Česko – Taliansko 2:0 (kon.) | Švajčiarsko – Nemecko 3:2 (kon.) | Slovensko – Nórsko 5:2 (kon.)
Rusko – Kazachstan 7:2 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Nemecko
Streda 14.05.2014, 15:45 • Minsk Aréna • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:45.
     
    Šiesty deň bieloruského šampionátu ponúka štyri zápasy. Pozornosť všetkých slovenských fanúšikov sa sústredí hlavne na večerný duel, v ktorom naši chlapci zabojujú proti Nórom o prvé víťazstvo na šampionáte. Čakanie na duel Slovákov si môžete skrátiť sledovaním prenosu z B skupiny hranej v Minsk aréne, v ktorom sa bližšie pozrieme na zápolenie Švajčiarov a Nemcov.

    Švajčiari zaznamenali na posledných majstrovstvách sveta fantastický výsledok. V pozícii čierneho koňa turnaja sa dostali až do finále, kde nestačili na domácich Švédov, no radosť zo strieborných medailí im to nepokazilo. Poklony im vtedy vzdával celý hokejový svet. Nie nadarmo sa však hovorí, že úspech je ťažšie zopakovať ako dosiahnuť. Práve tento moment postihol v úvode tohtoročného šampionátu Švajčiarov. Tí sú po troch zápasoch na samom dne svojej B skupiny, ale aj celého šampionátu. Sú jediným tímom, ktorý zatiaľ nemá na konte ani len jeden bod. V otváracom zápase šampionátu Švajčiari nestačili na Rusov, ktorí si proti nim s chuti zastrieľali a vybavili ich suverénnym víťazstvom 5:0. Ďalšie dva švajčiarske stretnutia už boli podstatne vyrovnanejšie, no Helvétom to nie je nič platné, kedže v nich napokon prehrali. Proti Američanom to bolo pomerom 2:3 a naposledy proti domácim Bielorusom 3:4. Hlavne posledný zápas musí Švajčiarov poriadne mrzieť, proti hostiteľskému tímu to mali vynikajúcu rozohraté a niekoľko krát viedli. Napokon zápas stratili v tretej tretine.

    Gro švajčiarskeho tímu, ktorí zostavil Sean Simpson, tvoria hráči z najvyššej švajčiarskej súťaže doplnení o hokejistov zo zámorskej NHL a AHL. Nájdeme v ňom aj hráča zo švédskej Elitserien.

    Nemci sú na tom po troch zápasoch skupiny podstatne lepšie. Za päť získaných bodov im prináleží priebežné piate miesto. Na úvodné vydreté víťazstvo s Kazachstanom, ktoré Nemci spečatili až v samostatných nájazdoch, potom nadviazali ziskom troch bodov proti Lotyšom. Včera vyzvali trápiacich sa Fínov, ktorí sa práve proti Nemcom dokázali prebudiť a zaznamenali s nimi svoje úvodné víťazstvo na šampionáte.

    Základ nemeckého kádra poskytli kluby Delky. Vo výbere Pata Cortinu tento rok nenájdeme žiadneho hráča z NHL, no pre zmenu zas v ňom je trojica z AHL a talentovaný mladík z junirky WHL.Zásluhou Felix Schütz má zastúpenie aj Kontinentálna hokejová liga.

    Tieto dva celky sa pod hlavičkou majstrovstiev sveta naposledy stretli v roku 2010, kedy dokázali Nemci na domácej pôde zo zápasu so Švajčiarmi vydolovať futbalové víťazstvo – 1:0.

    Aj napriek hrozivému štartu do bieloruského šampionátu, sú Švajčiari stále favoritom tohto duelu, aspoň teda podľa stávkových kancelárii. V prospech reprezentantov Švajčiarska hovorí aj fakt, že Nemci budú mať v nohách ťažký zápas. Švajčiari si už nemôžu dovoliť zaváhať a za každú cenu potrebujú zabodovať. Určite sú pod obrovským psychickým tlakom, ktorí môže mať na nich neblahé efekty a zväzovať im ruky. Každopádne, sa máme na čo tešiť.Náš online prenos začína o 15:45.
     
