USA – Lotyšsko 5:6 (kon.) | Kanada – Dánsko 6:1 (kon.) | Fínsko – Bielorusko 2:0 (kon.)
Švédsko – Francúzsko 2:1 (kon.)
koniec
USA
5:6 (1:2, 2:1, 2:3)
Lotyšsko
Štvrtok 15.05.2014, 15:45 • Minsk Aréna • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:30
    USA dalo gól!
    Gaudreau dostal prihrávku na pravú stranu od modrej čiary, poslal puk pred bránu, kde výborne nastavil hokejku BROCK NELSON a znižuje stav stretnutia na 5:6. Asistencie: Seth Jones, Johnny Gaudreau.
     
    57:39
    Lotyšsko dalo gól!
    37-ročný kapitán Lotyšska HERBERTS VASILJEVS dostal pas z obrannej tretiny, utrhol sa obrane USA do brejku a svoj samostatný nájazd dokázal premeniť v ďalší gól v Thomasovej sieti. Asistencia: Martins Cipulis.
     
    54:35
    Lotyšsko dalo gól!
    Pokazenú rozohrávku USA vystihol ZEMGUS GIRGENSONS, ktorý si vymenil puk s Meijom, následne sám poslal presnou strelou Lotyšsko do vedenia a otvára si strelecký účet na týchto MS. Asistencia: Gints Meija.
     
    53:26
    USA dalo gól!
    Neskutočný ofenzívny kolotoč rozpútali hráči USA a po presnom pase Abdelkadera z pravej strany sa prudkou ranou z vrcholu ľavého kruhu prezentoval obranca SETH JONES. Jeho pokus končí v sieti a stav sa vyrovnáva na 4:4. Asistencia: Justin Abdelkader.
     
    51:25
    Lotyšsko dalo gól!
    Nádherným individuálnym prienikom sa predviedol KASPARS DAUGAVINŠ, ktorý svoj brejk zakončil presnou strelou. Prekonáva tak Thomasa a svojím druhým gólom na MS posiela Lotyšsko do vedenia 3:4. Asistencia: Jekabs Redlihs.
     
    44:24
    Lotyšsko si zahrá v početnej výhode potom, čo rozhodca udeľuje dve minúty Timovi Stapletonovi za držanie.
     
    36:20
    Jake McCabe sa pošmykol na ľade pred vlastnou bránou a tým pádom dovolil zakončenie Keninšovi, ktorý ale obrovskú šancu nevyužil a Thomasa neprekonáva.
     
    33:13
    Uvidíme však znova presilovú hru Američanov, pretože za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza na lavicu hanby Georgijs Pujacs.
     
    31:00
    Po góle vznikla menšia šarvátka pri lotyšskej bráne, po ktorej uvidíme presilovú hru USA, pretože Kristaps Sotnieks atakoval Nelsona a dostáva 2+2 za hrubosť. Na druhej strane Jacob Trouba dostal dve minúty, taktiež za hrubosť.
     
    31:00
    USA dalo gól!
    Američania sa dostali do tlaku, keď pálili postupne Jones, Johnson a Trouba. Potom sa tešili z gólu po strele Smitha z medzikružia, tá však v bráne Lotyšska neskončila, ale následná dorážka TYLERA JOHNSONA už áno a stav sa vyrovnáva na 3:3. Asistencie: Jacob Trouba, Craig Smith.
     
    30:04
    Pekne sa predieral po ľavej strane Gaudreau, ale bol faulovaný a Aleksandrs Niživijs dostáva dve minúty za hákovanie. Je za nami niečo málo viac než polovica riadneho hracieho času.
     
    28:57
    USA dalo gól!
    Jones poslal puk od rohu klziska pred lotyšskú bránu, kde BROCK NELSON z otočky prekonáva Gudlevskisa a svojím druhým presným zásahom na šampionáte v Bielorusku znižuje na 2:3. Asistencia: Seth Jones.
     
    28:20
    Prichádza ďalšia presilovka USA, na trestnú lavicu smeruje Juris Štals za hákovanie.
     
    28:08
    Lotyšsko dalo gól!
    ALEKSANDRS NIŽIVIJS najskôr hľadal spoluhráča pred bránou, ale ten sa k strele nedostal a krátko na to sa teda vydal z ľavej strany pred Thomasovu svätyňu sám a strelou z ľavého kruhu posiela Lotyšsko do vedenia o dva góly. Asistencia: Herberts Vasiljevs
     
    27:56
    Po dlhom obliehaní Thomasovej brány sa dostal k strele Niživijs a krátko na to minul odkrytú bránu USA Cipulis.
     
