Česko – Taliansko 2:0 (kon.) | Švajčiarsko – Nemecko 3:2 (kon.) | Slovensko – Nórsko 5:2 (kon.)
Rusko – Kazachstan 7:2 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Nemecko
Streda 14.05.2014, 15:45 • Minsk Aréna • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Nemcom sa to napokon nepodarilo. Aj napriek obrovskému tlaku, ktorý si počas záverečnej minúty dokázali vypracovať, už vyrovnať nestihli. Švajčiari môžu ďakovať svojmu brankárovi Retovi Berrovi, ktorý Helvétov v záverečnej fáze tretej tretiny podržal sériou niekoľkých fantastických zákrokov. Švajčiari tak konečne dokázali bodovať na plno. V tabuľke však sú stále pod svojim dnešným súperom. Ten má totiž päť bodov, zatiaľ čo oni len tri body. Na dnes je to z mojej strany všetko. Ďakujem vám za pozornosť a pozývam vás na večerné stretnutie Slovenska. Veríme, že proti Nórom dokážeme konečne vyhrať aj my. Budte pri tom s nami. (17:53:30)
     
    Štatistiky zo zápasu :


    Strely na bránu: 25
    Vylúčenia/Trestné minúty: 3/6
    Presilovky: : 3/1
    Percentuálna úspešnosť brankárov: 91,67%


    Strely na bránu: 24
    Vylúčenia/Trestné minúty: 3/6
    Presilovky: 3/0
    Percentuálna úspešnosť brankárov: 88%
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Nemeckí hokejisti sa po vhadzovaní dokázali usadiť v útočnom pásme. Podarí sa im obrovský tlak pretaviť vo vytúžené vyrovnanie?
     
    59:15
    Obrovská smola pre Nemcov, ktorí mali na dosah vyrovnanie! Pred Berrom to poriadne horelo, brankár Švajčiarov sa ocitol na ľade, čo mohol potrestať a využiť Alexander Barta. Ten mal pred sebou otvorenú bránu, chcel to umiestniť do horných partií, no príliš to nadvihol a napokon sa puk obtrel len o brvno!
     
    59:00
    Zepp je na ľade, Nemci všetko vsádzajú na ofenzívnu kartu!
     
    58:30
    Hollenstein s dvojicou protihráčov z útoku teraz odviedol v útočnom pásme kusisko čiernej práce. Puk dokázal dlho podržať pri mantineli a napokon sa po obtočení bránky aj dostal do zakončenia, no neuspel!
     
    57:40
    Mauer doviezol puk do útočnej tretine, po prechode modrej čiary sa ocitol na zemi. Švajčiari mali šťastie, rozhodcovia im odpustili faul. Puk následne dopadol na nemeckú hráčsku lavicu.
     
    57:00
    Nemci sa vehementne hlásili a napokon si ho od rozhodcu vypýtali vhadzovanie v strednom pásme, puk sa totiž dotkol ochrannej siete.
     
    56:00
    Po šanciach Nemcov sa do príležitosti dostali aj Švajčiari, po ktorých ofenzívnej snahe sa bude vhadzovať v útočnom pásme po ľavici Roba Zeppa.
     
    55:00
    Nemci rozpútali v okolí Berrovej brány obrovské peklo. Švajčiari môžu ruky nohy bozkávať svojmu brankárovi, ktorý odolal a neinkasoval. Postupne dokázal vo veľkých šanciach vychytať Schütz, Oppenheimer a napokon aj Bartu! Toto môže v konečnom dôsledku ešte Nemcov poriadne mrzieť!
     
    54:15
    Švajčiari sa už v tejto fáze stretnutia zamerali vylúčne na defenzívu. Môžu však ešte hroziť z brejkov, ktoré môžu pri silnejúcej ofenzívnej snahe Nemcov vznikať.
     
    53:33
    Nemci po vhadzovaní zavreli svojho súpera v jeho obrannom pásme. Vyzeralo to tak, akoby hrali v početnej prevahe. Švajčiari ich však umne vytláčajú do rohov a k mantinelom, odkiaľ nebezpečenstvo pre Berru nehrozí.
     
    53:00
    Braun zlomil hokejku, no nestačil prestriedať. Črtajúce sa švajčiarske prečíslenie tak musel prerušiť tým, že sa zvalil na ľadovú plochu.
     
    52:00
    Po peknom priťuknutí sa v dobrej šanci ocitol Kai Hospelt, ktorý už dnes stihol dva krát asistovať. Tretí bod v podobe presného zásahu sa mu však pridať nepodarilo, s jeho pohotovou strelou z prvej si Berra poradil!
     
    51:00
    Alexander Barta robil v obrannom pásme Švajčiarov poriadny vietor. Berra mal možnosť prerušiť hru, tak ju okamžite využil. Nemecký tlak totiž silnel.
     
    50:10
    Po práci Oppenheimera sa k strele dostal Kai Hospelt. S jeho pokusom od ľavého mantinelu však Berra nemohol mať výraznejšie starosti. Švajčiarsk brankár podržal puk v lapačke, v hre sa bude pokračovať po reklamnej pauze.
     
    49:15
    Prienik Froidevaux chvíľku vyzeral celkom nádejne, už tesne za útočnou modrou čiarou však bol tento švajčiarsyk útočník hrajúcu vo štvrtej lajne odstavený.
     
    48:00
    Nemci nedokázali dobrú príležitosť na vyrovnanie využiť. Hrá sa opäť v rovnovážnom počte na oboch stranách. Riadny hrací čas sa nám onedlho prehupne do svojej poslednej desaťminútovky.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 13. Damien Brunner (Roman Jossi, Yannick Weber), 33. Dennis Hollenstein (Roman Jossi, Luca Cunti), 37. Kevin Romy (Damien Brunner, Simon Moser) – 14. Thomas Oppenheimer (Kai Hospelt, Frank Hördler), 39. Thomas Oppenheimer (Kai Hospelt, Sinan Akdag)


    Švajčiarsko: Berra (Genoni) – Schlumpf, Jossi, Kukan, Blum, Weber, Seger, Grossmann, Ramholt – Moser, Romy, Brunner – Hollenstein, Schäppi, Cunti – Ambühl, Suri, Fiala – Rufenacht, Froidevaux, Stancescu.
    Nemecko: Zepp (Aus den Birken) – Braun, Ankert, Kohl, Hördler, Akdag, Krüger, Müller, Reul – Schütz, Barta, Mauer – Weis, Hospelt, Oppenheimer – Seidenberg, Kink, Pietta – Plachta, Dreiseitl, Rieder – Nöbels.

    Rozhodca: Patafie (USA), Raantala (FIN) – Kilian (NOR), Semjonov (EST)