    Úvodné zostavy:

    Švajčiarsko: Berra (Genoni) – Schlumpf, Jossi, Kukan, Blum, Weber, Seger, Grossmann, Ramholt – Moser, Romy, Brunner – Hollenstein, Schäppi, Cunti – Ambühl, Suri, Fiala – Rufenacht, Froidevaux, Stancescu.

    Nemecko: Zepp (Aus den Birken) – Braun, Ankert, Kohl, Hördler, Akdag, Krüger, Müller, Reul – Schütz, Barta, Mauer – Weis, Hospelt, Oppenheimer – Seidenberg, Kink, Pietta – Plachta, Dreiseitl, Rieder – Nöbels.

    Rozhodca: Patafie (USA), Raantala (FIN) – Kilian (NOR), Semjonov (EST).
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:25
    Švajčiari sa z kraja stretnutia okamžite dostali do dobrej príležitosti. Jeden z ich hráčov sa ocitol pred bránou vo vynikajúcej streleckej pozície, zakončil pohotovo z otočky, no bránu netrafil!
     
    01:12
    Reto Suri odchádza na trestnú lavicu. Prvú presilovku v zápase si tak zahrajú Nemci.
     
    02:00
    Braunova strela od modrej čiary bola zblokovaná, k puku sa však pred bránkou ešte jeden z Nemcov dostal. Pred Berrom však neuspel a puk za švajčiarskeho brankára nepretlačil.
     
    03:00
    Nemecká presilovka sa chýli ku svojmu koncu. Reto Suri sa už na trestnej lavici chystá na návrat.
     
    04:39
    Švajčiari dokázali dlho udržať Nemcov v ich vlastnom obrannom pásme. Puk však nedokázali odtiahnuť od mantinelu.
     
    05:39
    Seidenberg sa ocitol v dobrej pozícii, dlho však rozmýšľal, čo s pukom urobí, až oň napokon prišiel.
     
    06:30
    Berra ľahké nahodenie od modrej čiary bez problémov skryl do svojej lapačky. Po prerušení hry sa strhla menšia šarvátka, ktorú však rozhodcovia rozohnali a nasleduje komerčná prestávka.
     
    07:30
    Zatiaľ nesledujeme príliš atraktívne stretnutie. Z priebehu hry je evidentne vidno, že sa jedná o veľmi dôležitý duel. Oba tímy preto stavajú hlavne na bezpečnú hru.
     
    08:30
    Berra musel pomôcť svojim spoluhráčom s rozohrávkou. Tí sa následne dokázali dostať zo svojho pásma, no v útočnom toho príliš nedokázali vymyslieť.
     
    09:30
    Nemci vyhrali vhadzovanie vo svojom útočnom pásme, no len takým spôsobom, že sa sami vyhnali do strednej tretiny.
     
    10:00
    Najlepším dôkazom o tom, že sledujeme veľmi opatrný zápas je fakt, že zatiaľ sme za desať minút videli celkovo len štyri strely.
     
    11:00
    Seidenberg dobre zapracoval pri napádaní švajčiarskej rozohrávky. Nemci však len odovzdali puk späť svojmu súperovi.
     
    11:08
    Yannic Seidenberg sekol protihráča, za čo putuje na trestnú lavicu. V oficiálnom zápase je jeho zákrok posúdený, ako bránenie v hre, no nič to nemení na tom, že Švajčiari si zahrajú v početnej prevahe.
     
    12:08
    Nemci odpálili puk cez všetky čiary, Švajčiari tak musia začínať od piky.
     
    12:17
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari dokázali presilovú hru využiť a ujímajú sa vedenia! Vynikajúcu prácu odviedol Roman Jossi, ktorý zaviezol puk do útočného pásma až za nemeckú bránu, nalákal na seba troch protihráčov, ktorí tým pádom otvorili priestor DAMIENOVI BRUNNEROVI. Ten ostal trestuhodne voľný v ideálnej streleckej pozícii, čo sa mu aj so šťastím podarilo využiť! Asistencie: Roman Jossi, Yannick Weber.
     