    26:20
    Presilovú hru o dvoch hráčov si teraz zahrá Lotyšsko, pretože obranca Danny DeKeyser dostáva dve minúty + desaťminútový osobný trest za úder do oblasti hlavy a krku.
     
    25:42
    Tentokrát sa bude vylučovať na strane USA, Vince Trocheck dostáva dve minúty za držanie.
     
    23:27
    Arturs Kulda dostáva dve minúty za podrazenie a USA bude hrať presilovú hru o dvoch hráčov.
     
    22:50
    Američania pokračovali v tlaku, ale Muellerova strela bola zblokovaná a dopredu sa dostalo Lotyšsko. Štals vysunul na ľavej strane Girgensonsa, ktorý vystrelil, ale následne sa natlačil pred Thomasa a hra sa prerušila. Zemgus Girgensons dostáva dve minúty za nedovolené bránenie gólmana.
     
    19:08
    Lotyšsko dalo gól!
    Keninš sa po prihrávke z ľavej strany dostal k strele z medzikružia, ktorú Thomas vyrazil na pravú stranu, kde však bol MIKELIS REDLIHS a ten pohotovo posiela puk do odkrytej brány USA, čím vsieťuje svoj tretí gól na týchto Majstrovstvách sveta. Asistencie: Ronalds Keninš, Kaspars Daugavinš.
     
    16:39
    USA dalo gól!
    V jednoduchosti je krása. Gardiner poslal od červenej čiary presný pas na pravú stranu, kde bol CRAIG SMITH. Útočník Nashvile Predatoprs si nakorčuľoval bližšie k lotyšskej bráne a prudkou strelou švihom vyrovnáva na 1:1. Je to jeho druhý gól na tomto šampionáte. Asistencia: Jake Gardiner.
     
    15:39
    Lotyšsko dalo gól!
    Bolo signalizované vylúčenie hráča USA, Gudlevskis opustil svoju bránu a Lotyšsko sa dostalo do tlaku. Najskôr Kulda z medzikružia minul odkrytú bránu, ale krátko potom GINTS MEIJA dostal prihrávku z ľavej strany a spoza brány sa natlačil pred Thomasa. Dokázal prepasírovať puk do siete a otvára skóre dnešného duelu. Asistencia: Armands Berzins.
     
    12:33
    Američania sa v útočnom pásme nepresadili a dopredu išlo Lotyšsko. Jeden z lotyšských bekov nahadzoval od modrej puk pred bránu, kde bol pripravený Martins Cipulis, ktorý pohotovo vystrelil. Pohotovo však zareagoval aj Tim Thomas a drží puk vo svojej moci.
     
    06:55
    Seth Jones vylúčený za hákovanie a uvidíme presilovú hru Lotyšov.
     
    04:45
    Po prihrávke od mantinelu sa takmer dostal k zakončeniu Matt Donovan, ktorý bol úplne osamotený v pravom kruhu. Puk mu však skĺzol z čepele a k strele sa nedostal, USA ale stále pokračuje v obliehaní súperovej brány.
     
    03:08
    Gardiner bol faulovaný v ľavom kruhu a na dve minúty odchádza na trestnú za hákovanie Gints Meija.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 17. Smith (Gardiner), 29. Nelson (Jones), 31. Johnson (Trouba, Smitrh), 54. Jones (Abdelkader), 59. Nelson (Jones, Gaudreau) – 16. Meija (Berzins), 20. Redlihs (Keninš, Daugavinš), 29. Niživijs (Vasiljevs), 52. Daugavinš (Redlihs), 55. Girgensons (Meija), 58. Vasiljevs (Cipulis.)


    USA: Thomas (Leggio) – Trouba, DeKeyser, Jones, McCabe, Petry, Gardiner, Donovan – Johnson, Nelson, Smith – K. Hayes, Gaudreau, Abdelkader – Stapleton, Wingels, Mueller – McDonald, Trocheck, Shore – J. Hayes
    Lotyšsko: Gudlevskis (Masalskis) – Galvinš, Kulda, Sotnieks, Pujacs, J. Redlihs, Jass, Lavinš – Daugavinš, M. Redlihs, Keninš – Štals, Girgensons, Indrašis – Vasiljevs, Niživijs, Cipulis – Džerinš, Lipsbergs, Meija – Berzins

    Rozhodca: Bulanov, Olenin (oba RUS) – Leermakers (NED), Valach (SVK)