USA – Lotyšsko 5:6 (kon.) | Kanada – Dánsko 6:1 (kon.) | Fínsko – Bielorusko 2:0 (kon.)
Švédsko – Francúzsko 2:1 (kon.)
koniec
USA
5:6 (1:2, 2:1, 2:3)
Lotyšsko
Štvrtok 15.05.2014, 15:45 • Minsk Aréna • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V dramatickom zápase, ktorý bol plný gólov a vylúčení sa napokon zrodil výsledok 5:6 pre Lotyšsko, ktoré po Fínsku tak oberá o body ďalšieho z favoritov turnaja. Naopak USA, už prehralo druhý zápas v rade a v oboch prípadoch inkasovalo šesť gólov.

    Najlepším hráčom USA bol zvolený Craig Smith, na lotyšskej strane bol najlepší Zemgus Girgensons. Odo mňa je to na dnes všetko, prajem Vám príjemný zvyšok dňa. (18:13:58)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Záver sa nezadržateľne blíži, USA páli z každej pozície, najčastejšie je pri puku Seth Jones.
     
    58:48
    USA v obrovskom tlaku a v šestici, pretože Tim Thomas je už na striedačke a Američania skúšajú power-play.
     
    58:30
    Oddychový čas USA.
     
     
    58:30
    USA dalo gól!
    Gaudreau dostal prihrávku na pravú stranu od modrej čiary, poslal puk pred bránu, kde výborne nastavil hokejku BROCK NELSON a znižuje stav stretnutia na 5:6. Asistencie: Seth Jones, Johnny Gaudreau.
     
     
    57:39
    Lotyšsko dalo gól!
    37-ročný kapitán Lotyšska HERBERTS VASILJEVS dostal pas z obrannej tretiny, utrhol sa obrane USA do brejku a svoj samostatný nájazd dokázal premeniť v ďalší gól v Thomasovej sieti. Asistencia: Martins Cipulis.
     
    56:30
    USA sa snaží opäť vyrovnať, Johnson dostával dobrý pas pred bránu od Jonesa, ale Gudlevskis pohotovo vyrazil puk.
     
     
    54:35
    Lotyšsko dalo gól!
    Pokazenú rozohrávku USA vystihol ZEMGUS GIRGENSONS, ktorý si vymenil puk s Meijom, následne sám poslal presnou strelou Lotyšsko do vedenia a otvára si strelecký účet na týchto MS. Asistencia: Gints Meija.
     
    54:00
    Krátko po Jonesovom góle sme mohli vidieť frustráciu Daugavinša, autora štvrtého gólu Lotyšska, ktorý takmer rozlámal hokejku o ľad.
     
     
    53:26
    USA dalo gól!
    Neskutočný ofenzívny kolotoč rozpútali hráči USA a po presnom pase Abdelkadera z pravej strany sa prudkou ranou z vrcholu ľavého kruhu prezentoval obranca SETH JONES. Jeho pokus končí v sieti a stav sa vyrovnáva na 4:4. Asistencia: Justin Abdelkader.
     
    52:27
    Američania začali tvrdo bojovať o puk a zvýšili aktivitu, čo sa po inkasovanom góle dalo predpokladať.
     
     
    51:25
    Lotyšsko dalo gól!
    Nádherným individuálnym prienikom sa predviedol KASPARS DAUGAVINŠ, ktorý svoj brejk zakončil presnou strelou. Prekonáva tak Thomasa a svojím druhým gólom na MS posiela Lotyšsko do vedenia 3:4. Asistencia: Jekabs Redlihs.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 17. Smith (Gardiner), 29. Nelson (Jones), 31. Johnson (Trouba, Smitrh), 54. Jones (Abdelkader), 59. Nelson (Jones, Gaudreau) – 16. Meija (Berzins), 20. Redlihs (Keninš, Daugavinš), 29. Niživijs (Vasiljevs), 52. Daugavinš (Redlihs), 55. Girgensons (Meija), 58. Vasiljevs (Cipulis.)


    USA: Thomas (Leggio) – Trouba, DeKeyser, Jones, McCabe, Petry, Gardiner, Donovan – Johnson, Nelson, Smith – K. Hayes, Gaudreau, Abdelkader – Stapleton, Wingels, Mueller – McDonald, Trocheck, Shore – J. Hayes
    Lotyšsko: Gudlevskis (Masalskis) – Galvinš, Kulda, Sotnieks, Pujacs, J. Redlihs, Jass, Lavinš – Daugavinš, M. Redlihs, Keninš – Štals, Girgensons, Indrašis – Vasiljevs, Niživijs, Cipulis – Džerinš, Lipsbergs, Meija – Berzins

    Rozhodca: Bulanov, Olenin (oba RUS) – Leermakers (NED), Valach (SVK)