     
    13:08
    Pevne veríme, že otvárací zásah Švajčiarov tomuto stretnutiu pomôže a budeme sledovať atraktívnejší hokej bohatší na pekné momenty.
     
    14:38
    Po druhej reklamnej pauze v úvodnej časti budeme pokračovať vhadzovaním v útočnom pásme Švajčiarov.
     
    13:57
    Nemecko dalo gól! Švajčiarski hokejisti sa zo svojho tesného náskoku príliš dlho netešili! Po prihrávke Hördlera vystrelil od modrej čiary z prvej Kai Hospelt. Jeho strelu vyrazil Berra len ku svojej pravej tyčke, kde číhal THOMAS OPPENHEIMER. Ten nemal s dorážkou z bezprostrednej blízkosti najmenšie problémy! Asistencie: Kai Hospelt, Frank Hördler.
     
     
    14:57
    Švajčiarom uškodila reklamná prestávka, ktorá nasledovala v čase, kedy viedli a pokračovali vo svojom tlaku.
     
    15:55
    Vo svojom obrannom pásme si Nemci dokázali poradiť s útočníkmi Švajčiarska.
     
    17:00
    Stretnutie sa nám po vyrovnávajúcom nemeckom zásahu vrátilo do starých koľají z prvej polovice úvodnej časti. Oba tímy hrajú veľmi veľmi opatrne.
     
    17:30
    Damian Brunner dostal prienikovú prihrávku do výbornej pozície, akciu Švajčiarov však prerušil ofsajdový verdikt rozhodcov. Pre zaujímavosť len spomenieme, že práve Švajčiarom v zápase s USA neuznali pre ofsajd dva góly.
     
    18:30
    Jeden zo švajčiarskych útočníkov dokázal tečovať puk za červenou čiarou. Nejedná sa tak o zakázané uvoľnenie, no pri puku budú Nemci.
     
    18:42
    Luca Conti dostal menší trest. Švajčiari tak budú na záver tretiny čeliť presilovke súpera.
     
    19:35
    Bartov pokus o krížnu prihrávku nevyšiel. Švajčiari veľmi dobre vystihli jeho úmysel a do prihrávky vložili hokejku.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine je stav stretnutia vyrovnaný. Príliš veľa hokejového umenia sme si v úvodnej časti neužili. Oba tímy hrali smerom dopredu veľmi opatrne a puky do útočného pásma len nastreľovali, aj napriek tomu sa dva krát menil stav stretnutia. V trinástej minúte potrestal presilovkovým zásahom veľkú chybu nemeckej defenzívy Brunner, na ktorého gól však dokázal veľmi rýchlo odpovedať úspešnou dorážkou Oppenheimer. Druhú tretinu otvoria vo svojej početnej prevahe Nemci.
     
    Štatistiky po 1.tretine :


    Strely na bránu: 5
    Vylúčenia/Trestné minúty: 2/4
    Presilovky: : 1/1
    Percentuálna úspešnosť brankárov: 88,89%


    Strely na bránu: 9
    Vylúčenia/Trestné minúty: 1/2
    Presilovky: 2/0
    Percentuálna úspešnosť brankárov: 80%
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:30
    Neuveriteľné, do akej veľkej príležitosti sa Švajčiari dostali počas svojho vlastného oslabenia. Ambühl využil chybu nemeckej defenzívy, ocitol sa v samostatnom úniku. Puk však neodkázal cez Zeppa pretlačiť ani on, ani Suri, ktorý dorážal z druhej vlny a Nemci mu dali až trestuhodne veľa priestoru!
     
    21:30
    Opäť sa hrá v rovnovážnom počte na oboch stranách.
     
    22:14
    Nemci dokázali zavrieť súpera v jeho obrannom pásme. Puk si však posúvali len okolo mantinelov a následná strela od modrej sa až ku Berrovi nedostala. Dobrým blokom sa o to postarali jeho spoluhráči z defenzívy.
     
    23:06
    Josi si hodil puk do útočného pásma, proti sebe však mal trojicu protihráčov, proti ktorým nemal šancu uspieť.
     
