Lotyšsko – Rusko 1:4 (kon.) | Francúzsko – Nórsko 5:4 (2:1 po s.n.) | Bielorusko – Nemecko 5:2 (kon.)
Dánsko – Česko 4:3 (1:0 po s.n.) | Švajčiarsko – Kazachstan 6:2 (kon.) | Slovensko – Taliansko 4:1 (kon.)
koniec
Lotyšsko
1:4 (1:3, 0:1, 0:0)
Rusko
Sobota 17.05.2014, 11:45 • Minsk Aréna • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    28:02
    Rusko dalo gól!
    SERGEJ KALININ dostal pekný pas pred bránu, bol k nej otočený chrbtom, ale dokázal sa obtočiť okolo svojej osi a poslať puk za Gudlevskisa. Ruský útočník si tak otvára svoj strelecký účet na tomto šampionáte a posiela Rusko do vedenia 1:4. Asistencia: Alexander Kutuzov.
     
    18:13
    Rusko dalo gól!
    VIKTOR TICHONOV využíva presný pas od Plotnikova z pravého kruhu a z ľavej strany strelou z prvej využíva presilovú hru a dáva svoj šiesty gól na turnaji. Asistencia: Sergej Plotnikov, Alexander Ovečkin.
     
    15:23
    Rusko dalo gól!
    Rusko pokračovalo vo svojom tlaku a po Medvedevovej delovke od modrej chvíľu Gudlevskis nevedel kde má puk, ten mu zatiaľ vykĺzol na ľavú stranu, kde pohotovo zareagoval SERGEJ ŠIROKOV a poslal puk do odkrytej brány. Asistencie: Jevgenij Medvedev, Viktor Tichonov.
     
    10:55
    Rusko dalo gól!
    V strednom pásme si zobral puk VIKTOR TICHONOV, ktorý sa s ním nemaznal, nakorčuľoval si pred lotyšskú bránu a presnou strelou dáva svoj piaty gól na šampionáte a vyrovnáva na 1:1. Bez asistencie.
     
    07:30
    Lotyšsko dalo gól!
    MIKS INDRAŠIS využíva spätnú prihrávku a z medzikružia posiela presný puk za chrbát ruského gólmana, čím vsieťuje svoj druhý gól na šampionáte a posiela svoj tím do vedenia 1:0. Asistencia: Juris Štals.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 8. Indrašis (Štals) – 11. Tichonov, 16. Širokov (Medvedev, Tichonov), 19. Tichonov (Plotnikov, Ovečkin), 29. Kalinin (Kutuzov)


    Lotyšsko: Gudlevskis (Masalskis) – Galvinš, Pujacs (A), Lavins, Sotnieks, Jaks, Štals, Redlihs, M. Jass – Vasiljevs(C), Niživijs, Cipulis – Daugavinš (A), Redlihs, Keninš – Berzinš, Girgensons, Indrašis – Dzerinš, Meia, K. Jass – Lipsbergs
    Rusko: Bobrovskij (Chudobin) – Denisov, Chudinov, Kutuzov, Medvedev, Jakovlev, Belov – Ovečkin (C), Plotnikov, Tichonov – Kuliomin (A), Anisimov, Širokov – Dadonov, Burmistrov, Kuznecov – Zaripov (A), Kalinin

    Rozhodca: Lars Brüggemann (GER), Aleksi Rantala (FIN) – Paul Carnathan (USA), Jon Kilian (NOR)