Česko – Taliansko 2:0 (kon.) | Švajčiarsko – Nemecko 3:2 (kon.) | Slovensko – Nórsko 5:2 (kon.)
Rusko – Kazachstan 7:2 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Nemecko
Streda 14.05.2014, 15:45 • Minsk Aréna • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:15
    Obrovská smola pre Nemcov, ktorí mali na dosah vyrovnanie! Pred Berrom to poriadne horelo, brankár Švajčiarov sa ocitol na ľade, čo mohol potrestať a využiť Alexander Barta. Ten mal pred sebou otvorenú bránu, chcel to umiestniť do horných partií, no príliš to nadvihol a napokon sa puk obtrel len o brvno!
     
    58:30
    Hollenstein s dvojicou protihráčov z útoku teraz odviedol v útočnom pásme kusisko čiernej práce. Puk dokázal dlho podržať pri mantineli a napokon sa po obtočení bránky aj dostal do zakončenia, no neuspel!
     
    55:00
    Nemci rozpútali v okolí Berrovej brány obrovské peklo. Švajčiari môžu ruky nohy bozkávať svojmu brankárovi, ktorý odolal a neinkasoval. Postupne dokázal vo veľkých šanciach vychytať Schütz, Oppenheimer a napokon aj Bartu! Toto môže v konečnom dôsledku ešte Nemcov poriadne mrzieť!
     
    52:00
    Po peknom priťuknutí sa v dobrej šanci ocitol Kai Hospelt, ktorý už dnes stihol dva krát asistovať. Tretí bod v podobe presného zásahu sa mu však pridať nepodarilo, s jeho pohotovou strelou z prvej si Berra poradil!
     
    47:33
    Švajčiari sa dostali do výbornej príležitosti. Skvelo to urobil Ambühl, ktorý sa z ľavého krídla cez ruku natlačil až do zakončenie, no napokon aj napriek veľkej snahe puk za chrbát Zeppa neprepasíroval!
     
    46:20
    Odraz mantinelu teraz zahral s Nemcami, puk sa zozadu prekvapivo odrazil do dobrej streleckej pozície ku Hospeltovi, ktorý svojou pohotovou strelou Berru neprekonal!
     
    45:53
    Švajčiari budú musieť čeliť nemeckej presilovke. Svojim útočným faulom ju zavinil Simon Moser.
     
    44:39
    Nobels mohol opäť vyrovnať stav tohto stretnutia. Po skončení oslabenie sa Mauer zapojil do hry, po jeho prihrávke sa ku krásnemu preniku nadýchlo Nobels, ktorý sa dostal individuálnou prácou až pred Berru, pred ktorým si to prehodil na forhend a puk poslal mimo ľavej tyče švajčiarskej svätyne!
     
    43:00
    Po strele Denisa Hollensteina Zepp vyrazil puk len pred seba, kde sa Švajčiari vehementne snažili dostať k dorážke, no napokon boli úspešnejší brániaci hráči.
     
    42:01
    Frank Maurer si po návrate z trestnej lavice príliš dlho nezahral. Opäť bolo jeho počínanie označené za nedovolené a musel sa tak porúčať na lavicu hanby.
     
    39:36
    Frank Mauer zbytočným faulom oslabil svoj tím. Ak sa Švajčiarom nepodarí využiť presilovku ešte do konca druhej tretiny, pokračovať v nej budú na začiatku tretej časti.
     
    38:52
    Nemecko dalo gól! Na konci predposlednej minúty prostrednej časti sa podarilo Nemcom znížiť, čím sa tak postarali o to, že v tretej časti sa ešte môžeme tešiť na poriadnu zápletku. Jossi trestuhodne zabudol na THOMASA OPPENHEIMERA, ktorý ostal za jeho chrbtom úplne osamotený a v ideálnej pozícii sa trafil medzi Berrove betóny. Potvrdil tak, že mu to na tohtoročnom šampionáte vynikajúco sype. Asistencie: Kai Hospelt. Sinan Akdag
     
    36:27
    Švajčiarsko dalo gól!
    Početná skupina fanúšikov z krajiny helvétskeho kríža má po tretí raz v zápase dôvod na radosť. Švajčiari boli po svojom druhom góle na koni, čo dokázali využiť a pridali aj poistku. Za skvelú robotu treba pochváliť Damiena Brunnera, ktorý si obišiel protihráča, backhandom predložil puk pred bránu KEVINOVI ROMYMU, ktorý z prvej namieril absolútne presne! Asistencie: Damien Brunner, Simon Moser.
     