    24:00
    Nemci získali puk vo svojom vlastnom obrannom pásme a okamžite otočili hur na druhú stranu. Oppenheimer si dokázal vylepšiť streleckú pozíciu a s jeho tiahlou strelou cez obrancu mal Berra problémy. Napokon mu pomohla defenzíva, ktorá odrazený puk odpratala do bezpečia!
     
    24:49
    V úvode druhej tretiny sú aktívnejší Nemci, ktorí cítia v tomto zápase veľkú šancu na body. Švajčiari nepôsobia vôbec dobrým dojmom.
     
    25:33
    Nemci dobre zapracovali v defenzívnej činnosti a okamžite poslali puk do stredného pásma. Následne predviedol Hördler na modrej čiare krásny, čistý hit. Za podobný zákrok by sa nemusel hanbiť ani v NHL.
     
    26:22
    Berra si podišiel zo svojej brány, čím Schützovi zmenšil strelecký uhol a s jeho pokusom si tak bez väčších problémov poradil. Pokračovať budeme po reklamnom brejku.
     
    26:40
    Josi sa nebojí popustiť uzdu svojim ofenzívnym chúťkam. Po jednom z jeho útočných výletov Zepp prikryl puk. Vhadzovať sa bude po ľavici nemeckého brankára.
     
    27:02
    Marcel Nöbels prenikol po pravom krídle, okrúžil bránu a po prehodení puku na forhend svoju akciu zakončil strelou švihom. Berra na puk veľmi dobre videl a predviedol istý zákrok.
     
    28:00
    Švajčiari roztočili v útočnom pásme kolotoč, ktorý sa však krútil len okolo mantinelov. Do nebezpečných priestorov, z ktorých by Zeppovi niečo hrozilo, ich nemeckí hráči nepustili.
     
    28:55
    Alexander Barta dostal dlhú prihrávku na modrú čiaru, puk si prebral a z pravej strany zakončil príklepom. Berra predviedol pekný reflexívny zákrok.
     
    29:24
    Jeden zo švajčiarskych útočníkov sa ocitol v dobrej streleckej príležitosti. V hre však nemohol pokračovať, pískala sa prihrávka rukou.
     
    30:30
    Romy veľmi pekne prenikol až do útočného pásma. Svoju pohľadnú individuálnu akciu zakončil rýchlou strelou švihom, po ktorej puk len tesne minul pravú tyč Zeppovej svätyne!
     
    31:30
    Švajčiari mohli prerušiť hluchú fázu zápasu svojim druhým gólom v tomto zápase. Helvéti sa dostali do prečíslenia, ktoré vyriešil prihrávkou na opačnú stranu Ambühl. Ten to ideálne naservíroval do tutovky Denisovi Hollensteinovi, ktorý mal na hokejke gól, no fantastický zákrok predviedol Rob Zepp. Ten sa veľmi rýchlo premiestnil a predviedol najkrajší zákrok zápasu!
     
    32:13
    Švajčiarsko dalo gól!
    Netrvalo to však dlho a Švajčiari si dokázali opäťovne prinavrátiť vedenie. Prsty v tom mal opäť Roman Jossi, ktorý nabil do ideálnej streleckej pozície DENNISOVI HOLLENSTEINOVI. Ten to z priestoru kruhov trafil fantasticky a zložil tak reparát za svoju predchádzajúcu nepremenenú šancu! Asistencie: Roman Jossi, Luca Cunti.
     
     
    33:10
    Švajčiari sa môžu v pokoji sústrediť na defenzívu. Nemci bolí v druhej tretine síce aktívnejší, no ak chcú vyrovnať, budú musieť ešte viac pridať.
     
    34:00
    Pietta výborne zabojoval. Išiel do zdanlivo stratenej situácie za bránu Berru, kde však dokázal získať puk a po jeho práci mohol zakončovať Seidenberg. Jeho strela však mala len propagačný charakter.
     
    35:00
    Kink si stredom nakorčuľoval pred bránu, kde sa dostal k nepríjemnému a nebezpečnému teču, po ktorom puk minul Berrovu svätyňu, čo bolo pre Švajčiarov veľké šťastie.
     
