Lotyšsko – Rusko 1:4 (kon.) | Francúzsko – Nórsko 5:4 (2:1 po s.n.) | Bielorusko – Nemecko 5:2 (kon.)
Dánsko – Česko 4:3 (1:0 po s.n.) | Švajčiarsko – Kazachstan 6:2 (kon.) | Slovensko – Taliansko 4:1 (kon.)
koniec
Bielorusko
5:2 (1:2, 1:0, 3:0)
Nemecko
Sobota 17.05.2014, 15:45 • Minsk Aréna • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    49:54
    Bielorusko dalo gól! Domáci fanúšikovia sa môžu piaty raz v dnešnom zápase tešiť z gólu svojho tímu. Sergej Kosticyn vysunul na pravé krídlo MICHAJLA GRABOVSKIJHO, ktorý fantasticky zrýchlil okolo obrancu Nemecka, natlačil sa do samostatného nájazdu, ktorý zakončil presnou strelou do horných partií Zeppovej svätyne! Asistencia: Sergej Kosticyn.
     
    44:05
    Bielorusko dalo gól! Minsk aréna je v obrovskom vytržení, Bielorusi vedú v úvodnej fáze tretej tretiny už o dva presné zásahy. Prihrávku na pravé krídlo dostal GEOFF PLATT, ktorý sa s ním otočil smerom k bráne, vylepšil si streleckú pozíciu a príklepom to trafil veľmi utešene ponad Zeppovo rameno do vinkľa! Asistencie: Nikolaj Stasenko, Andrej Stas.
     
    42:55
    Bielorusko dalo gól! Domáci zaznamenávajú veľmi úspešný štart do tretej tretiny. Z jej kraja sa dostávajú po prvý raz v tomto stretnutí do vedenia. Alexej Kaližnyj z ľavej strany nabil Srergejovi Kosticynovi, ktorý to veľmi šikovne nahodil na teč pred bránu strieľanou prihrávkou. K teču sa dostal MICHAJL GRABOVSKIJ, po ktorého prvom zakončení ostal puk pred bránkovou čiarou, no na druhý pokus to domáci hráč pôsobiaci v NHL už do brány doklepol bez problémov. Asistencie: Sergej Kosticyn, Alexej Kaljužnyj.
     
    34:23
    Bielorusko dalo gól! Domácim sa podarilo stav stretnutia vyrovnať! Mauer sa obtáčal s pukom v útočnom pásme, napokon prihral na modrú čiaru svojmu spoluhráčovi, ktorý však spravil veľkú hrúbku. Na modrej mu zobral puk Alexej Ugarov, ktorý potiahol puk do rýchleho brejku. Po vniknutí do útočného pásma ho prenechal do tandemu Andrejovi Stepanovovi, s ktorého strelou švihom si ešte Zepp dokázal poradiť, no na následnú dorážku ALEXEJA UGAROVA už nemohol zareagovať. Asistencia: Andrej Stepanov
     
    15:27
    Bielorusko dalo gól! Domáci dokázali ponúknutú príležitosť veľmi skoro využiť, je znížené na rozdiel jedného presného zásahu! Bielorusi predviedli nádherný nacivičený signál na jeden dotyk, na jeho konci bola tvrdá strela ANDREJA STEPANOVA z ideálnej streleckej pozície. Rob Zepp bol bez šance! Asistencia: Michajl Grabovskij, Alexej Kaljužnyj.
     
    11:53
    Nemecko dalo gól! Tak toto je poriadne studená sprcha pre všetkých Bielorusov! Nemcom prvý presný zásah neskutočne pomohol, osmelil ich viac aj smerom vpred, čo sa im podarilo zúžitkovať na poistenie vedenia. V útočnom pásme dokázali nemeckí hokejisti krásne zakombinovať na jeden dotyk. Na konci pohľadnej akcie bol ALEXANDER BARTA, ktorý si z ľavej strany potiahol puk pred bránu a následne si Kovala vychutnal ako dobrý obed a pohodlne zakončil do odkrytej časti bieloruskej svätyne! Asistencie: Felix Schütz, Frank Mauer.
     
    08:04
    Nemecko dalo gól! Otvárací gól stretnutia padol ako blesk z čistého neba, celá aréna náhle stíchla. KAI HOSPELT získal puk v strednom pásme, prešiel do útočného pásma, nemal však príliš komu, tak už trochu zúfalo zakončil. Puk bol tečovaný tak, že úplne zmiatol brankára Kovala, a ten ho nedokázal chytiť. Strela nemeckého útočníka skončila presne na bránkovej kamere. Bez asistencie.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 16. Andrej Stepanov (Michajl Graboskij, Alexej Kaljužnyj), 35. Alexej Ugarov (Andrej Stepanov), 43. Michajl Grabovskij (Sergej Kosticyn, Alexej Kaljužnyj), 45. Geoff Platt (Nikolaj Stasenko, Andrej Stas), 50. Michajl Grabovskij (Sergej Kosticyn) – 9. Kai Hospelt (Bez asistencie), 12. Alexander Barta (Felix Schütz, Frank Mauer)


    Bielorusko: Koval (Lalande) – Korobov, Graborenko, Denisov, Jevenko, Stasenko, Gotovec, Usenko – Kaljužnyj, Stepanov, Grabovskij – Platt, Stas, S. Kosticyn – Ugarov, A. Kosticyn, Kitarov – Kolcov, Volkov, Kovyršin – Jefimenko.
    Nemecko: Zepp (Grubauer) – Braun, Ankert, Kohl, Hördler, Akdag, Krüger, Müller – Schütz, Barta, Mauer – Hospelt, Oppenheimer, Nöbels – Kink, Seidenberg, Pietta – Ehliz, Weiss, Draisaitl – Rieder.

    Rozhodca: Gofman (RUS), Vinnerborg (SWE) – Dahmen (SWE), Fluri (SUI).