku.
     
    55:15
    Kovyršin krásnou sťahovačkou prezentoval svoje individuálne schopnosti. Na zakončenie mu však už neostali sily a ani priestor v obrannom pásme Nemcov.
     
    56:00
    Mauer sa ešte dostal do zakončenia, chcel Lalendemu prekaziť čistý štít, no nepodarilo sa mu to.
     
    56:40
    Do konca zápasu nám ostáva niečo viac ako tri minúty. Bieloruskí priaznivci už môžu pomaly, ale isto oslavovať tretie víťazstvo svojho tímu na minskom šampionáte.
     
    57:30
    Nemecký brankár Rob Zepp teraz veľmi dobre prečítal celú situáciu, hokejkou dokázal vypichnúť jednému z rozbehnutých Bielorusov puk.
     
    58:30
    Signalizovaný ofsajd Nemcov, Bielorusi držia puk vo svojom vlastnom obrannom pásme. Oba tímy už čakajú na závereční sirénu.
     
    59:10
    V Minsk aréne sa už naplno oslavuje.
     
    59:57
    V samom závere ešte inkasoval tvrdý hit Ehilz. Ruka rozhodcu vyletela hore, bude sa ešte vylučovať. Bude sa však už jednať len o symbolický zápas do štatistík.
     
    59:58
    Nikolaj Stasenko napokon inkasoval trest päť minúť plus dokonca zápasu. Uvidíme, či bude mať jeho zákrok ešte nejakú disciplinárnu dohru a Stasenko bude prípadne potrestaný.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Bielorusi dnes urobili veľmi dôležitý krok smerom k postupu do štvrťfinále. Tretia tretina im patrila úplne suverénne, strelili v nej tri presné zásahy a rozhodli tak o zisku troch bodov. Ďakujem vám za pozornosť, pre dnes sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok soboty, ktorú hádam naši hokejisti okorenia večerným víťazstvom nad Talianmi. Nenechajte si tento duel ujsť v našom priamom prenose.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 16. Andrej Stepanov (Michajl Graboskij, Alexej Kaljužnyj), 35. Alexej Ugarov (Andrej Stepanov), 43. Michajl Grabovskij (Sergej Kosticyn, Alexej Kaljužnyj), 45. Geoff Platt (Nikolaj Stasenko, Andrej Stas), 50. Michajl Grabovskij (Sergej Kosticyn) – 9. Kai Hospelt (Bez asistencie), 12. Alexander Barta (Felix Schütz, Frank Mauer)


    Bielorusko: Koval (Lalande) – Korobov, Graborenko, Denisov, Jevenko, Stasenko, Gotovec, Usenko – Kaljužnyj, Stepanov, Grabovskij – Platt, Stas, S. Kosticyn – Ugarov, A. Kosticyn, Kitarov – Kolcov, Volkov, Kovyršin – Jefimenko.
    Nemecko: Zepp (Grubauer) – Braun, Ankert, Kohl, Hördler, Akdag, Krüger, Müller – Schütz, Barta, Mauer – Hospelt, Oppenheimer, Nöbels – Kink, Seidenberg, Pietta – Ehliz, Weiss, Draisaitl – Rieder.

    Rozhodca: Gofman (RUS), Vinnerborg (SWE) – Dahmen (SWE), Fluri (SUI).