    36:00
    V týchto momentoch sa hra prelieva z jednej strany na druhú. už dlho sa neprerušovalo, hokej má momentálne výborné tempo.
     
    36:27
    Švajčiarsko dalo gól!
    Početná skupina fanúšikov z krajiny helvétskeho kríža má po tretí raz v zápase dôvod na radosť. Švajčiari boli po svojom druhom góle na koni, čo dokázali využiť a pridali aj poistku. Za skvelú robotu treba pochváliť Damiena Brunnera, ktorý si obišiel protihráča, backhandom predložil puk pred bránu KEVINOVI ROMYMU, ktorý z prvej namieril absolútne presne! Asistencie: Damien Brunner, Simon Moser.
     
     
    37:25
    Rufenacht sa dostal do úniku z ľavej strany, nemal však dostatočnú rýchlosť na to, aby z toho bol samostatný nájazd. Napokon sa rozhodol natlačiť s pukom pred Zeppa, s čím si nemecký brankár dokázal poradiť. Na druhej strane sa mu ešte na prihrávku núkal Stancescu, ktorý bol v dobrej pozícii, no Rufenacht sa rozhodol zakončovať sám.
     
    38:25
    Švajčiari získali puk v strednom pásme a zamierili do svojho vlastného obranného. V závere druhej tretiny sa už nikam neponáhľajú, neradi by totiž inkasovali.
     
    38:52
    Nemecko dalo gól! Na konci predposlednej minúty prostrednej časti sa podarilo Nemcom znížiť, čím sa tak postarali o to, že v tretej časti sa ešte môžeme tešiť na poriadnu zápletku. Jossi trestuhodne zabudol na THOMASA OPPENHEIMERA, ktorý ostal za jeho chrbtom úplne osamotený a v ideálnej pozícii sa trafil medzi Berrove betóny. Potvrdil tak, že mu to na tohtoročnom šampionáte vynikajúco sype. Asistencie: Kai Hospelt. Sinan Akdag
     
     
    39:36
    Frank Mauer zbytočným faulom oslabil svoj tím. Ak sa Švajčiarom nepodarí využiť presilovku ešte do konca druhej tretiny, pokračovať v nej budú na začiatku tretej časti.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme videli tri presné zásahy. V 33. minúte vrátil Švajčiarom vedenie Dennis Hollenstein, na ktorého gól dokázal nadviazať Kevin Romy. Ten daroval svojmu tímu pohodlnejší náskok. V 39. minúte však dostal príliš veľa času a priestoru Thomas Oppenheimer, ktorý znížil stav stretnutia na 2:3 z pohľadu Nemecka. V tretej časti to môže byť ešte poriadne zaujímavé.
     
    Štatistiky po 2.tretine :


    Strely na bránu: 15
    Vylúčenia/Trestné minúty: 2/4
    Presilovky: : 2/1
    Percentuálna úspešnosť brankárov: 88,24%


    Strely na bránu: 17
    Vylúčenia/Trestné minúty: 2/4
    Presilovky: 2/0
    Percentuálna úspešnosť brankárov: 80%
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:30
    Puk sa od zadného mantinelu odrazil späť do bránkoviska, Rob Zepp pre istotu radšej prikryl puk. Vhadzovať sa bude po jeho pravej ruke.
     
    41:00
    Jossi dostal nabité na strelu z prvej, tak sa do puku poriadne oprel. Zepp nemusel zasahovať, puk sa zastavil na tele jedného z brániacich nemeckých hokejistov.
     
    41:45
    V čase, kedy sú už Nemci na ľadovej ploche v plnom počte, to veľmi dobre vymýšľal Ambühl, ktorého časovanú prihrávku napokon pred bránou Cunti nedokázal spracovať.
     
    42:01
    Frank Maurer si po návrate z trestnej lavice príliš dlho nezahral. Opäť bolo jeho počínanie označené za nedovolené a musel sa tak porúčať na lavicu hanby.
     
    43:00
    Po strele Denisa Hollensteina Zepp vyrazil puk len pred seba, kde sa Švajčiari vehementne snažili dostať k dorážke, no napokon boli úspešnejší brániaci hráči.
     
