Lotyšsko – Rusko 1:4 (kon.) | Francúzsko – Nórsko 5:4 (2:1 po s.n.) | Bielorusko – Nemecko 5:2 (kon.)
Dánsko – Česko 4:3 (1:0 po s.n.) | Švajčiarsko – Kazachstan 6:2 (kon.) | Slovensko – Taliansko 4:1 (kon.)
koniec
Lotyšsko
1:4 (1:3, 0:1, 0:0)
Rusko
Sobota 17.05.2014, 11:45 • Minsk Aréna • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tretia tretina už gól nepriniesla a Rusko tak o svojej piatej výhre na turnaji rozhodlo už v úvodnej časti, ktorú vyhralo 1:3. Lotyšsko už nedokázalo dnešný duel zdramatizovať a tak si po dvoch výhrach nad favoritmi tretie prekvapujúce víťazstvo nepripisuje. Rusko je s pätnástimi bodmi už istým postupujúcim zo skupiny B a to má pred sebou ešte dva zápasy.

    Najlepším hráčom Lotyšska bol dnes zvolený gólman Kristers Gudlevskis, na ruskej strane bol najlepším hráčom dvojgólový Viktor Tichonov.

    Odo mňa je to na dnes všetko, prajem Vám príjemný zvyšok dňa. (13:59:57)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Lotyšsko v plnom počte a dohrá tak súboj v kratučkej početnej výhode.
     
    59:32
    Ani viac voľného priestoru pri hre štyroch proti štyrom nezmenilo obraz hry. Tá sa prerušila potom, čo Gudlevskis prikrýva Kuznecovovu strelu z ľavého kruhu.
     
    58:56
    Sergej Plotnikov dostáva dve minúty za podrazenie a bude sa hrať 4 na 4.
     
    58:01
    Rusko sa usadilo v útočnom pásme, ale potom čo si Zaripov neporozumel s Plotnikovom sa museli Rusi vracať po puk do stredného pásma.
     
    57:45
    Ovečkin hľadal Tichonova pred bránou, ten bol však faulovaný a za hákovanie dostáva dve minúty Ronalds Keninš. Pre Rusko šanca v závere na zveľadenie svojho náskoku.
     
    57:40
    Hrá sa z jednej strany na druhú, ale bez vážnejších šancí a zdá sa, že dnešný duel sa už len dohráva.
     
    56:30
    Širokov ťahal ruskú akciu po pravom krídle, ale jeho spoluhráči odišli striedať a tak sa k puku dostala lotyšská obrana.
     
    55:44
    Dvojica Rusov sa utrhla lotyšskej obrane a Dadonov sa takmer dostal k strele. krátko potom Rusko získalo pásmo a Jevgenij Dadonov pálil znova, tentokrát bol jeho pokus zblokovaný.
     
    54:56
    Lotyšsko dlhšiu dobu držalo útočné pásmo, ale bez streleckého pokusu. Dopredu išlo následne Rusko, ale Burmistrov nedokázal pred bránou trafiť puk po pase od Ovečkina a Lotyši vyhodlili do stredného pásma.
     
    53:55
    Kutuzov najskôr svojou ranou trafil len spoluhráča Anisimova a krátko potom Medvedev trafil len Gudlevskisa. Rusko pokračovalo v útočnej kombinácii a hra sa prerušila až potom, čo bol Medvedevov strelecký pokus zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    53:15
    Do veľkej šance sa najskôr dostal Anisimov, ktorý to skúšal backhandom. Potom čo jeho strelu Gudlevskis neudržal a len vyrážal pred seba, sa dostali ešte k dorážke Širokov a Kuliomin. Hra sa prerušila potom, čo rozhodcovia postrehli posunutú bránu Lotyšska. Nasleduje reklamná pauza.
     
    52:10
    Lotyšsko získalo pásmo po strele z ľavého kruhu, ale následné buly vyhralo Rusko a do šance sa dostal Ovečkin, ktorý tvrdo pálil z ľavého kruhu. Gudlevskis bol však pozorný a vyrazil jeho strelu do rohu klziska.
     
    51:50
    Burmistrov nemohol pokračovať vo svojom ťažení, pretože bol signalizovaný ofsajd. Ťažiskom hry je opäť najmä stredné pásmo a nemôžem sa ubrániť pocitu, že dnešný duel sa už len dohráva.
     
    50:30
    Rusom nevyšla kombinácia a vo vlastnom pásme sa tak dostalo k puku Lotyšsko. Tretia tretina sa prehupla do svojej druhej polovice a je pred nami posledných desať minút riadneho hracieho času a nič nenasvedčuje tomu, že by sa dnes mohlo predlžovať.
     
    49:40
    Gints Meija húževnato bojoval o puk,n ale kvôli zdvihnutej hokejke rozhodcovia prerušujú hru a posúvajú ju do stredného pásma. Tam sa po pár sekundách prerušovalo opäť, ale po vyhratom vhadzovaní sa Rusko dostalo do útočnej tretiny zásluhou Kuliomina.
     
    48:50
    Burmistrov si obhodil Sotnieksa a dostal sa k zakončeniu. V ceste za gólom mu však stál Gudlevskis, ktorý istým zákrokom svoj tím podržal.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 8. Indrašis (Štals) – 11. Tichonov, 16. Širokov (Medvedev, Tichonov), 19. Tichonov (Plotnikov, Ovečkin), 29. Kalinin (Kutuzov)


    Lotyšsko: Gudlevskis (Masalskis) – Galvinš, Pujacs (A), Lavins, Sotnieks, Jaks, Štals, Redlihs, M. Jass – Vasiljevs(C), Niživijs, Cipulis – Daugavinš (A), Redlihs, Keninš – Berzinš, Girgensons, Indrašis – Dzerinš, Meia, K. Jass – Lipsbergs
    Rusko: Bobrovskij (Chudobin) – Denisov, Chudinov, Kutuzov, Medvedev, Jakovlev, Belov – Ovečkin (C), Plotnikov, Tichonov – Kuliomin (A), Anisimov, Širokov – Dadonov, Burmistrov, Kuznecov – Zaripov (A), Kalinin

    Rozhodca: Lars Brüggemann (GER), Aleksi Rantala (FIN) – Paul Carnathan (USA), Jon Kilian (NOR)