    32:13
    Švajčiarsko dalo gól!
    Netrvalo to však dlho a Švajčiari si dokázali opäťovne prinavrátiť vedenie. Prsty v tom mal opäť Roman Jossi, ktorý nabil do ideálnej streleckej pozície DENNISOVI HOLLENSTEINOVI. Ten to z priestoru kruhov trafil fantasticky a zložil tak reparát za svoju predchádzajúcu nepremenenú šancu! Asistencie: Roman Jossi, Luca Cunti.
     
    24:00
    Nemci získali puk vo svojom vlastnom obrannom pásme a okamžite otočili hur na druhú stranu. Oppenheimer si dokázal vylepšiť streleckú pozíciu a s jeho tiahlou strelou cez obrancu mal Berra problémy. Napokon mu pomohla defenzíva, ktorá odrazený puk odpratala do bezpečia!
     
    20:30
    Neuveriteľné, do akej veľkej príležitosti sa Švajčiari dostali počas svojho vlastného oslabenia. Ambühl využil chybu nemeckej defenzívy, ocitol sa v samostatnom úniku. Puk však neodkázal cez Zeppa pretlačiť ani on, ani Suri, ktorý dorážal z druhej vlny a Nemci mu dali až trestuhodne veľa priestoru!
     
    18:42
    Luca Conti dostal menší trest. Švajčiari tak budú na záver tretiny čeliť presilovke súpera.
     
    13:57
    Nemecko dalo gól! Švajčiarski hokejisti sa zo svojho tesného náskoku príliš dlho netešili! Po prihrávke Hördlera vystrelil od modrej čiary z prvej Kai Hospelt. Jeho strelu vyrazil Berra len ku svojej pravej tyčke, kde číhal THOMAS OPPENHEIMER. Ten nemal s dorážkou z bezprostrednej blízkosti najmenšie problémy! Asistencie: Kai Hospelt, Frank Hördler.
     
    12:17
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari dokázali presilovú hru využiť a ujímajú sa vedenia! Vynikajúcu prácu odviedol Roman Jossi, ktorý zaviezol puk do útočného pásma až za nemeckú bránu, nalákal na seba troch protihráčov, ktorí tým pádom otvorili priestor DAMIENOVI BRUNNEROVI. Ten ostal trestuhodne voľný v ideálnej streleckej pozícii, čo sa mu aj so šťastím podarilo využiť! Asistencie: Roman Jossi, Yannick Weber.
     
    11:08
    Yannic Seidenberg sekol protihráča, za čo putuje na trestnú lavicu. V oficiálnom zápase je jeho zákrok posúdený, ako bránenie v hre, no nič to nemení na tom, že Švajčiari si zahrajú v početnej prevahe.
     
    02:00
    Braunova strela od modrej čiary bola zblokovaná, k puku sa však pred bránkou ešte jeden z Nemcov dostal. Pred Berrom však neuspel a puk za švajčiarskeho brankára nepretlačil.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 13. Damien Brunner (Roman Jossi, Yannick Weber), 33. Dennis Hollenstein (Roman Jossi, Luca Cunti), 37. Kevin Romy (Damien Brunner, Simon Moser) – 14. Thomas Oppenheimer (Kai Hospelt, Frank Hördler), 39. Thomas Oppenheimer (Kai Hospelt, Sinan Akdag)


    Švajčiarsko: Berra (Genoni) – Schlumpf, Jossi, Kukan, Blum, Weber, Seger, Grossmann, Ramholt – Moser, Romy, Brunner – Hollenstein, Schäppi, Cunti – Ambühl, Suri, Fiala – Rufenacht, Froidevaux, Stancescu.
    Nemecko: Zepp (Aus den Birken) – Braun, Ankert, Kohl, Hördler, Akdag, Krüger, Müller, Reul – Schütz, Barta, Mauer – Weis, Hospelt, Oppenheimer – Seidenberg, Kink, Pietta – Plachta, Dreiseitl, Rieder – Nöbels.

    Rozhodca: Patafie (USA), Raantala (FIN) – Kilian (NOR), Semjonov (EST)