    44:00
    Mauer je späť na ľadovej ploche. Švajčiari tak nedokázali potrestať ani jedno z dvojice jeho vylúčení.
     
    44:39
    Nobels mohol opäť vyrovnať stav tohto stretnutia. Po skončení oslabenie sa Mauer zapojil do hry, po jeho prihrávke sa ku krásnemu preniku nadýchlo Nobels, ktorý sa dostal individuálnou prácou až pred Berru, pred ktorým si to prehodil na forhend a puk poslal mimo ľavej tyče švajčiarskej svätyne!
     
    45:25
    Nemci vyšli z veľkého množstva osobných súbojov za vlastnou bránou víťazne a vyviezli puk do strednej tretiny. Opäť sa však bude vylučovať.
     
    45:53
    Švajčiari budú musieť čeliť nemeckej presilovke. Svojim útočným faulom ju zavinil Simon Moser.
     
    46:20
    Odraz mantinelu teraz zahral s Nemcami, puk sa zozadu prekvapivo odrazil do dobrej streleckej pozície ku Hospeltovi, ktorý svojou pohotovou strelou Berru neprekonal!
     
    47:00
    Nemci získali útočné pásmo tým najjednoduchším spôsobom. Po nahodení puku na zadný mantinel však o puk prišli a Švajčiari vyrážajú vpred.
     
    47:33
    Švajčiari sa dostali do výbornej príležitosti. Skvelo to urobil Ambühl, ktorý sa z ľavého krídla cez ruku natlačil až do zakončenie, no napokon aj napriek veľkej snahe puk za chrbát Zeppa neprepasíroval!
     
    48:00
    Nemci nedokázali dobrú príležitosť na vyrovnanie využiť. Hrá sa opäť v rovnovážnom počte na oboch stranách. Riadny hrací čas sa nám onedlho prehupne do svojej poslednej desaťminútovky.
     
    49:15
    Prienik Froidevaux chvíľku vyzeral celkom nádejne, už tesne za útočnou modrou čiarou však bol tento švajčiarsyk útočník hrajúcu vo štvrtej lajne odstavený.
     
    50:10
    Po práci Oppenheimera sa k strele dostal Kai Hospelt. S jeho pokusom od ľavého mantinelu však Berra nemohol mať výraznejšie starosti. Švajčiarsk brankár podržal puk v lapačke, v hre sa bude pokračovať po reklamnej pauze.
     
    51:00
    Alexander Barta robil v obrannom pásme Švajčiarov poriadny vietor. Berra mal možnosť prerušiť hru, tak ju okamžite využil. Nemecký tlak totiž silnel.
     
    52:00
    Po peknom priťuknutí sa v dobrej šanci ocitol Kai Hospelt, ktorý už dnes stihol dva krát asistovať. Tretí bod v podobe presného zásahu sa mu však pridať nepodarilo, s jeho pohotovou strelou z prvej si Berra poradil!
     
    53:00
    Braun zlomil hokejku, no nestačil prestriedať. Črtajúce sa švajčiarske prečíslenie tak musel prerušiť tým, že sa zvalil na ľadovú plochu.
     
    53:33
    Nemci po vhadzovaní zavreli svojho súpera v jeho obrannom pásme. Vyzeralo to tak, akoby hrali v početnej prevahe. Švajčiari ich však umne vytláčajú do rohov a k mantinelom, odkiaľ nebezpečenstvo pre Berru nehrozí.
     
    54:15
    Švajčiari sa už v tejto fáze stretnutia zamerali vylúčne na defenzívu. Môžu však ešte hroziť z brejkov, ktoré môžu pri silnejúcej ofenzívnej snahe Nemcov vznikať.
     
    55:00
    Nemci rozpútali v okolí Berrovej brány obrovské peklo. Švajčiari môžu ruky nohy bozkávať svojmu brankárovi, ktorý odolal a neinkasoval. Postupne dokázal vo veľkých šanciach vychytať Schütz, Oppenheimer a napokon aj Bartu! Toto môže v konečnom dôsledku ešte Nemcov poriadne mrzieť!
     
