Česko – Taliansko 2:0 (kon.) | Švajčiarsko – Nemecko 3:2 (kon.) | Slovensko – Nórsko 5:2 (kon.)
Rusko – Kazachstan 7:2 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Nemecko
Streda 14.05.2014, 15:45 • Minsk Aréna • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    38:52
    Nemecko dalo gól! Na konci predposlednej minúty prostrednej časti sa podarilo Nemcom znížiť, čím sa tak postarali o to, že v tretej časti sa ešte môžeme tešiť na poriadnu zápletku. Jossi trestuhodne zabudol na THOMASA OPPENHEIMERA, ktorý ostal za jeho chrbtom úplne osamotený a v ideálnej pozícii sa trafil medzi Berrove betóny. Potvrdil tak, že mu to na tohtoročnom šampionáte vynikajúco sype. Asistencie: Kai Hospelt. Sinan Akdag
     
    36:27
    Švajčiarsko dalo gól!
    Početná skupina fanúšikov z krajiny helvétskeho kríža má po tretí raz v zápase dôvod na radosť. Švajčiari boli po svojom druhom góle na koni, čo dokázali využiť a pridali aj poistku. Za skvelú robotu treba pochváliť Damiena Brunnera, ktorý si obišiel protihráča, backhandom predložil puk pred bránu KEVINOVI ROMYMU, ktorý z prvej namieril absolútne presne! Asistencie: Damien Brunner, Simon Moser.
     
    32:13
    Švajčiarsko dalo gól!
    Netrvalo to však dlho a Švajčiari si dokázali opäťovne prinavrátiť vedenie. Prsty v tom mal opäť Roman Jossi, ktorý nabil do ideálnej streleckej pozície DENNISOVI HOLLENSTEINOVI. Ten to z priestoru kruhov trafil fantasticky a zložil tak reparát za svoju predchádzajúcu nepremenenú šancu! Asistencie: Roman Jossi, Luca Cunti.
     
    13:57
    Nemecko dalo gól! Švajčiarski hokejisti sa zo svojho tesného náskoku príliš dlho netešili! Po prihrávke Hördlera vystrelil od modrej čiary z prvej Kai Hospelt. Jeho strelu vyrazil Berra len ku svojej pravej tyčke, kde číhal THOMAS OPPENHEIMER. Ten nemal s dorážkou z bezprostrednej blízkosti najmenšie problémy! Asistencie: Kai Hospelt, Frank Hördler.
     
    12:17
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari dokázali presilovú hru využiť a ujímajú sa vedenia! Vynikajúcu prácu odviedol Roman Jossi, ktorý zaviezol puk do útočného pásma až za nemeckú bránu, nalákal na seba troch protihráčov, ktorí tým pádom otvorili priestor DAMIENOVI BRUNNEROVI. Ten ostal trestuhodne voľný v ideálnej streleckej pozícii, čo sa mu aj so šťastím podarilo využiť! Asistencie: Roman Jossi, Yannick Weber.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 13. Damien Brunner (Roman Jossi, Yannick Weber), 33. Dennis Hollenstein (Roman Jossi, Luca Cunti), 37. Kevin Romy (Damien Brunner, Simon Moser) – 14. Thomas Oppenheimer (Kai Hospelt, Frank Hördler), 39. Thomas Oppenheimer (Kai Hospelt, Sinan Akdag)


    Švajčiarsko: Berra (Genoni) – Schlumpf, Jossi, Kukan, Blum, Weber, Seger, Grossmann, Ramholt – Moser, Romy, Brunner – Hollenstein, Schäppi, Cunti – Ambühl, Suri, Fiala – Rufenacht, Froidevaux, Stancescu.
    Nemecko: Zepp (Aus den Birken) – Braun, Ankert, Kohl, Hördler, Akdag, Krüger, Müller, Reul – Schütz, Barta, Mauer – Weis, Hospelt, Oppenheimer – Seidenberg, Kink, Pietta – Plachta, Dreiseitl, Rieder – Nöbels.

    Rozhodca: Patafie (USA), Raantala (FIN) – Kilian (NOR), Semjonov (EST)