Česko – Taliansko 2:0 (kon.) | Švajčiarsko – Nemecko 3:2 (kon.) | Slovensko – Nórsko 5:2 (kon.)
Rusko – Kazachstan 7:2 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Nemecko
Streda 14.05.2014, 15:45 • Minsk Aréna • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    45:53
    Švajčiari budú musieť čeliť nemeckej presilovke. Svojim útočným faulom ju zavinil Simon Moser.
     
    42:01
    Frank Maurer si po návrate z trestnej lavice príliš dlho nezahral. Opäť bolo jeho počínanie označené za nedovolené a musel sa tak porúčať na lavicu hanby.
     
    39:36
    Frank Mauer zbytočným faulom oslabil svoj tím. Ak sa Švajčiarom nepodarí využiť presilovku ešte do konca druhej tretiny, pokračovať v nej budú na začiatku tretej časti.
     
    18:42
    Luca Conti dostal menší trest. Švajčiari tak budú na záver tretiny čeliť presilovke súpera.
     
    11:08
    Yannic Seidenberg sekol protihráča, za čo putuje na trestnú lavicu. V oficiálnom zápase je jeho zákrok posúdený, ako bránenie v hre, no nič to nemení na tom, že Švajčiari si zahrajú v početnej prevahe.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 13. Damien Brunner (Roman Jossi, Yannick Weber), 33. Dennis Hollenstein (Roman Jossi, Luca Cunti), 37. Kevin Romy (Damien Brunner, Simon Moser) – 14. Thomas Oppenheimer (Kai Hospelt, Frank Hördler), 39. Thomas Oppenheimer (Kai Hospelt, Sinan Akdag)


    Švajčiarsko: Berra (Genoni) – Schlumpf, Jossi, Kukan, Blum, Weber, Seger, Grossmann, Ramholt – Moser, Romy, Brunner – Hollenstein, Schäppi, Cunti – Ambühl, Suri, Fiala – Rufenacht, Froidevaux, Stancescu.
    Nemecko: Zepp (Aus den Birken) – Braun, Ankert, Kohl, Hördler, Akdag, Krüger, Müller, Reul – Schütz, Barta, Mauer – Weis, Hospelt, Oppenheimer – Seidenberg, Kink, Pietta – Plachta, Dreiseitl, Rieder – Nöbels.

    Rozhodca: Patafie (USA), Raantala (FIN) – Kilian (NOR), Semjonov (EST)