    56:00
    Po šanciach Nemcov sa do príležitosti dostali aj Švajčiari, po ktorých ofenzívnej snahe sa bude vhadzovať v útočnom pásme po ľavici Roba Zeppa.
     
    57:00
    Nemci sa vehementne hlásili a napokon si ho od rozhodcu vypýtali vhadzovanie v strednom pásme, puk sa totiž dotkol ochrannej siete.
     
    57:40
    Mauer doviezol puk do útočnej tretine, po prechode modrej čiary sa ocitol na zemi. Švajčiari mali šťastie, rozhodcovia im odpustili faul. Puk následne dopadol na nemeckú hráčsku lavicu.
     
    58:30
    Hollenstein s dvojicou protihráčov z útoku teraz odviedol v útočnom pásme kusisko čiernej práce. Puk dokázal dlho podržať pri mantineli a napokon sa po obtočení bránky aj dostal do zakončenia, no neuspel!
     
    59:00
    Zepp je na ľade, Nemci všetko vsádzajú na ofenzívnu kartu!
     
    59:15
    Obrovská smola pre Nemcov, ktorí mali na dosah vyrovnanie! Pred Berrom to poriadne horelo, brankár Švajčiarov sa ocitol na ľade, čo mohol potrestať a využiť Alexander Barta. Ten mal pred sebou otvorenú bránu, chcel to umiestniť do horných partií, no príliš to nadvihol a napokon sa puk obtrel len o brvno!
     
    59:30
    Nemeckí hokejisti sa po vhadzovaní dokázali usadiť v útočnom pásme. Podarí sa im obrovský tlak pretaviť vo vytúžené vyrovnanie?
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Štatistiky zo zápasu :


    Strely na bránu: 25
    Vylúčenia/Trestné minúty: 3/6
    Presilovky: : 3/1
    Percentuálna úspešnosť brankárov: 91,67%


    Strely na bránu: 24
    Vylúčenia/Trestné minúty: 3/6
    Presilovky: 3/0
    Percentuálna úspešnosť brankárov: 88%
     
    Nemcom sa to napokon nepodarilo. Aj napriek obrovskému tlaku, ktorý si počas záverečnej minúty dokázali vypracovať, už vyrovnať nestihli. Švajčiari môžu ďakovať svojmu brankárovi Retovi Berrovi, ktorý Helvétov v záverečnej fáze tretej tretiny podržal sériou niekoľkých fantastických zákrokov. Švajčiari tak konečne dokázali bodovať na plno. V tabuľke však sú stále pod svojim dnešným súperom. Ten má totiž päť bodov, zatiaľ čo oni len tri body. Na dnes je to z mojej strany všetko. Ďakujem vám za pozornosť a pozývam vás na večerné stretnutie Slovenska. Veríme, že proti Nórom dokážeme konečne vyhrať aj my. Budte pri tom s nami. (17:53:30)

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 13. Damien Brunner (Roman Jossi, Yannick Weber), 33. Dennis Hollenstein (Roman Jossi, Luca Cunti), 37. Kevin Romy (Damien Brunner, Simon Moser) – 14. Thomas Oppenheimer (Kai Hospelt, Frank Hördler), 39. Thomas Oppenheimer (Kai Hospelt, Sinan Akdag)


    Švajčiarsko: Berra (Genoni) – Schlumpf, Jossi, Kukan, Blum, Weber, Seger, Grossmann, Ramholt – Moser, Romy, Brunner – Hollenstein, Schäppi, Cunti – Ambühl, Suri, Fiala – Rufenacht, Froidevaux, Stancescu.
    Nemecko: Zepp (Aus den Birken) – Braun, Ankert, Kohl, Hördler, Akdag, Krüger, Müller, Reul – Schütz, Barta, Mauer – Weis, Hospelt, Oppenheimer – Seidenberg, Kink, Pietta – Plachta, Dreiseitl, Rieder – Nöbels.

    Rozhodca: Patafie (USA), Raantala (FIN) – Kilian (NOR), Semjonov (EST)